3 metode de a dezinstala (șterge) aplicații de pe iPhone sau iPad

Oricine are un smartphone, are și cel puțin câteva aplicații preferate, pe care le folosește des. Descărcăm și instalăm și aplicații pe care vrem să le testăm sau aplicații pe care le folosim pentru un timp, după care uităm că mai există pe smartphone-urile noastre. Dacă ai un iPhone sau un iPad și spațiul tău de stocare este limitat, s-ar putea să vrei să verifici ce aplicații ai și pe care le folosești de fapt. Dacă nu faci asta din când în când, numărul de aplicații de pe smartphone-urile noastre poate să crească rapid și rămânem fără spațiu de stocare pentru alte lucruri precum pozele din vacanță. Iată cum se dezinstalează sau șterg, unele dintre aplicațiile pe care nu le folosești, de pe iPhone-ul sau iPad-ul tău:

NOTĂ: Acest ghid se aplică pentru iOS 11.4 și a fost creat folosind un iPhone SE. Dacă folosești o versiune diferită de iOS, un iPad sau un alt model de iPhone, capturile noastre de ecran s-ar putea să fie puțin diferite față de ce vezi pe ecranul tău, dar pașii pe care trebuie să îi faci sunt similari.

Metoda 1. Dezinstalează aplicații de pe un iPhone sau iPad, folosind ecranul său de pornire

Aceasta este cea mai rapidă și cea mai ușoară metodă de a dezinstala aplicații de pe un iPhone sau iPad. Pe dispozitivul tău, mergi la ecranul de pornire și localizează aplicația de care vrei să scapi. Apoi, apasă și ține apăsat pe ea, pentru un scurt timp.

Când faci acest lucru, toate pictogramele de pe ecran încep să tremure. De asemenea, fiecare aplicație pe care poți să o dezinstalezi primește un buton "X" mic, în colțul din stânga sus. Apasă pe butonul "X" de pe aplicația pe care vrei să o dezinstalezi.

iPhone-ul sau iPad-ul tău te întreabă acum dacă ești sigur că vrei să dezinstalezi acea aplicație. Dacă nu te-ai răzgândit, apasă Ștergeți și aplicația dispare. Altfel, apasă pe Anulați.

Metoda 2. Dezinstalează aplicații de pe un iPhone sau iPad, folosind aplicația Configurări

Poți să folosești și aplicația Configurări pentru a dezinstala aplicații de pe un iPhone sau iPad. Mergi la ecranul de pornire și apasă pe pictograma Configurări.

În aplicația Configurări, apasă pe General.

Apoi, apasă pe Stocare iPhone (sau Stocare iPad).

Pe ecranul Stocare iPhone, smartphone-ul îți spune cât de mult spațiu ocupă fiecare aplicație.

Derulează în jos până când găsești aplicația pe care vrei să o dezinstalezi și apasă pe ea.

Pe ecranul de stocare al aplicației, găsești un buton numit "Ștergeți aplicația". Apasă pe el.

Dispozitivul tău îți cere să confirmi că vrei să ștergi acea aplicație. Apasă pe butonul "Ștergeți aplicația" încă o dată, iar aplicația este eliminată imediat.

Metoda 3. Dezinstalează aplicații de pe un iPhone sau iPad, folosind iTunes 12.6.3

Ultima versiune de iTunes, 12.7, nu te lasă să vezi sau să gestionezi aplicațiile de pe iPhone-ul tău. Însă, versiunea anterioară - iTunes 12.6.3 - oferă aceste funcții. Din fericire, poți să o descarci și să o instalezi pe PC-ul tău cu Windows și apoi să o folosești pentru a dezinstala aplicațiile de iPhone-ul sau iPad-ul tău.

Dacă vrei să descarci iTunes 12.6.3, folosește aceste legături rapide, oficiale:

După ce instalezi iTunes 12.6.3 pe PC-ul tău cu Windows, deschide aplicația și conectează-ți iPhone-ul sau iPad-ul la calculator, folosindu-i cablul USB. Așteaptă câteva momente până când PC-ul stabilește conexiunea cu el. Apoi, în iTunes, caută pictograma mică ce reprezintă iPhone-ul sau iPad-ul tău, în zona din stânga sus a ferestrei.

În bara din partea stângă a ferestrei, apasă pe Aplicații.

În partea dreaptă a ferestrei, iTunes încarcă niște imagini interactive cu ecranele de pornire și folderele de aplicații de iPhone-ul sau iPad-ul tău.

Dă dublu clic sau apasă rapid de două ori pe ecranul de pornire sau pe folderul de aplicații în care se află aplicația pe care intenționezi să o ștergi. Această acțiune îți oferă o imagine mai mare a acelui ecran de pornire sau folder de aplicații.

Ține cursorul mouse-ului deasupra aplicației pe care vrei să o dezinstalezi și ar trebui să vezi un mic "X" afișat în colțul din stânga sus al aplicației.

Apasă pe butonul "X" și pictograma aplicației va dispărea de pe ecran. Dacă vrei să ștergi mai multe aplicații, poți să repeți acest proces. Când ai terminat, trebuie și să aplici schimbările. Pentru asta, trebuie să apeși și pe butonul "Aplică" din colțul dreapta jos al ferestrei iTunes.

Apoi, iTunes te întreabă dacă ești sigur că vrei să elimini acea sau acele aplicații. Apasă pe Elimină dacă vrei asta, iar aplicația sau aplicațiile respective sunt dezinstalate imediat.

Tu cum îți ștergi aplicațiile de pe iPhone sau iPad?

Acestea sunt cele trei metode pe care le știm pentru a dezinstala aplicații de un iPhone sau iPad. Tu știi și altele? Ai vreo metodă preferată pe care ai vrea să o recomanzi și altora? Dacă da, nu ezita să le împărtășești în secțiunea de comentarii de mai jos.