Windows 10 Pro for Workstations lansat în toamnă. Patru lucruri noi!

Windows 10 Pro for Workstations lansat în toamnă. Patru lucruri noi!

Microsoft a anunțat că va lansa Windows 10 Pro for Workstations în această toamnă, împreună cu Windows 10 Fall Creators Update. Această ediție de Windows este destinată utilizatorilor și companiilor cu nevoi de procesare foarte ridicate, pentru sarcini complexe, cum ar fi editare video 4K, procesare de big data și altele. Iată ce aduce nou Windows 10 Pro for Workstations și care sunt cele patru mari caracteristici care-l fac să iasă în evidență față de alte ediții de Windows 10:

Reclamă

Cum este diferit Windows 10 Pro for Workstations? Patru caracteristici prin care iese în evidență

Windows 10 Pro for Workstations este o versiune nouă de Windows care este creată pentru companii și utilizatori cu nevoi de procesare ridicate, care vor maximul posibil de performanță. Spre deosebire de edițiile de Windows 10 pentru consumatori, aceasta vine cu următoarele noi caracteristici:

Windows 10 Pro for Workstations
Windows 10 Pro for Workstations
  • Sistemul de fișiere ReFS (Resilient file system) este activat în mod implicit. Acesta este deja inclus în Windows Server și oferă avantaje pentru utilizatorii de business, cum ar fi verificarea automată a integrității datelor, protecție împotriva degradării datelor, redundanță și management automat al unităților de stocare cu probleme.
  • Suport pentru memorie persistentă. Windows 10 Pro for Workstations poate folosi module de memorie non-volatilă (NVDIMM-N). Acest tip de memorie îți permite să citești și să scrii fișiere la cea mai mare viteză posibilă: cea a memorie principale din calculator. Deoarece NVDIMM-N este memorie non-volatilă, fișierele tale vor fi acolo, chiar și atunci când închizi calculatorul.
  • Partajare foarte rapidă de fișiere. Noua ediție de Windows 10, include o caracteristică numită SMB Direct, care poate folosi adaptoare de rețea care au capabilități Remote Direct Memory Access (RDMA). Acestea pot funcționa la viteze foarte ridicate, cu latență foarte redusă, folosind procesorul la un nivel foarte scăzut. Pentru aplicațiile care lucrează cu seturi uriașe de date, pe partajări de tip SMB, această facilitate oferă o lățime de bandă crescută, latență foarte joasă și o utilizare a procesorului foarte mică.
  • Suport pentru procesoare folosite, de obicei, pe servere. Utilizatorii de Windows 10 Pro for Workstations pot folosi configurații hardware foarte performante, care includ procesoare pentru servere marca Intel Xeon sau AMD Opteron, până la 4 procesoare (astăzi utilizatorii sunt limitați la 2), dar și cantități uriașe de RAM - 6 TO (limitarea curentă este de 2 TO pentru utilizatorii de Windows).

Imaginează-ți posibilitățile pe care le ai, atunci când Windows 10 poate folosi la maxim hardware pentru servere și include facilități avansate de management al fișierelor prin sistemul ReFS.

Ce părere ai despre Windows 10 Pro for Workstations?

Acum știi ce are de oferit această nouă ediție de Windows 10. Este o ediție care te interesează? Ai nevoie de ea? Care este părerea ta? Spune-ne folosind formularul de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Blog Știri Windows