Înainte de a instala Windows 10 S, ia în considerare aceste probleme

Înainte de a instala Windows 10 S, ia în considerare aceste probleme

Windows 10 S este disponibil pentru descărcare și instalare pentru oricine este interesat, pe orice calculator sau dispozitiv. Dar, sunt multe limitări de luat în considerare și, în acest articol, le discutăm în detaliu. Iată de ce trebuie să ții cont dacă vrei să instalezi și să folosești Windows 10 S fără probleme:

Reclamă

Instalează Windows 10 S de la Microsoft: Legătură pentru descărcare!

Inițial, Windows 10 S a fost disponibil doar pe dispozitivele Surface Laptop. Apoi, Microsoft l-a făcut disponibil pentru abonații MSDN și acum pentru toată lumea care vrea să-l testeze. Dacă ai o licență validă de Windows 10 Pro, Pro Education, Education sau Enterprise, poți descărca și instala Windows 10 S. Dacă folosești Windows 10 Home, nu poți instala Windows 10 S pe calculatorul sau dispozitivul tău.

Odată ce Windows 10 S este activat, îl poți reinstala oricând fără a mai introduce o cheie de produs. De asemenea, dacă testezi Windows 10 S și vrei să treci înapoi la Windows 10 Pro, poți face asta din Magazinul Windows, deoarece dispozitivul tău este deja licențiat pentru Windows 10 Pro.

Pentru a descărca Windows 10 S și a afla mai multe despre acest sistem de operare, driverele oferite și dispozitivele pe care funcționează, mergi la această pagină, citește totul cu atenție și descarcă fișierul "Windows10SInstaller5932.exe".

Acest fișier verifică compatibilitatea sistemului tău cu Windows 10 S, înainte de a îl instala. Dar, reține faptul că acesta nu va face întotdeauna o treabă perfectă în a descoperi dacă absolut totul va merge corect.

Windows 10 S
Windows 10 S

Când vine vorba de probleme, sunt câteva și sunt importante:

Principala problemă a Windows 10 S: Driverele și Office 365 nu sunt disponibile!

Windows 10 S nu îți permite să instalezi aplicații desktop tradiționale decât dacă sunt disponibile în Magazinul Windows. Driverele nu pot fi instalate manual de utilizator deoarece sunt aplicații desktop. Drept urmare, dacă un driver nu este disponibil prin serviciul Windows Update, acesta nu poate fi instalat fără hack-uri complicate pe care doar utilizatorii experimentați le pot efectua.

Reclamă

Dacă te citești pagina de descărcare Windows 10 S, vezi o secțiune cu dispozitivele și driverele pentru care există suport. Există o listă cu toți producătorii mari de dispozitive și, dacă nu te uiți la detaliile oferite pentru fiecare, vei gândi greșit că suportul pentru drivere este unul bun.

Windows 10 S
Windows 10 S

Când am scris acest articol, producători precum MSI, Samsung sau Toshiba nu au dispozitive cu suport pentru Windows 10 S. De asemenea, producători importanți precum ASUS, HP sau Lenovo, au doar unul sau două dispozitive cu suport pentru Windows 10 S și unele dintre ele încă nu au fost lansate. Cea mai bună experiență este dacă folosești dispozitive Microsoft. Dacă ai un Surface 3, Surface Pro 3, Surface Pro 4, un Surface Laptop ori cea mai nouă tabletă Surface Pro, atunci Windows 10 S va funcționa fără probleme.

O altă problemă este disponibilitatea Office 365. Microsoft a spus că este disponibil în Magazinul Windows. Dar, există o problemă: doar utilizatorii unui Surface Laptop îl pot instala din Magazinul Windows. Dacă ai un alt dispozitiv, nu-l poți instala și folosi. Nici măcar utilizatorii de dispozitive Surface Pro nu primesc acces la Office 365 în Magazinul Windows. Este o problemă importantă și Microsoft ar trebui să o rezolve cât mai curând.

Cea mai bună alegere este să testezi Windows 10 S într-o mașină virtuală

Dacă vrei o experiență bună, pe orice calculator, atunci virtualizarea este cea mai bună alegere. Instalează și testează Windows 10 S într-o mașină virtuală și ar trebui să-l poți folosi fără niciun fel de probleme, inclusiv cu driverele. Doar Office 365 va lipsi. Sperăm că Microsoft își vor îmbunătăți suportul oferit pentru Windows 10 S și vor rezolva problemele care-l afectează.

Ai testat Windows 10 S? Care a fost experiența ta?

La finalul acestui articol, dorim să știm dacă tu ai testat Windows 10 S și ce experiență ai avut. Ți-a plăcut? Crezi că Windows 10 S este viitorul?

Descoperă: Productivitate Blog Recomandate Sistem și Securitate Windows