Microsoft Teams este acum gratuit, pentru a concura mai bine cu Slack. Este mai bun decât Slack?

Microsoft Teams este acum gratuit, pentru a concura mai bine cu Slack. Este mai bun decât Slack?

Microsoft Teams este o unealtă de colaborare, similară cu Slack, care oferă "camere de chat" pe stilul IRC, pentru echipe. Cu ajutorul său poți discuta prin chat, partaja documente sau efectua apeluri video și audio. Este excelent pentru echipe de orice dimensiuni, mai ales pentru cele care nu lucrează în aceeași locație. Dar, Slack are ceva ce Microsoft Teams nu avea: o versiune gratuită pentru afaceri mici și mijlocii. Drept răspuns, Microsoft a anunțat un abonament gratuit de Microsoft Teams și câteva noutăți interesante. Iată ce are de oferit și de ce merită încercat:

Reclamă

Ce este inclus în versiunea gratuită de Microsoft Teams?

Noul abonament gratuit de Microsoft Teams este destinat afacerilor mici și mijlocii. Produsul este creat folosind infrastructura sigură globală a Microsoft și combină într-un singur serviciu chat-ul, cu întâlnirile, fișierele și aplicațiile echipei. De asemenea, este integrat cu Office, Skype și SharePoint - servicii critice în portofoliul Microsoft pentru utilizatorii de business.

Microsoft Teams
Microsoft Teams

Abonamentul gratuit are următoarele caracteristici distinctive:

  • Chat, căutare și integrări nelimitate
  • Apeluri audio și video integrate (atât unu la unu cât și de grup)
  • 10 GO spațiu de stocare pentru toată echipa și câte 2 GO pentru fiecare utilizator
  • Office Online integrat. Poți edita fișiere online, în aplicații web precum Word, Excel și PowerPoint
  • Funcționează atât cu persoane din organizație cât și din afara ei
  • Este disponibil global, în patruzeci de limbi, inclusiv limba română
  • Poți crea echipe Microsoft Teams, gratuit, cu până la 300 de utilizatori
Reclamă

În contrast, planul gratuit al Slack are o limită pentru mesajele care pot fi căutate (poți accesa doar cele mai recente 10000 de mesaje ale echipei) și se pot realiza maxim 10 integrări. De asemenea, nu oferă apeluri de grup. Microsoft Teams nu are aceste limitări. Dacă vrei să compari cele două servicii gratuite, toate caracteristicile și limitările lor, vizitează aceste două pagini: Microsoft Teams vs. Slack For Teams.

De asemenea, Microsoft promovează și o viitoare facilitate a Microsoft Teams, care va fi disponibilă atât pentru planurile cu plată cât și pentru cel gratuit: blur de fundal pentru conversațiile video. Este util pentru persoanele care lucrează de acasă ori atunci când călătoresc și vor să mascheze dezordinea din jurul lor. Poți vedea o demonstrație a acestei facilități precum și celelalte noutăți despre Microsoft Team, în clipul de prezentare de mai jos:

De asemenea, Microsoft a decis să integreze tehnologia lor de traducere în timp real, demonstrată pentru prima dată în Skype, pentru a îmbunătăți colaborarea în echipele multinaționale. Această facilitate este disponibilă chiar acum pentru planurile cu plată și va apărea mai târziu și în abonamentul gratuit. Clienții plătitori se vor bucura și de înregistrarea automată a apelurilor video și transcrierea lor.

Ce părere ai despre serviciul gratuit Microsoft Teams?

Ne place decizia Microsoft de a oferi un abonament gratuit pentru Microsoft Teams, precum și faptul că vine cu mai multe caracteristici și mai puține limitări decât Slack. Înainte de a închide acest articol, spune-ne ce părere ai, în secțiunea de comentarii de mai jos. Îți place direcția în care se duce Microsoft Teams? Vei încerca acest serviciu?

Descoperă: Productivitate Blog Știri