3 moduri de a schimba motorul de căutare din Opera în Bing, DuckDuckGo, etc

Folosești navigatorul web Opera și vrei să schimbi motorul de căutare implicit din Google în Bing, DuckDuckGo sau altceva? Iată trei metode pentru a-l schimba, astfel încât de fiecare dată când cauți ceva în bara de adrese din Opera, alt motor de căutare să-ți returneze rezultatele, în locul lui Google:

NOTĂ: Acest ghid a fost creat folosind Opera versiunea 49. Dacă Opera evoluează foarte mult și acest ghid nu mai merge pentru tine, nu ezita să lași un comentariu și noi vom actualiza articolul.

1. Schimbă motorul de căutare din Opera în Bing, Yahoo! sau DuckDuckGo

Opera face ușoară personalizarea motorului de căutare folosit implicit, dacă vrei să treci la Bing, Yahoo!, DuckDuckGo, Amazon sau Wikipedia. Dacă motorul de căutare la care vrei să treci este unul dintre ele, atunci urmează instrucțiunile din această secțiune. Mai întâi, deschide Opera și apasă pe butonul O din colțul stânga-sus. Acest buton se numește "Particularizare și control Opera" (Customize and control Opera). În acest meniu, alege Setări (Settings).

În fila Setări (Settings), apasă pe Browser, în coloana din stânga. Apoi, caută secțiunea Căutare (Search). Aici, apasă pe lista derulantă cu motoare de căutare și alege-l pe cel pe care vrei să-l folosești.

Închide fila Setări (Settings) și ai terminat. Opera folosește acum motorul de căutare ales de tine, atunci când faci căutări în bara de adresa.

2. Vizitează motorul de căutare pe care vrei să-l folosești și urmează-i instrucțiunile

Unele motoare de căutare precum DuckDuckGo sau Quant, când le vizitezi în Opera, îți oferă un buton pentru a le adăuga în browser. Dacă motorul de căutare pe care vrei să-l folosești face asta, apasă pe butonul Adaugă/Instalează (Add/Install) și urmează instrucțiunile oferite.

Pașii prin care trebuie să treci diferă de la un motor de căutare la altul.

3. Verifică lista creată de Opera cu motoare de căutare disponibile pentru instalare

Dacă motorul de căutare pe care vrei să-l folosești nu este în lista din prima secțiune a acestui ghid, atunci mergi la această pagină pe saitul Opera. Aceasta include o listă lungă de motoare de căutare care pot fi instalate în Opera.

Derulează în jos până găsești motorul de căutare pe care-l dorești și dă clic sau apasă pe numele său. Este afișată o descriere și un buton "Add to Opera" (Adaugă în Opera). Apasă pe el și ești informat că motorul de căutare a fost instalat.

Ce motor de căutare vrei să folosești în Opera?

Ai ajuns la finalul acestui tutorial pentru că nu mai vrei să folosești Google și vrei să treci la un alt motor de căutare. Suntem curioși la ce motor de căutare ai făcut trecerea, așa că nu ezita să ne spui într-un comentariu, folosind formularul accesibil mai jos.