Cum oprești minarea după criptomonede în Opera

Cum oprești minarea după criptomonede în Opera

Știai că unele site-uri de pe internet îți folosesc browserul web pentru a mina criptomonede fără permisiunea ta? Această tehnică se numește cryptojacking și implică folosirea resurselor hardware ale calculatorului tău pentru a genera criptomonede care sunt apoi folosite în lumea reală. Aceste resurse sunt procesorul calculatorului tău și placa video. Dacă navigarea pe internet devine uneori o experiență lentă pentru tine, merită să încerci funcția de protecție împotriva minării de criptomonede, disponibilă în Opera. Iată cum funcționează și cum să o activezi:

Reclamă

Cum activezi protecție împotriva minării de criptomonede în Opera?

Deschide browser-ul Opera și dă clic pe logoul Opera din stânga sus. Butonul are numele “Particularizare și control Opera”.

Dă clic pe logo-ul Opera din stânga-sus

Dă clic pe logo-ul Opera din stânga-sus

În meniul care se deschide, mergi la Setări. De asemenea, poți apăsa tastele ALT + P de pe tastatură, pentru un rezultat similar.

Mergi la Setări

Mergi la Setări

În fila Setări, mergi la secțiunea “Protejarea confidențialității” din partea de sus. Acolo, activează comutatorul numit “Blochează reclamele și navighează pe web cu până la trei ori mai rapid”. Apoi, dă clic pe “Gestionare liste” pentru a activa lista care previne folosirea Opera pentru minarea de criptomonede.

Activează și configurează blocarea reclamelor

Activează și configurează blocarea reclamelor

În “Liste recomandate”, bifează lista “NoCoin (Protecție minare criptomonedă)”. Dacă nu o gășești în această lista, verifică secțiunea Alte liste.

Activează NoCoin

Activează NoCoin

Dacă vrei să te protejezi doar împotriva minării de criptomonede, nu activa și celelalte liste din Opera și rămâi doar cu NoCoin. Dacă vrei să blochezi și reclamele “normale” de pe site-urile web, te rugăm să pui site-ul nostru în lista de excepții astfel încât să nu fie blocate reclamele de pe Digital Citizen. Noi nu folosim practici malițioase de niciun fel, ne respectăm cititorii iar reclamele reprezintă principala noastră sursă de venit.

Reclamă

Cât de eficient este Opera în a te proteja de criptomonede?

Pentru a testa eficiența acestei protecții, am deschis mai multe file cu site-uri care minează după criptomonede fară să ceară aprobarea cititorilor lor. Atunci când le-am încărcat și NoCoin nu era activat, Opera a folosit 16.4% din procesorul AMD Ryzen 5 3600 cu șase nuclee și doisprezece fire de execuție pe care-l folosim pe calculatorul nostru. Destul de mult.

Opera fără NoCoin activ

Opera fără NoCoin activ

După ce am activat blocarea minării de criptomonede în Opera, am încărcat din nou aceleași site-uri și gradul de utilizare al procesorului a scăzut la 1.4%. O diferență semnificativă care, pe calculatoarele mai vechi, cu procesoare mai slabe, devine și mai mare.

Opera cu NoCoin activat

Opera cu NoCoin activat

Funcția de protecție NoCoin din Opera este bazată pe menținerea unei liste cu site-uri malițioase care este actualizată în mod regulat. Deși nu te poate proteja de toate site-urile de pe internet care minează după criptomonede fără consimțământul tău, te va proteja de multe site-uri care fac asta.

Îți place această funcție în Opera?

Așa cum vezi, activarea protecției NoCoin în Opera se face rapid și ușor, în doar câteva clicuri. Înainte de a închide acest ghid, spune-ne dacă-ți place browserul web Opera. Este unul dintre favoritele echipei noastre, alături de Microsoft Edge. Comentează mai jos și spune-ne părerea ta.

Descoperă: Securitate Ghiduri Opera Programe Sistem și Securitate Windows