Cum oprești sunetele din Facebook pe Android și iPhone

Te întrebi cum oprești sunetele din Facebook pe Android sau iOS? Aplicația Facebook este gândită să scoată sunete enervante, care te alertează pe tine (și pe toată lumea din jur) de fiecare dată când postezi sau își place ceva. Dacă te-ai săturat să le auzi tot timpul, poți, din fericire, să pui pe mut sunetele din Facebook în doar câteva secunde, dacă știi unde să te uiți. Iată cum oprești sunetele pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android și pe iPhone sau iPad:

Sumar

Cum oprești sunetele din aplicația Facebook pentru Android
  1. Dezactivează Wi-Fi-ul pe telefon și activează datele mobile.
  2. Lansează aplicația Facebook și apasă pe butonul hamburger din colțul dreapta sus.
  3. Apasă pe opțiunea „Setări și confidențialitate” pentru a-i deschide meniul derulant.
  4. Apasă pe „Utilizarea datelor de mobil”.
  5. Apasă pe „Sunete în aplicație” pentru a dezactiva comutatorul și a opri sunetele pe Facebook.

Cum oprești sunetele din aplicația Facebook pentru Android

Setările de sunet din Facebook sunt îngropate în meniurile aplicației și le poți vedea DOAR dacă ai datele mobile activate pe telefonul tău cu Android. Nu glumim! După cele mai recente actualizări ale aplicației de Facebook, setarea care-ți permite să oprește sunetele din Facebook este afișată DOAR după ce oprești Wi-Fi-ul și pornești datele mobile. Dacă ai deschis aplicația Facebook înainte de a opri Wi-Fi-ul, închide aplicația, activează Date mobile din Setările Rapide și repornește Facebook.

Oprește Wi-Fi și pornește Date mobile

În aplicația Facebook de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android, apasă pe butonul hamburger (trei linii orizontale) din colțul din dreapta sus. Derulează în jos până la final și apasă pe „Setări și confidențialitate” pentru a-i deschide meniul derulant. Apoi, apasă pe opțiunea „Utilizarea datelor de mobil”. Dacă nu vezi această opțiune, închide aplicația Facebook și fă ceea ce am recomandat la începutul acestui ghid.

Mergil la setările pentru Utilizarea datelor de mobil

Mai întâi vezi niște setări despre Calitatea video. Derulează până la finalul listei și apoi vezi opțiunea “Sunete în aplicație”. Apasă pe comutatorul din dreptul ei pentru a opri sunetele pe Facebook. De asemenea, poate vrei să oprești și “Clipurile video încep cu sunetul pornit”, dacă tot suntem la capitolul dezactivat sunete.

Dezactivează sunetele în Facebook

Acum, poți interacționa cu aplicația Facebook de pe smartphone-ul tău cu Android fără coloana sonoră constantă a sunetelor enervante din Facebook. Un alt aspect pozitiv este că setările tale rămân active și atunci când repornești Wi-Fi-ul pe telefon.

Unde obișnuiau să fie setările de sunet în Facebook pentru Android?

Nu știm de ce Facebook a decis să îngroape aceste setări într-o locație atât de imposibil de găsit. S-ar putea să o mute înapoi unde era într-o viitoare actualizare a aplicației. Dacă vor face asta, ne-am gândit că e mai bine să împărtășim și fosta locație, pentru ca acest ghid să fie util o vreme cât mai lungă. În versiunile precedente ale aplicației de Facebook, setarea se găsea în: „Setări și confidențialitate -> Setări -> Media și contacte”.

Accesează Media și contacte

Această locație avea mai mult sens, iar comutatorul pentru “Sunete în aplicație” era alături de alte setări generale despre cum era gestionat conținutul media în aplicația Facebook.

Oprește sunetele pe Facebook pentru Android

Sperăm că dezvoltatorii de la Facebook vor rezolva această problemă în aplicația lor pentru Android și nu-și vor mai chinui utilizatorii în mod inutil.

Cum oprești sunetele din Facebook pe iPhone și iPad

Dacă vrei să știi cum oprești sunetele în Facebook pentru iOS, pașii sunt mai intuitivi decât în Android. Deschide aplicația pe iPhone sau iPad și apasă pe butonul hamburger din colțul din dreapta jos (trei linii orizontale). Derulează în jos până la capăt și apasă pe meniul derulant „Setări și confidențialitate”. Apoi, accesează Setări.

Apasă pe Setări din meniul derulant Setări și confidențialitate

Derulează prin setările de Facebook disponibile pentru a ajunge la secțiunea „Media și contacte”. Apoi, apasă pe Sunete.

Accesează Sunete pentru a opri sunetele din Facebook

Apasă pe comutatorul „Sunet în aplicație” pentru a-l opri și a pune pe mut sunetele din Facebook. Dacă vrei să verifici noutățile de pe Facebook fără să atragi atenția, îți recomandăm să oprești și opțiunea de dedesubt - „Clipurile video din Noutăți pornesc cu sunet”.

Oprește sunetele din Facebook pe iPhone sau iPad

Setările tale sunt actualizate imediat. Acum, poți continua să folosești aplicația Facebook pe iPhone-ul tău fără sunete enervante.

Crezi că ar trebui să existe un mod mai simplu de a opri sunetele din Facebook?

Sunetele folosite de aplicația Facebook ne fac să ne simțim de parcă suntem într-un joc, nu într-o aplicație folosită pentru a păstra legătura cu alte persoane. De fiecare dată când începem să folosim aplicația pe un dispozitiv nou, vrem să oprim sunetele după primele câteva secunde de utilizare. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne de ce îți displac sunetele din aplicația Facebook. Nu crezi că este mult prea complicat să le dezactivezi? Ai avut și tu o ieșire nervoasă, asemeni nouă, atunci când ai găsit unde au ascuns setările în aplicația pentru Android? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Smartphone Android Facebook Ghiduri iOS Programe Recomandate