Cum vezi unde ești conectat pe Facebook și cum te deconectezi

Dacă ai suspiciuni legate de cine are acces la contul tău de Facebook, este o idee bună să verifici dispozitivele care sunt conectate la el. Poate ai lăsat o sesiune deschisă pe vreun dispozitiv sau cineva ți-a furat accesul la cont și este deja conectat dintr-o locație pe care nu o știi. Există o modalitate simplă să verifici dispozitivele conectate la contul tău și să le elimini pe cele dubioase. Hai să aflăm cum poți să faci asta de pe smartphone-ul tău sau de pe calculator:

NOTĂ: Începem cu gestionarea accesului la contul tău de Facebook folosind un browser web în Windows, Mac OS sau Linux. A doua secțiune este dedicată utilizatorilor de Android și ultima celor de iPhone sau iPad. Derulează până la secțiunea care te interesează.

Cum vezi de unde ești conectat la Facebook și deconectezi dispozitivele conectate, folosind un PC

Deschide Facebook în browserul tău web și conectează-te. Dă clic pe butonul de meniu (un vârf de săgeată în jos) în colțul din dreapta-sus și alege Setări.

Deschide setările din Facebook pe PC-ul tău

Pe pagina Setări, dă clic pe link-ul de „Securitate și conectare” din coloana cu setări din partea stângă a ecranului. Alternativ, poți să sari cei doi pași și să deschizi setările de securitate direct cu acest link: Facebook Securitate și conectare.

Deschide Securitate și conectare în Facebook

În secțiunea „Unde te-ai conectat”, Facebook listează cele mai recente două dispozitive conectate la contul tău și legătura „Vezi mai mult” dedesubt. Dă clic pe aceasta pentru a deschide lista completă de dispozitive care sunt înregistrate și conectate la contul tău.

Vezi toate dispozitivele conectate la contul tău de Facebook

Pentru fiecare dispozitiv vezi:

 • Tipul de dispozitiv (de exemplu PC cu Windows, Android, iPhone)
 • Locația geografică a dispozitivului. Reține că locația poate fi ascunsă sau falsificată folosind un serviciu VPN
 • Aplicația folosită pentru a accesa contul tău de Facebook (de exemplu Aplicație Facebook, Chrome, etc.)
 • Ultima dată când s-a conectat dispozitivul respectiv la contul tău de Facebook

Primul element din listă este dispozitivul pe care îl folosești în acest moment. Așa că poți să ignori această înregistrare. Dacă ai suspiciuni legate de celelalte dispozitive din listă, dă clic pe cele trei puncte verticale din partea lor dreaptă pentru a acționa.

Lista completă de dispozitive conectate la contul tău de Facebook

Butonul cu trei puncte verticale deschide un meniu cu două opțiuni:

 • Nu ești tu? Înseamnă că nu îți aduci aminte să fi accesat contul tău de Facebook de pe acest dispozitiv. Alegerea acestei opțiuni înseamnă că vrei să închizi acea conexiune și comunici către Facebook că activitatea aceasta este posibil să fie ilicită. Ai grijă să îți verifici memoria ca să nu creezi probleme unei cunoștințe care ți-a permis să îi folosești dispozitivul pentru a-ți accesa contul de Facebook. Dacă așa este, folosește opțiunea următoare.
 • Deconectează-te. Această opțiune închide accesul la contul tău de Facebook pentru dispozitivul selectat. Dacă știi dispozitivul, dar nu îți convine accesul pe care îl au alții la el, aceasta este opțiunea de folosit.

Alege acțiunea care se potrivește situației tale.

Acționează asupra unui dispozitiv conectat la contul tău de Facebook

Dacă vezi mai multe dispozitive dubioase și crezi că securitatea contului tău de Facebook este compromisă, poți să iei măsuri mai drastice și să apeși pe „Deconectare de la toate sesiunile”.

Deconectare de la toate sesiunile pentru contul tău de Facebook

Facebook îți cere confirmarea acțiunii pentru că nu poate fi anulată. Apasă Deconectare pentru a confirma.

Confirmă Deconectare de la toate sesiunile

După ce se execută acțiunea, singura conexiune la contul tău de Facebook rămâne cea de pe dispozitivul pe care îl folosești în clipa asta. Dacă alegi să deconectezi toate sesiunile, este o idee bună să îți securizezi contul schimbând parola și verificând ultimele schimbări făcute în el. În fereastra de confirmare pentru „Deconectare de la toate sesiunile”, găsești o legătură numită „Securizează-ți contul” care duce la un instrument din Facebook care te ghidează prin pașii de securizare a contului tău de Facebook.

Cum vezi de unde ești conectat la Facebook și deconectezi dispozitivele conectate, folosind Android

Pe dispozitivele cu Android, procedura de verificare și de deconectare este similară cu cea de mai sus. Deschide aplicația Facebook pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android și conectează-te. Apasă butonul de meniu în colțul din dreapta sus reprezentat de trei linii orizontale.

Apasă butonul de meniu în aplicația Facebook pentru Android

În meniul care apare, derulează în jos și apasă pe „Setări și confidențialitate”.

Apasă pe Setări și confidențialitate în meniul din Facebook pentru Android

Apasă Setări în meniul care se deschide.

Deschide Setări în Facebook pentru Android

Derulează la secțiunea de Securitate și apasă pe Securitate și conectare.

Apasă Securitate și conectare în Facebook pentru Android

Vezi secțiunea „Unde te-ai conectat”. Afișează dispozitivele conectate la contul tău de Facebook. Lista arată cele mai recente două dispozitive. Apasă pe legătura „Vezi mai mult” de dedesubt, pentru a afișa toată lista.

Vezi mai mult pentru a afișa toate dispozitivele conectate la Facebook

La fiecare dispozitiv poți să vezi:

 • Tipul de dispozitiv (de exemplu PC cu Windows, Android, iPhone)
 • Locația geografică a dispozitivului. Reține că locația poate fi ascunsă sau falsificată folosind un serviciu VPN
 • Aplicația folosită pentru a accesa contul tău de Facebook (de exemplu Aplicație Facebook, Chrome, etc.)
 • Ultima dată când s-a conectat dispozitivul respectiv la contul tău de Facebook

Primul element din listă este dispozitivul pe care îl folosești în acest moment pentru a accesa Facebook. Dacă ai suspiciuni legate de celelalte dispozitive din listă, apasă pe dispozitivul care te interesează pentru a-l deconecta.

Lista de dispozitive conectate la contul tău de Facebook

Butonul cu trei puncte verticale deschide un meniu cu două opțiuni:

 • Nu ești tu? Înseamnă că nu îți aduci aminte să fi accesat contul tău de Facebook de pe acest dispozitiv. Alegerea acestei opțiuni înseamnă că vrei să închizi acea conexiune și comunici către Facebook că activitatea respectivă este posibil să fie ilicită. Ai grijă să te gândești dacă nu creezi probleme unei cunoștințe care ți-a permis să îi folosești dispozitivul pentru a-ți accesa contul de Facebook. Dacă așa este, folosește opțiunea următoare.
 • Deconectează-te. Această opțiune închide accesul la contul tău de Facebook pentru dispozitivul ales. Dacă știi dispozitivul, dar nu îți convine accesul pe care îl au alții la el, aceasta este opțiunea de folosit.

Alege acțiunea care se potrivește situației tale.

Acționează asupra dispozitivului pe care vrei să îl deconectezi de la Facebook

Dacă vezi mai multe dispozitive conectate la contul tău și ai suspiciuni că securitatea contului tău a fost compromisă, poți să acționezi mai drastic. Sub lista completă de dispozitive conectate la contul tău de Facebook, ai legătura „Deconectare de la toate sesiunile”. Apasă pe ea dacă vrei să închizi toate conexiunile la contul tău de Facebook cu excepția celei de pe dispozitivul pe care te afli chiar acum.

Deconectare de la toate sesiunile în Facebook pentru Android

Facebook îți cere o confirmare, pentru că acțiunea nu poate fi anulată. Apasă Deconectare pentru a continua.

Confirmă Deconectare de la toate sesiunile

După ce s-a executat acțiunea, singura conexiune rămasă la contul tău de Facebook este cea de pe dispozitivul Android pe care îl folosești în clipa asta. Dacă hotărăști să deconectezi toate dispozitivele legate de contul tău de Facebook, este o idee bună să îți securizezi contul schimbând parola. Pe ecranul de confirmare de la „Deconectare de la toate sesiunile” găsești o legătură numită „secure your account” (securizează-ți contul) care duce la un expert care te ghidează prin toți pașii necesari (vezi legătura în captura de ecran de mai sus, indicată de săgeata roșie).

Cum vezi unde ești conectat la Facebook și te deconectezi de pe un iPhone sau iPad

Deschide aplicația Facebook de pe iPhone sau iPad. Apasă butonul de meniu din colțul dreapta jos reprezentat de trei linii orizontale.

Apasă butonul de meniu în aplicația Facebook pentru iOS

Apasă Settings (Setări) în meniul care apare în aplicația Facebook pentru iOS.

Apasă Setări în aplicația Facebook pentru iOS

Derulează la secțiunea Security (Securitate) și apasă pe „Security and Login” (Securitate și conectare).

Apasă pe Securitate și conectare în Facebook pentru iOS

A doua secțiune poartă titlul „WHERE YOU’RE LOGGED IN” (UNDE TE-AI CONECTAT) și afișează dispozitive care sunt sau au fost conectate la contul tău de Facebook. Lista începe cu cele mai recente două dispozitive cu acces la contul tău de Facebook. Apasă „See More” (Vezi mai mult) pentru a afișa toate dispozitivele conectate la contul tău.

Vezi mai mult pentru a afișa toate dispozitivele conectate la Facebook

Pentru fiecare dispozitiv poți să vezi:

 • Tipul de dispozitiv (de exemplu PC cu Windows, Android, iPhone)
 • Locația geografică a dispozitivului. Reține că locația poate fi ascunsă sau falsificată folosind un serviciu VPN
 • Aplicația folosită pentru a accesa contul tău de Facebook (de exemplu Aplicație Facebook, Chrome, etc.)
 • Ultima dată când s-a conectat dispozitivul acela la contul tău de Facebook

Primul element din listă este dispozitivul pe care îl folosești în acest moment pentru a accesa Facebook. Dacă ai suspiciuni legate de unul din dispozitivele din listă, apasă pe butonul cu trei puncte din dreapta lui.

Lista de dispozitive conectate la contul tău de Facebook

După ce ai apăsat butonul cu trei puncte, se deschide un meniu cu două opțiuni:

 • Not You? (Nu ești tu?) Înseamnă că nu îți aduci aminte să fi accesat contul tău de Facebook de pe acest dispozitiv. Alegerea acestei opțiuni înseamnă că vrei să închizi acea conexiune și comunici către Facebook că activitatea respectivă este posibil să fie ilicită. Ai grijă să îți aduci aminte dacă nu cumva creezi probleme unei cunoștințe care ți-a permis să îi folosești dispozitivul pentru a-ți accesa contul de Facebook. Dacă așa este, folosește opțiunea următoare
 • Log Out (Deconectează-te) Această opțiune închide accesul la contul tău de Facebook pentru dispozitivul selectat. Dacă știi dispozitivul, dar nu îți convine accesul pe care îl au alții la el, aceasta este opțiunea de folosit.

Alege acțiunea care se potrivește situației tale.

Acționează asupra dispozitivelor pe care le vrei deconectate de la Facebook

Dacă ai mai multe dispozitive conectate la contul tău și ai suspiciuni că securitatea contului tău a fost compromisă, poți să iei măsuri mai drastice. Sub lista de dispozitive conectate la contul tău de Facebook, ai un buton pentru „Deconectare de la toate sesiunile” („Log Out Of All Sessions” în engleză). Apasă pe el pentru a închide orice conexiune la contul tău de Facebook cu excepția celei pe care o folosești chiar acum.

Deconectare de la toate sesiunile în Facebook pentru iOS

Facebook îți cere confirmarea pentru că acțiunea nu poate fi anulată. Apasă Deconectare („Log Out” în engleză) pentru a confirma acțiunea.

Confirmă Deconectare de la toate sesiunile

După ce se execută acțiunea, singura conexiune la contul tău de Facebook rămâne cea de pe dispozitivul pe care îl folosești în clipa asta. Dacă alegi să deconectezi de la toate sesiunile, este o idee bună să îți securizezi contul schimbând parola și verificând ultimele schimbări făcute în Facebook. Pe ecranul de confirmare pentru „Log Out Of All Sessions” (Deconectare de la toate sesiunile), ai o legătură numită „Secure your account” (Securizează-ți contul) care duce la un expert din Facebook care te ghidează prin pașii de securizare a contului tău.

IMPORTANT: Din păcate, acțiunile din această secțiune pot fi realizate complet pe un iPhone sau iPad, doar dacă folosești Facebook în engleză. Opțiunile prin care trebuie să treci nu au fost traduse toate în limba română și nu poți realiza toți pașii descriși de noi, decât dacă ai Facebook în engleză. Ne propunem să actualizăm articolul în clipa în care aflăm că s-a rezolvat bug-ul. Te rugăm să ne lași un comentariu dacă observi că s-a întâmplat asta.

A intrat altcineva în contul tău de Facebook sau ai uitat să te deconectezi?

Folosind pașii din acest tutorial, poți să vezi dacă a intrat cineva fără permisiunea ta în contul tău de Facebook sau dacă ai uitat să te deconectezi de pe dispozitive sau calculatoare folosite de alte persoane. În orice caz, posibilitatea să te deconectezi de la distanță din contul tău de Facebook poate fi salvatoare. Spune-ne dacă ai reușit să îți securizezi contul tău de Facebook și cum ai făcut asta. De asemenea, ai dat de persoane care îți accesau contul tău de Facebook fără voia ta? Lasă-ne un comentariu mai jos cu experiența ta.