Prezentare Windows 8.1: Cum se folosește Perioada fără notificări?

Prezentare Windows 8.1: Cum se folosește Perioada fără notificări?

Windows 8.1 introduce o funcție simplă dar interesantă, numită Perioada fără notificări. După cum insinuează și numele, aceasta este o perioadă a zilei în care nu doriți să fiți deranjat de notificările niciuneia dintre aplicațiile Windows, nici chiar de aplicația Mail. De asemenea, puteți opta să nu fiți deranjat nici măcar de telefoanele primite prin intermediul Skype. În acest articol explicăm unde găsiți această funcție și cum să o configurați, în Windows 8.1.

Reclamă

Unde se găsește funcția Perioadă fără notificări din Windows 8.1

Setările Perioadei fără notificări se găsesc în Setări PC. Pentru a afla care sunt metodele de accesare a Setărilor PC citiți următorul articol: Șase Moduri de a Accesa Setări PC.

Apoi mergeți la Căutare și aplicații.

Windows 8.1, notificări
Windows 8.1, notificări

Sunt câteva secțiuni disponibile, fiecare cu pachetul său de setări. Dați clic sau apăsați pe Notificări.

Windows 8.1, notificări
Windows 8.1, notificări

Aici veți găsi toate setările Windows 8.1 legate de modul în care sunt afișate notificările aplicațiilor din Magazinul Windows. Dacă derulați un pic veți descoperi secțiunea Perioadă fără notificări.

Cum setați Perioada fără notificări în Windows 8.1

Puteți activa sau dezactiva funcția Perioadă fără notificări setând comutatorul corespunzător pe poziția Activat sau Dezactivat.

Windows 8.1, notificări
Windows 8.1, notificări

După ce activați această funcție, setați intervalul orar De la pâna La. Acest interval va fi activ pentru fiecare zi a săptămânii.

Nu în ultimul rând, veți găsi un comutator numit "Primiți apeluri în timpul perioadei fără notificări". Dacă activați acest comutator veți primi notificări de la aplicațiile pe care le folosiți pentru a primi apeluri, cum ar fi Skype. Dacă-l dezactivați, această restricție este valabilă doar în intervalul orar setat pentru Perioada fără notificări.

Concluzie

După cum puteți observa, este foarte ușor să setați Perioada fără notificări. Această funcție este foarte utilă dacă obișnuiți să vă țineți calculatorul sau tableta cu Windows 8.1 deschisă atunci când dormiți. De asemenea este foate utilă atunci aveți nevoie de câteva ore pentru a lucra în liniște. Indiferent de motiv, nu ezitați să încercați această funcție. O să vă placă foarte mult.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Windows