Recenzie ASUS ROG G752VT - Laptop de gaming cu un design extraterestru

Rating

Performanțe în teste

Pentru a ne face o idee mai bună și mai "profesională" despre ce performanțe ne oferă ASUS ROG G752VT, l-am testat cu o serie de benchmark-uri.

Primul lucru pe care l-am măsurat a fost cât de repede pornește Windows pe acest laptop. Am folosit BootRacer pentru a vedea cât îi ia să pornească Windows 10. Rezultatul mediu de 78 de secunde este destul de mare. Achiziționarea unei versiuni cu SSD va îmbunătăți semnificativ timpul de pornire.

Apoi, am rulat câteva teste cu suita populară de benchmark PCMark 8. Pentru prima serie de teste am folosit setarea Home accelerated , pentru a măsura performanța medie oferită în activități zilnice precum lucrul cu aplicații de tip Office, navigarea pe internet, ceva editare de imagini sau conversații video. Chiar dacă acesta este un laptop de gaming, considerăm că este important să vedem cum se descurcă și în astfel de situații. Până la urmă, chiar și laptopurile de gaming vor fi folosite și în activități "domestice", nu doar pentru jocuri. ASUS ROG G752VT a obținut un scor de 4583 de puncte, adică mult și ne arată că nu vom avea absolut nicio problemă în astfel de activități.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

Datorită componentelor hardware puternice, laptopurile de gaming sunt deseori dispozitive ce tind să fie cumpărate nu doar de gameri ci și de fotografi sau de editori video profesioniști. De aceea am rulat și câteva teste cu setarea Creative accelerated din PCMark 8. Aceste teste au măsurat performanța oferită de ASUS ROG G752VT în activități mai intensive precum editarea video și foto, dar și în gaming. Rezultatul mediu pe care l-am obținut a fost de 5453 de puncte, un alt rezultat foarte bun.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

Acum că am văzut cum se comportă ASUS ROG G752VT în activitățile de zi cu zi, a venit timpul să ne apucăm serios de treabă și să vedem ce ne oferă din punct de vedere al performanțelor de gaming. Acesta este un laptop de gaming și este un dispozitiv cu hardware serios. Așa că am continuat cu o serie de benchmark-uri în 3DMark Vantage. Atunci când am folosit setarea Performance , ASUS ROG G752VT a obținut un scor de 23227 de puncte, în principal datorită plăcii sale video NVIDIA Geforce GTX970M.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

Apoi, tot în 3DMark Vantage , am folosit testele Extreme și am reușit să obținem un scor mediu de 16378 de puncte - din nou, un rezultat foarte bun.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

În ultimele teste de benchmark din 3DMark , ASUS ROG G752VT a reușit să obțină un scor de 6406 puncte în FireStrike 1.1 , 13651 puncte în Sky Diver 1.0 , 11715 puncte în Cloud Gate 1.1 și 18313 puncte în Ice Storm 1.2. Toate aceste sunt rezultate foarte bune, care ne arată că ASUS ROG G752VT este un laptop de gaming foarte puternic.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

Am folosit ASUS ROG G752VT ca să ne jucăm destul de multe jocuri. Am jucat BioShock: Infinite, The Elder Scrolls V: Skyrim, Tomb Raider și Metro 2033: Redux. Mereu am folosit setările video înalte sau ultra pentru fiecare din ele și toate au rulat OK, fără sacadări sau distorsiuni ale imaginii. Mulțumită procesorului său Intel Core i7 din generația a șasea și plăcii video puternice NVIDIA Geforce GTX 970M, acest laptop face față oricărui joc nou fără probleme.

Pe cele mai ridicate setări video posibile, instrumentul de benchmark din Tomb Raider ne-a arătat că ASUS ROG G752VT a reușit să randeze în medie 59,7 de cadre pe secundă cu un minim de 44,6.

Am rulat și instrumentul de benchmark oferit de Bioshock: Infinite. ASUS ROG G752VT a reușit să obțină un nivel mediu de cadre pe secundă de 70,16 cu un minim de 29,79.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

Instrumentul de benchmark inclus cu Metro 2033: Redux ne-a arătat că ASUS ROG G752VT este capabil să randeze scenele din joc la o medie a cadrelor pe secundă de 28,92, cu un minim de 11,36. Deși aceste rezultate pot să pară slabe, nu sunt. Ia în considerare că am folosit cele mai ridicate setări video posibile și Metro 2033: Redux este un joc cu cerințe hardware foarte mari.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

Acest laptop de gaming este disponibil în mai multe variante din punct de vedere al opțiunilor de stocare. Varianta pe care am testat-o noi folosea un hard disk tradițional de 1 TO. Chiar dacă acest hard disk nu este slab, la 7200 de RPM și cu un buffer de 32 de MO, el este totuși doar un hard disk, ceea ce înseamnă că este mult mai lent decât un SSD. Pentru a vedea cât de rapid este acest hard disk, am folosit CrystalDiskMark , iar rezultatele de citire/scriere au fost decente, așa cum poți să vezi în captura de ecran de mai jos.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

ASUS ROG G752VT strălucește atunci când vine vorba de sistemul său de răcire. ASUS a făcut o treabă foarte bună aici și acest lucru s-a văzut în testele noastre de răcire. Primul test pe care l-am făcut a fost să rulăm Prime95 pentru a ține procesorul la 100% în timp ce monitorizam temperaturile sale, timp de mai bine de o oră. Am fost foarte mulțumiți să vedem că temperatura procesorului nu a depășit 74 de grade Celsius.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

Placa grafică este o altă componentă hardware care tinde să se încălzească chiar mai mult decât procesorul. Pentru a o testa, am folosit FurMark și placa Geforce GTX 970M de la NVIDIA nu a depășit 61 de grade Celsius, acesta fiind un rezultat excelent.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

De asemenea, am folosit Powermark ca să vedem cât de mult timp poate să ruleze ASUS ROG G752VT doar pe baterie. Folosind testul Balanced , care constă în mai multe subteste echilibrate de navigare pe internet, procesare text, redare video și gaming, laptopul a reușit să reziste timp de 2 ore și 24 de minute.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

Când am rulat testele Entertainment din Powermark , teste care se concentrează mai mult pe partea de video și de gaming, durata bateriei a scăzut și mai mult, până la numai 2 ore și 14 minute. Aceste rezultate ne arată că autonomia pe baterie nu este unul dintre punctele forte ale ASUS ROG G752VT. Hardware-ul său puternic are nevoie de multă energie.

ASUS, Republic of Gamers, G752VT, gaming, laptop, review, recenzie

Benchmark-urile sunt poarte cele mai importante aspecte ale oricărui dispozitiv de gaming. Fiecare joc pe care l-am jucat și fiecare test pe care l-am folosit pentru a stresa ASUS ROG G752VT a mers foarte bine și a avut rezultate foarte bune. Intel-ul i7 din a șasea generație împreună cu Geforce GTX 970M de la NVIDIA fac o treabă foarte bună în a rula orice joc vrei, la setări video înalte sau ultra. Poate că GTX 970M nu este cea mai puternică placă video de pe piață, dar se descurcă cu aproape orice i-ai cere.

Notă produs 4/5

Verdict

ASUS ROG G752VT este unul dintre cele mai bune laptopuri high-end disponibile pe piață și hardware-ul său este mai mult decât destul pentru orice fel de joc. Procesorul puternic și placa video puternică puse împreună cu sistemul de răcire pe aer foarte bun ajută acest dispozitiv să obțină rezultate foarte bune în orice joc. Designul futuristic arată excelent chiar dacă are câteva inconsistențe. Per total, ASUS ROG G752VT este o adăugire bună la seria Republic Of Gamers și merită să îl iei în considerare pentru următorul tău laptop de gaming.

Descoperă: Divertisment Recenzii Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează