Recenzie ASUS ROG Spatha - Cel mai bun mouse de gaming pentru războinicii MMO

Recenzie ASUS ROG Spatha - Cel mai bun mouse de gaming pentru războinicii MMO
Rating

Înlocuirea switch-urilor Omron

În funcție de cât de mult te joci și de ce ce fel de jocuri te joci, există o mică șansă ca switch-urile să îmbătr oânească în timp și să fie nevoie să le înlocuiești, deși aceste switch-uri Omron au durată de viață estimată la 20 de milioane de clicuri. Există și posibilitatea ca tu să ai o preferință personală pentru anumite tipuri de switch-uri. În ambele cazuri, ASUS ROG Spatha își oferă o metodă ușoară de înlocui switch-urile. Iată cum:

Deconectează cablul USB de la mouse dacă l-ai folosit în modul cu fir. Dacă ai folosit mouse-ul ASUS ROG Spatha în modul wireless, oprește-l. Folosește butonul de pornire/oprire de pe spatele mouse-ului.

ASUS ROG Spatha
ASUS ROG Spatha

Întoarce mouse-ul și scoate piciorușele de cauciuc. Apoi deșurubează cele patru șuruburi de sub piciorușele de cauciuc.

ASUS ROG Spatha
ASUS ROG Spatha

După ce ai scos șuruburile, ridică și dă la o parte carcasa mouse-ului.

ASUS ROG Spatha
ASUS ROG Spatha

Poți să vezi switch-urile Omron așezate în locurile lor de pe ambele laterale ale rotiței de derulare.

ASUS ROG Spatha
ASUS ROG Spatha

Scoate switch-urile trăgându-le pur și simplu în sus.

ASUS ROG Spatha
ASUS ROG Spatha

Acum montează noile switch-uri în locașurile lor. Ai grijă ca switch-urile să aibă butoanele de clic îndreptate spre fața mouse-ului. În final, asamblează înapoi mouse-ul ASUS ROG Spatha.

Reclamă

Drivere și software

ASUS ROG Spatha pe care l-am testat a fost detectat automat și driverele sale au fost instalate automat de către calculatoarele noastre cu Windows 10. Cu toate acestea, butoanele adiționale și majoritatea setărilor avansate și a opțiunilor de personalizare nu sunt accesibile decât dacă instalezi și driverele și software-ul ROG Armoury de la ASUS. Le poți descărca de aici: ASUS ROG Spatha Armoury.

Când vei lansa ASUS ROG Armoury, primul lucru pe care îl vei vedea este meniul de butoane care îți dă posibilitatea de a asocia diverse acțiuni cu fiecare dintre butoanele de pe mouse. ASUS ROG Spatha are multe butoane suplimentare, atât pe partea sa superioară cât și pe laterala sa stângă. Pentru ca software-ul Armoury să afișeze toate butoanele, poți să alegi să vezi mouse-ul de deasupra sau dinspre laterala stângă.

ASUS ROG Spatha
ASUS ROG Spatha

Următoarea filă este locul în care poți să te joci cu toate opțiunile de performanță ale mouse-ului. ASUS ROG Spatha îți dă posibilitatea de a îi seta lucruri precum sensibilitatea (DPI) și rata de polling, accelerația și viteza de decelerație.

ASUS ROG Spatha
ASUS ROG Spatha

Fan al iluminării sau nu, această secțiune sigur te va interesa. ASUS ROG Spatha are trei zone de iluminare și toate pot fi luminate în orice culoare vrei. Zonele de iluminare sunt rotița de derulare, butoanele laterale și logoul Republic of Gamers. Software-ul Armoury îți dă opțiunea de a alege orice culoare vrei și îți oferă și o serie de efecte de luminozitate precum Breathing (Respirație), Color Cycling (Ciclu culori) sau Trigger (Declanșare) pe care le poți folosi pe ASUS ROG Spatha.

ASUS ROG Spatha
ASUS ROG Spatha

Fila Calibration (Calibrare) este locul de unde poți să ajustezi senzorul laser al mouse-ului pentru tipul de suprafață pe care îl folosești. Fie poți să alegi una dintre suprafețele predefinite, fie poți să faci o calibrare manuală. Suprafețele predefinite includ ROG Whetstone, ROG Sheath, Cloth mousepad, Plastic mousepad, Glass mousepad și Metal mousepad.

ASUS ROG Spatha
ASUS ROG Spatha

Ultima filă din Armoury îți dă posibilitatea de a selecta opțiunile de economisire a energiei în modul wireless. Opțiunile de aici te lasă să alegi când va intra ASUS ROG Spatha în modul repaus și când vor începe luminile să clipească astfel încât să știi când se termină bateria.

ASUS ROG Spatha
ASUS ROG Spatha

Software-ul ROG Armoury îți oferă și posibilitatea de a crea diferite profiluri și macro-uri. ASUS ROG Spatha poate să stocheze maxim cinci profiluri diferite de setări personalizate în memoria sa flash internă. Poți să le activezi pe fiecare folosind ASUS ROG Armoury , sau apăsând simultan pe butonul DPI de pe partea superioară a mouse-ului și pe unul din butoanele laterale.

Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

ASUS ROG Spatha este unul dintre cele mai bune mouse-uri de gaming din acest moment, dar este și unul destul de scump. Luând în considerare calitatea înaltă a construcției sale, numărul mare de butoane suplimentare, opțiunea de a îl folosi atât cu fir cât și în mod wireless, precum și opțiunile sale de iluminare, noi considerăm că ASUS ROG Spatha este o alegere foarte bună dacă te joci mult jocuri MMO și ai niște mâini rezonabil de mari.

Dacă însă ai mâini mai mici decât media sau dacă nu te joci de obicei jocuri MMO, atunci ASUS ROG Spatha s-ar putea să nu fie alegerea cea mai bună pentru tine. În astfel de cazuri, poate ar trebui să arunci o privire și la alte mouse-uri de la Republic of Gamers, precum Gladius , Strix Claw , sau chiar și mouse-ul accesibil ca preț Sica.

Descoperă: Divertisment Recenzii