Recenzie ASUS Transformer Book T100HA - Un hibrid accesibil și echilibrat

Rating

Aplicațiile preinstalate pe ASUS Transformer Book T100HA

Majoritatea dispozitivelor hardware vin cu diverse aplicații preinstalate de producătorii lor. Unele dispozitive vin cu mult prea multe aplicații preinstalate, în timp ce altele nu. ASUS Transformer Book T100HA este undeva la mijloc. ASUS a preinstalat câteva aplicații și unele dintre ele îți pot fi utile:

  • ASUS WinFlash - o aplicație dedicată pentru actualizarea software-ului BIOS de pe dispozitiv. Ar trebui să o păstrezi.

  • ASUS Live Update - o aplicație pe care o poți folosi pentru a administra actualizările sistemului de operare. Este foarte asemănătoare cu setările din Windows.

  • ASUS eManual - manualul de utilizare pentru ASUS Transformer Book T100HA.

  • ASUS Splendid Utility - o aplicație pe care o poți folosi pentru a modifica setările de culoare ale ecranului.

  • ASUS On-screen Display - pornește sau oprește notificările de pe ecran, altele decât cele afișate deja de Windows.
  • Netflix - o aplicație destinată redării de filme și seriale TV. Din păcate, acest serviciu nu este disponibil în România, așa că probabil vei vrea să dezinstalezi aplicația.

  • Flipboard - o aplicație populară de știri pe care o poți folosi pentru a-ți crea reviste personalizate în funcție de știrile care te interesează. Înainte de a decide ce faci cu această aplicație, poate vei vrea să o folosești puțin pentru a înțelege dacă îți este utilă.

  • Twitter - aplicația Windows oficială pentru această rețea de socializare.

ASUS, Transformer Book, T100HA, Windows 10, review, performante

ASUS Transformer Book T100HA nu include foarte multe aplicații și unele dintre ele sunt utile și ar trebui să le păstrezi.

Performanța în teste sintetice

Hardware-ul de pe ASUS Transformer Book T100HA este mai puțin puternic decât ce ai putea să găsești într-un laptop, dar este destul de bun față de ceea ce găsești într-o tabletă. Pentru a ne face o idee mai bună despre performanțele sale, am rulat câteva teste sintetice și am comparat rezultatele cu cele pe care le-am obținut pe modelul original ASUS Transformer Book T100, cu cele de pe ASUS Transformer Book T200 și cu cele obținute de două dispozitive similare de la Toshiba: Toshiba Encore și Toshiba Encore 2.

Primul lucru pe care l-am măsurat a fost timpul mediu de pornire. Pentru acest lucru, am folosit BootRacer. După cum poți observa din graficul de mai jos, ASUS Transformer Book T100HA a fost destul de lent. Totuși, trebuie să menționăm că T100HA este singurul dispozitiv care rulează cu Windows 10 și poate că acest lucru are o semnificație. Celelalte dispozitive din grafic au fost toate cu Windows 8.1.

ASUS, Transformer Book, T100HA, Windows 10, review, performante

În continuare, am vrut să evaluăm performanța dispozitivului în situații de utilizare normale, precum atunci când scrii documente în Office, când navighezi pe internet, vorbești pe Skype sau te joci jocuri fără pretenții. Am apelat la PCMark 8 și am rulat câteva teste din seria Home accelerated. Așa cum poți vedea în captura de ecran de mai jos, am obținut un scor de 1646 de puncte.

ASUS, Transformer Book, T100HA, Windows 10, review, performante

Apoi am rulat 3DMark , o aplicație populară de benchmark, pentru a măsura performanța oferită de ASUS Transformer Book T100HA atunci când te joci jocuri fără prea mari nevoi hardware, adresate în special utilizatorilor de tablete. Am rulat testele Ice Storm Unlimited și am obținut un scor de 18792 de puncte.

ASUS, Transformer Book, T100HA, Windows 10, review, performante

După cum reiese din graficul de mai jos, ASUS Transformer Book T100HA este cu siguranță mai puternic decât toate celelalte dispozitive cu care l-am comparat.

ASUS, Transformer Book, T100HA, Windows 10, review, performante

ASUS Transformer Book T100HA se descurcă destul de bine în cazul jocurilor ușoare. După ce am văzut acest lucru, ne-am gândit "Ce-ar fi dacă… am încerca să ne jucăm un joc pentru desktop?. Ar trebui să fie un joc care să fie foarte popular și unul care să poată rula pe resurse hardware medii. Hai să jucăm League of Legends!". Sună ciudat nu? Să joci League of Legends pe un dispozitiv care e doar o tabletă care a luat câțiva steroizi. Ei bine, am încercat! Am descărcat clientul de League of Legends și am jucat câteva jocuri. ASUS Transformer Book T100HA s-a descurcat chiar OK!

Am reușit să jucăm League of Legends pe setări înalte la o rată medie a cadrelor de aproximativ 35 fps, cu cel mai jos nivel aflat undeva la 24 de cadre. Schimbând setările video pe mediu sau jos, am reușit să obținem o medie a cadrelor pe secundă la circa 50 - 60. Acestea sunt rezultate excelente pentru un dispozitiv "mai mult tabletă".

ASUS, Transformer Book, T100HA, Windows 10, review, performante

În final, am rulat PowerMark pentru a vedea cât de bine se descurcă ASUS Transformer Book T100HA în termeni de autonomie. Am ales să rulăm testele Balanced astfel încât să obținem rezultate pentru puterea bateriei atunci când faci lucruri diverse, precum navigarea pe Internet, ceva editare foto, atunci când urmărești filme sau când vorbești în Skype. După ce toate testele au luat sfârșit, am obținut o viață estimată a bateriei de 5 ore și 40 de minute, un rezultat OK în opinia noastră.

ASUS, Transformer Book, T100HA, Windows 10, review, performante

După ce am măsurat timpul de descărcare al bateriei de pe ASUS Transformer Book T100HA, era normal să vedem și în cât timp se încarcă. A durat 5 ore pentru ca el să se încarce înapoi la 100%, adică exact timpul în care s-a și descărcat. Nu este un rezultat extraordinar, deși este la fel ca timpul de încărcare al primului ASUS Transformer Book T100.

ASUS, Transformer Book, T100HA, Windows 10, review, performante

ASUS Transformer Book T100HA ne-a oferit rezultate bune în toate testele sintetice pe care le-am rulat. Este un dispozitiv echilibrat ce face față fără probleme la activitățile zilnice precum navigarea pe Internet, redactarea de documente sau discuțiile online în aplicații ca Skype. Mai mult, este destul de puternic pentru a putea rula chiar și unele jocuri fără pretenții prea mari din punct de vedere hardware.

Notă produs 3/5

Verdict

ASUS Transformer Book T100HA este un dispozitiv care arată bine, cu o calitate a construcției mai bună decât media, un nivel bun de performanță și un preț accesibil care îl face să iasă în evidență. Poate că mai există dispozitive similare pe piață, care să ofere performanțe mai bune sau care să arate mai bine, dar ele cu siguranță costă mai mult. Dacă vrei un dispozitiv care să fie ușor de transportat oriunde te-ai duce, cu o baterie bună și destul de puternic încât să îți poți face treaba dar și să te poți juca unele jocuri, atunci ASUS Transformer Book T100HA ar trebui să se afle printre primele tale opțiuni. Ne-a plăcut noua versiune a ASUS Transformer Book T100 și credem că merită calificativul nostru de "Alegere Buget".

Descoperă: Productivitate Recenzii Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează