Recenzie Logitech M600 Touch Mouse – Merită să-l cumpărați?

Recenzie Logitech M600 Touch Mouse – Merită să-l cumpărați?
Rating

Conceptul de maus sensibil la atingere pare să fie foarte la modă în prezent. Microsoft și-a lansat mausurile sensibile la atingere cu mare fanfară, și la fel a făcut și Logitech. Au lansat de curând mausul Logitech M600 care dorește să fie competitorul pentru Microsoft Touch Mouse. L-am folosit pentru câteva săptămâni, la scurt timp după ce am testat mausul Microsoft Touch. Haideți să vedem cum se comportă în viața de zi cu zi și dacă este un maus extraordinar, demn de prețul lui din categoria premium.

Reclamă

Ce găsim în cutia mausului Logitech M600

Ambalajul mausului Logitech M600 arată bine și face parte din categoria minimalistă. Arată mausul, iar pe partea din spate puteți vedea instrucțiunile pentru gesturile de atingere pe care le puteți face. Mai multe detalii puteți vedea în clipul de mai jos.

Un aspect plăcut este faptul că pachetul conține și o husă mică pentru transport, precum și un set de baterii de calitate.

recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse
recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse

În pachet nu sunt incluse drivere. Totuși, imediat ce îl conectați la calculatorul dvs. și îl porniți, Windows 7 îl detectează și vă întreabă dacă doriți să descărcați software-ul Logitech Flow Scroll.

recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse
recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse

Această aplicație dorește să ofere o experiență cât mai bună când vine vorba de navigarea pe Internet sau când lucrați cu Microsoft Office. Un lucru bun este faptul că funcționează bine pentru toate navigatoarele importante, totuși Opera nefiind inclus în lista navigatoarelor suportate. Aplicația instalează câte o extensie pentru fiecare navigator în parte.

recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse
recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse

Cu extensiile instalate, derularea și gesturile funcționează foarte bine în navigatoare. Fără ele, experiența utilizatorului nu este la fel de bună chiar dacă majoritatea lucrurilor funcționează.

Specificații hardware

Acesta este un maus cu un singur buton, cu o suprafață sensibilă la atingere, la fel ca mausul Microsoft Touch. Dispune de un receptor USB pentru conexiunea fără fir foarte bun – Logitech 2,4 GHz – care funcționează extraordinar de bine și care poate fi folosit și la conectarea altor dispozitive Logitech, inclusiv o tastatură. Un port USB liber, în plus, e întotdeauna un lucru bun.

Mausul poate funcționa cu o singură baterie AA. Totuși, dacă vreți să îl folosiți pentru o perioadă mai îndelungată, e preferabil să folosiți două baterii. Pentru a vă urmări mișcările, mausul utilizează așa-numita tehnologie Logitech Advanced Optical care face o treabă destul de bună la detectarea mișcărilor și comenzilor dvs.

După cum spuneam la începutul articolului, mausul nu dispune de drivere în pachetul lui, iar Windows 7 descarcă doar aplicația Logitech Flow Scroll. Dacă doriți să configurați mausul mai în detaliu, atunci ar trebui să descărcați și să instalați și SetPoint Software.

recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse
recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse

Acesta vă va permite personalizarea timpilor de răspuns ai mausului, vă va arăta starea bateriilor și vă va permite activarea/dezactivarea anumitor caracteristici.

Acest maus va impresiona?

Nu, nu va face asta. Dacă îl privești de aproape, vei observa plasticul lucios. Pur și simplu arată foarte ieftin. În mod clar nu arată ca un maus premium, cu un preț corespunzător, mai ales dacă îl comparăm cu Microsoft Touch Mouse, care este construit bine și este foarte elegant.

recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse
recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse

Suprafața lui este foarte reflexivă și motivele desenate pe el sunt mai degrabă chicioase. Arată ca un maus ieftin. Dar aceasta este o părere subiectivă cu care poate că nu sunteți cu toții de acord. De asemenea, suprafața lui se zgârie foarte repede. Dacă îl transportați, ar trebui să folosiți acea husă inclusă în pachet, pentru a prelungi timpul până când mausul va arăta foarte zgâriat și vechi.

Când ții mausul în mână pentru prima dată pare să fie destul de fragil. De parcă ai putea să îl strici foarte rapid dacă nu ești atent. Nu este cazul. Chiar dacă se întâmplă să cadă de pe birou va continua să funcționeze fără probleme.

Impresionant este cât de ușor pare să fie atunci când îl folosiți. Mausul alunecă foarte ușor pe birou și, cu siguranță, vă va plăcea senzația.

Reclamă

Care sunt punctele forte ale mausului Logitech M600

În primul rând, vă va plăcea cât de confortabil va fi să îl țineți în mână. Este ușor, mișcarea lui este foarte lină și nu vă va obosi mâna nici după perioade lungi de utilizare. În comparație cu el, mausul Microsoft Touch vi se va părea un tanc greu și încet. Totuși, nu vă recomand să îl folosiți împreună cu un suport de maus (mousepad). Parte din mișcare aceea lină și din precizie dispare.

Faptul că are o mișcare lină și că este ușor înseamnă o precizie mare. Nu veți întâmpina probleme dacă editați imagini sau clipuri video, sau dacă lucrați cu fișiere Excel mari, unde trebuie să introduceți multe linii și coloane cu date. Senzorii sunt foarte sensibili și chiar am simțit nevoia să le mai scad această sensibilitate, folosind aplicația SetPoint.

Gesturile funcționează bine, mai ales cele pentru acțiunile întoarcere și înainte. Totuși, durează ceva până când te obișnuiești să faci gesturile corect. La început, s-ar putea să te trezești că derulezi sau mărești dacă nu ești atent cum îți miști degetele pe suprafața mausului. Odată ce ați trecut de acest pas, utilizarea gesturilor se va dovedi foarte productivă.

recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse
recenzie, dispozitiv, logitech, m600, maus, mouse

Durata de viață a bateriilor este foarte bună. Mi-a plăcut mult faptul că mausul observă că nu este folosit și intră automat în repaus, astfel consumând foarte puțină energie, până când îl atingeți și îl folosiți din nou. Nu am văzut această caracteristică la multe alte mausuri și cred că este foarte utilă pentru viața bateriilor.

Apoi, receptorul USB Logitech de 2,4 GHz este foarte bun. Funcționează foarte bine chiar și când este plasat sub birou și la o distanță mai mare decât am putut folosi alte mausuri USB fără fir. Semnalul este puternic și nu apar întârzieri la clicuri sau gesturile pe care le faceți.

Limitările mausului Logitech M600

La fel ca la orice alt maus cu un singur buton, există limitări pentru Logitech M600:

  • În primul rând, nu există clic-centru și nu poți face simultan clic-stânga și clic-dreapta. Acest lucru îl transformă într-o soluție slabă pentru jocuri. Sunt destule jocuri (ex. L.A. Noire, Star Wars: The Old Republic) unde trebuie să faci clic-stânga și dreapta simultan pentru a putea executa anumite acțiuni. De asemenea, acel clic-centru care lipsește este foarte util atunci când navighezi pe Internet și vrei să deschizi legături în file noi.
  • Sensibilitatea mare a acestui maus poate fi atât o binecuvântare cât și un blestem. Partea proastă este că puteți face gesturi nedorite. De exemplu, dacă aveți o mână grea și navigați pe internet, veți observa că, fără a face nimic, derulați subtil. Pagina de internet se mișcă puțin în sus sau în jos deoarece mâna dvs. depune presiune în acea direcție. De asemenea, atunci când jucați jocuri foarte rapide, este foarte posibil să faceți clic-stânga dar efectul să fie de clic-dreapta, doar pentru că mâna dvs. este mai grea pe partea dreaptă a mausului. Acest maus ar trebui evitat la orice fel de joc.
  • Spre deosebire de Microsoft Touch Mouse, nu există derulare orizontală (ci doar verticală) și nu există gesturi pentru fixarea ferestrelor. Dacă sunteți în căutarea unui maus care să dispună de cât mai multe gesturi, nu este acesta răspunsul pentru dvs.
Notă produs 3/5

Verdict

Dacă sunteți tipul de persoană care utilizează calculatorul doar pentru a naviga pe Internet sau pentru ceva muncă de birou, atunci acest maus este o alegere bună. Veți aprecia cât de ușor este, cât de lină este mișcarea, precum și precizia lui. Totuși, dacă vreți și să vă jucați, spre exemplu, ar trebui să îl ocoliți. Mausul Logitech M600 este o alegere bună doar pentru utilizatorii care sunt interesați de un maus sensibil la atingere, și care sunt conștienți de limitările dar și de avantajele acestui concept. Dacă nu sunteți sigur, e preferabil să îl încercați înainte de a-l cumpăra.

Descoperă: Productivitate Recenzii