Recenzie Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 - Un maus foarte mobil

Recenzie Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 - Un maus foarte mobil
Rating

Iată ce a prins pisica în dimineața aceasta: un șoarece mic, elegant și foarte ușor. Logitech Ultrathin Touch Mouse T630, chiar dacă nu este o apariție recentă în "breasla" perifericelor Logitech, a ajuns la noi în redacție și l-am testat de îndată. Este un dispozitiv foarte mic, folositor pentru cei care se deplasează foarte mult în timpul zilei și este un asistent de nădejde pentru cei care au nevoie să comute între mai multe dispozitive foarte repede. Dar să vedem ce îi poate cu adevărat pielea.

Reclamă

Despachetarea Logitech Ultrathin Touch Mouse T630

Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review
Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review

Înainte să trecem la lucruri serioase, trebuie să recunosc faptul că ambalajul acestui mouse este cu adevărat o surpriză plăcută. Cutia din plexiglas arată foarte bine, mausul este în siguranță pe durata transportului, iar combinația de turcoaz cu negru arată foarte bine.

Ce găsim în cutie: mausul, suportul acestuia, o cutie mică și îngustă în interiorul căreia veți găsi cel mai mic cablu USB - microUSB pe care l-ați văzut vreodată și cam atât. Deși pe cutie mi s-a promis și un manual de utilizare, nu l-am găsit. Probabil că este un caz izolat, mai ales că nu sunt recunoscută pentru cât de norocoasă sunt în mod normal. Ieri, automatul de cafea mi-a dat un café latte fără vreo urmă de café în el, așa că… e posibil să fie doar norocul meu.

Specificații hardware

Sau cum să îl asortezi. Da, ați citit bine, acest mouse trebuie asortat pentru că el arată atât de bine și se mișcă atât de grațios încât merită să vă luați hainele cele mai bune când îl folosiți în public. Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 este un dispozitiv foarte mic. Pentru mine a fost o binecuvântare pentru că am mâinile mici. Atât de mici încât am avut probleme la folosirea îndelungată chiar și cu alți mauși foarte comozi cum ar fi Microsoft Arc Touch Mouse. După patru ore de utilizare constantă, nu am simțit niciun fel de oboseală sau durere în încheietură sau podul palmei. Primul instinct este să ții mâna destul de crispată pentru că ai senzația că este foarte fragil (dimensiunile sale sunt 59 mm x 85 mm x 18 mm) în ciuda carcasei sale din aluminiu, dar după o vreme te obișnuiești și realizezi cât de stabil și rezistent este.

Designul minimalist arată excelent, nu are nevoie de nimic în plus și nici în minus, dar există și o mică nemulțumire: finisajul mat de pe partea sa superioară adună amprente mai repede decât aleargă Usain Bolt la un semi maraton. Poate ar fi fost o idee bună ca, în cutie, să fie inclusă și o bucată de material textil pentru a-l putea curăța. Este foarte simplu de transportat, în geantă, în buzunar, în husa laptopului, dar mi-aș fi dorit să am și o husă a lui, specială, pentru că pe toată durata testelor am fost mereu speriată să nu îl zgârii dacă îi dau drumul în poșetă sau dacă îl pun în același buzunar cu cheile.

Un alt aspect pozitiv al utilizării acestui maus a fost procesul de instalare. Eu l-am folosit pe un laptop cu Windows 7. Pentru a instala acest maus, tot ce ai de făcut este să intri în Panoul de Control -> Adăugare dispozitive. Asigură-te că primul buton de pe spatele mausului este în poziția Pornit și așteaptă câteva secunde ca dispozitivul să fie recunoscut de sistemul de operare.

Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review
Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review

Dintr-un motiv neidentificat încă, cu mausul activ și setat pe poziția 1 de Bluetooth, Windows 7 nu a reușit să îl vadă. Pe poziția a doua, durează între două și patru secunde să îl repereze și să îl instaleze. Poziția 1 a funcționat perfect pentru orice alt dispozitiv, mai puțin pe laptopul meu Lenovo B50-70.

Mi-am dorit să testez și distanța maximă la care funcționează mausul, despre care producătorii spun pe saitul oficial că este de 10 metri, însă faptul că locuiesc într-o cutie de chibrituri nu prea m-a ajutat. Dar din bucătărie până în living funcționează fără reproș.

Puteți citi mai multe despre specificațiile acestui maus pe saitul Logitech.

Un mouse pentru telefoane inteligente, dacă ți-ai propus să folosești unul vreodată

Mi-ar fi plăcut să fiu prima care s-a gândit la așa ceva, dar în mod evident nu am fost. Această secțiune a recenziei este pentru oamenii leneși care vor să joace QuizUp sau orice alt joc pe telefonul lor inteligent, la aceeași viteză la care l-ar juca pe un calculator. Vor avea nevoie de Logitech Ultrathin Touch Mouse T630, de un telefon cu Android (posibil să funcționeze și pe iOS, nu am testat) și de un suport pentru telefon.

Reclamă

Mi-am conectat mausul la telefonul meu, un Sony Xperia M2 cu Android v4.3 Jelly Bean, așa cum puteți observa în imaginile de mai jos.

Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review
Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review

Iar acum am un mouse perfect funcțional pe telefon. Voi fi de neînvins în jocuri de acum înainte. Și probabil nu voi mai dormi niciodată.

Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review
Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review

Ceea ce pot face acum, în timp ce scriu această recenzie este să comut între laptop și telefon într-o milisecundă. Încă nu îmi dau seama cum îmi este de folos acest lucru, dar probabil că ar fi util, pentru cei care lucrează la birou, doar apăsând butonul de pe mouse să poată să își acceseze telefonul pus în suport, să apeleze un număr din agendă și să îl pună pe speaker foarte repede și să revină la laptop, de exemplu. De explorat pe îndelete.

Jocurile navigării

Pentru Windows 8.1, acest mouse este ideal pentru că permite navigarea între ecrane foarte simplu cu o atingere fină de la stânga la dreapta sau invers. În Windows 7 o mișcare orizontală va permite navigarea între programele deschise și documente iar în interiorul browserului se mișcă repede și precis. Este un maus ușor de controlat și foarte bun pentru amatorii de jocuri online destinate pierderii timpului cu succes, jucători care au nevoie în principal de o viteză foarte mare și lipsită de efort într-ale clicului. A durat puțin până să mă obișnuiesc cu clicul dreapta pentru că funcționează doar dacă presați foarte aproape de colțul din dreapta sus al mausului. Ceea ce nu este dificil pentru mâini de dimensiuni normale, dar pentru mine a fost o mini-provocare.

Chiar dacă mausul este atât de mic, este suficient de inteligent pentru a detecta cu prezicie ce tip de mișcare doresc să fac, indiferent de cât de obosită sau neîndemânatică am fost. Nu a încurcat niciodată efectul unei mișcări orizontale pe suprafața de atingere cu cel al unei mișcări verticale. Este fără cusur la acest aspect. Încă un rând de aplauze merită pentru modul în care se comportă pe suprafețe diferite, de la plastic, hârtie, textil și în special pe sticlă. Din punctul meu de vedere, este cel mai bun maus folosit până în prezent pe sticlă.

Baterie și notificări

Am folosit Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 timp de o săptămână și l-am încărcat o singură dată timp de 30 de minute. Conform fișei sale, un minut de încărcare este suficient pentru o oră de utilizare. Un minus este că nu poți folosi mausul cât timp este la încărcat pentru că microUSB-ul are slot pe suprafața inferioară.

Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review
Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review

Pe partea superioară, imediat sub logoul Logitech, dacă aveți ochelarii la voi, veți observa un LED minuscul care se aprinde în culoarea verde dacă mausul este pornit, albastru intermitent dacă se conectează la alt dispozitiv și roșu dacă bateria este aproape descărcată. În timp ce iubirea mea profundă pentru minimalism în design se manifestă ca un groupie la un concert al trupei preferate acest LED aproape invizibil, nu este foarte practic pentru că este posibil să ratezi momentul în care ți se descarcă bateria, ceea ce este important mai ales dacă ești înainte de o ședință de buget.

Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review
Logitech, T630, mouse, maus, ultrasubtire, portabil, recenzie, review
Notă produs 5/5

Verdict

A fost o plăcere să fac cunoștință cu această bijuterie. Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 este excelent pentru călători și pentru persoanele care aleargă toată ziua. Nu pot să vorbesc în numele gamerilor, așa că voi recomanda acest mouse a) oamenilor iubitori de design minimalist, b) oamenilor de business, c) oamenilor leneși d) femeilor cu manichiură complicată, e) oricui are nevoie de un maus ușor de folosit, suplu, simplu și eficient. Merită fiecare leu.

Descoperă: Productivitate Recenzii