Recenzie Microsoft Arc Touch Mouse

Recenzie Microsoft Arc Touch Mouse
Rating

Am vrea să începem seria noastră de recenzii pentru gadgeturi optimizate pentru Windows, cu un dispozitiv care arată foarte bine: mausul Microsoft Arc Touch. Chiar dacă acest produs a fost lansat la sfârșitul anului 2010, încă este unul din mausurile care arată foarte bine. L-am folosit pentru mai bine de un an și, în această recenzie, vă voi prezenta tot ce am descoperit la el, incluzând detalii legate de performanță, mult după ce l-am cumpărat.

Reclamă

Ce găsim în cutia mausului Microsoft Arc Touch

Ambalajul în care Microsoft prezintă mausul este unul foarte elegant. Am deschis cutia repede, fiind nerăbdător și curios să aflu mai multe despre el. Pentru a vă face o idee despre ce găsiți în interior, am găsit acest video pe YouTube. Dacă doriți, îl puteți vedea mai jos.

Singurul lucru care nu este arătat în acest clip este faptul că adaptorul USB se poate lipi pe spatele mausului care, pe timpul transportului, îl păstrează atașat datorită proprietăților magnetice ale acestuia. Magnetul este destul de puternic pentru a nu permite adaptorului să cadă de pe spatele mausului. În timp, magnetul își pierde totuși din proprietăți. După mai mult de un an de utilizare, nu mai este la fel de puternic ca la început. Funcționează în continuare, dar trebuie să fii un pic mai atent cu mausul.

Specificații hardware

În ceea ce privește specificațiile hardware, nu sunt prea multe de spus. Are nevoie de două baterii AAA, care rezistă destul de mult de timp. Mausul folosește ceea ce Microsoft numește BlueTrack Technology, o tehnologie care îi permite să ruleze pe aproape orice tip de suprafață. Mausul Microsoft Arc Touch este gândit să funcționeze cu Windows dar poate fi utilizat și împreună cu un Mac. Driverele lui pot fi găsite pe pagina de descărcare Microsoft sau utilizând Windows Update. Driverele sunt bine făcute și oferă nivelul de personalizare la care mă așteptam.

recenzie, dispozitiv, microsoft, arc, touch, maus, mouse
recenzie, dispozitiv, microsoft, arc, touch, maus, mouse

Dacă doriți să știți mai multe despre specificațiile hardware, puteți accesa pagina oficială.

Mobilitate extraordinară

Am folosit destule mausuri până acum, atât pentru desktop cât și pentru laptop, și pot spune că mausul Microsoft Arc Touch are cel mai bun nivel de mobilitate pe care l-am întâlnit până acum. Dacă îți iei laptopul de la o întâlnire la alta, poți transporta mausul, foarte ușor, în buzunar, pe laptop sau în geanta laptopului. Dispare senzația că mausul e greu de transportat. Cu alte mausuri am avut senzația că nu aveau ce căuta lângă laptop. Orice maus am folosit, mereu era la fel sau chiar mai gros decât laptopul meu și mereu aveam probleme când trebuia să mă mut repede de la un birou la altul sau să alerg către diferite săli de ședințe. Mausul Microsoft Arc Touch este singurul care mi-a dat sentimentul că e făcut să stea lângă laptop.

recenzie, dispozitiv, microsoft, arc, touch, maus, mouse
recenzie, dispozitiv, microsoft, arc, touch, maus, mouse

Un factor important pentru nivelul de mobilitate oferit este perioada de funcționare a bateriilor. Pot spune că aceasta este destul de mare. Un set de baterii ține cam 2 luni (plus sau minus una-două săptămâni), în funcție de cât de mult este folosit mausul. Am utilizat mausul timp de 8 ore zilnic, aproape în fiecare zi a săptămânii. Un alt detaliu interesant este faptul că mausul anunță statusul bateriilor. Când pornește, sub rotița de derulare se aprinde un mic LED. Dacă este de culoare verde, înseamnă că bateriile sunt încărcate suficient pentru o bună funcționare. Dacă este roșu, ar trebui să vă pregătiți să schimbați bateriile. Mausul vă anunță despre acest lucru cu destul timp înainte de epuizarea bateriilor. Dacă acel LED devine roșu, nu înseamnă că bateriile se vor termina foarte rapid. Cel mai probabil le mai puteți folosi încă o zi de muncă la birou. Singurul dezavantaj este că această notificare este foarte discretă și, dacă nu sunteți atent, nu veți observa la timp că LED-ul este roșu. Ar fi fost și mai bine ca sistemul de operare, prin intermediul driverelor, să poată notifica utilizatorul despre starea bateriilor.

Reclamă

Acest maus va impresiona

Știm cu toții că multor oameni le place să cumpere gadgeturi cool pentru a își impresiona colegii, prietenii, șamd. Companii precum Apple, spre exemplu, nu ar fi avut așa succes dacă noi nu ne-am comporta astfel. Cu siguranță pot spune că mausul Microsoft Arc Touch este un obiect ce place imediat. De câte ori am intrat într-o ședință, oamenii l-au observat. Au vrut să îl folosească și să se joace puțin cu el. Toți au fost impresionați de designul lui, de cât de ușor este de transportat și, mai ales, de simularea derulării, care include un zgomot și o senzație la atingere, atunci când este utilizată, ca și cum ar fi o rotiță acolo.

Funcționează la fel de bine cum arată?

Răspunsul scurt este Da! Mausul funcționează excelent și poate fi utilizat pe aproape orice suprafață. L-am folosit pe birou, mese de sticlă, masa din bucătărie, cărți și chiar pe o canapea de piele. A mers bine de fiecare dată. Chiar și pe suprafețele moi sau pe cele care nu sunt drepte, mausul funcționează. Nu oferă același nivel de precizie dar funcționează.

De asemenea, mausul Microsoft Arc Touch oferă confort în utilizare, chiar și după perioade prelungite de lucru cu calculatorul. Am mâinile destul de mari și am crezut că îmi va fi destul de greu să lucrez cu el, dar nu a fost cazul. Încheietura nu obosește de la utilizarea lui, nici după câteva ore de lucru cu el.

Văzând cât de subțire și fragil pare, am crezut că se va deteriora destul de repede. Din fericire, nu s-a întâmplat nici asta. După un an și ceva de utilizare, mausul Microsoft Arc Touch arată bine. Nu prezintă semne vizibile de uzură și funcționează la fel de bine ca la început.
Am fost întrebat dacă mausul se poate opri singur, din greșeală. Acest lucru nu se întâmplă. Pentru a îl îndrepta și opri, trebuie să apăsați destul de tare pe el. Într-un scenariu normal de utilizare nu sunt șanse să îl opriți accidental.

Limitări

Acest maus nu are multe limitări. L-am folosit cu succes pentru aproape orice: muncă de birou, scris cărți și articole, navigare pe internet, etc. Am fost întotdeauna încântat de performanța și precizia oferită. Singura limitare pe care am observat-o este că, dacă plănuiți să îl folosiți pentru jocuri cu multă acțiune, mausul nu este destul de precis pe unele suprafețe. Dacă vreți să jucați astfel de jocuri, e preferabil să îl utilizați pe suprafețe pe care și alte mausuri funcționează bine, cum ar fi pe masă sau, și mai bine, pe un birou cu un maus pad.
Evident, bateriile reprezintă o limitare, însă trebuie schimbate doar o dată la câteva luni.

De unde a venit inspirația pentru crearea Microsoft Arc Touch Mouse

Înainte de a achiziționa acest maus, am văzut următorul clip de la Microsoft, unde designerul principal vorbește despre cum l-au creat el și echipa lui. Am găsit povestea și prezentarea foarte interesante și pline de inspirație.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Sunt sigur că până acum v-ați dat seama că iubesc acest maus. Este un gadget care are un design deosebit, mobilitate și performanță. Demonstrează că Microsoft pot face nu doar software de calitate ci și hardware excelent. Dacă aveți nevoie de un maus bun pentru laptop sau netbook, nu ezitați să achiziționați Microsoft Arc Touch Mouse. Nu veți regreta!

Descoperă: Productivitate Recenzii