Recenzie Microsoft Sculpt Comfort Mouse - Pentru Laptop-uri & Tablete

Recenzie Microsoft Sculpt Comfort Mouse - Pentru Laptop-uri & Tablete
Rating

După lansarea Windows 8, Microsoft a decis să-și îmbunătățească linia de periferice gen mauși și tasturi, pentru ca acestea să corespundă nevoilor utilizatorilor de dispozitive moderne, cum ar fi tabletele ori PC-urile hibride. Sculpt Comfort este un maus Bluetooth, cu un buton mare și albastru cu logo-ul Windows pe el. Ce face acest buton și de ce a fost adăugat de Microsoft? Este acest maus un dispozitiv de calitate? Răspunsurile la aceste întrebări, plus detalii despre experiența de utilizare a acestui maus, găsiți în această recenzie.

Reclamă

Despachetarea Microsoft Sculpt Comfort Mouse

Pachetul maus-ului Sculpt Comfort este unul standard și experiența de despachetare nu este cu nimic specială. Pachetul este realizat astfel încât să vedeți cât mai bine maus-ul înainte de a-l cumpăra.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, review, recenzie
Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, review, recenzie

Cutia este ușor de desfăcut și înăuntrul ei veți găsi manualul, câteva broșuri cu informații utile, certificatul de garanție și două baterii Duracell. După cum vedeți în poza de mai jos, suprafața mausului este foarte lucioasă.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, review, recenzie
Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, review, recenzie

Personal, aș fi preferat o suprafață mai mată care nu reflectă lumina dar asta este o părere subiectivă și nu reprezintă cu adevărat un minus pentru acest maus.

Specificații Hardware

Sculpt Comfort este un maus ce folosește tehnologia Bluetooth și poate fi folosit doar pe laptop-uri, tablete și dispozitive cu un cip Bluetooth. Folosește și tehnologia BlueTrack de la Microsoft, ceea ce înseamnă că acest maus merge pe aproape orice suprafață, exceptând sticla, fără a fi nevoie de un pad.

Este făcut pentru utilizatorii dreptaci și oferă foarte multe facilități de derulare, în mai toate direcțiile. Dar despre asta vom vorbi în detaliu în următoarele secțiuni ale acestei recenzii.

Sculpt Comfort are driveri oficiali pentru Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 și Mac OS versiunile 10.4 până la 10.7. În principiu el poate funcționa și cu alte sisteme de operare gen Linux ori Android dar nu veți putea folosi caracteristicile sale speciale, cum ar fi derularea în toate direcțiile ori butonul cu logo-ul Windows. În sistemele de operare pentru care nu există driveri oficiali, acest maus va fi unul standard, fără caracteristici speciale.

Lista completă a specificațiilor sale hardware se găsește aici: Sculpt Comfort Mouse Detalii.

Utilizarea Microsoft Sculpt Comfort Mouse

Am folosit acest maus împreună cu noul meu Surface Pro 2, cu Windows 8.1. Asocierea maus-ului cu Surface a mers foarte ușor și rapid: am pornit mausul, apoi cipul Bluetooth de pe Surface. Windows 8.1 a detectat foarte rapid masul și l-a conectat cu Surface-ul. În doar câteva secunde puteam folosi mausul Sculpt Comfort.

Precizia oferită a fost întotdeauna bună, mai ales atunci când am lucrat cu documente Word sau Excel, ori când am navigat pe internet. Ca să fiu puțin excentric, am testat mausul și în câteva jocuri, cum ar fi League of Legends. Mausul s-a descurcat onorabil deși precizia sa nu se poate compara cu aceea a unui maus făcut special pentru jocuri.

A căra mausul Sculpt Comfort este relativ inconfortabil dacă îl folosești împreună cu o tabletă. Asta pentru că nu va încăpea într-o husă de tabletă. Dacă vrei să ai maus-ul tot timpul cu tine, va trebui să-l cari într-o husă ori geantă mai mare. Dar, într-o geantă de laptop are loc mai mult decât suficient și este cărat foarte ușor.

Aplicația instalată cu driverii acestui maus este standardul Microsoft Mouse and Keyboard Center, disponibil pentru toți maușii și tastaturile realizate de Microsoft. Această aplicație este foarte configurabilă și îți permite să customizezi aproape toți parametrii de funcționarea ai acestui maus. Poți inclusiv să creezi setări specifice doar unei aplicații anume.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, review, recenzie
Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, review, recenzie

La finalul testelor, am fost mulțumit de precizia și modul în care am lucrat cu Sculpt Comfort.

Mausul Sculpt Comfort Face Derulări în Toate Direcțiile

Sunt două lucruri care scot în evidență acest maus în comparație cu altele de pe piață:

Primul este butonul mare albastru, cu logo-ul Windows, din partea stângă. Dacă apeși pe el, ești dus la ecranul Start din Windows 8. Dacă glisezi degetul în sus, pe suprafața butonului, se deschide precedenta aplicație/fereastră deschisă în Windows 8. La fel ca atunci când glisezi din partea stângă pe un ecran tactil, în Windows 8.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, review, recenzie
Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, review, recenzie

Dacă glisezi degetul în jos, se deschide comutatorul de aplicații din partea stângă a ecranului. Continuă să glisezi în aceeași direcție și vei comuta între aplicațiile listate.

Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, review, recenzie
Microsoft, Sculpt Comfort, Mouse, review, recenzie

În Windows 7, apăsarea butonului albastru deschide Meniul Start. Gesturile de glisare funcționează atunci când folosiți un navigator de Internet, pentru a merge înainte sau înapoi. Din nefericire nu am avut un laptop cu Windows 7 și Bluetooth pentru a testa funcționarea acestui maus în Windows 7. De asemenea, nu l-am testat nici pe un Mac.

Singurul aspect mai puțin pozitiv al acestui buton este faptul că trebuie să apeși destul de tare pe el pentru accesa ecranul ori meniul Start. Asta contrastează cu acuratețea lui atunci când glisezi pe suprafața butonului, deoarece el reacționează foarte rapid la orice gest de glisare.

Cea de-a doua caracteristică interesantă la acest maus este faptul că rotița de derulare (scroll) poate fi folosită pentru a derula în sus sau în jos, ca la orice alt maus, dar și la stânga și la dreapta. Asta pentru că rotița în sine funcționează și ca un buton pe care îl poți împinge la stânga sau la dreapta. Această caracteristică este foarte utilă mai ales în Excel și în lucrul cu documente mari de orice natură.

Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Microsoft Sculpt Comfort oferă performanțe bune și precizie atunci când navighezi pe internet ori lucrezi cu documente. Este ușor de instalat, cu condiția să ai un laptop ori o tabletă cu un cip Bluetooth. Este confortabil atunci când îl ții în mână, inclusiv după perioade mai lungi de utilizare. Driverii săi sunt foarte configurabili și poți face setări speciale în funcție de aplicația în care folosești mausul. Singurul neajuns este că nu încape într-o husă de tabletă și trebuie cărat separat. Dacă dimensiunea sa nu este o problemă, atunci Sculpt Comfort este o alegere excelentă.

Descoperă: Productivitate Recenzii