Recenzie Microsoft Arc Mouse: Frumos și foarte portabil!

Recenzie Microsoft Arc Mouse: Frumos și foarte portabil!
Rating

Microsoft Arc Mouse este un dispozitiv Bluetooth foarte frumos, care arată precum o încrucișare între Microsoft Arc Touch Mouse SE și Microsoft Touch Mouse. Ne-a plăcut foarte mult să folosim Microsoft Arc Touch Mouse SE și ne-a displăcut Microsoft Touch Mouse. Am fost tare curioși să testăm noul model, ca să vedem dacă acest "hibrid" este o alegere bună pentru utilizatorii de laptopuri și tablete. Citește această recenzie și vezi dacă Microsoft's Surface Arc Mouse este o alegere bună pentru nevoile tale:

Reclamă

Microsoft Arc Mouse: Pentru cine este o alegere potrivită?

Microsoft Arc Mouse este o alegere bună pentru:

  • Persoanele care-și doresc cel mai portabil mouse de pe piață
  • Utilizatorii care apreciază design-ul de calitate și sunt dispuși să plătească pentru el
  • Utilizatorii de laptopuri și tablete cu Windows 10

Pro și contra

Microsoft Arc Mouse are următoarele puncte forte:

  • Arată foarte bine și este poate cel mai frumos mouse pentru utilizatorii de Windows 10
  • Este mic, subțire și ușor de transportat
  • Este confortabil de utilizat chiar și pentru ore lungi de muncă
  • Oferă o experiență "plug-and-play"

Există și neajunsuri de luat în considerare:

  • Nu poți apăsa clic-mijloc decât dacă instalezi Microsoft Mouse and Keyboard Center
  • Nu poți da clic dreapta și clic stânga simultan
  • Banda de derulare haptică nu mai există și îi simțim lipsa
Notă produs 4/5

Verdict

Microsoft Arc Mouse arată excelent și stârnește admirația tuturor persoanelor care-l văd. De asemenea, este și cel mai portabil mouse Bluetooth pe care-l poți cumpăra. Dacă folosești Windows 10 și ești un utilizator de business, ori unul care nu obișnuiește să se joace jocuri complexe, atunci Surface Arc Mouse poate fi cel mai bun mouse Bluetooth pe care-l poți cumpăra. Oferă un design superb și portabilitate de top, cu costul unor funcții în minus. Dacă ești gamer ori un profesionist care face editare video sau de imagine, cumpără un alt mouse cu mai multe funcții.

Despachetarea Microsoft Arc Mouse

În SUA și alte țări, Microsoft Arc Mouse are alt nume decât cel de pe piața românească - Microsoft Surface Arc Mouse. Drept urmare, dacă îți creează confuzie numele ușor diferit, să știi că este vorba despre același dispozitiv, cu aceleași caracteristici. Noi am primit în teste modelul vândut în SUA. Indiferent de nume, este un mouse Bluetooth premium care vine într-o cutie mică și albă. Vezi o poză cu mouse-ul pe partea de sus, iar pe spate ai câteva informații despre produsul pe care tocmai l-ai cumpărat. Dacă vrei să vezi experiența de despachetare pe care o oferă, vizionează clipul de mai jos.

În cutie găsești următoarele elemente: mouse-ul, două baterii AAA marca Duracell (montate în mouse), ghidul pentru configurarea rapidă și garanția.

Caracteristici hardware și design

Microsoft Arc Mouse are un design minimalist, foarte plăcut. În România este disponibil doar în culoarea negru, dar pe piețele internaționale este disponibil și în variante de culoare, pe care le poți vedea în poza de mai jos. Noi am primit în teste mouse-ul din SUA și a venit în varianta gri.

Culorile în care este disponibil Microsoft Arc Mouse
Culorile în care este disponibil Microsoft Arc Mouse

Pentru ca mouse-ul să se conecteze la alte dispozitive, el folosește un cip Bluetooth compatibil cu versiunile 4.0 și 4.1. Drept urmare, poți să-l conectezi la laptopuri, tablete, smartphone-uri și alte dispozitive cu un astfel de cip. Dacă citești descrierea Microsoft a produsului vei vedea că se menționează două butoane: unul pentru clic dreapta și altul pentru clic stânga.

Reclamă

Din păcate această descriere nu este corectă. Acest mouse are de fapt un singur buton acoperit de o suprafață tactilă. Din această cauză, nu poți să faci clic-dreapta și clic-stânga simultan. De asemenea, suprafața tactilă este cea care oferă suport pentru gesturi și acțiuni de derulare orizontală și verticală.

Microsoft Arc Mouse în poziția Oprit
Microsoft Arc Mouse în poziția Oprit

Microsoft Arc Mouse are o "coadă" care se îndoaie și care pornește sau oprește mouse-ul. O diferență importantă de design dintre Surface Arc Mouse și mai vechiul Microsoft Arc Touch Mouse SE este faptul că Microsoft a ascuns nervurile din coadă. Este o decizie înțeleaptă de design, care face ca mouse-ul Surface Arc Mouse să arate bine pe toate părțile.

Coada care se îndoaie a Microsoft Arc Mouse
Coada care se îndoaie a Microsoft Arc Mouse

Microsoft Arc Mouse folosește tehnologia BlueTrack dezvoltată de Microsoft, care oferă beneficiul de a putea utiliza mouse-ul pe suprafețe diverse: sticlă, lemn, granit, cât și pe un mouse pad. Senzorul său are o sensibilitate de 1800 DPI și o viteză de urmărire de 762 milimetri pe secundă.

Partea inferioară a lui Microsoft Arc Mouse
Partea inferioară a lui Microsoft Arc Mouse

Raza wireless a Microsoft Arc Mouse este de 10 metri în spații deschise și de 5 metri în spații de lucru precum birourile unei companii. Bateriile incluse în pachet ar trebui să țină până la șase luni de utilizare, un aspect pe care nu l-am putut confirma din moment ce am folosit mouse-ul doar câteva săptămâni.

Microsoft Arc Mouse pornit
Microsoft Arc Mouse pornit

Microsoft Arc Mouse este mic și subțire, având următoarele dimensiuni: 131 mm x 55 mm x 14 mm. De asemenea, este și foarte ușor, cântărind doar 82,49 de grame, cu tot cu baterii.

Dacă vrei să citești toate caracteristicile oficiale ale acestui produs, mergi la această pagină: Microsoft Arc Mouse Specificații.

Utilizarea Microsoft Arc Mouse

Am conectat Microsoft Arc Mouse la laptopuri cu Windows 10 și la smartphone-uri cu Android. Conexiunile au fost efectuate simplu și rapid, fără probleme. Compatibilitatea cu alte dispozitive Bluetooth a fost mereu la nivelul așteptat.

Conexiunile Bluetooth din Windows 10
Conexiunile Bluetooth din Windows 10

Odată conectat, mouse-ul este "plug-and-play" și poate fi folosit imediat. Dar, acesta folosește setările sale implicite și îi lipsesc lucruri precum clic-mijloc ori ajustarea nivelului de DPI. Dacă vrei cea mai bună experiență de utilizare posibilă pentru Microsoft Arc Mouse, trebuie să instalezi Microsoft Mouse and Keyboard Center (Centrul pentru mouse-uri şi tastaturi). Cu ajutorul acestei aplicații, deblochezi tot ce are să-ți ofere acest mouse.

Microsoft Mouse and Keyboard Center
Microsoft Mouse and Keyboard Center

Microsoft Arc Mouse este confortabil de utilizat pentru ore lungi, chiar dacă ai mâini relativ mari. Noi îl considerăm perfect pentru utilizatorii de business, care folosesc aplicații de business și navighează mult pe internet. De asemenea, și utilizatorilor care tind să consume conținut multimedia și să navigheze pe internet, le va plăcea să-l folosească.

Reclamă

Dar, acesta este un mouse de evitat dacă ești pasionat de jocuri pe calculator. În primul rând, nu poți să dai clic-dreapta și clic-stânga simultan, acțiuni ce sunt necesare adesea în jocuri, iar timpul de răspuns al mouse-ului este destul de mare pentru jocuri cu acțiune rapidă. Te vei frustra dacă încerci să-l folosești în jocuri, deoarece nu este suficient de rapid și nu-ți permite să execuți anumite acțiuni.

Utilizarea Microsoft Arc Mouse
Utilizarea Microsoft Arc Mouse

Un aspect căruia i-am dus dorul, în comparație cu mai vechiul Microsoft Arc Touch Mouse SE, este lipsa bandei de derulare haptică. Aceasta nu există pe acest model. De asemenea, pentru a da clic dreapta, acum trebuie să faci clic cu trei degete simultan, un gest destul de inconfortabil de realizat pe o suprafață atât de mică. Gesturile tactile pe care le poți efectua pe suprafața Microsoft Arc Mouse sunt utile, dar necesită un timp relativ lung de învățare și acomodare. De exemplu, după câteva zile, noi încă mai ratăm unele apăsări de clic-mijloc.

De asemenea, dacă vrei cea mai bună experiență de utilizare, este obligatoriu să folosești Windows 10.

Portabilitatea acestui mouse este excepțională și cea mai utilă caracteristică a sa. Apeși pe coada care se îndoaie, mouse-ul se închide și-l poți pune oriunde: în geantă, în buzunarul de la cămașă, în ghiozdan, etc. Să-l transporți este o plăcere, la fel și apăsarea pentru pornirea mouse-ului. Microsoft Arc Mouse este unul dintre cel mai bune accesorii pentru laptopul tău, din punct de vedere al portabilității.

Per total, Microsoft Arc Mouse oferă o experiență plăcută de utilizare, dacă ai nevoie doar de facilitățile de bază ale unui mouse, iar portabilitatea ridicată este un aspect important pentru tine. Dar, dacă ai nevoie de facilități mai avansate, ar trebuie să încerci alte modele.

Care este părerea ta despre Microsoft Arc Mouse?

Așa cum ai văzut din review-ul nostru, Microsoft Arc Mouse, este un mouse cu o poziționare foarte clară pe piață. S-ar putea să fie un companion foarte potrivit ție, ori limitările sale să fie de neignorat. Înainte de a închide acest review, spune-ne părerea ta despre acest mouse și dacă-l consideri o alegere potrivită nevoilor tale.

Descoperă: Productivitate Bluetooth Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows