Recenzie Motorola Nexus 6 - Phablet-ul creat de Google și Motorola

Recenzie Motorola Nexus 6 - Phablet-ul creat de Google și Motorola
Rating

Google se asociază periodic cu diverși producători hardware pentru a crea linia lor de dispozitive Nexus. Dintr-o astfel de alianță a apărut și Motorola Nexus 6 - un smartphone high-end cu un Android curat pe el. Este un smartphone mare, cu un ecran de 6 inci, un hardware puternic, care vine cu multe promisiuni interesante pentru utilizatorii săi. Avem un Nexus 6 de câteva săptămâni și l-am folosit zilnic ca dispozitivul nostru principal de comunicare. Desigur, am rulat și o mulțime de teste și benchmark-uri, și l-am supus unui nivel de stres la care probabil nu mulți alții l-ar supune. Dacă ești un fan Android și vrei să experimentezi adevăratul Android, așa cum a fost creat de către Google, atunci ar trebui să citești acest review. Până când vei termina de citit, vei ști dacă Motorola Nexus 6 este smartphone-ul pe care ar trebui să îl cumperi de Crăciun.

Reclamă

Specificații hardware și ambalaj

Motorola Nexus 6 vine într-o cutie albă din carton, cu un design simplu și minimalist. Pe partea superioară este gravată cifra șase și nimic altceva.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Partea de jos și lateralele cutiei sunt ținute împreună de un abțibild roșu pe care este imprimată o imagine a smartphone-ului Nexus 6, în timp ce pe una dintre marginile mai mici ale cutiei vei găsi câteva informații tehnice: numele smartphone-ului, numărul IMEI, numărul modelului, ș.a.m.d.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Primul lucru pe care îl vei vedea atunci când deschizi cutia este smartphone-ul.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Sub smartphone, se află o cutie roșie mică în care vei găsi ghidul de pornire rapidă, broșura de Siguranță + Garanție și un mic ac pentru scoaterea cardului SIM. Ascunse sub cutiuța roșie vei găsi încărcătorul și cablul USB detașabil.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Motorola Nexus 6 este disponibil doar în două variante de culori: Midnight Blue (Albastru întunecat) și Cloud White (Alb noros).

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Smartphone-ul are un ecran impresionant de 5,96 inci, AMOLED, ce oferă o rezoluție QHD de 1440 x 2560 pixeli la o densitate a pixelilor de 493 ppi. Motorola Nexus 6 rulează pe un procesor puternic cu patru nuclee Krait la 2,70 GHz și un cip grafic Adreno 420. Motorola a fost generoasă și în ceea ce privește memoria: Nexus 6 oferă 3 GO de RAM și 32 GO sau 64 GO de spațiu de stocare intern, în funcție de modelul pe care îl cumperi. Va trebui să fii atent la ce variantă vei cumpăra, deoarece Nexus 6 nu are un slot de card SD, așa că nu vei putea să mărești capacitatea sa de stocare. De autonomia Motorola Nexus 6 are grijă o baterie nedetașabilă litiu-polimer de 3220mAh.

Camera de pe spate folosește un senzor de imagine de 13 megapixeli de la Sony, capabil să captureze imagini la rezoluții de maxim 4128 x 3096 pixeli, cu focus automat și stabilizare optică. Camera este ajutată și de un bliț dual-LED în cazul în care lumina este slabă și poate să captureze imagini folosind HDR. Camera principală poate de asemenea să înregistreze clipuri video la rezoluții de până la 2160p la 30 fps. Nexus 6 are și o cameră frontală, dar aceasta are numai 2 MP și este evident că ea este destinată numai pentru aplicațiile de chat video, nu pentru fotografii selfie de calitate.

În termeni de conectivitate, Motorola Nexus 6 folosește un nano-SIM și se poate conecta la rețele mobile GSM/GPRS/EDGE, UMTS/HSPA+ și 4G LTE. De asemenea, oferă un port microUSB v2.0, Bluetooth v4.1 cu NFC și suport wireless dual-band pentru standardele de rețea 802.11 a/b/g/n și 802.11 ac. Acest lucru înseamnă că te vei putea conecta atât la rețelele wireless la frecevența de 2.4 GHz, cât și pe cele la 5 GHz și vei avea viteze mari de transfer.

Motorola Nexus 6 este un phablet datorită ecranului de 6 inci. Acest lucru înseamnă și un corp mare: are o dimensiune de 159,3 x 83 x 10,1 mm și cântărește 184 de grame.

Dacă vrei să vezi mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile hardware detaliate ale acestui smartphone, ar trebui să deschizi pagina web oficială: Motorola Nexus 6 - Specifications.

Motorola Nexus 6 are un hardware destul de puternic. Nu există prea multe smartphone-uri care să aibă ecrane QHD sau 3 GO de memorie RAM. Este de ajuns să citești specificațiile sale ca să știi că te uiți la un dispozitiv high-end.

Construcție și d esign

Primul lucru care îți atrage atenția la Motorola Nexus 6 este dimensiunea sa. Detaliile pe care ți le-am spus mai devreme despre cât de mare și de greu este Nexus 6 sunt utile, dar până când nu îl vezi și nu îl ții în mâini, probabil că nu îți vei da seama cu adevărat cât de masiv este. Simțim nevoia să spunem acest lucru de la început: acesta nu este un smartphone pentru oricine. Dacă ai mâini mici sau nu ești pregătit să îți folosești smartphone-ul cu ambele mâini, atunci Nexus 6 nu este pentru tine.

Pentru acest smartphone, Motorola și Google au mers pe un design simplu și funcțional. Partea frontală a smartphone-ului este dominată de ecranul uriaș. Marginile sunt înguste și nu vei găsi niciun buton fizic, deoarece Motorola Nexus 6 folosește butoane software care apar pe ecranul său. Vorbind tot despre ecran, trebuie să spunem că el arată superb, are culori vii, un contrast foarte bun și niveluri mari de luminozitate care îl fac să fie ușor vizibil chiar și în lumina directă a soarelui. Rezoluția foarte mare și densitatea mare de pixeli pe care el le oferă nu ar fi putut duce la alt rezultat. Nexus 6 se descurcă foarte bine în reprezentarea culorilor, dar deși negrul este negru, albul pare să aibă o mică nuanță de galben. Totuși, acest lucru este aproape insesizabil.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

În afară de ecran, mai există un singur lucru care îți atrage atenția pe partea frontală a acestui smartphone: cele două grile pentru difuzoare. Una se află în partea de sus a ecranului, iar cealaltă în partea de jos.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Deși Nexus 6 este unul dintre cele mai mari smartphone-uri pe care le-am văzut, ne place cum se simte în mână. Asta se datorează design-ului și materialelor folosite pentru crearea spatelui său. Motorola a folosit un policarbonat de calitate, care este plăcut la atingere, dar fin și aderent în același timp. Spatele smartphone-ului puțin curbat spre margini, dându-ți impresia că Nexus 6 este mai subțire decât în realitate. În ceea ce privește branding-ul, partea din spate a smartphone-ului este dominată de numele n exus și de logo-ul M al Motorola. În partea de sus vei găsi și camera principală, încercuită de blițul dual-LED. Imaginea de mai jos nu îți poate spune cât de bine se simte spatele acestui smartphone. Este mătăsos, ca blana unei pisici… 🙂

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Mergând mai departe, Motorola a folosit aluminiu pentru a crea marginile Nexus 6. Acest lucru ajută la a da robustețe smartphone-ului și ajută în fața inevitabilelor lovituri pe care el le va suferi pe parcursul utilizării.

Reclamă

Marginea de sus a Nexus 6 găzduiește mufa audio de 3.5 mm și slotul pentru nano-SIM, ce poate fi deschis cu acul oferit în cutia smartphone-ului.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Marginea din stânga este nefolosită în întregime. Pe marginea de jos vei găsi un singur conector: portul micro-USB folosit pentru încărcarea sau conectarea smartphone-ului la un calculator.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Iar pe partea dreaptă a Nexus 6 vei găsi butonul de pornire și butoanele de volum. Butonul de pornire este așezat deasupra celor de volum și, pentru a face mai ușoară găsirea lui fără a te uita la el, are o textură mai aspră, în timp ce butoanele de volum sunt plate și fine.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Dimensiunile sale fac din Nexus 6 o alegere bună doar pentru cei cu mâini mari și pentru cei care sunt pregătiți să îl folosească cu ambele mâini în majoritatea timpului. Totuși, după ce am folosit Nexus 6 pentru câteva săptămâni, trebuie să spunem că acesta este un smartphone cu care te obișnuiești rapid. Ecranul este extraordinar atunci când scrii, când navighezi pe internet sau atunci când te uiți la filme.

Experiența de utilizare a smartphone-ului Motorola Nexus 6

Un smartphone de top precum Motorola Nexus 6 nu ar fi putut fi altfel decât foarte bun în ceea ce privește calitatea apelurilor telefonice. Indiferent cu cine am vorbit la telefon, conversațiile noastre au fost întotdeauna foarte clare. Chiar și în cele mai zgomotoase medii, nu am avut probleme în a înțelege sau a fi înțeleși de persoanele cu care am vorbit.

Recepția semnalului este bună. Am folosit Motorola Nexus 6 într-o zonă geografică unde avem acces la rețele 4G, dar semnalul nu este deloc stabil. Motivul principal este faptul că locuim într-o zonă de munte iar operatorul nostru mobil nu are probabil cele mai bune turnuri radio. Totuși, Nexus 6 a trecut de la rețeaua 3G la 4G și invers fără niciun fel de întreruperi.

Merită notat faptul că Motorola Nexus 6 folosește un card nano-SIM pe care îl poți introduce deschizând suportul lui din parte de sus a smartphone-ului. Pentru a face acest lucru, trebuie să folosești acul oferit în cutia smartphone-ului. Introdu acul în găurica suportului nano-SIM și apasă încet înspre interior. Această acțiune va deschide suportul SIM.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

În ceea ce privește calitatea audio atunci când asculți muzică sau urmărești filme, Motorola Nexus 6 face o treabă bună. Smartphone-ul are două difuzoare incluse ce oferă un sunet stereo care este clar și puternic. Nu am observat niciun fel de distorsiuni chiar dacă am dat volumul la maxim. Am apreciat faptul că Motorola a ales să poziționeze aceste difuzoare pe partea din față a smartphone-ului, în loc să le pună pe spatele lui, așa cum fac mulți producători. Astfel, sunetul din difuzoare este îndreptat direct spre tine în loc să se îndrepte spre suprafața pe care așezi Nexus 6.

Totuși, dacă îți dorești o fidelitate audio mai bună, îți recomandăm să folosești o pereche de căști. Nexus 6 ni s-a părut a oferi un sunet mult mai bun astfel, chiar dacă am folosit niște căști obișnuite. Din păcate, Motorola nu a inclus un set de căști cu Nexus 6.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Cât despre sistemul de operare, Nexus 6 este un dispozitiv creat de Motorola împreună cu Google, ceea ce înseamnă că vei primi experiența curată de Android, așa cum a fost dorită de Google. Nu există niciun fel de caracteristici sau aplicații suplimentare incluse de Motorola - este doar Android, curat. Nexus 6 vine cu Android 5.0 Lollipop preinstalat, dar poți să faci upgrade la ultima versiune: Android 6 Marshmallow.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Nexus 6 este alimentat de o baterie nedetașabileă litiu-polimer de 3220 mAh, care își face treaba exact ca în specificațiile Motorola. Acest lucru înseamnă că te va ține maxim o zi în condiții de utilizare normală. Totuși, dacă îți folosești intensiv smartphone-ul, ea nu va rezista atât de mult. Pentru ecranul supradimensionat, o baterie mai mare ar fi fost o alegere mult mai bună.

Motorola Nexus 6 oferă o experiență de utilizare a smartphone-ului bună. Indiferent de condițiile în care ne aflam, conversațiile noastre telefonice au fost clare și cu un nivel bun al volumului, iar semnalul rețelei mobile a fost destul de puternic pentru a nu cauza întreruperi, chiar dacă locuim într-o zonă de munte unde conexiunea 4G este destul de instabilă. Calitatea audio este de asemenea bună, cele două difuzoare frontale fiind puternice. Totuși, pentru o fidelitate mai bună a sunetului, îți recomandăm să folosești un set de căști.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii