Recenzie Steelseries Diablo 3 Mouse – Își merită (re)numele?

Recenzie Steelseries Diablo 3 Mouse – Își merită (re)numele?
Rating

Indiferent dacă sunteți sau nu fan Diablo, cu siguranță ați auzit de mausul Steelseries Diablo 3. E unul din cele mai în vogă mausuri din acest an și am fost norocos să îl folosesc pentru o vreme. După ce l-am testat aproape două luni, am multe de spus despre calitatea și performanța pe care acest maus le oferă. Este el un maus extraordinar? Funcționează bine și pentru alte activități, în afară de jocuri? Își merită prețul? Aflați răspunsul la aceste întrebări citind această recenzie.

Reclamă

Ce găsim în cutia mausului Steelseries Diablo 3

Unul din lucrurile care vă vor face plăcere este să deschideți ambalajul acestui maus. Arată foarte bine și va fi pe placul tuturor fanilor Diablo.

recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3
recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3

Când deschideți cutia, veți vedea pe coperta din stânga informații legate de joc, dar și de maus, plus mausul propriu-zis.

recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3
recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3

În interiorul ambalajului veți găsi mausul, câteva abțibilde și manuale. Nu există CD-uri cu drivere sau altceva asemănător. Trebuie să descărcați driverele de aici: Steeseries downloads.

recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3
recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3

Mausul arată, pur și simplu, foarte bine și veți vrea să îl folosiți cât mai curând posibil.

Specificații hardware

Din punctul de vedere al specificațiilor, mausul Diablo 3 este foarte asemănător cu familia de mausuri Steelseries Xai, având în plus câteva mici modificări menite să îl facă să arate, să dea senzația și să se comporte ca un maus inspirat de Diablo.

În primul rând, mausul este ambidextru și poate fi utilizat confortabil atât de dreptaci cât și de stângaci. Senzația pe care o oferă este aceeași, indiferent de mâna cu care îl veți folosi.

recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3
recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3

Conectorul USB este placat cu aur. Nu sunt sigur dacă beneficiile sunt majore dar, cu siguranță, arată bine, ca un maus premium.

Steelseries Diablo 3 dispune de un cablu împletit dublu cu nailon (cu lungimea de 2,5m) solid și oferă protecție firelor interioare. Unele cabluri de calitate inferioară pot avea efecte negative asupra performanței unui maus. Cu acest cablu, nu veți întâmpina astfel de probleme. Îl folosesc de aproape două luni și nu am avut nici un fel de problemă de acest gen. De asemenea, culorile lui îl scot în evidență și îl fac ușor de identificat în mulțimea de fire din spatele calculatorului.

Mausul Diablo III dispune de un senzor laser Avago capabil de maxim 5700 CPI. În mod implicit, este setat să lucreze la 3200 CPI, destul cât să îl facă să fie un maus foarte sensibil.

În total, are 7 butoane, unele dintre ele având funcții predefinite. Toate pot fi personalizate, folosind software-ul Steelseries Engine.

Și nu în ultimul rând, este iluminat. Mausul are trei zone care sunt luminate: comutatorul CPI, rotița de derulare și logo-ul Diablo. Puteți alege să le porniți/opriți și să setați frecvența cu care se aprinde (LOW - rar, MED - normal, HIGH - des).

Reclamă

Acest maus va impresiona?

Răspunsul este, cu siguranță, DA! Până și cei ce nu sunt împătimiți de jocuri sau nu le pasă prea mult de tehnologie vor fi impresionați de felul în care arată și de senzația pe care o oferă atunci când îl folosești. Absolut toată lumea care a văzut și a atins acest maus a fost impresionată de el.

recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3
recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3

Pe mausul Steelseries Diablo 3 scrie "premium" peste tot. Forma sa este simplă și elegantă, culorile mate, se simte fin la atingere, iar toate materialele folosite sunt de calitate. Motivele tribale desenate pe el sunt discrete, iar modul în care este iluminat îl face să arate foarte bine, mai ales în condiții de lumină scăzută.

Ce puncte forte are mausul Steelseries Diablo 3?

În primul rând, sensibilitatea pe care o oferă este un mare plus. Senzorul laser poate fi setat să funcționeze la 5700 de CPI, în timp ce setarea implicită este de 3200 CPI. Mi s-a părut chiar prea sensibil și la această valoare și am ales să îl setez chiar la mai puțin - 2700 - o valoare la care m-am simțit confortabil. În funcție de stilul și modul dvs. de lucru, puteți experimenta diferitele nivele de sensibilitate până găsiți setarea care vi se potrivește.

Astfel ajung la un alt aspect important: mausul poate fi complet personalizat, în mai multe feluri. De exemplu, comutatorul CPI de deasupra mausului, de lângă rotița de derulare. Puteți seta două nivele diferite de sensibilitate și apoi să comutați între ele, în funcție de situație, doar prin apăsarea acestui buton.

recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3
recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3

Cel mai tare este cât de ușor poți crea profile foarte specifice. De exemplu, poți seta un profil de setări care se activează automat, numai atunci când execuți un program anume (sau joc) sau când rulezi fișierele dintr-un anume folder. Apoi, odată ce programul respectiv este oprit sau nu mai folosești fișierele din acel folder, mausul trece automat la profilul pe care l-ai setat ca fiind implicit la și setările sale.

Un alt plus, pe care nu pot să îl demonstrez, cel puțin nu pentru încă un an, este durabilitatea mausului. Fiecare buton are o durată de viață estimată la 10 milioane de clicuri. Deși am terminat de jucat Diablo 3 pe Normal și abia am început să îl joc pe Nightmare, sunt încă foarte departe de a atinge acest număr de clicuri.

Și, nu în ultimul rând, un plus foarte important este și faptul că software-ul Steelseries Engine (la fel ca firmware-ul mausului) primește actualizări constante ce repară probleme și îmbunătățește diferite caracteristici. Nu uitați să verificați din când în când, secțiunea Downloads de pe situl Steelseries.

Ce puncte slabe are mausul Steelseries Diablo 3?

Nu sunt prea multe de menționat aici. Per total, am fost foarte mulțumit de felul în care funcționează acest maus și am găsit puține lucruri de care să mă plâng.

Unul din lucrurile care nu vor fi pe placul utilizatorilor (incluzându-mă și pe mine) este aplicarea feței inspirate de Diablo 3, pe software-ul Steelseries Engine. E Ok faptul că arată ca Diablo 3, dar asta face ca interfața să se încarce și să reacționeze mai lent decât software-ul standard al Steelseries.

recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3
recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3

Am avut șansa să văd și să folosesc interfața utilizată de alte mausuri de la Steelseries. Spațiul este folosit mai bine și modul de interacțiune pare mai rapid. Totuși, nu sunt diferențe în ceea ce poate să facă software-ul. Interfața inspirată de Diablo 3 este doar o față și nu afectează negativ funcționarea în sine a mausului sau modul de personalizare al acestuia.

Un alt punct mai puțin pozitiv este faptul că actualizările de firmware sunt uneori predispuse la erori. Dacă aveți multe periferice (în special cele destinate jocurilor) conectate și instalate, este posibil ca actualizarea să nu funcționeze corect din prima încercare și să vedeți erori greu de înțeles (ex.: "Poor after Burn failed", "Set address 0000C800 failed" sau "Set adress 0000DA00 failed"). De cele mai multe ori, deconectarea și reconectarea mausului rezolvă problema. Dar dacă nu merge, cel mai simplu este să actualizați firmware-ul pe un alt calculator, cu mai puține dispozitive USB conectate. Personal, am făcut acest lucru și a mers foarte bine.

recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3
recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3

Din moment ce mausul Steelseries Diablo 3 dispune cam de aceeași tehnologie ca seria de mausuri Steelseries Xai, mi-a venit ideea proastă să încerc să folosesc software-ul Xai pentru el și să văd dacă merge. Doamne... a fost o idee foarte proastă. Nu încercați acasă! Veți fi foarte aproape de distrugerea acestui maus și veți avea mari probleme la rescrierea firmware-ului său original. Mausul Diablo 3 are destule caracteristici unice ca să aibă nevoie de firmware-ul și software-ul lui personal. Totuși, aceasta nu e o problemă a mausului. Am vrut doar să spun ce am descoperit făcând prostii, ca alții să nu încerce același lucru.

Nu în ultimul rând, aș vrea să menționez o mică eroare amuzantă, observată în panoul Dispozitive și imprimante din Windows 7: pictograma mausului Steelseries Diablo 3 este o tastatură. 🙂

recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3
recenzie, maus, mouse, Steelseries, Diablo 3

Totuși, acest lucru nu influențează funcționarea mausului în nici un fel. Este doar un bug minor.

Notă produs 4/5

Verdict

Am fost impresionat de mausul Steelseries Diablo 3. Personal, nu îmi plac mausurile mari, cu o mulțime de butoane, cum sunt majoritatea mausurilor destinate jocurilor. Mausul Diablo 3 m-a încântat prin simplitatea sa. Butoanele personalizabile de care dispune, sunt exact câte sunt necesare pentru a fi utile, dar fără a supraîncărca. Materialele din care este fabricat sunt de calitate, nivelul de personalizare pe care îl oferă este ridicat și util, chiar și pentru utilizatorii care nu se joacă des. Sensibilitatea mausului va face față oricăror nevoi, indiferent la ce utilizați calculatorul: jocuri, design grafic, aplicații sau navigare pe Internet. Dacă vă aflați în căutarea unui maus solid, construit cu materiale de calitate și cu un nivel de sensibilitate bun, nu ezitați să îl achiziționați.

Descoperă: Divertisment Recenzii