Recenzie webcam Canyon CNE-CWC3 - Apeluri video la un preț foarte mic

Recenzie webcam Canyon CNE-CWC3 - Apeluri video la un preț foarte mic
Rating

Stream-urile video în direct, postarea selfie-urilor, apelurile video și orice altă metodă de a te difuza pe tine a devenit un fel de modă în ultimii ani. Nu-i de mirare că webcam-urile sunt dispozitive standard pe laptop-urile care se vând în magazine și, de asemenea, sunt foarte populare și pe calculatoarele desktop. Totuși, PC-urile desktop nu au un webcam în mod implicit, iar multe notebook-uri au camere web de proastă calitate, care merită schimbate. Citește recenzia noastră pentru a face cunoștință cu una dintre cele mai ieftine camere web de pe piață - Canyon CNE-CWC3 - care se poate dovedi ceea ce ai nevoie, dacă ești un utilizator cu un buget redus:

Reclamă

Des pachetare și design

Camera web de la Canyon (numită și CNE-CWC3 ) nu este cel mai ieftin model creat de companie , deși reprezintă o alegere foarte economică. Este un model simplu, cu funcții de bază și, foarte probabil, una dintre cele mai ieftine webcam-uri cu o rezoluție Full HD. Camera vine într-o cutie mică de carton,care folosește culorile companiei și ne prezintă cele mai importante funcții ale camerei, în câteva limbi.

Canyon CNE-CWC3, webcam, 1080p, camera web
Canyon CNE-CWC3, webcam, 1080p, camera web

În interiorul cutiei vei găsi camera într-un înveliș de plastic și o mică broșură care îți arată cum poți să conectezi camera la un calculator, cum poți să o montezi pe un monitor și cum poți să o rotești. În pachet n-o să găsești un CD cu drivere, ci doar un link de unde poți să le descarci. Acesta nu mai este valabil, dar poți să găsești driverele folosind această legătură.

Dispozitivul este asemănător cu multe alte camere web dreptunghiulare. Canyon CNE-CWC3 este mică și ușoară: are o înălțime și o lățime de 95 mm și o grosime de 55 mm, iar greutatea este de doar 67 de grame. De fapt este atât de ușoar ă încât cablul USB poate să o tragă în jos , deci este recomandat să o montezi pe monitor.

Canyon CNE-CWC3, webcam, 1080p, camera web
Canyon CNE-CWC3, webcam, 1080p, camera web

Canyon CNE-CWC3 este dotată cu o clemă simplă care te ajută să o montezi pe orice ecran plat, cum ar fi pe un monitor LCD sau în partea de sus a ecranului laptopului. Dacă ai cumva un monitor CRT, sau vrei să plasezi camera pe o suprafață plan ă , poți să faci și acest lucru prin închiderea clemei, dar în acest caz este o idee bună să lipești cablul USB, astfel încât să nu se miște.

Din punct de vedere al design-ului, camera are un aspect modern și minimalist, ce ar trebui să se potrivească oriunde. Webcam-ul are un sensor CMOS de 1/4" cu o rezoluție de 2 megapixeli, cu care poți să înregistrezi clipuri video la rezoluții de până la 1920x1080 pixeli, cu o viteză maximă de 30 de cadre pe secundă. Camera are și un microfon intern și un pivot de 360 de grade, ceea ce înseamnă că poate fi rotită atât pe vertical ă, cât și pe orizontal ă. Pe partea superioară găsim un buton cu care putem să facem o poză printr-o simplă apăsare.

Canyon CNE-CWC3, webcam, 1080p, camera web
Canyon CNE-CWC3, webcam, 1080p, camera web

Experiența de utilizare a camerei web Canyon CNE-CWC3

Dacă vei conecta camera web la unul dintre porturile USB ale calculatorului tău, cele mai multe sisteme de operare moderne nu vor avea probleme și o vor recunoaște instantaneu, deci poți să te apu ci imediat de videotelefonie sau de înregistrat clipuri video. Asta este valabil în cazul sistemelor de operare Windows, începând cu Windows XP, deoarece acestea sunt suportate în mod oficial. N-am reușit să instalăm camera web pe Debian Linux 8, dar poate că există soluții și pentru acest sistem de operare.

Reclamă

Chiar dacă Canyon CNE-CWC3 funcționează bine și fără driverele producătorului, noi îți recomandăm să descarci driverele de pe saitul Canyon și să le instalezi. Acest pachet instalează și două aplicații: AmCap, care poate fi folosită pentru a înregistra clipuri video sau pentru a face poze, iar cealaltă aplicație, ce va fi afișată în zona de notificare, poate fi folosită pentru a activa sau dezactiva efecte speciale pentru cameră, sau pentru a modifica setările de culoare și de luminozitate.

Atenție: este recomandat să instalezi driverul înainte de a conecta camera de web la calculator. Noi am făcut-o invers prima dată, și aplicația din zona de notificare n-a recunoscut camera ca fiind conectată, chiar dacă a fost. Aceasta a funcționat, însă n-am avut cum să controlăm efectele și setările camerei din zona de notificare.

Canyon CNE-CWC3, webcam, 1080p, camera web
Canyon CNE-CWC3, webcam, 1080p, camera web

Pornirea camerei necesită doar conectarea la calculator, instalarea driver-ului fiind opțional ă. Skype, de exemplu, a văzut-o din start și nu a avut nicio problemă pe durata unui apel video lung. Și microfonul a funcționat fără probleme, sunetul a fost tare și clar. Calitatea imaginii este departe de a fi perfectă: toată imaginea are o tentă violetă (chiar dacă Skype are tendința de a avea acest bug și cu alte camere web) și dacă ești într-o încăpere fără multă lumină, ai să vezi și mult zgomot de imagine, zgomotul fiind și mai puternic la rezoluții mai mari. Totuși, calitate a este destul de bună pentru o cameră web ieftină, mai ales dacă nu vrei să o folosești la rezoluții HD.

Canyon CNE-CWC3, webcam, 1080p, camera web
Canyon CNE-CWC3, webcam, 1080p, camera web

Am încercat să facem un apel video și prin Facebook, dar acesta nu a mers cum trebuie: indiferent de cine a inițiat apelul, după două secunde de la începutul apelului, camera nu a mai transmis imagine și sunet. Pot fi mai multe cauze pentru această problemă, dar camera web internă din laptopul nostru nu a avut nicio problemă în apelurile prin Facebook, deci este foarte probabil că driverul Canyon a fost vinovat.

Am întâmpinat și niște probleme minore legate de înregistrările video: primele câteva secunde ale fiecărui clip video înregistrat au fost redate cu probleme și unele aplicații video nu au reușit să deschidă fișierul video. Acestea nu sunt probleme foarte mari, deoarece numai primele secunde ale clipurilor video au avut probleme, iar fișierele pot fi redate cu ușurință folosind aplicația MPC-HC ori alte aplicații similare.

Avantaje și dezavantaje

Câteva aspecte pozitive ale camerei web Canyon CNE-CWC3 sunt:

  • Design simplu, care arată bine
  • Greutate redusă și portabilitate ridicată
  • Microfonul încorporat, care funcționează bine
  • Pivot de 360 de grade, ușor de rotit în orice sens
  • Preț foarte scăzut

Dispozitivul are și puncte slabe, precum:

  • Calitate video scăzută
  • Complicații la instalarea driver-ului
  • Probleme de stabilitate la înregistrarea clipurilor video
Notă produs 3/5

Verdict

Cumpărarea unei camere web nu este ceva absolut necesar pentru toată lumea, dar este un dispozitiv util dacă dai un interviu la un nou loc de muncă, vrei să faci o postare pe un blog video sau dacă vrei să ții legătura cu familia sau prietenii tăi. Desigur, cele mai multe laptopuri au deja o cameră web încorporată, dar instalarea unei camere web externe poate să însemne o îmbunătățire a calității imagin ii. Canyon CNE-CWC3 nu va reprezenta o îmbunătățire uriașă, dar la un preț atât de mic (poți să o cumperi la 60-80 de lei) poate să fie o alegere bună pentru anumiți utilizatori.

Dacă nu ai o cameră web și ai nevoie de una pentru activități simple, Canyon CNE-CWC3 poate să fie ideală pentru tine: este ieftină, ușor de folosit și își face treaba decent. Tu pentru ce folosești camera ta web? Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Recenzii