Review Logitech C270 HD Webcam: O alegere de buget excelentă

Review Logitech C270 HD Webcam: O alegere de buget excelentă
Rating

Nu demult m-am găsit în situația de a avea nevoie de o nouă cameră web pentru unul din calculatoarele mele. Cea veche s-a stricat și copilul meu are nevoie de un webcam pentru a face școală de acasă, având în vedere că multe școli sunt închise în această perioadă. Nu voiam să cheltuiesc mulți bani, dar îmi doream totuși o cameră web cu specificații decente și cu o calitate video acceptabilă în apelurile pe Skype, Microsoft Teams și Zoom. Am ajuns la a alege un Logitech C270 HD Webcam. După ce am văzut care sunt punctele forte, dar și cele slabe ale acesteia, ne-am gândit că ar fi o idee bună să îți spunem ce am aflat, în acest review. Deci, dacă te gândești să-ți cumperi un webcam Logitech C270 HD, citește și află dacă merită sau nu să dai banii pe acest produs:

Reclamă

Logitech C270 HD Webcam: Pentru cine este o alegere potrivită?

Camera web Logitech C270 HD este o alegere excelentă pentru:

 • Persoanele care au nevoie de o cameră web pentru conferințe video
 • Studenți și elevi care învață de acasă
 • Oricine caută un webcam cu preț accesibil

Pro și contra

Sunt destul de multe lucruri bune de spus despre camera web Logitech C270 HD:

 • Este un webcam bun la un preț foarte accesibil
 • Capturează video la o calitate bună în lumină corespunzătoare
 • Calitate a imaginii decentă în lumină slabă
 • Este simplu de folosit și de instalat
 • Microfonul cu anulare de zgomot este excelent
 • Mulțumită suportului de prindere ajustabil, o poți monta pe un monitor, dar și pe orice suprafață plată

Pe de altă parte:

 • Nu poți roti camera web pe orizontală
 • Cablul său s-ar putea să fie prea scurt dacă intenționezi să o folosești pe un PC desktop aflat sub biroul tău
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Camera web Logitech C270 HD nu este un dispozitiv high-end. Însă, este o cameră HD cu un preț foarte accesibil și care îți oferă tot ce te aștepți de la ea. O cumperi, o conectezi și merge. În plus, calitatea video este decentă, iar microfonul este chiar foarte bun, chiar și atunci când ești departe de cameră. Aceste lucruri o fac să fie o alegere excelentă pentru persoanele care trebuie să învețe de acasă ori să participe la apeluri video prin aplicații precum Zoom sau Microsoft Teams. Singurul lucru care nu este extraordinar este faptul că sistemul de montare nu îți permite să o rotești. Dacă nu ești foarte pretențios, ai nevoie de o cameră web care să meargă bine și nu vrei să cheltuiești foarte mulți bani, atunci Logitech C270 HD Webcam este o achiziție bună.

Despachetarea camerei web Logitech C270 HD

Camera web Logitech C270 HD vine într-o cutie mică, colorată în albastru verzui. În partea din față, poți vedea cum arată webcamul, precum și numele modelului și câteva din caracteristicile sale esențiale.

Cutia camerei web Logitech C270 HD

Cutia camerei web Logitech C270 HD

Pe spate, găsești mai multe informații despre webcam și afli că oferă apeluri video în format widescreen la rezoluție 720p HD, precum și faptul că microfonul său poate limita zgomotele din jurul tău.

Logitech C270 HD Webcam: Spatele cutiei

Logitech C270 HD Webcam: Spatele cutiei

În cutie găsești webcamul, cardul de garanție și un ghid de instalare rapidă.

Logitech C270 HD Webcam: Ce găsești în cutie

Logitech C270 HD Webcam: Ce găsești în cutie

Despachetarea camerei web Logitech C270 HD este o experiență simplă și rapidă. Primești webcamul și documentația sa.

Design și specificații hardware

Având o înălțime de doar 72,91 mm, o lățime de 31,91 mm și o adâncime de 66,64 mm, precum și o greutate de numai 75 de grame, camera web Logitech C270 HD este un dispozitiv mic care nu ocupă mult spațiu indiferent de unde și cum o așezi. Am montat-o pe un monitor mare, curbat, de 32 de inci, folosind suportul său de prindere.

Reclamă

Având 1,5 metri, cablul USB al webcamului a fost îndeajuns de lung pentru mine ca să îl pot conecta la unul din porturile USB de pe monitor. Însă, nu a fost destul de lung pentru a ajunge la calculatorul desktop aflat sub birou. Totuși, acest lucru nu ar trebui să fie un neajuns pentru cei care intenționează să utilizeze camera web C270 pe un laptop.

Webcamul Logitech C270 HD montat pe un monitor

Webcamul Logitech C270 HD montat pe un monitor

După cum observi în imaginea de mai sus, camera web stă bine pe monitor, deși are tendința să vină puțin peste ecran. Acesta poate fi un aspect neplăcut dacă ai un monitor sau un laptop cu un ecran cu margini foarte mici. Suportul webcamului este ingenios construit, astfel încât să se poată ajusta, fapt ce îți permite să îl așezi pe orice monitor sau ecran de laptop, precum și pe orice suprafață plată, cum ar fi biroul tău. Totuși, în ultima variantă, s-ar putea să fie dificil să poziționezi camera web așa încât să arăți bine în apelurile video. 🙂

Logitech C270 HD Webcam așezat pe o suprafață plană

Logitech C270 HD Webcam așezat pe o suprafață plană

Este plăcut să vezi că poți ajusta orientarea camerei pe axa verticală. Pe de altă parte, însă, nu ai noroc dacă vrei să o rotești orizontal, deoarece sistemul său de montare nu permite acest tip de mișcare. De asemenea, sistemul de prindere mai are un punct slab: camera este destul de instabilă și poate cădea relativ ușor dacă o pui pe un laptop. Dacă intenționezi să o utilizezi pe un PC desktop, caz în care camera nu se mișcă mult, aceasta nu este o problemă.

Camera web Logitech C270 HD pe un monitor

Camera web Logitech C270 HD pe un monitor

Din punct de vedere al specificațiilor tehnice, camera web Logitech C270 HD promite să ofere calitate video HD în apeluri, la o rezoluție 720p (până la 1280 x 720 pixeli), cu un unghi maxim de 60° și corecție automată a luminozității. Dacă vrei să faci fotografii cu ea, trebuie să știi că poate captura poze la o rezoluție maximă de 2048 x 1536 pixeli, în format 4:3.

Microfonul inclus este capabil să reducă zgomotul din jurul tău, cu condiția să stai și să vorbești la o distanță maximă de 1,5 metri de webcam.

Reclamă

În ce privește sistemele de operare, Logitech ne spune că această cameră web este compatibilă cu Windows 10, Windows 7 și Windows 8, precum și cu Chrome OS. De asemenea, este compatibilă oficial cu aplicații de conferințe video, precum Skype și Zoom.

Poți găsi lista detaliată de specificații și cerințe hardware aici: Logitech C270 HD Webcam Specifications.

Camera web Logitech C270 HD arată bine și este ușor de montat pe un monitor. Sistemul de prindere ajustabil este gândit astfel încât să îți permită să o pui și pe orice suprafață plană, cum ar fi o masă sau un birou, deși ar fi putut fi ceva mai stabilă pe un laptop. Cât privește specificațiile tehnice, acest webcam oferă toate punctele esențiale de care ai nevoie în apelurile video unu-la-unu sau cu mai mulți.

Cum instalezi camera web Logitech C270 HD

Când am conectat camera web Logitech C270 HD la calculatorul meu cu Windows 10, a fost recunoscută imediat. Sistemul de operare a început să descarce și să instaleze automat driverele potrivite. Apoi, am putut să deschid pur și simplu aplicația Cameră pentru a folosi și controla webcamul, fără alte configurări necesare. Totuși, după ce au fost instalate driverele și camera web era gata de utilizare, am verificat dacă a mai fost instalat și alt software în timpul acestui proces. Astfel, am aflat că Windows 10 a instalat automat și o aplicație numită Logitech Camera Settings.

Logitech Camera Settings este simplă și ușor de folosit și, pe lângă faptul că te lasă să alegi modul de înregistrare video (Standard sau Widescreen) și modul anti-flicker (anti-pâlpâire), îți permite și să controlezi luminozitatea, contrastul, intensitatea culorilor și balansul de alb.

Setările din Logitech Camera

Setările din Logitech Camera

Instalarea camerei web Logitech C270 HD pe un calculator sau laptop cu Windows 10 este un proces simplu. Oricine poate să facă acest lucru, în doar câteva minute.

Experiența de utilizare a camerei web Logitech C270 HD

Așa cum am menționat mai devreme, webcamul Logitech C270 HD funcționează imediat ce-l conectezi. Calitatea imaginii este mai mult decât decentă, culorile sunt destul de naturale și contrastul este OK. Aceste afirmații sunt adevărate inclusiv în medii cu lumină mai puțină.

Webcamul Logitech C270 HD în Skype

Webcamul Logitech C270 HD în Skype

Microfonul inclus în camera web merge foarte bine și reușește să preia sunet chiar și de la distanțe mari. L-am testat în Microsoft Teams și Zoom, iar oamenii cu care vorbeam ne-au auzit bine, chiar dacă am stat și la 5 metri distanță de camera web.

Singurul aspect unde acest webcam nu stă foarte bine este la opțiunile avansate. Ar fi fost bine dacă ar fi putut să înregistreze automat clipuri video atunci când este detectată mișcare, să poți să adaugi efecte video sau rame pentru imagini. Deși acestea nu sunt lucruri care nouă să ne lipsească, unii utilizatori poate le-ar fi apreciat. Totuși, la acest nivel de preț, este greu să te plângi de ceva.

Camera web Logitech C270 HD este un exemplu foarte bun de dispozitiv ușor de utilizat, fără setări sau opțiuni complicate și care oferă tot ce ți-a promis. Imaginea este decentă chiar și în lumină slabă, iar microfonul cu anulare de zgomot este excelent. În final, este o cameră web foarte bună pentru apeluri video la un preț accesibil.

Îți vei cumpăraq un webcam Logitech C270 HD?

Acum știi la ce să te aștepți de la camera web Logitech C270 HD, precum și care sunt punctele sale forte și punctele sale slabe. Pentru un preț relativ mic, primești un webcam simplu cu microfon excelent. Te gândești să-ți cumperi această cameră web? Spune-ne ce te-a făcut să iei această decizie în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Recenzii Recomandate