Recenzie Logitech HD Webcam C270 – O alegere bună pentru un buget limitat

Rating:

Nu cu mult timp în urmă, ne-am găsit în situația de a avea nevoie de o nouă cameră web pentru unul din calculatoarele noastre. Nu am vrut să cheltuim prea mulți bani, dar în același timp vroiam să cumpărăm un webcam cu niște specificații decente și o calitate video rezonabilă. Am sfârșit prin a alege un Logitech HD Webcam C270. De ceva timp folosim această cameră și, după ce i-am văzut și părțile bune și pe cele slabe, ne-am gândit că ar fi o idee bună să vă spunem ce-am aflat, în aceast review.

Experiența de despachetare a Logitech HD Webcam C270

La fel ca majoritatea produselor Logitech, și Logitech HD Webcam C270 vine într-o cutie destul de mare. Nu este necesar să desfaci ambalajul ca să vezi camera web din interior.

Logitech HD Webcam C270, review, recenzie, performanta, specificatii

Înăuntrul cutiei vei găsi webcam-ul, garanția sa și un ghid rapid de instalare.

Logitech HD Webcam C270, review, performance, specifications

Specificații hardware

Poți găsi lista detaliată de specificații și cerințe hardware pe această pagină web: Specificații Logitech HD Webcam C270.

Din punctul nostru de vedere, caracteristicile sale cele mai importante sunt următoarele:

  • Calitate HD în apelurile video, la o rezoluție de 1280 x 720 pixeli.
  • Înregistrare video HD, la rezoluții de până la 720p.
  • Fotografiile pot fi realizate la o rezoluție maximă de 2048 x 1536 pixeli, în format 4:3.
  • Controale software pentru rotire, înclinare și zoom.
  • Urmărire față.
  • Detecție mișcare.

Ultimele trei caracteristici sunt disponibile numai dacă instalezi aplicația Logitech Webcam Software.

Instalarea Logitech HD Webcam C270

Atunci când am conectat Logitech HD Webcam C270 la un calculator cu Windows 8.1, ea a fost imediat recunoscută. Sistemul de operare a început automat să descarce și să instaleze driverele pentru ea. După ce acest proces a fost terminat, am verificat dacă s-a instalat și alt software adițional. În afară de drivere, camera web nu adaugă decât o aplicație modernă numită Logitech Camera Controller. Aceasta este o aplicație foarte simplă ce nu oferă decât câteva legături către pagini web de la Logitech, unde poți face lucruri precum să îți înregistrezi dispozitivul, poți accesa opțiunile de suport sau poți oferi feedback.

Logitech HD Webcam C270, review, performance, specifications

Pentru a folosi și controla camera web, pornește aplicația Cameră. Webcam-ul va funcționa foarte bine fără a mai fi nevoie să faci vreo setare.

Totuși, dacă vrei să ai mai mult control asupra setărilor sale, îți recomandăm să descarci și Logitech Webcam Software. Acest program îți va permite să faci lucruri precum capturarea de fotografii sau înregistrarea de clipuri video, partajarea lor pe Facebook, Twitter sau YouTube, modificarea setărilor avansate ale camerei, activarea urmăririi feței sau a detecției de mișcare.

Logitech HD Webcam C270, review, performance, specifications

Dacă folosești Windows 7, sistemul de operare identifică Logitech HD Webcam C270 drept USB Composite Device. Deși camera va funcționa foarte bine în orice aplicație video, în acest caz îți recomandăm cu tărie să descarci și să instalezi Logitech Webcam Software. Pe lângă toate caracteristicile pe care le-am menționat mai devreme, acest software se va asigura și că webcam-ul va folosi cele mai bune și mai actuale drivere.

Utilizarea Logitech HD Webcam C270

Așa cum am menționat mai devreme, Logitech HD Webcam C270 funcționează pur și simplu. Calitatea imaginii este mai mult decât decentă, culorile arată destul de natural și contrastul este OK. Aceste afirmații sunt adevărate chiar și atunci când folosești camera web în încăperi întunecate.

Logitech HD Webcam C270, review, performance, specifications

Microfonul integrat al camerei funcționează foarte bine și reușește să prindă sunete chiar și de la distanțe mari. L-am testat cu Skype și persoanele de la celălalt capăt al liniei au putut să ne audă bine chiar dacă eram la o distanță de peste 5 metri de camera web.

Dacă vrei să folosești toate caracteristicile oferite de acest webcam și/sau să ai acces la setările sale avansate, trebuie să instalezi Logitech Webcam Software. Programul îți permite să faci fotografii și să înregistrezi video, să administrezi și să partajezi aceste fișiere media, să programezi sarcini de înregistrare, să ajustezi setările pentru imagine, precum expunerea, luminozitatea, contrastul și culorile, ș.a.m.d.

Logitech HD Webcam C270, review, performance, specifications

Una dintre caracteristicile ce ni s-au părut interesante a fost capacitatea software-ului de a înregistra automat clipuri video atunci când este detectată mișcare. Cu doar câteva clicuri, îți poți transforma calculatorul într-un dispozitiv de supraveghere.

Logitech HD Webcam C270, review, performance, specifications

Singurul lucru la care webcam-ul, sau mai bine zis Logitech Webcam Software, nu stă bine este faptul că nu oferă niciun fel de efecte video sau de rame pentru imagini. Deși acestea nu sunt lucruri la care noi să le simțim lipsa, unii utilizatori le pot aprecia.

Logitech HD Webcam C270, review, performance, specifications

În imaginea de mai sus, am făcut o fotografie a Logitech HD Webcam C270 montată pe un monitor de 24 de inci. După cum poți vedea, este o cameră web mică ce nu-ți va sări în ochi și nu te va deranja, indiferent de cum și unde o așezi.

Logitech HD Webcam C270, review, performance, specifications

Totuși, nu ne-a plăcut faptul că această cameră poate fi rotită doar pe axa verticală. Dacă vrei să o rotești orizontal, nu ai noroc, deoarece sistemul de montare nu permite acest tip de mișcare.

De asemenea, sistemul de montare mai are o problemă: camera web este destul de instabilă și poate să cadă foarte ușor dacă o folosești pe un laptop. Pe cealaltă parte, dacă intenționezi să o folosești pe un calculator desktop, caz în care webcam-ul nu trebuie să suporte prea multe mișcări, nu vei avea niciun fel de probleme.

Notă produs 4/5

Verdict

Logitech HD Webcam C270 nu este un dispozitiv high-end. Totuși, este o cameră web HD cu un preț foarte accesibil, care oferă tot ce te aștepți de la ea. O cumperi, o conectezi și pur și simplu merge. Mai mult, calitatea video este decentă iar microfonul este foarte bun chiar și atunci când vorbești de la o distanță mare față de camera web. Singurul lucru pe care îl avem de menționat din punct de vedere negativ este sistemul slab de prindere. Dacă nu ești prea pretențios, dacă ai nevoie de o cameră web care să meagă rapid și simplu și dacă nu vrei să cheltuiești prea mulți bani, atunci Logitech HD Webcam C270 este o achiziție bună pentru tine.