Review ASUS ZenScreen MB16AC: Un monitor portabil și frumos!

Review ASUS ZenScreen MB16AC: Un monitor portabil și frumos!
Rating

Pentru această recenzie, am testat un dispozitiv interesant: un ecran portabil Full HD creat de ASUS, numit ZenScreen MB16AC. Este un monitor pe care îl poți conecta la laptop prin USB Type C sau USB Type A și care este suficient de mic și de ușor pentru a încăpea într-o geantă mică. ZenScreen MB16AC este conceput pentru persoanele care sunt obișnuite să lucreze cu două ecrane și care își doresc aceeași experiență în timpul călătoriilor. Dacă vrei să afli mai multe despre el și dacă ar trebui să îl cumperi sau nu, citește review-ul nostru și vei afla răspunsul:

Reclamă

ASUS ZenScreen MB16AC: Pentru cine este o alegere potrivită?

ASUS ZenScreen MB16AC este o alegere excelentă pentru persoanele care:

 • Călătoresc mult și vor să aibă un al doilea ecran conectat la laptop
 • Își doresc un monitor ușor și portabil care se conectează printr-un singur port USB
 • Vor un monitor portabil frumos și ușor de transportat

Pro și contra

Sunt destul de multe lucruri bune de spus despre ASUS ZenScreen MB16AC:

 • Are un design plăcut
 • Este ușor de conectat la orice laptop, folosind un conector USB de tip C sau USB A
 • Este subțire și ușor, ceea ce înseamnă că este ușor de transportat
 • Vine împreună cu o husă care se poate transforma în suport pentru el
 • Folosește tehnologia IPS, ceea ce înseamnă că primești o reproducere bună a culorilor, contrast, precum și unghiuri largi de vizibilitate

Am identificat și câteva dezavantaje :

 • ASUS ZenScreen MB16AC este scump
 • Nivelul maxim de luminozitate nu este foarte ridicat
 • Durează ceva timp înainte de a îți da seama cum să convertești husa într-un suport
Notă produs 4/5

Verdict

Ne-a plăcut să folosim monitorului portabil ASUS ZenScreen MB16AC. Este un exemplu frumos de tehnologie altfel. De asemenea, am fost convinși de culorile vii, de rezoluția Full HD și de conexiunea USB Type C. Cu toate acestea, ASUS ZenScreen MB16AC este un dispozitiv care nu vizează un public larg. Acest monitor portabil este relativ costisitor, pentru persoanele care călătoresc mult și care își doresc să lucreze pe două ecrane. Dacă ești o astfel de persoană, atunci nu poți greși dacă îți cumperi un ASUS ZenScreen MB16AC, deci nu ezita și ia-ți unul. Îți poate crește productivitatea, mai ales dacă trebuie frecvent să lucrezi în timp ce călătorești, în timpul conferințelor sau chiar și în camera pe care ți-ai rezervat-o la hotel.

Despachetare lui ASUS ZenScreen MB16AC

Monitorul portabil ASUS ZenScreen MB16AC are un ecran de 15.6 inci, iar cutia sa nu este foarte mare. Pachetul este fabricat din carton gros de calitate. Pe partea superioară, poți vedea o imagine mare a monitorului din interior, precum și numele acestuia. Partea inferioară a cutiei este goală, însă unele dintre principalele caracteristici ale monitorului sunt imprimate pe una din părțile laterale ale cutiei.

Pachetul ASUS ZenScreen MB16AC
Pachetul ASUS ZenScreen MB16AC

În interiorul ambalajului, monitorul se află într-o pungă de polistiren și este așezat pe carton de tip sandwich ce absoarbe șocurile. Când despachetezi totul, vei găsi monitorul, husa care poate fi convertită în suport, un cablu USB Type C, un adaptor USB de la tipul C la A, documentele de garanție și un ghid de configurare rapidă.

Ce găsești în cutia lui ASUS ZenScreen MB16AC
Ce găsești în cutia lui ASUS ZenScreen MB16AC

Despachetarea lui ASUS ZenScreen MB16AC este o experiență plăcută. Pachetul arată frumos, iar grija pentru detalii este evidentă.

Caracteristici hardware

ASUS ZenScreen MB16AC utilizează un ecran lat de 15,6 inci cu un raport de aspect de 16: 9 și o rezoluție Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Panoul IPS (In-Plane Switching) oferă o reproducere bună a culorilor, un raport de contrast maxim de 800:1 și o luminozitate maximă de 220 cd/m2.

Reclamă

Utilizează USB 3.0 Type-C pentru a recepționa semnalul video și pentru transferul de energie de la dispozitivul la care îl conectezi. De asemenea, îl poți conecta utilizând un adaptor USB de la tipul C la A, în cazul în care laptopul sau dispozitivul la care îl conectezi nu are un port USB tip C disponibil. ASUS ZenScreen MB16AC are un consum tipic de energie de mai puțin de 8 wați. În modul de economisire a energiei sau atunci când este oprit, acesta nu consumă deloc curent electric.

În ceea ce privește dimensiunile sale fizice, monitorul are o lățime, înălțime și adâncime de 359,7 x 226,4 x 8,0 mm. ASUS ZenScreen MB16AC cântărește doar 0,78 kilograme.

ASUS ZenScreen MB16AC așezat pe husa sa transformată în suport
ASUS ZenScreen MB16AC așezat pe husa sa transformată în suport

Dacă vrei să vezi toate specificațiile și caracteristicile lui ASUS ZenScreen MB16AC, vizitează această pagină: Specificații ASUS ZenScreen MB16AC.

Caracteristicile hardware ale lui ASUS ZenScreen MB16AC sunt tipice pentru un ecran de laptop și, având în vedere că vorbim de un monitor portabil, acesta este un lucru bun. Apreciem designul subțire și greutatea redusă a acestui monitor, precum și opțiunea sa de conectare prin USB 3.0 Type A atunci când nu este disponibil niciun port USB 3.0 Type C.

Experiența de utilizare a monitorului portabil ASUS ZenScreen MB16AC

Prima dată când am văzut ASUS ZenScreen MB16AC am fost uimiți de două lucruri: cât de subțire și cât de ușor este. Aceste lucruri demonstrează că acest monitor a fost conceput pentru o portabilitate maximă. Încape foarte ușor într-o geantă, astfel încât nu ar trebui să fie deloc greu de transportat în timpul călătoriilor.

Să ai un ecran secundar disponibil este ceva foarte util dacă ești jurnalist, programator sau dacă lucrați foarte mult cu aplicațiile Office. Personal, mie mi-a fost util atunci când scriu: am avut întregul ecran al laptopului disponibil pentru Google Docs și am putut să păstrez alte lucruri, cum ar fi o fereastră a browserului web cu documentație sau Slack, deschise pe ASUS ZenScreen MB16AC.

Utilizarea laptopului ASUS ZenScreen MB16AC
Utilizarea laptopului ASUS ZenScreen MB16AC

Și programatorii ar putea beneficia de această configurație cu două monitoare: pot să scrie codul pe ecranul principal (pe laptop) și să țină deschis mediul de testare sau documentație pentru vreun API pe monitorul secundar. Există, desigur, și alte situații în care o configurație cu două ecrane poate fi utilă, mai ales dacă lucrezi cu multe aplicații deschise în același timp.

În ceea ce privește designul, trebuie spus că acest monitor portabil este un dispozitiv frumos. Ecranul în sine are rame foarte mici, ceea ce îl face să fie elegant și să îți dea senzația de tehnologie de top. Rama inferioară este mai mare decât celelalte, dar finisajul metalic arată superb. Acesta este și locul unde găsești butoanele fizice disponibile pe ASUS ZenScreen MB16AC. Cele două din stânga sunt folosite pentru a intra în meniul monitorului și pentru a ajusta setările acestuia - lucruri precum luminozitatea, profilul de culoare și așa mai departe.

Butoanele fizice ale ASUS ZenScreen MB16AC
Butoanele fizice ale ASUS ZenScreen MB16AC

În partea dreaptă există un alt buton fizic care este folosit pentru pornirea sau oprirea ecranului. De asemenea, ASUS a pus o gaură (da, exact) în colțul din dreapta, pe care se pare că o poți folosi pentru a băga un pix ce devine un fel de suport pentru monitor.

Butonul de alimentare și gaura pentru pix de pe ASUS ZenScreen MB16AC
Butonul de alimentare și gaura pentru pix de pe ASUS ZenScreen MB16AC

Partea din spate a monitorului are un finisaj metalic cu modelul tradițional(și elegant) al ASUS, cu cercuri concentrice gravate în suprafața sa.

Partea din spate a lui ASUS ZenScreen MB16AC
Partea din spate a lui ASUS ZenScreen MB16AC

Husa pe care o primești odată cu ASUS ZenScreen MB16AC se poate transforma într-un suport. Aceasta pare să fie rezistentă și de bună calitate. Suntem siguri că poate proteja monitorul chiar dacă cade pe jos.

Reclamă

Din păcate, husa nu ne-a plăcut foarte mult ca stand: durează destul de mult până descoperi modul corect de o împacheta astfel încât să funcționeze ca suport și te poate enerva repede, mai ales că există mai multe modalități de pliere. Cu toate acestea, după ce ne-am dat seama cum merge treaba, am reușit să așezăm monitorul destul de ferm pe birou.

ASUS ZenScreen MB16AC și husa sa pliată ca suport
ASUS ZenScreen MB16AC și husa sa pliată ca suport

Cât timp am folosit ASUS ZenScreen MB16AC, impresia noastră a fost că luminozitatea este ridicată, deși specificațiile ne spun că nu este. Valoarea de 220cd/m2 este destul de scăzută, dar în realitate nu ni s-a părut așa. Pare chiar mai strălucitor decât ecranul laptopului nostru de teste, deși ecranul laptopului are specificații mai bune.

ASUS ZenScreen MB16AC utilizat ca monitor secundar
ASUS ZenScreen MB16AC utilizat ca monitor secundar

Am verificat și modul în care ASUS ZenScreen MB16AC funcționează atunci când este conectat la laptopul nostru, utilizând atât cablul direct USB Type C, cât și prin adaptorul USB 3.0 de la tipul C la tipul A. El a funcționat, în ambele cazuri, fără nicio problemă.

Portul USB Type C al ASUS ZenScreen MB16AC
Portul USB Type C al ASUS ZenScreen MB16AC

USB este o soluție facilă de a conecta orice fel de dispozitiv, iar monitoarele portabile nu sunt diferite. Cu toate acestea, conexiunile USB, de asemenea, adaugă latență, și asta contează destul de mult atunci când vorbim de monitoare. Deși ASUS ZenScreen MB16AC funcționează excelent în activități obișnuite, cum ar fi lucrul cu aplicațiile Office sau navigarea pe web, nu este o alegere extraordinară pentru divertisment. Am încercat să vizionăm un film pe Netflix, pe monitorul portabil, dar imaginea avea ceva sacadări. De asemenea, am testat modul în care se descurcă în jocuri, așa că am încercat să jucăm League of Legends pe el. Din nefericire, conexiunea USB și-a arătat limitările în acest caz, deoarece jocul chiar mergea sacadat. În jocurile de acțiune cu acțiune și mai multă, cum ar fi shooter-ele sau jocurile de curse de mașini, este posibil ca această limitare să fie și mai vizibilă.

Vizionarea Netflix pe ASUS ZenScreen MB16AC
Vizionarea Netflix pe ASUS ZenScreen MB16AC

Per total, ASUS ZenScreen MB16AC s-a dovedit a fi un monitor portabil de calitate. Ne-a plăcut să îl folosim și știm că te poate ajuta să devii mai productiv. Dacă ești în principal un utilizator de laptop și îți dorești o configurație dual-screen (sau, de ce nu, o configurație triplu-monitor) oriunde ai merge, ASUS ZenScreen MB16AC te poate ajuta să obții acest lucru.

Care este părerea ta despre ASUS ZenScreen MB16AC?

Ne-a plăcut ASUS ZenScreen MB16AC și ne-a plăcut să îl folosim în timpul testelor. El este un dispozitiv excelent pentru oricine lucrează în principal pe laptop și își dorește experiența dual-screen disponibilă în mod obișnuit doar utilizatorilor de PC-uri desktop. Ești de acord cu noi? Ai cumpăra acest monitor portabil?

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii