Review ASUS VT229H: Un monitor cu ecran tactil și design frameless

Review ASUS VT229H: Un monitor cu ecran tactil și design frameless
Rating

În acest articol, testăm și discutăm despre monitorul cu ecran tactil ASUS VT229H. Producătorul său spune că este un monitor de 21,5 inci cu design frameless (fără margini), ce poate să identifice zece puncte de presiune simultan, și care are unghiuri de vizibilitate mari. Am fost curioși să aflăm dacă este un produs bun, așa că l-am folosit zi de zi, timp de o săptămână. Iată ce am aflat despre ASUS VT229H:

Reclamă

ASUS VT229H: Pentru cine este o alegere potrivită?

ASUS VT229H este o alegere bună pentru persoanele care:

  • Vor un monitor de calculator care să aibă un ecran tactil ce funcționează bine în Windows 10
  • Preferă un ecran fără margini

Pro și contra

ASUS VT229H are următoarele puncte tari:

  • Un design frameless cu o ramă foarte subțire în jurul ecranului
  • Nivelul maxim de luminozitate este mare
  • Folosește un panel IPS ce reproduce bine culorile și are unghiuri largi de vizibilitate
  • Suprafața tactilă și gesturile funcționează bine în Windows 10

De asemenea, am identificat și câteva slăbiciuni:

  • Trebuie să ajustezi setările gamma pentru a îmbunătăți calitatea implicită imaginii
  • Se înclină doar cu 20 de grade, ceea ce nu îl face confortabil pentru activități precum desenat sau tastat pe el
  • Îi lipsesc porturi DisplayPort și USB
Notă produs 3/5

Verdict

ASUS VT229H este un monitor de calculator cu o suprafață tactilă și aspect minimalist, adresat utilizatorilor de business ce folosesc Windows 10. Are un design frameless și nu este mare, ceea ce înseamnă că încape ușor pe orice birou. Specificațiile sale hardware sunt în linie cu alte opțiuni similare de pe piață, iar prețul este și el similar. Totuși, există câteva detalii care s-ar putea să nu placă anumitor utilizatori, precum unghiul mic de înclinare sau nevoia de a ajusta setările de gamma pentru a îmbunătăți calitatea implicită a imaginii. Dacă aceste neajunsuri nu reprezintă o problemă pentru tine, atunci ASUS VT229H este o alegere potrivită.

Experiența de despachetare a monitorului ASUS VT229H

Monitorul ASUS VT229H sosește într-o cutie mare, realizată din carton obișnuit. Pe una din laterale poți vedea brandul ASUS și logoul companiei. Pe cealaltă ASUS a imprimat o imagine a monitorului și detalii precum numele modelului, lungimea diagonalei sale, precum și câteva dintre caracteristicile sale esențiale.

Pachetul în care vine monitorul ASUS VT229H
Pachetul în care vine monitorul ASUS VT229H

În cutie, monitorul este așezat între două plăci de polistiren, ce îl protejează de șocuri în timpul transportului. Pe lângă monitor, pachetul conține și un suport pentru birou, un cablu de alimentare, un cablu HDMI și un cablu VGA, un cablu USB Type-A la Type-B, un cablu audio de 3,5 mm, un ghid de pornire rapidă, o broșură cu informații despre siguranță și documentele de garanție.

Ce găsești în cutie
Ce găsești în cutie

Despachetarea monitorului ASUS VT229H este o experiență rapidă: primești monitorul plus toate accesoriile esențiale.

Reclamă

Specificații hardware

ASUS VT229H folosește un ecran lat, de 21,5 inci, cu o rație a aspectului de 16:9 și rezoluție Full HD la 1920 x 1080 de pixeli. Folosește un panel IPS (In-Plane Switching), ceea ce înseamnă reproducere bună a culorilor și unghiuri mari de vizibilitate: 178 de grade, atât pe orizontală cât și pe verticală. Rația maximă a contrastului este de 1000:1, luminozitatea maximă de 250 cd/m2, iar timpul de răspuns de 5ms.

Monitorul este și tactil, oferind suport pentru atingere multi-punct, mai exact pe 10 puncte, ceea ce înseamnă că poți să atingi ecranul cu toate cele 10 degete și toate sunt detectate. Sticla sensibilă la atingere, de deasupra ecranului, are o grosime de 1,1mm, iar suprafața sa este lucioasă.

Desenând cu degetul pe ASUS VT229H
Desenând cu degetul pe ASUS VT229H

ASUS VT229H oferă suport și pentru o serie de facilități de personalizare video, precum Trace Free Technology, moduri video preconfigurate ASUS Splendid, selecție ton piele, selecție temperatură de culoare, niveluri de lumină albastră, sau VividPixel.

ASUS VT229H are un port HDMI și un port D-SUB (VGA), o intrare audio de 3,5 mm și un port USB. În caz că te întrebi, portul USB Type-B este folosit pentru a conecta monitorul la calculator și este necesar pentru ca suprafața sa tactilă să funcționeze. Altfel, suprafața tactilă nu poate să funcționeze: nu este de ajuns să conectezi cablul HDMI sau VGA, deoarece niciunul dintre ele nu poate să transfere date de la suprafața tactilă la PC. De asemenea, monitorul are și două difuzoare stereo, fiecare cu o putere de 1,5 wați.

Detalii hardware despre ASUS VT229H
Detalii hardware despre ASUS VT229H

În mod obișnuit, ASUS VT229H are nevoie de sub 22 de wați pentru a funcționa și, în modul de economisire energie sau atunci când este oprit, nu consumă mai mult de 0,5 wați.

Din punct de vedere al dimensiunilor sale fizice, atunci când este folosit cu suportul său de birou, monitorul are o lățime, înălțime și adâncime de 491,5 x 300,1 x 204,4 mm. Fără suport, cum ar fi de exemplu montat pe un perete, monitorul are următoarele dimensiuni: 491,5 x 300,1 x 51,9 mm. ASUS VT229H cântărește 3,83 kg cu stand și 3,18 kg fără el.

Dacă vrei să vezi toate specificațiile și caracteristicile sale, vizitează ASUS VT229 Specifications.

Monitorul tactil ASUS VT229H are toate caracteristicile necesare unui monitor obișnuit, dar ceea ce îl face să iasă în evidență este ecranul său tactil.

Reclamă

Experiența de utilizare a monitorului tactil ASUS VT229H

Ce ne-a plăcut cel mai mult la ASUS VT229H este faptul că are o ramă foarte subțire. Ecranul și sticla tactilă merg până foarte aproape de marginea de sus, stânga și dreapta monitorului. Acest lucru îl face să arate bine și, de asemenea, îl face ideal pentru scenarii de utilizare multi-monitor.

Monitorul ASUS VT229H
Monitorul ASUS VT229H

Totuși, deși rama subțire arată foarte bine, atunci când folosești suprafața tactilă, degetele îți lovesc marginile la colțuri și laterale. Acest lucru se întâmplă pentru că sticla tactilă nu este continuă până la carcasa de plastic. Între sticlă și plastic, se află un mic șanț pe care este imposibil să nu îl simți cu degetele.

Șanțul dintre suprafața tactilă și rama de plastic a lui ASUS VT229H
Șanțul dintre suprafața tactilă și rama de plastic a lui ASUS VT229H

Monitorul oferă într-adevăr unghiurile generoase de vizibilitate de 178 de grade promise de către ASUS. Însă, cu setările implicite active, imaginea este "lăptoasă". Inițial, am crezut că este o problemă cu cablul HDMI pe care îl foloseam, așa că l-am schimbat cu altul, dar nu el era problema. După ce ne-am jucat puțin cu setările, am descoperit problema: era nevoie să ajustăm setările gamma. După ce le-am calibrat, imaginea afișată de monitor arăta mult mai bine.

Calitatea imaginii pe ASUS VT229H
Calitatea imaginii pe ASUS VT229H

Am folosit un cablu HDMI pentru a conecta monitorul la un calculator desktop. Monitorul are și un port VGA pe care poți să îl folosești pentru calculatoare mai vechi. Din păcate, nu ai la dispoziție și un port DisplayPort pe acest monitor, ce ar fi putut fi util pentru unii utilizatori.

Porturile din spatele lui ASUS VT229H
Porturile din spatele lui ASUS VT229H

O caracteristică esențială pentru orice monitor tactil este suportul pentru gesturi. Din fericire, ASUS VT229H face o treabă excelentă din acest punct de vedere: toate gesturile obișnuite pe care le-am încercat au funcționat bine în Windows 10. Poți să tragi cu degetul, să glisezi, să strângi sau dimpotrivă, să rotești, inclusiv să îți folosești toate cele 10 degete pentru a tasta, deoarece monitorul suportă atingerea simultană în zece puncte.

Unor utilizatori s-ar putea să nu le placă faptul că monitorul se poate înclina doar cu 20 de grade. Acesta este un unghi mic pentru un monitor tactil. Ne așteptam să se încline mult mai mult, pentru a fi confortabil la activități precum desenul sau tastatul. La o înclinare de 20 de grade, nu poți să faci nimic similar pentru mult timp, pentru că mâinile îți obosesc rapid.

ASUS VT229H înclinat la cele 20 de grade maxime
ASUS VT229H înclinat la cele 20 de grade maxime

Dacă intenționezi să folosești ASUS VT229H într-o configurație multi-monitor unde celelalte monitoare nu sunt tactile, suprafața tactilă funcționează bine doar dacă setezi ASUS VT229H ca ecran principal. Dacă îl setezi ca ecran secundar și îl atingi cu degetul, atingerile au efecte pe ecranul principal, ceea ce este ciudat și neașteptat.

Per total, ASUS VT229H este un monitor tactil care arată bine și funcționează în parametrii la care te aștepți. Totuși, are câteva probleme precum setările gama implicite ce trebuie îmbunătățite prin setări manuale, precum și unghiul mic de înclinare.

Care este părerea ta despre monitorul tactil ASUS VT229H?

Ne-a făcut plăcere să folosim ASUS VT229H, în ciuda micilor sale probleme. Acest monitor tactil arată bine pe orice birou și oferă suport pentru gesturi, lucru ce poate fi util. Înainte de a închide acest review, spune-ne ce părere ai despre ASUS VT229H. Crezi că reprezintă o alegere bună pentru tine? Dacă deja îl ai, care este experiența ta cu el, până acum? Comentează mai jos și hai să vorbim.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Windows