Review D-Link DIR-822: Un router WiFi foarte accesibil!

Review D-Link DIR-822: Un router WiFi foarte accesibil!
Rating

Performanța wireless

Mai jos avem o diagramă cu apartamentul în care am testat totul. Poți vedea că am amplasat routerul în sufragerie. De obicei, puterea semnalului nu este grozavă în camere precum Bucătăria și Balconul Mediu.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Testele noastre au fost realizate pe o conexiune rapidă de internet de la RDS - Digi Net Fiberlink 1000. Viteza maximă pentru încărcarea datelor (upload) este de 500 Mbps. Am folosit un laptop HP Spectre 13 pentru toate măsurătorile noastre și câteva unelte software.

Reclamă

Pentru o mai bună perspectivă asupra performanțelor oferite de D-Link DIR-822, l-am comparat cu ASUS RT-AC1200G+ și TP-Link Archer C1200. Am analizat mai întâi banda wireless de 2.4 GHz și am măsurat puterea semnalului folosind inSSIDer. Mai jos, se poate observa evoluția puterii semnalului oferit de D-Link DIR-822. Aceasta a fost bună în toate camerele.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Apoi, am folosit SpeedTest pentru a măsura cât de rapidă este conexiunea la internet oferită de acest router pe banda wireless de 2.4 GHz. Viteza medie de descărcare oferită de D-Link DIR-822 a fost excelentă, bătându-și competitorii în aproape toate camerele.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Același lucru s-a întâmplat și când am măsurat viteza de încărcare a datelor (upload), în fiecare cameră.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Am continuat măsurătorile pe banda wireless de 2.4 GHz și am folosit PassMark Performance test pentru a transfera date între două calculatoare conectate la rețea. D-Link DIR-822 a fost, din nou, cel mai rapid router din comparația noastră, în toate camerele din apartament.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Viteza de încărcare a fost foarte bună, în toate camerele.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Viteza medie oferită de routerul D-Link DIR-822 este foarte bună pentru un router AC1200, pe banda de 2.4 GHz.

Pentru următorul set de măsurători, am trecut la banda wireless de 5 GHz. Ne-am uitat mai întâi la evoluția semnalului wireless, în fiecare cameră. De această dată, D-Link DIR-822 a fost mai slab decât competiția.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Apoi, am folosit SpeedTest pentru a vedea cât de rapidă este conexiunea la internet pe banda wireless de 5 GHz. D-Link DIR-822 a fost mult mai lent decât routerele cu care l-am comparat. În balconul mediu, rețeaua wireless abia a funcționat.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Am observat același trend și atunci când am măsurat viteza de încărcare pe banda de 5 GHz.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Pentru ultimele măsurători pe banda de 5 GHz, am folosit PassMark Performance test pentru a transfera date prin rețea, între două calculatoare. D-Link DIR-822 a fost, din nou, mult mai slab decât competiția, în toate camerele. De această dată, rețeaua wireless a mers mult mai bine în balconul mediu, decât s-a întâmplat la testul precedent.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Viteza de încărcare a datelor a fost dezamăgitoare în aproape toate camerele.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Performanțele oferite de routerul D-Link DIR-822 pe banda wireless de 5 GHz sunt dezamăgitoare.

Reclamă

Performanța pentru rețelele cu fir

Pentru a testa calitatea rețelei prin cablu, am folosit un PC echipat cu un procesor Intel Core i5 4460 la frecvența de 3,20 GHz, 16 GO de memorie RAM și un SSD foarte rapid Samsung 850 Pro de 512 GO, plus un Lenovo Ideacentre 610s mini PC.

Reclamă

Am măsurat mai întâi viteza conexiunii la internet printr-un cablu Ethernet de 1 Gbps, folosind SpeedTest. D-Link DIR-822 ne-a oferit viteze aproape de 100 Mpbs. Dar, alte routere AC1200, pot urca la viteze de 1 Gbps.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

După aceea, am realizat un transfer prin rețea, între două calculatoare, folosind PassMark Performance test. D-Link DIR-822 ne-a oferit viteze similare cu cele din testul precedent.

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822

Conexiunile Ethernet ale D-Link DIR-822 funcționează la 100 Mbps, în timp ce alte routere cu un preț similar, pot oferi 1 Gbps.

Caracteristici suplimentare

D-Link DIR-822 este un router cu un preț foarte accesibil și, ca rezultat, nu include multe facilități avansate pe care le găsești pe routerele cu prețuri mai mari. Uneltele suplimentare incluse sunt:

D-Link DIR-822
D-Link DIR-822
  • Dynamic DNS - poți folosi serviciile de Dynamic DNS oferite de dyndns.com sau oray.cn pentru a îți accesa routerul de oriunde de pe internet.

  • QoS - un serviciu de bază de Quality of Service, care te ajută să-ți prioritizezi traficul prin rețea pe baza unor reguli. Din păcate, configurarea sa implică foarte multă muncă.

  • Parental Controls - filtre de saituri web, care trebuie configurate și menținute manual. Nu sunt foarte utile.

  • Guest network - oferă câte o rețea WiFi pentru oaspeți, pentru fiecare bandă wireless. Din păcate, nu-ți poți izola oaspeții de restul rețelei.

D-Link oferă și o aplicație mobilă care poate fi folosită doar pentru instalarea inițială a routerului. Aceasta se numește QRS Mobile și este disponibilă pentru iOS și Android. Este o aplicație cu un aspect învechit, care nu a fost actualizată de mult timp. Nu o poți folosi pentru a-ți administra routerul.

Acum știi părerea noastră despre routerul wireless D-Link DIR-822 AC1200 și cum s-a comportat în testele noastre. Dacă ai deja acest router, nu ezita să lași un comentariu în care să ne spui ce părere ai despre el.

Descoperă: Smarthome Recenzii Rețea și Internet Wireless