Securitate pentru toți - Recenzie ESET Internet Security

Rating:
5 out of 5 stars

Unele dintre cele mai bune produse de securitate pentru Windows sunt dezvoltate de compania ESET, iar unul dintre cele mai populare produse ale lor este ESET Internet Security. Acest antivirus este de fapt o suită de securitate care include modulele de protecție necesare unui utilizator obișnuit, precum antivirus, firewall și scut web, plus o serie de instrumente suplimentare. Am decis să le testăm produsul pentru a vedea cât de bună este protecția pe care o oferă și să vedem dacă putem să recomandăm ESET Internet Security cititorilor noștri. Iată ce am aflat:

La ce este bun ESET Internet Security?

ESET Internet Security este un produs de securitate pe care ți-l recomandăm dacă vrei:

 • Protecție eficientă împotriva amenințărilor online, offline și din rețeaua locală
 • Un antivirus cu o interfață ușor de utilizat dar care să ofere și setări avansate
 • O suită de securitate cu un echilibru foarte bun între preț și eficiență

Pro și contra

Avem destul de multe lucruri bune de spus despre ESET Internet Security:

 • Oferă un motor antivirus excelent, care te protejează eficient de malware
 • Are un modul firewall foarte bun
 • Scutul web te protejează online indiferent de browser-ul web pe care îl folosești
 • Impactul asupra performanțelor calculatorului tău este neglijabil
 • Interfața de utilizare arată bine și oferă o mulțime de setări avansate
 • Cele câteva instrumente suplimentare incluse de suită sunt utile

Ca aspecte mai puțin pozitive, ESET Internet Security:

 • Nu include un instrument VPN care să te protejeze atunci când te conectezi la rețele WiFi nesigure, precum cele din baruri, cafenele sau aeroporturi
 • Are tendința să îți scadă ușor viteza de descărcare de pe internet și din rețeaua locală
Notă produs
5/5

Verdict

ESET Internet Security este un produs de securitate care ne place. Motivația este simplă: la un preț bun, îți oferă tot ce ai nevoie pentru a îți securiza calculatorul cu Windows și pentru a te proteja de amenințările malware, de atacurile din rețea, precum și de saiturile web rău intenționate. Interfața de utilizare este simplu de navigat deși oferă multe setări avansate, iar instrumentele suplimentare incluse, sunt utile. Singurul lucru pe care ni l-am fi dorit în plus ar fi fost un serviciu VPN, oricât de limitat ar fi fost el. ESET Internet Security este un produs antivirus pe care îl recomandăm tuturor cititorilor noștri care vor securitate de top la un preț bun.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a descărca ESET Internet Security pe calculatorul tău cu Windows, trebuie să mergi la pagina web oficială, aici: Download ESET Internet Security. Poți alege să descarci un fișier mic executabil care va descărca la rândul lui și va instala suita de securitate pe PC, ori să descarci tot fișierul de instalare corespunzător versiunii tale de Windows: 64 de biți sau 32 de biți. Noi am ales să descărcăm fișierul de instalare complet, pentru Windows pe 64 de biți. Acest fișier are o dimensiune de 93,MO și poartă numele de eis_nt64_rom.exe.

Expertul de instalare începe prin a te întreba dacă vrei să folosești limba română pentru interfața produsului. Apoi, trebuie să citești termenii de utilizare și să îți activezi produsul, prin introducerea unei chei de licență, prin achiziționarea uneia, ori prin activarea unei versiuni gratuite de testare pentru o perioadă limitată de timp. În scopul acestei recenzii, noi am activat o licență de testare, lucru pentru care a fost nevoie să oferim o adresă validă de email.

ESET Internet Security te întreabă apoi dacă vrei să activezi sistemul de feedback ESET LiveGrid și detectarea aplicațiilor potențial nedorite. Îți recomandăm să activezi ambele opțiuni deoarece amândouă îți pot crește nivelul de securitate, atât ție cât și celorlalți utilizatori ai produselor ESET.

În continuare, expertul instalează suita de securitate pe calculator, acest pas putând să dureze un minut ori două, în funcție de performanțele sistemului tău.

Ultimul pas al instalării este să alegi dacă vrei să activezi funcțiile de Control parental și Anti-Theft. În cazul în care calculatorul tău este folosit și de copii, își recomandăm să configurezi controlul parental. Dacă obișnuiești să îți iei laptopul sau tableta cu Windows cu tine atunci când călătorești, este o idee bună să activezi și funcția Anti-Theft care te protejează în cazul în care îl pierzi sau îți este furat.

La final, suita de securitate este instalată. Tot acum, ea începe în mod automat o actualizare a bazei de date cu viruși, aceasta presupunând descărcarea a încă 107,7 MO de date în fundal. Apoi, este declanșată o scanare antivirus inițială, ce te asigură că sistemul este curat, iar rezultatele ei sunt folosite și pentru a crește viteza scanărilor antivirus ulterioare.

Apreciem pozitiv faptul că descărcarea și instalarea suitei de securitate ESET Internet Security se face ușor, precum și faptul că singura informație solicitată pentru a activa o versiune de testare este o adresă de email. De asemenea, este bine că ESET Internet Security se actualizează imediat ce este finalizată instalarea și că modulul antivirus realizează o scanare completă a sistemului.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

La instalare, ESET Internet Security dezactivează atât Windows Firewall cât și Windows Defender. Acest lucru este unul pozitiv deoarece este bine să ai un singur produs antivirus și un firewall care să ruleze la un moment dat. Dacă ai mai multe produse de acest fel care rulează simultan, pot apărea conflicte și probleme de funcționare ale sistemului.

ESET Internet Security este o suită de securitate bine integrată cu Windows și cu opțiunile de rețelistică din sistem. Nu am întâmpinat probleme la utilizarea folderelor și fișierelor din rețea și nu am avut probleme nici la descărcarea sau actualizarea aplicațiilor din Magazinul Microsoft.

Modulul de firewall oferit se ajustează automat în funcție de profilul rețelei setat în Windows. Este foarte bine, deoarece înseamnă că utilizatorul nu trebuie să îl configureze manual pentru a obține cea mai bună protecție.

ESET Internet Security te protejează de amenințările online cu ajutorul unui scut web care îți scanează tot traficul de pe internet. Astfel, ești protejat indiferent de ce browser web pe care îl preferi.

Un alt aspect pozitiv la ESET Internet Security este faptul că își protejează serviciile de la terminarea neautorizată. Nici noi dar nici malware-ul nu va reuși să-i oprească cu ușurință serviciile de protecție.

Pe laptopul nostru de teste, ESET Internet Security a avut nevoie, în medie, de aproximativ 80 de MO de RAM pentru a funcționa. Nu este mult pentru niciun calculator modern. De asemenea, măsurătorile pe care le-am făcut cu BootRacer înainte și după ce am instalat ESET, ne-au arătat că are un impact neglijabil asupra vitezei de pornire a sistemului, de sub o secundă. Totuși, trebuie să iei în considerare că acest impact poate fi diferit în funcție de performanțele sistemului tău.

Am verificat și dacă ESET Internet Security are vreun efect negativ asupra transferurilor de date pe internet sau în rețeaua locală, folosind Speedtest.net și LAN Speed Test. Testele noastre au arătat că vitezele de încărcare nu au fost afectate. Însă, viteza de descărcare de pe internet a scăzut cu 21 de procente, iar viteza de copiere din rețeaua locală cu 10 procente, după ce am instalat ESET Internet Security pe calculator.

ESET Internet Security este un produs antivirus foarte bine integrat cu Windows și cu caracteristicile sale de rețelistică. Efectul său asupra performanței calculatorului este neglijabil, dar impactul asupra transferurilor de date în rețea este observabil în anumite scenarii.

Ușurința în utilizare și configurare

Interfața de utilizare din ESET Internet Security combină stilul tradițional cu cel modern. Interfața are spații generoase, iar secțiunile și butoane au dimensiuni mari și, de obicei, pot fi controlate cu ajutorul unor comutatoare. Instrumentele și opțiunile esențiale sunt disponibile prin intermediul unor secțiuni principale, ce pot fi accesate în partea stânga a ferestrei, iar detaliile secțiunii curente sunt vizibile în dreapta ei.

Pe prima pagină a interfeței, este afișat un mesaj care îți sumarizează starea de securitate a calculatorului tău. Dacă totul este în regulă, acest mesaj are culoarea verde, dar dacă au fost detectate probleme, el se transformă în roșu.

Interfața creată de ESET folosește multe comutatoare și butoane mari, iar acest lucru înseamnă că este ușor de configurat și utilizat indiferent dacă ai un calculator tradițional cu mouse și tastatură, ori un dispozitiv cu ecran tactil pe care apeși cu degetele.

Setările principale pot fi configurate pe pagina Setare, dar dacă vrei să intri cu adevărat în detalii, trebuie să apeși pe legătura "Setări avansate". Trebuie să spunem că această suită de securitate este generoasă în ceea ce privește numărul de setări avansate disponibile, utilizatorii experimentați fiind încântați de nivelul de control oferit.

Majoritatea setărilor și opțiunilor disponibile în interfața de utilizare oferită de ESET Internet Security sunt ușor de înțeles. Totuși, dacă ai nevoie de ajutor, documentația este ușor accesibilă prin intermediul paginii Ajutor și suport. Tot de aici poți să soliciți și suport tehnic, în cazul în care ai probleme cu acest produs antivirus. Pe pagina web de suport a companiei, noi am găsit metode de a contacta echipa de suport tehnic prin intermediul email-ului sau direct prin chat live cu operatorii companiei, precum și câteva numere de telefon ale departamentului tehnic.

Pentru cei care vor să știe tot timpul tot ce s-a întâmplat pe calculatorul lor, ESET Internet Security oferă jurnale și statistici care să îți satisfacă dorințele. Jurnalele sunt detaliate și ușor de înțeles, iar statisticile sunt vizuale și concludente.

Când se întâmplă ceva legat de securitate pe calculatorul tău, dar și atunci când este nevoie să iei unele decizii, ESET Internet Security afișează notificări și alerte în colțul din dreapta jos al desktop-ului tău. Din punctul nostru de vedere, afișarea lor reprezintă o abordare foarte bună din partea producătorilor.

Interfața de utilizare oferită de ESET Internet Security este organizată bine și ușor de folosit, pe orice tip de dispozitiv. Poate fi pe placul utilizatorilor obișnuiți care își doresc simplitate, precum și al utilizatorilor mai tehnici care își doresc detalii și control amănunțit.

Pe pagina următoare a acestei recenzii, poți să afli detalii despre rezultatele pe care le-a obținut ESET Internet Security în testele noastre de rețea și în testele antivirus. De asemenea, poți să vezi ce instrumente suplimentare sunt incluse și ce setări îți recomandăm să ajustezi.