Securitate pentru toți - Recenzie ESET Internet Security

Rating:
5 out of 5 stars

Unele dintre cele mai bune produse de securitate pentru Windows sunt dezvoltate de compania ESET, iar cel mai popular produs al lor este ESET Internet Security. Este o suită de securitate care include modulele de protecție necesare majorității utilizatorilor, precum antivirus, firewall și scut web, plus o serie de instrumente suplimentare. Am decis să testăm acest produs ca să aflăm cât de bună este protecția oferită și să vedem dacă putem să recomandăm ESET Internet Security cititorilor noștri. Citește acest review și vezi ce am aflat:

ESET Internet Security: Pentru cine este o alegere potrivită?

ESET Internet Security este o alegere bună pentru cei care vor:

 • Protecție eficientă împotriva amenințărilor online, offline și din rețeaua locală
 • Un software antivirus cu o interfață ușor de utilizat
 • Un produs de securitate care să ofere și setări avansate pentru configurare în detaliu
 • O suită de securitate cu un echilibru foarte bun între preț și eficiență

Pro și contra

Avem multe lucruri bune de spus despre ESET Internet Security:

 • Oferă un motor antivirus excelent, care te protejează eficient de malware
 • Modulul firewall face o treabă excelentă
 • Scutul web te protejează online indiferent de navigatorul web pe care îl folosești
 • Impactul asupra performanțelor calculatorului tău este neglijabil
 • Interfața de utilizare arată bine și oferă o mulțime de setări avansate
 • Cele câteva instrumente suplimentare incluse de suită sunt utile

Există și câteva aspecte ce ar merita să fie îmbunătățite:

 • Modulul Banking & Payment protection ar putea fi îmbunătățit să lucreze cu mai multe navigatoare web
 • Nu include un instrument VPN care să te protejeze atunci când te conectezi la rețele WiFi nesigure, precum cele din baruri, cafenele sau aeroporturi.
Notă produs
5/5

Verdict

ESET Internet Security este un produs de securitate care ne place. Motivația este simplă: la un preț bun, îți oferă tot ce ai nevoie pentru a îți proteja calculatorul cu Windows. Cu acest produs, ești protejat de amenințările malware, de atacurile din rețea, precum și de saiturile web rău intenționate. Interfața de utilizare este simplu de navigat dar oferă și multe setări avansate, precum și instrumente suplimentare utile. Singurul lucru pe care ni l-am fi dorit în plus ar fi fost un serviciu VPN, oricât de limitat ar fi fost el. ESET Internet Security este un produs antivirus pe care îl recomandăm tuturor cititorilor noștri care vor securitate de top la un preț rezonabil.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a descărca ESET Internet Security pe calculatorul tău cu Windows, trebuie să mergi la pagina web oficială, aici: Descarcă ESET Internet Security. Poți alege să descarci un fișier mic executabil care descărcă la rândul lui și instalează suita de securitate pe PC, ori să descarci tot fișierul de instalare corespunzător versiunii tale de Windows: 64 de biți sau 32 de biți. Noi am ales să descărcăm fișierul de instalare implicit. Are o dimensiune mică de doar 5,2 MO, dar când îl rulezi, mai descarcă aproximativ 60 de MO de date. Expertul de instalare începe prin a te întreba ce limbă vrei să folosești pentru interfața produsului. Noi am ales limba engleză, dar ESET Internet Security este disponibil și în limba română.

Selectarea limbii pentru ESET Internet Security

Apoi, trebuie să citești termenii de utilizare și să îți activezi produsul, prin introducerea unei chei de licență. Poți să cumperi una, sau poți să activezi o versiune gratuită de testare pentru o perioadă limitată de timp. Pentru acest review, noi am activat o licență de testare, pentru care a fost nevoie să oferim o adresă validă de email.

Opțiuni de activare pentru ESET Internet Security

În timpul instalării, ESET Internet Security te întreabă dacă vrei să activezi sistemul de feedback ESET LiveGrid și detectarea aplicațiilor potențial nedorite. Îți recomandăm să activezi ambele opțiuni deoarece amândouă îți pot crește nivelul de securitate, atât ție cât și celorlalți utilizatori ai produselor ESET.

Activarea ESET LiveGrid și a detecției de programe potențial nedorite (PUPs)

În continuare, expertul instalează suita de securitate pe calculator: acest pas poate să dureze un minut ori două, în funcție de performanțele sistemului tău.

Instalarea ESET Internet Security

Ultimul pas al instalării este să alegi dacă vrei să activezi funcțiile de Control parental și modulul Anti-Theft. În cazul în care calculatorul tău este folosit și de copii, își recomandăm să configurezi controlul parental. Iar dacă obișnuiești să îți iei laptopul sau tableta cu Windows atunci când călătorești, este o idee bună să activezi și funcția Anti-Theft care te protejează în cazul în care îl pierzi sau îți este furat.

Alege uneltele adiționale activate pentru ESET Internet Security

După ce suita de securitate finalizează instalarea, începe în mod automat o actualizare a bazei de date cu viruși. Apoi, rulează o scanare antivirus inițială, care te asigură că sistemul este curat, iar rezultatele sunt folosite și pentru a crește viteza scanărilor antivirus ulterioare.

ESET Internet Security execută scanarea inițială a sistemului

Ne place că descărcarea și instalarea suitei de securitate ESET Internet Security se face ușor. Singura informație solicitată pentru a activa o versiune de testare este o adresă de email. De asemenea, este bine că ESET Internet Security se actualizează imediat ce este finalizată instalarea și că modulul antivirus realizează o scanare completă a sistemului din prima clipă.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

La instalare, ESET Internet Security dezactivează atât Windows Firewall cât și Windows Defender. Un aspect pozitiv deoarece este bine să ai un singur produs antivirus și un firewall care să ruleze la un moment dat. Dacă ai mai multe produse de acest fel care rulează simultan, pot apărea conflicte și erori.

ESET Internet Security integrat cu Windows Security

ESET Internet Security este o suită de securitate bine integrată cu Windows și cu opțiunile de rețelistică din sistem. Nu am întâmpinat probleme la utilizarea folderelor și fișierelor partajate din rețea și nu am avut probleme nici la descărcarea sau actualizarea aplicațiilor din Magazinul Microsoft. Modulul firewall oferit se ajustează automat în funcție de profilul rețelei setat în Windows și aste este bine, deoarece înseamnă că utilizatorul nu trebuie să îl configureze manual pentru a obține protecția corectă.

Setările firewall-ului ESET pentru o rețea cu fir

ESET Internet Security te protejează de amenințările online cu ajutorul unui scut web care îți scanează tot traficul de pe internet. Astfel, ești protejat indiferent de ce browser web preferi să folosești. Un alt aspect pozitiv la ESET Internet Security este faptul că își protejează serviciile de la terminarea neautorizată. Malware-ul nu va reuși să-i oprească cu ușurință serviciile de protecție.

Procesele ESET sunt protejate de la închiderea neautorizată

Pe calculatoarele nostre de teste, ESET Internet Security a avut nevoie, în medie, de aproximativ 100 de MO de RAM pentru a funcționa, o valoare mică pentru orice calculator modern. De asemenea, măsurătorile pe care le-am făcut cu BootRacer înainte și după ce am instalat ESET, ne-au arătat că are un impact neglijabil asupra vitezei de pornire a sistemului - adaugă sub o secundă la pornirea Windows 10. Totuși, trebuie să iei în considerare că acest impact poate fi diferit în funcție de performanțele sistemului tău, în special dacă folosești un hard-disk în loc de SSD.

De asemenea, am verificat și dacă ESET Internet Security are vreun efect negativ asupra transferurilor de date pe internet sau în rețeaua locală. Pentru asta, am folosit Speedtest.net și LAN Speed Test. Testele ne-au arătat că nici viteza conexiunii la internet și nici cea din rețea nu a fost afectate, ceea ce este foarte bine.

ESET Internet Security este o suită de securitate foarte bine integrată cu Windows 10 și cu caracteristicile sale de rețelistică. Efectul său asupra performanței calculatorului și asupra transferurilor de date prin rețea este neglijabil.

Ușurința în utilizare și configurare

Pe pagina principală a interfeței, primești mesaje care îți sumarizează starea de securitate a calculatorului tău și îți spun dacă trebuie să faci ceva. Dacă totul este în regulă, mesajul de stare are culoarea verde, dar dacă au fost detectate probleme, se transformă în roșu.

Pagina de pornire din ESET Internet Security

Interfața de utilizare este împărțită în secțiuni și butoane mari. Multe setări pot fi controlate cu ajutorul unor comutatoare. Instrumentele și opțiunile esențiale sunt disponibile în secțiunile principale ce pot fi accesate din stânga ferestrei, iar detaliile secțiunii curente sunt vizibile în dreapta. După cum vezi mai jos, setările principale sunt ușor de configurat și cu un mouse și o tastatură, dar și cu gesturi tactile.

Setările principale disponibile în ESET Internet Security

Setările principale pot fi configurate pe pagina Setup, dar dacă vrei să intri cu adevărat în detalii, trebuie să apeși pe legătura "Setări avansate" din colțul dreapta jos al ferestrei. ESET Internet Security este generos din punct de vedere al numărului de setări avansate disponibile, iar utilizatorii experimentați vor fi încântați de nivelul de control pe care îl primesc.

Setări complexe în ESET Internet Security

Majoritatea setărilor și opțiunilor disponibile în interfața de utilizare oferită de ESET Internet Security sunt ușor de înțeles. Totuși, dacă ai nevoie de ajutor, documentația este ușor accesibilă prin intermediul paginii Help and Support. Tot de aici poți să soliciți și suport tehnic, în cazul în care ai probleme cu acest produs antivirus. Pe pagina web de suport a companiei, noi am găsit metode de a contacta echipa de suport tehnic prin intermediul email-ului sau direct prin chat live cu operatorii companiei, precum și câteva numere de telefon ale departamentului tehnic.

Opțiuni de ajutor și suport oferite de ESET Internet Security

Pentru cei care vor să știe tot timpul tot ce s-a întâmplat pe calculatorul lor, ESET Internet Security oferă și jurnale și statistici. Jurnalele sunt detaliate și ușor de înțeles, iar statisticile sunt vizuale și concludente.

Raport de securitate oferit de ESET Internet Security

Când se întâmplă ceva legat de securitate pe calculatorul tău, dar și atunci când este nevoie să iei unele decizii, ESET Internet Security afișează notificări și alerte în colțul din dreapta jos al desktop-ului tău.

Dispozitiv nou conectat la rețea, identificat de ESET Internet Security

Interfața de utilizare oferită de ESET Internet Security este organizată bine și ușor de folosit, pe orice tip de dispozitiv. Va fi pe placul utilizatorilor care își doresc simplitate. Și utilizatorilor tehnici le va plăcea, deoarece oferă și detalii și control amănunțit.

Pe pagina următoare a acestei recenzii, poți să afli detalii despre rezultatele pe care le-a obținut ESET Internet Security în testele noastre de rețea și în testele antivirus. De asemenea, poți să vezi ce instrumente suplimentare sunt incluse și ce setări îți recomandăm să ajustezi.