Protejează-ți PC-ul cu Securitate Windows, chiar dacă ai un alt antivirus instalat

tutorial
Protejează-ți PC-ul cu Securitate Windows, chiar dacă ai un alt antivirus instalat

În general, recomandăm instalarea unei suite de securitate pe PC-urile cu Windows 10, de la companii precum Bitdefender, ESET sau F-Secure. De obicei, acestea oferă mai multe facilități și o protecție antivirus mai bună decât Antivirusul Microsoft Defender din Securitate Windows. Problema este că, atunci când instalezi un antivirus de Windows produs de o terță parte, Antivirus Microsoft Defender este dezactivat. Asta se întâmplă deoarece rularea simultană a doi antiviruși este o rețetă sigură pentru conflicte și probleme de performanță și stabilitate. Dar, în noile versiuni de Windows 10, poți să-ți păstrezi antivirusul de Windows 10 principal activ și să folosești antivirusul din Securitate Windows doar ocazional, pentru o a doua opinie. Este o opțiune bună din punct de vedere al securității și nu cauzează conflicte sau probleme între cele două produse antivirus. Iată cum faci asta:

Reclamă

NOTĂ: Caracteristicile prezentate sunt disponibile în Windows 10 May 2020 Update sau mai nou. Dacă folosești o versiune mai veche de Windows 10, s-ar putea să nu ai acces la toate opțiunile. Verifică-ți build-ul de Windows 10 și, dacă este necesar, instalează ultima actualizare disponibilă. De asemenea, pentru a putea obține o a doua opinie de la antivirusul inclus de Windows 10, trebuie să folosești un cont care are drepturi de administrator.

Pasul 1. Deschide aplicația Securitate Windows

Dacă vrei să ai o a doua opinie de la Antivirus Microsoft Defender, chiar dacă folosești un antivirus din terță parte, mai întâi trebuie să deschizi aplicația Securitate Windows. Sunt multe metode de a o face și le găsești pe toate explicate aici: 10 metode de a deschide aplicația Securitate Windows în Windows 10. Dacă te grăbești, una dintre cele mai ușoare și rapide căi de a o deschide este să apeși pe scurtătura Securitate Windows din Meniul Start.

Scurtătura Securitate Windows din Meniul Start
Scurtătura Securitate Windows din Meniul Start

Aplicația Securitate Windows arată similar capturii de ecran de mai jos.

Aplicația Securitate Windows
Aplicația Securitate Windows

Pasul 2. Activează scanarea periodică în Securitate Windows (Antivirus Microsoft Defender)

În aplicația Securitate Windows, apasă pe "Protecție antivirus și împotriva amenințărilor", în stânga. Apoi, în centrul ferestrei, apasă pe linkul "Opțiuni Antivirus Microsoft Defender".

Protecție antivirus și împotriva amenințărilor în Windows 10
Protecție antivirus și împotriva amenințărilor în Windows 10

Această acțiune deschide o secțiune mică numită "Opțiuni Antivirus Microsoft Defender", unde Securitate Windows îți spune că "Puteți să utilizați în continuare furnizorul actual și să permiteți Antivirusului Microsoft Defender să verifice periodic dacă există amenințări".

Reclamă

Sub această informație, găsești un comutator numit Scanare periodică: activează-l.

Activarea Scanării periodice cu Antivirusul Microsoft Defender în Windows 10
Activarea Scanării periodice cu Antivirusul Microsoft Defender în Windows 10

Apare un mesaj CCU care îți cere să confirmi că permiți aplicației Securitate Windows să facă schimbări pe dispozitivul tău. Apasă pe Da.

O notificare CCU generată de Securitate Windows
O notificare CCU generată de Securitate Windows

De acum înainte, antivirusul inclus de Windows 10 îți va scana calculatorul sau dispozitivul periodic, pentru a-ți oferi o a doua părere despre starea securității PC-ului tău. Aceste scanări nu au efecte negative asupra antivirusului tău principal.

Scanarea periodică a fost activată în Antivirusul Microsoft Defender din Windows 10
Scanarea periodică a fost activată în Antivirusul Microsoft Defender din Windows 10

O altă facilitate utilă este faptul că poți porni imediat o scanare manuală, nefiind nevoie să aștepți ca Antivirusul Microsoft Defender să decidă că este timpul să ruleze o scanare:

Reclamă

Pasul 3. Rulează o scanare antivirus pe PC-ul tău cu Windows 10, folosind Antivirusul Microsoft Defender

După ce ai activat scanarea periodică, aplicația Securitate Windows se schimbă și afișează mai multe opțiuni în secțiunea "Protecție antivirus și împotriva amenințărilor". Vezi Amenințări curente și un buton Scanare rapidă.

Pornește o scanare rapidă cu Antivirusul Microsoft Defender
Pornește o scanare rapidă cu Antivirusul Microsoft Defender

Atunci când apeși Scanare rapidă, antivirusul din Windows 10 face o scanare rapidă după malware și viruși, iar la final îți dă un scurt raport. Dar, s-ar putea să vrei o scanare completă a sistemului, pentru o părere mai pertinentă. Pentru a face asta, sub butonul Scanare rapidă, apasă pe linkul "Opțiuni de scanare". Îți oferă o listă cu opțiuni de scanare, inclusiv o scanare completă sau una personalizată. Alege Scanare completă și apasă pe Scanați acum.

Toate opțiunile de scanare oferite de antivirusul implicit, în Securitate Windows
Toate opțiunile de scanare oferite de antivirusul implicit, în Securitate Windows

Antivirusul Microsoft Defender Antivirus face acum o scanare completă a calculatorului, după malware și viruși, pentru a-ți oferi o a doua părere cât mai pertinentă.

P.S. Știai că poți folosi Antivirusul Microsoft Defender și pentru a rula scanări offline și a curăța virușii foarte periculoși din Windows 10?

Îți place posibilitatea de a primi o a doua părere de la Antivirusul Microsoft Defender?

Activarea scanării periodice este ușor de realizat și ceva ce ar trebui să faci pentru un plus de securitate, chiar dacă ai deja un alt antivirus instalat, de la o altă companie decât Microsoft. Nu știi niciodată când antivirusul tău principal omite o amenințare și aceasta este identificată apoi de Antivirusul Microsoft Defender din Securitate Windows. Activează scanarea periodică, folosește-o și spune-ne cum ți se pare. Te simți mai în siguranță atunci când primești o a doua părere de la antivirusul pentru Windows 10 creat de Microsoft? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Securitate Aplicații Ghiduri Recomandate Sistem Windows