Review PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Ideală pentru gaming în 1080p

Review PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Ideală pentru gaming în 1080p
Rating

Piața este plină de plăci video foarte bune, atât pentru gaming high-end, cât și pentru utilizări mai puțin pretențioase. Deși orice gamer își dorește cel mai bun GPU pe care îl poate găsi, mulți dintre noi au bugete care ne limitează opțiunile de cumpărare la soluții mid-range sau entry-level. Dacă bugetul tău te lasă să optezi pentru o placă video mid-range și ceea ce cauți este ceva care să poată face față gaming-ului în 1080p în condiții excelente, atunci PowerColor are ceva pregătit pentru tine: PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil. Aceasta este cea mai bună placă video a lor pentru gaming în 1080p sau ceea ce ai putea numi "opțiunea high-end din clasa mid-range". Am avut-o în teste și am folosit-o și pentru a ne juca și pentru a face benchmark-uri. Citește această recenzie și află cât de bine merge:

Reclamă

PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Pentru cine este o alegere potrivită?

Placa grafică PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil este o alegere excelentă pentru aceia care:

 • Vor să se joace la setări grafice maxime în rezoluții 1080p Full HD
 • Caută performanțe excelente, dar nu vor să cheltuiască foarte mulți bani pentru plăci video high-end
 • Vor o placă video cu un sistem de răcire care să fie și puternic și silențios
 • Le place iluminarea RGB în calculator
Vezi prețul:

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil:

 • Performanța este excelentă și la fel este și raportul preț valoare
 • Poate rula orice joc la setări grafice ultra în rezoluții 1080p
 • Vine cu un sistem de răcire uriaș, puternic și silențios
 • Are două moduri BIOS de funcționare: unul care permite performanța maximă posibilă și unul care face ca placa să fie silențioasă
 • Are iluminare RGB și arată foarte bine
 • Placa metalică de pe spatele ei previne torsionarea, deși placa este grea

Sunt și câteva aspecte negative de avut în vedere:

 • La fel ca orice placă video AMD Radeon, nici aceasta nu oferă suport hardware pentru ray tracing
 • Nu include niciun joc
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil este o placă video excelentă, dacă îți cauți ceva care să facă față oricărui joc în rezoluție 1080p, indiferent de cât de pretențios ar fi. Cu excepția cazului în care îți dorești gaming de top în 1440p, această placă este una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață din acest moment. Este construită solid, arată bine și are lumini RGB ce îți atrag atenția în orice PC. De asemenea, specificațiile și performanțele sale sunt mai bune decât ale plăcilor NVIDIA Geforce GTX 1660 Ti ce au prețuri similare. Noi o recomandăm oricui vrea să își construiască un PC pentru gaming în 1080p.

Despachetarea PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil

Placa video PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil sosește într-un pachet mare și chiar frumos. În linie cu ceea ce sugerează numele său, cutia folosește roșul drept culoare de accent și are un simbol Red Devil (Diavolul Roșu) pe partea sa frontală.

PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Cutia
PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Cutia

Pe față, dar mai ales pe spatele cutiei, producătorul a tipărit informații despre principalele caracteristici și specificații ale plăcii video, inclusiv detalii despre construcție și sistemul de răcire.

PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Spatele cutiei
PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Spatele cutiei

În interiorul cutiei, găsești placa grafică PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil, un abțibild Red Devil și câteva documente: ghidul de pornire rapidă și o invitație la Clubul PowerColor Devil.

PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Ce găsești în cutie
PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Ce găsești în cutie

Despachetarea plăcii PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil este o experiență plăcută. Cutia arată foarte bine și placa video este protejată bine împotriva șocurilor și electricității statice.

Reclamă

Specificații hardware și design

Plăcile video AMD RX 5600 XT sunt create pentru a oferi performanțe de top în gaming la 1080p. Acest GPU este realizat folosind ultima arhitectură AMD pe 7 nm RDNA și vine cu toate avantajele ei: Radeon Image Sharpening, FidelityFX, AMD FreeSync, Radeon Anti-Lag și așa mai departe.

PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil
PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil

Specificațiile PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil o poziționează în vârful topului seriei de plăci RX 5600 XT. În plus, specificațiile standard ale acestor plăci sunt aproape identice cu cele ale plăcilor AMD RX 5700 aflate la următorul nivel. Pentru a îți face o idee, atât RX 5600 XT, cât și RX 5700 au același număr de shadere (2304) și aceeași viteză VRAM (14 Gbps). Diferențele relevante apar la cantitatea de memorie RAM disponibilă (6 GB vs. 8 GB) și lățimea de bus (192-bit vs. 256-bit). Asta face ca RX 5700 să fie puțin mai rapide decât RX 5600 XT, precum și mai potrivite pentru gaming în 1440p. Totuși, diferențele dintre cele două GPU-uri sunt minore când vine vorba de gaming în 1080p, unde RX 5600 XT strălucește cu adevărat.

PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil folosește interfața PCI Express 4.0 și vine cu 6 GB de GDDR6 RAM la 14,0 Gbps, pe o lățime de bus de 192-bit. Frecvența motorului de redare are o viteză standard Game de 1660 MHz și poate accelera până la 1750 MHz în modul Boost.

Perspectivă asupra PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil
Perspectivă asupra PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil

PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil suportă o rezoluție maximă de 4096 x 2160 pixeli prin DisplayPort și HDMI. Și dacă tot vorbim de ele, placa vine cu trei porturi DisplayPort (1.4b) și un port HDMI (2.0), toate luminate de leduri roșii pentru a fi ușor de identificat.

Porturile de pe PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil
Porturile de pe PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil

Pentru a se răci, PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil folosește un cooler masiv care face o treabă extraordinară, dar care face și ca placa să fie foarte groasă, acoperind nu mai puțin de trei sloturi PCI. Deși acest cooler gigant plasează placa video în zona de jucători de categoria grea, placa de metal de pe spatele său este destul de rezistentă încât să prevină orice fel de torsionare. De asemenea, este utilă pentru protecție, dar și pentru a disipa o parte din căldura generată.

Placa metalică de pe spatele PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil
Placa metalică de pe spatele PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil

Ventilatoarele de pe cooler au rulmenți cu două bile ce ar trebui să le prelungească viața de până la patru ori, cel puțin conform spuselor PowerColor. De asemenea, se pot opri automat atunci când temperatura plăcii este sub 60 de grade, ceea ce le face să fie silențioase și foarte bune din punct de vedere al consumului de electricitate.

Reclamă

Mai mult, tehnologia 0db "Mute Fan" funcționează indiferent dacă setezi modul BIOS al plăcii video pe OC (overclock) sau Silent (silențios).

PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Comutatorul BIOS OC/Silent
PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil: Comutatorul BIOS OC/Silent

Pe placa metalică de pe spate, precum și pe partea vizibilă a plăcii video, PowerColor a plasat două zone de iluminare RGB. În mod implicit, se aprind în roșu pentru a se potrivi cu identitatea Red Devil a plăcii video. Totuși, dacă preferi alte culori și/sau efecte de iluminare, le poți schimba cum vrei tu, folosind aplicația RGB inclusă: PowerColor Red Devil.

Lumini RGB pe PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil
Lumini RGB pe PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil

Placa video necesită un conector cu 6 pini și unul cu 8 pini pentru a își obține energia electrică necesară de la sursa de alimentare. PowerColor spune că cerințele minime pentru puterea sursei de alimentare sunt de 500 de wați, ceea ce nu este mult.

PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil este groasă și are doi conectori de alimentare
PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil este groasă și are doi conectori de alimentare

Dacă te interesează dimensiunile fizice exacte, trebuie să știi că PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil are 240 x 118 x 52 mm în lungime x lățime x înălțime. Pentru toate detaliile legate de specificațiile și caracteristicile sale, vizitează PowerColor Radeon RX 5600 XT Red Devil.

AMD Radeon RX 5600 XT Red Devil este o placă video frumoasă și solidă, ce își propune să ofere performanțe extraordinare în gaming la 1080p. Pe pagina următoare a acestui review, hai să vedem dacă toate specificațiile excelente ale acestei plăci ne confirmă presupunerile:

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii