Review TP-LINK HS100: priza inteligentă cu WiFi, la un preț accesibil

Review TP-LINK HS100: priza inteligentă cu WiFi, la un preț accesibil
Rating

Prizele inteligente oferă multe facilități utile precum managementul la distanță, statistici în timp real despre consumul de energie, unelte care simulează că ești acasă atunci când ești plecat, etc. Dar, în același timp, sunt mult mai scumpe decât alternativele lor neinteligente. Dacă vrei o priză inteligentă la un preț mai redus, ar trebui să te uiți la TP-LINK HS100. Prețul său este mai mic decât al altor dispozitive similare și oferă și câteva caracteristici utile. Citește acest review pentru a afla părerea noastră despre acest dispozitiv și cât de bine se potrivește nevoilor tale:

Reclamă

Priza inteligentă TP-LINK HS100 este un dispozitiv cu un preț accesibil, care-ți permite să economisești energie electrică, să-ți controlezi dispozitivele de la distanță și să creezi programe de lucru care sunt utile în diverse scenarii, cum ar fi atunci când ești plecat o lungă perioadă de acasă și vrei să pară că ai fi acasă.

Pro și contra

Priza inteligentă TP-LINK HS100 are următoarele puncte forte:

 • Este mică și ușoară
 • Se poate instala și configura în mod rapid
 • O poți controla de la distanță, atunci când nu ești acasă, de pe smartphone
 • O poți folosi pentru a economisi energie electrică
 • Oferă unelte utile precum configurarea orelor de funcționare
 • Este integrată cu Amazon Alexa și Google Assistant

Există și câteva aspecte mai puțin pozitive de luat în considerare:

 • Nu oferă statistici și rapoarte despre consumul de energie
 • Nu există o aplicație pentru Windows ori un sait web pentru controlul TP-LINK HS110, doar o aplicație pentru smartphone
 • Cloud-ul TP-LINK are nevoie de un plus de securitate, cum ar fi verificarea în doi pași. De asemenea, aplicația Kasa for Mobile ar trebui să beneficieze de un PIN separat pentru aplicație, ori de autentificare folosind amprenta

 • Aplicația pentru Android ar trebui să ceară acces la mai puține informații de pe smartphone
 • Programul zilnic al prizei, modul Away (Plecat de acasă) și cronometrul pot intra ușor în conflict dacă nu ești atent când le configurezi

Notă produs 3/5

Verdict

TP-LINK HS100 este cea mai ieftină priză inteligentă din portofoliul companiei TP-LINK. Merge bine, este ușor de configurat și folosit, și oferă ceea ce promite. Dar, pentru că este modelul mai ieftin, include mai puține facilități inteligente decât TP-LINK HS110. Cel mai mare neajuns este că nu oferă rapoarte despre consumul de energie. De asemenea, securitatea oferită de TP-LINK merită câteva îmbunătățiri. Dacă nu te deranjează aceste minusuri, TP-LINK HS100 este o alegere foarte bună pentru cei care-și doresc o casă inteligentă și prize deștepte la un preț redus.

Priza inteligentă TP-LINK HS100 vine într-o cutie albă și mică, cu o poză a dispozitivului pe partea superioară, alături de numele dispozitivului și numele companiei.

TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi
TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi

Pe laterale, sunt prezentate caracteristicile cele mai importante ale prizei și câteva instrucțiuni de configurare. Când deschizi cutia, vezi priza, ghidul pentru configurarea rapidă, informații pentru suport tehnic, un pliant cu prezentarea aplicației mobile Kasa (folosită pentru administrarea prizei) și garanția produsului.

TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi
TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi

Experiența de despachetare este rapidă și plăcută. Nu există accesorii oferite alături de această priză inteligentă.

Caracteristici hardware și design

Priza TP-LINK HS100 poate folosi standardele wireless 802.11 b/g/n. Ne dorim să fi avut suport și pentru standardul wireless 802.11ac.

Poate lucra la temperaturi care variază de la 0ºC la 40ºC și la o umiditate între 5%~90%, ceea ce înseamnă că este potrivită pentru majoritatea caselor și birourilor. În ceea ce privește mărimea, ea are 100,3 x 66,3 x 64 millimetri în înălțime x lungime x grosime. Greutatea totală este de 123,3 grame. Dacă te uiți atent, vei observa că este aproape identică cu "fratele mai mare": TP-LINK HS110.

TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi
TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi

TP-LINK HS100 are două butoane: unul sus, pentru resetarea sa la configurația implicită și un al doilea pe partea frontală. Acesta are o pictogramă cu simbolul WiFi și se aprinde în funcție de stadiul conectării prizei la rețeaua wireless. Dacă-l apeși, acest buton va opri sau va porni dispozitivul conectat la priză.

TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi
TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi

TP-LINK HS100 poate fi utilizată la întreaga sa capacitate doar dacă ai un smartphone cu Android și iOS. Nu poate fi configurată de pe dispozitive cu Windows și nici dintr-un browser web, chiar dacă o conectezi la cloud-ul TP-LINK, folosind smartphone-ul. Este obligatoriu să instalezi aplicația Kasa for Mobile, creată de TP-LINK pentru Android 4.1 sau mai noi și iOS 8 sau mai nou.

Reclamă

După ce configurezi priza inteligentă folosind smartphone-ul, poți să-i programezi orele de lucru și poți să îi setezi modul Away (Plecat de acasă), care simulează că cineva este acasă, atunci când ești plecat. De asemenea, poți controla priza inteligentă cu ajutorul asistenților Amazon Echo (dacă ai un astfel de dispozitiv acasă) sau Google Assistant.

Pentru a afla mai multe despre caracteristicile sale oficiale, mergi la această pagină: Specificații tehnice TP-LINK HS100.

Despachetează priza inteligentă TP-LINK HS100 și introduce-o în locul unde vrei să o folosești. Apoi, conectează dispozitivul sau dispozitivele pe care vrei să le controlezi cu ajutorul ei. Pentru a utiliza priza inteligentă TP-LINK HS100, trebuie să instalezi aplicația

Kasa for Mobile pentru Android și iOS. Dacă nu o instalezi, priza va fi ca orice altă priză "neinteligentă".

Din păcate, aplicația mobilă Kasa for Mobile cere drepturi de acces la foarte multe lucruri, cum ar fi locația ta, fișierele tale, informații despre conexiunea wireless, informații despre apelurile tale și așa mai departe. Sunt foarte multe informații private și aplicația ar trebui să acceseze mult mai puține lucruri.

Apoi, trebuie să creezi un cont în cloud-ul TP-LINK, pentru a controla priza de la distanță. După ce-ți verifici contul, îți poți configura toate dispozitivele inteligente marca TP-LINK, inclusiv această priză.

Atunci când aplicația Kasa for Mobile detectează priza TP-LINK HS100, îi poți da un nume personalizat, îi poți asocia o pictogramă și o poți conecta la rețeaua wireless. După ce ai făcut acești pași, poți vedea starea ei de funcționare și poți configura facilitățile pe care le oferă.

TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi
TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi

Interfața cu utilizatorul este simplă și eficientă, dar este disponibilă doar în limba engleză. Poți utiliza aplicația mobilă pentru a vedea timpul de utilizare al prizei, pentru a îi crea un program de funcționare, pentru a activa modul Away (Plecat de acasă) și cronometrul. De asemenea, îi poți schimba setările implicite.

TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi
TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi

Spre deosebire de modelul puțin mai scump - TP-LINK HS110 - nu ți se oferă statistici în timp real despre consumul de curent al dispozitivului conectat la priză. De asemenea, nu poți vedea consumul total, ci doar statistici despre câte ore a funcționat priza. Pentru noi, această facilitate lipsă reprezintă un minus important al modelului TP-LINK HS100.

TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi
TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi

Din păcate, există conflicte între modurile de funcționare disponibile. De exemplu, cronometrul îți permite să oprești ori să pornești priza după o perioadă specificată de timp. Cronometrul va suprascrie regulile din modul Away (Plecat de acasă) până când cronometrul se termină. De asemenea, dacă apare un conflict între programul zilnic și cronometru, priza va funcționa în funcție de modul de funcționare care pornește primul. De aceea, atunci când configurezi toate aceste facilități de programare ale prizei, ai grijă să nu creezi conflicte între ele. Altfel, vei întâlni erori ori rezultate nedorite.

TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi
TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi

Când am folosit aplicația Kasa for Mobile, nu am avut probleme în a configura toate setările disponibile. Nu sunt multe disponibile, dar sunt ușor de schimbat. De asemenea, am făcut actualizări de firmware cu ușurință. Orice utilizator ar trebui să poată realiza astfel de actualizări, fără cunoștințe tehnice speciale.

TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi
TP-LINK HS100, priza inteligenta, WiFi

Priza inteligentă TP-LINK HS100 este un dispozitiv bun, dar avem totuși niște critici pentru ecosistemul cloud creat de TP-LINK: aplicația Kasa for Mobile se conectează la cloud-ul TP-LINK pentru a face schimb de date și a oferi administrarea la distanță. Dar, dacă deschizi saitul TP-LINK Cloud într-un browser web și te autentifici, nu vei găsi nimic util. Ți se spune că nu există nicio cameră în cont și atât. Ar trebui să poți vedea și administra toate dispozitivele tale pentru smarthome, de pe sait. De asemenea, securitatea oferită este sub standardele moderne, nefiind disponibilă verificarea în doi pași. O altă problemă este că aplicația Kasa for Mobile nu poate fi protejată cu un PIN separat ori cu autentificarea folosind amprenta. Dacă cineva are acces la telefonul tău, are acces și la casa ta, inclusiv la priza TP-LINK HS100.

Un alt aspect negativ minor este faptul că nu poți stinge lumina de pe priză în timpul nopții. Ar fi fost frumos să existe o astfel de facilitate în opțiunile de configurare incluse în aplicația mobilă, ori un buton fizic, separat, undeva pe priză.

TP-LINK HS100 este o priză inteligentă care merge bine și oferă tot ceea ce îți promite în lista oficială de caracteristici. De asemenea, este ușor de configurat, chiar dacă ești începător în ale tehnologiei. Ca aspecte mai puțin pozitive, securitatea oferită necesită unele îmbunătățiri iar faptul că nu ai statistici despre consumul de energie, limitează atractivitatea acestul model, în comparație cu TP-LINK HS110.

Acum știi părerea noastră despre priza inteligentă TP-LINK HS100 și cu ce este diferită de fratele său mai mare, TP-LINK HS110. La finalul acestui articol, spune-ne părerea ta despre acest model: oferă suficiente facilități pentru a o cumpăra? Ce zici de prețul său? Tu ai nevoie de statistici în timp real despre consumul de energie? Dacă ai utilizat-o deja, spune-ne despre experiența ta de utilizare, în comentariile accesibile mai jos.

Descoperă: Smarthome Recenzii Rețea și Internet Wireless