Recenzie TP-LINK NC450 - O cameră de supraveghere flexibilă

Recenzie TP-LINK NC450 - O cameră de supraveghere flexibilă
Rating

Ai nevoie de o cameră de supraveghere pentru o încăpere mică sau medie, acasă ori la serviciu? Vrei să vezi ce fac copii sau animalele de companie atunci când nu ești acasă? Ai nevoie să-ți supraveghezi spațiul de lucru? Atunci ar trebui să investești într-o cameră de supraveghere precum TP-LINK NC450. Acest model are multe caracteristici utile precum vedere nocturnă sau detecția sunetului și a mișcării. Dacă ești curios să afli mai multe despre acest model, citește acest review:

Reclamă

Camera wireless TP-LINK NC450 vine într-o cutie suprinzător de mare, care folosește culori calme (alb și albastru). Pe partea din față a cutiei ai o poză cu dispozitivul, iar pe laterale descrieri ale caracteristicilor principale și configurația tehnică a dispozitivului.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Înăuntrul cutiei vei găsi camera TP-LINK NC450, un alimentator, o antenă externă, șuruburi, o bază pentru montarea camerei pe pereți, un cablu de extensie, un cablu Ethernet, un injector PoE pasiv, informații despre suportul tehnic oferit și ghidul pentru configurarea rapidă. PoE vine de la Power over Ethernet și descrie un sistem standardizat ori ad-hoc care conduce energia electrică printr-un cablu de rețea torsadat Ethernet.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Pachetul în care vine TP-LINK NC450 WiFi include un număr suprinzător de mare de accesorii, care vor fi apreciate de mulți utilizatori. Vei primi tot ce ai nevoie inclusiv pentru montarea camerei pe perete.

Caracteristici hardware

Camera TP-LINK NC450 include un senzor CMOS de 1 Megapixel care poate înregistra video la o rezoluție maximă de 1280 x 720 pixeli (720p) și treizeci de cadre pe secundă. Folosește codecul H.264 pentru compresie video și oferă multiple opțiuni de configurare pentru strălucire, contrast și saturație. Camera are și un led infraroșu care-i oferă posibilitatea de a filma în întuneric.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Camera are o rază de mișcare de 300° și una de înclinare de 110°, ceea ce o face foarte mobilă. O poți folosi la aproape orice unghi dorești și poți scana cu ușurință o încăpere.

Ea include și caracteristici utile cum ar fi detecția sunetului și a mișcării, putând să o configurezi astfel încât să îți trimită alerte pe e-mail când este detectat sunet sau mișcare în zona supravegheată. Aceste facilități sunt foarte utile când vrei să monitorizezi atent o anumită zonă.

De asemenea, include și un flux audio pe două căi pentru a putea comunica. De exemplu, îți monitorizezi copilul când nu ești acasă și ai nevoie să-i spui ceva. Poți face asta folosind camera TP-LINK NC450 și aplicația tpCamera de pe smartphone.

TP-LINK NC450 include și un slot pentru carduri Micro SD de până la 32 GO spațiu de stocare. Poți folosi un astfel de card pentru a stoca fotografii și filmări făcute cu camera.

În ceea ce privește suportul pentru rețele wireles, TP-LINK NC450 merge doar pe rețele la frecvența de 2,4 GHz. Nu are suport pentru standardul 802.11ac, doar pentru standardele 802.11 b/g/n.

Pe partea din spate a dispozitivului, avem un port Ethernet pentru conectarea camerei la rețea prin cablu, antena wireless, mufa de alimentare și butonul WPS/Reset.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Camera TP-LINK NC450 este destul de mare, având 144 x 109 x 106 mm în înălțime, lungime și lățime. De asemenea, cântărește 790 de grame.

Dacă vrei să arunci o privire peste caracteristicile oficiale ale acestei cameră, vizitează această pagină: Specificații Tehnice TP-LINK NC450.

Sunt multe moduri în care poți configura camera, acestea presupunând utilizarea cablului de rețea din pachet ori a butonului de WPS de pe cameră, precum și smartphone-ul tău. Dacă-ți convine, poți folosi și injectorul PoE pasiv din pachet, ca în diagrama de mai jos.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Există și o metodă de configurare care nu implică folosirea smartphone-ului: poți să conectezi camera la router-ul wireless, iei adresa ei IP din interfața de administrare a routerului și deschizi un browser web în care încarci adresa IP a camerei, pentru a accesa interfața de administrare. Dacă ești la fel de geek ca noi, vei prefera această metodă, deoarece îți oferă control complet asupra camerei TP-LINK NC450. Așa poți vedea toate setările avansate, le poți schimba, poți face actualizări de firmware, conecta camera la rețeaua wireless ș.a.m.d.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Utilizatorii mai puțin tehnici vor prefera să-și folosească smartphone-ul și aplicația TP-LINK tpCamera pentru Android și iOS. Aceasta este ușor de folosit. Primul lucru pe care îl face este să te roage să alegi cum arată camera pe care vrei să o configurezi. Apoi, te asistă în tot procesul de configurare.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Aplicația mobilă îți recomandă să folosești un cont de utilizator și o parolă diferite de admin/admin pentru a-ți administra camera TP-LINK NC450, aceasta fiind o precauție de securitate foarte bună.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Aplicația mobilă îți oferă puține opțiuni de configurare. Este mai mult un mediu pentru vizionarea camerei și a informațiilor despre aceasta. În primul rând, primești un flux video în timp real și poți controla mișcările camerei.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Un alt aspect mai puțin plăcut este și faptul că-ți cere acces la prea multe date de pe smartphone-ul tău cu Android, inclusiv la contactele tale. Din moment ce aceste informații nu sunt necesare pentru buna funcționare a aplicației, de ce sunt cerute?

Dacă vrei să configurezi totul despre camera TP-LINK NC450, trebuie să deschizi un browser web pe calculator și să-i accesezi interfața de administrare. Îți recomandăm să-i faci o actualizare de firmware. Din păcate, un alt neajuns este că, deși TP-LINK lansează multe versiuni noi de firmware, acestea vin fără o descriere a ce face fiecare versiune. Drept urmare, noi am instalat cea mai nouă versiune de firmware, fără să știm ce bug-uri rezolvă și ce lucruri se schimbă. TP-LINK ar trebui să-și îmbunătățească abordarea.

Reclamă

Dacă vrei să monitorizezi de la distanță o încăpere cu TP-LINK NC450, trebuie să conectezi camera la cloud-ul TP-LINK pentru smart home. Această conexiune este realizată atât din aplicația mobilă cât și din interfața web pentru administrarea camerei. După ce ai trecut de acest pas, îți recomandăm să configurezi ledul din față și dacă se aprinde sau nu (poate nu vrei să se știe când este camera pornită), cum se înregistrează fluxul video, cum merg facilitățile de detecție a sunetului și a mișcării, cardul SD ș.a.m.d. De asemenea, ar fi bine să stabilești dacă vrei să fii notificat atunci când cineva intră în zona supravegheată.

Mulți utilizatori vor aprecia și cât de ușor este să montezi camera TP-LINK NC450 pe orice perete, folosind accesoriile din pachet. Când faci asta, este posibil să ai nevoie si de cablul de extensie din pachet ori de injectorul PoE pasiv.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Unul dintre cele mai utile lucruri despre TP-LINK NC450 este faptul că "vede noaptea" și poți supraveghea zone întunecate.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Senzorii de mișcare și de sunet merg bine dar este nevoie de o calibrare inițială pentru a-ți oferi cele mai bune rezultate posibile.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

După ce montezi camera TP-LINK NC450 și îi configurezi facilitățile pe care vrei să le folosești, utilizarea camerei este foarte rapidă și ușoară. Acest model oferă cam tot ce ai nevoie pentru a supraveghea o casă inteligentă ori un spațiu de lucru.

Pentru a beneficia de toate facilitățile pe care le oferă camera TP-LINK NC450, trebuie să o conectezi la cloud-ul TP-LINK. Din păcate, acesta are nevoie de îmbunătățiri pentru a putea oferi o experiență excelentă. În primul rând, nu ne-a plăcut faptul că-ți cere să instalezi plug-in-uri de browser, dacă vrei să-ți accesezi camera de la distanță. În plus, deși spune că oferă suport pentru browser-ul Opera, la noi a refuzat să funcționeze deși am instalat plug-in-ul cerut. Totul a mers fără probleme doar în Google Chrome. TP-LINK trebuie să investească în a îmbunătăți suportul pentru navigatoarele web.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Dacă folosești Google Chrome, atunci nu vei avea neplăceri și-ți poți accesa camera TP-LINK NC450 de oriunde din lume și poți vedea ce se petrece în zona supravegheată.

TP-LINK NC450
TP-LINK NC450

Un alt neajuns este că securitatea cloud-ului TP-LINK este destul de slabă. Dacă cineva îți sparge casa inteligentă, este o mare problemă, deoarece acel cineva îți poate controla de la distanță dispozitivele din casă și te poate supraveghea fără ca tu să știi. Pentru a-ți face o idee despre implicații, vezi serialul Mr. Robot care face o demonstrație foarte realistă a acestui scenariu negativ. Au scris despre asta inclusiv publicații internaționale, cum ar fi The Verge.

TP-LINK ar trebui să implementeze un minim de măsuri de securitate, cum ar fi protecția conturilor prin verificarea în doi pași ori posibilitatea de a avea un PIN separat pentru configurarea aplicației mobile TP-LINK tpCamera, separat de PIN-ul telefonului. Astfel, dacă cineva îți fură telefonul și ți-l accesează, se minimizează șansele de a avea acces la distanță și la dispozitivele din casa ta. O altă idee bună ar fi ca TP-LINK să colaboreze cu o companie de securitate pentru a-și îmbunătăți securitatea ecosistemului smart home.

Pro și contra

Camera de supraveghere TP-LINK NC450 HD Pan/Tilt Wi-Fi are următoarele aspecte pozitive:

  • Pachetul standard include multe accesorii, inclusiv tot ce ai nevoie pentru a o monta pe pereți
  • Poți adăuga un card Micro SD pentru stocarea de fotografii și clipuri video
  • Poate face înregistrări noaptea ori în spații în care este întuneric, folosind infraroșu
  • Oferă comunicare bidirecțională, dacă ai nevoie să țipi la hoțul din casa ta 🙂
  • Este ușor de controlat de la distanță, după ce ai configurat-o așa cum se cuvine

Există și câteva aspecte negative:

  • Are un senzor cu o rezoluție mică (1 Megapixel și o rezoluție de până la 1280x720 pixeli)
  • Cloud-ul TP-LINK are nevoie de mai multe măsuri de securitate
  • Aplicația TP-LINK tpCamera pentru Android cere acces la date personale pe care nu ar trebui să le folosească.
Notă produs 4/5

Verdict

TP-LINK NC450 este o cameră de supraveghere care îți oferă toate accesoriile și facilitățile de care ai nevoie în multe scenarii de supraveghere. Poți să vezi ce fac copiii ori animalele de companie atunci când nu ești acasă, poți supraveghea un spațiu de business precum bucătăria unui restaurant ori depozitul. Camera nu este greu de configurat, este ușor de montat și, când ai terminat cu partea de configurare, utilizarea sa de la distanță este rapidă și ușor de realizat. Poți vedea ce se petrece dintr-un browser web ori de pe smartphone, într-o aplicație pentru Android și iOS. Majoritatea utilizatorilor vor fi mulțumiți de ce oferă TP-LINK NC450.

Descoperă: Smarthome Rețea și Internet Wireless