Recenzie Trust GXT 705 Ryon și Ryon Junior: Pentru părinte și junior!

Recenzie Trust GXT 705 Ryon și Ryon Junior: Pentru părinte și junior!
Rating

Scaunele de gaming sunt foarte populare. Aceste sunt oferite de branduri diferite, au nume uneori ciudate, culori din plin și funcții inedite. Scaunele de gaming tind să ofere și unele facilități care țin de o mai bună sănătate a corpului, cum ar fi perne lombare și pentru zona gâtului, care sunt utile oricui, nu doar pasionaților de jocuri. Neajunsul cel mai des întâlnit la scaunele de gaming este prețul lor, care tinde să fie relativ ridicat. Există însă și modele cu prețuri accesibile, precum Trust GXT 705 Ryon și GXT 702 Ryon Junior - două scaune create în tandem, pentru părinți și copii. Dacă îți place ideea de a cumpăra același tip de scaun pentru tine și pentru copilul tău, la un preț redus, citește acest review:

Reclamă

Trust GXT 705 Ryon și GXT 702 Ryon Junior: Pentru cine sunt o alegere potrivită?

Aceste două scaune sunt o alegere bună pentru:

 • Adulții care vor să se joace împreună cu copiii lor
 • Persoanele care un buget limitat pentru următorul lor scaun de birou
 • Utilizatorii care vor un scaun mai confortabil decât un scaun standard de birou, la un preț similar

Pro și contra

Iată ce ne place la scaunul Trust GXT 705 Ryon pentru adulți:

 • Prețul accesibil
 • Designul plăcut și opțiunile de culori disponibile
 • Cotierele de pe Trust GXT 705 Ryon sunt confortabile
 • Pernele pe care te așezi sunt confortabile
 • Poți să-l asamblezi de unul singur

Există și neajunsuri de luat în considerare:

 • Ajustabilitate limitată în comparație cu alte scaune de gaming
 • Spătarul scaunului nu îți ține spatele drept
 • Vei transpira mult pe el în zilele călduroase de vară

Trust GXT 702 Ryon Junior are un set ușor diferit de puncte forte și puncte slabe. Am apreciat la el următoarele:

 • Un preț și mai accesibil
 • Design plăcut, mai ales pentru băieți
 • Placa metalică care susține spătarul îi conferă durabilitate
 • Pernele scaunului sunt confortabile
 • Poți să-l asamblezi singur

Există și puncte slabe:

 • Ajustabilitatea este și mai limitată decât la scaunul pentru adulți
 • Spătarul scaunului nu ține spatele drept
 • Se transpiră mult pe el în zilele călduroase de vară
 • Există doar o versiune de culoare, care nu prea este pe placul fetelor
Notă produs 3/5

Verdict

Atunci când menționezi termenul "scaun de gaming", te aștepți la un scaun foarte ajustabil, cu perne atât pentru zona lombară, cât și pentru gât, care te ajută să îți păstrezi o postură sănătoasă în timp ce te joci ori utilizezi calculatorul. Deși sunt descrise drept scaune de gaming, GXT 705 Ryon și GXT 702 Ryon Junior nu au aceste caracteristici. Trăsăturile care exprimă ideea de gaming sunt aspectul lor, culorile folosite și pielea din care sunt realizate. Prețul lor este accesibil, potrivit persoanelor cu un buget mai redus. Dacă vrei un scaun de birou, care este mai confortabil decât un scaun obișnuit, atunci Trust GXT 705 Ryon și GXT 702 Ryon Junior sunt o alegere potrivită și vor corespunde nevoilor tale. Ideea de a crea scaune similare pentru copii și adulți este una distractivă pentru familiile cu copii, mai ales dacă părinții vor să aibă o experiență de gaming care să le întărească legătura pe care o au cu odraslele lor. Dar, dacă vrei un scaun de gaming real, cu toate funcțiile de ajustabilitate și beneficiile de sănătate, ar trebui să te uiți la modele mai scumpe, precum Trust GXT 707 Resto.

Asamblarea scaunului de gaming Trust GXT 705 Ryon

Trust GXT 705 Ryon vine într-o cutie simplă de carton, fără elemente de branding care să-ți atragă atenția într-un mod deosebit.

Cutia scaunului de gaming Trust GXT 705 Ryon
Cutia scaunului de gaming Trust GXT 705 Ryon

În cutie, găsești elementele din care este compus scaunul, manualul de utilizare care-ți arată cum se asamblează și șuruburile și accesoriile necesare montării.

Trust GXT 705 Ryon - componente din cutie
Trust GXT 705 Ryon - componente din cutie

Un aspect foarte important este manualul care-ți arată pașii de asamblare. Din păcate, în manual apare o greșeală: îți spune că are opt șuruburi de tip I (scurte) și patru de tip J (lungi).

Trust GXT 705 Ryon - manualul de utilizare
Trust GXT 705 Ryon - manualul de utilizare

În realitate, acestea sunt inversate: sunt opt șuruburi lungi și patru scurte. De asemenea, atunci când asamblezi scaunul, ar trebui să folosești șuruburile cu litera J pentru pașii din manual unde vezi litera I și invers. Altfel procesul de asamblare va fi problematic.

Trust GXT 705 Ryon - șuruburile și accesoriile pentru montaj
Trust GXT 705 Ryon - șuruburile și accesoriile pentru montaj

Asamblarea nu este dificilă și o poți face singur(ă), folosind doar accesoriile din cutie. Mai întâi montezi roțile scaunului. Se asamblează foarte rapid pe baza pentru roți, care este făcută dintr-un material plastic dur.

Trust GXT 705 Ryon - baza pentru roți
Trust GXT 705 Ryon - baza pentru roți

În continuare, montează placa de jos pe care o utilizezi pentru a regla poziția scaunului, folosind șuruburile scurte menționate anterior. În timpul acestui proces, vei observa că scaunul are un cadru puternic din lemn, care ar trebui să reziste și la utilizatorii cu o greutate ridicată.

Trust GXT 705 Ryon - montarea plăcii de jos
Trust GXT 705 Ryon - montarea plăcii de jos

Următorul pas este să montezi cotierele pe spătarul scaunului. Manualul specifică foarte clar acest lucru. Dacă încerci să le montezi pe perna de jos a scaunului, înainte de a le fixa pe spătar, procesul de montare va dura mai mult și va fi frustrant.

Trust GXT 705 Ryon - montarea cotierelor
Trust GXT 705 Ryon - montarea cotierelor

Atașarea pernei de jos este următorul pas. Acum vezi că scaunul ia formă și arată destul de frumos.

Trust GXT 705 Ryon - asamblarea scaunului
Trust GXT 705 Ryon - asamblarea scaunului

La final, montează baza cu roți la scaun și introdu dopurile argintii în orificiile în care ai șuruburile, astfel încât scaunul să arate bine.

Trust GXT 705 Ryon - dopurile argintii
Trust GXT 705 Ryon - dopurile argintii

Despachetarea și asamblarea scaunului Trust GXT 705 Ryon poate fi o experiență plăcută. În pachet ai tot ce este necesar pentru a asambla scaunul de unul singur. Cu toate acestea, manualul de utilizare are o greșeală care poate crea confuzie și este posibil ca asamblarea să nu îți reușească de la prima încercare.

Pe lângă scaunul pentru adulți, am primit în teste și scanul de gaming Trust GXT 702 Ryon Junior. Din păcate, acest scaun ne-a fost trimis deja montat, fără cutia sa standard. Drept urmare nu-ți putem oferi detalii despre procesul de asamblare, care este descris în manualul de mai jos.

Trust GXT 702 Ryon Junior - manualul de asamblare
Trust GXT 702 Ryon Junior - manualul de asamblare

Design și caracteristici

Deși sunt rude apropiate, Trust GXT 705 Ryon și GXT 702 Ryon Junior sunt diferite în anumite aspecte, nu doar în ceea ce privește mărimea lor. În primul rând, Trust GXT 705 Ryon are cinci accente de culoare pe laterale: roșu, albastru, alb, negru și roz. Culorile sunt suficient de diverse încât să fie pe placul bărbaților și femeilor, în egală măsură.

Scaunul de gaming Trust GXT 705 Ryon
Scaunul de gaming Trust GXT 705 Ryon

Trust GXT 702 Ryon Junior este disponibil doar într-o singură culoare, pe care o poți vedea în poza de mai jos. Designul său te face să te gândești la curse și tinde să fie mai mult pe placul băieților decât al fetelor.

Scaunul de gaming Trust GXT 702 Ryon Junior
Scaunul de gaming Trust GXT 702 Ryon Junior

O altă diferență este că, pe scaunul mare, cotierele sunt echipate cu perne astfel încât brațele să se poată odihni confortabil, în timp ce, pe scaunul junior, acestea sunt din plastic simplu.

Cotierele de pe ambele scaune
Cotierele de pe ambele scaune

Scaunul pentru adulți le permite utilizatorilor să-și regleze atât înălțimea, cât și unghiul spătarului, în timp ce scaunul pentru juniori le permite să regleze doar înălțimea scaunului. Cu toate acestea, scaunul junior compensează prin faptul că are o placă metalică care susține spătarul, ceea ce ar trebui să-l facă mai durabil.

Trust GXT 702 Ryon Junior - placa metalică
Trust GXT 702 Ryon Junior - placa metalică

Pistoanele cu gaz sunt diferite între cele două scaune, pentru că acestea trebuie să reziste la greutăți diferite: Trust GXT 705 Ryon Junior are un piston de clasa 3, iar Trust GXT 705 Ryon are un piston de clasa 4, mai potrivit adulților. De asemenea, greutatea maximă diferă foarte mult: scaunul junior poate susține o persoană de maximum 80 kg, în timp ce scaunul pentru adulți poate susține o persoană de până la 150 kg.

Trust GXT 705 Ryon versus Trust GXT 702 Ryon Junior
Trust GXT 705 Ryon versus Trust GXT 702 Ryon Junior

Ambele scaune folosesc piele artificială, dar scaunul pentru adulți are multă de spumă de înaltă densitate în pernele sale, în timp ce scaunul junior are mai puțină, ceea ce îl face mai puțin confortabil de utilizat timp îndelungat. Dacă dorești mai multe detalii despre caracteristicile tehnice ale ambelor scaune, îți recomandăm aceste pagini:

Utilizarea scaunelor de gaming Trust GXT 705 Ryon și GXT 702 Ryon Junior

Din moment ce sunt un adult care cântărește mult, am testat doar scaunul pentru adulți: Trust GXT 705 Ryon. Una dintre caracteristicile sale care mi-au plăcut instant sunt cotierele echipate cu perne. De asemenea, fundul scaunului se simte moale și confortabil atunci când stai pe el. La fel și spătarul. Designul cu spume de înaltă densitate acoperite de piele artificială este foarte bun iarna, primăvara și toamna. Dar, în zilele toride de vară, vei transpira mult atunci când stai pe scaun. Ventilarea de pe spătar ajută puțin, dar, chiar și așa, trebuie să ai un prosop la îndemână, atunci când îl folosești în zilele călduroase de vară.

Trust GXT 705 Ryon
Trust GXT 705 Ryon

Deoarece este un scaun cu un preț accesibil, există unele compromisuri în comparație cu modelele mai scumpe: nu poți ridica și coborî cotierele individual, iar spătarul nu poate ține spatele drept, chiar dacă îl poți înclina într-o oarecare măsură. Am observat, de asemenea, un mic joc: atunci când te deplasezi pe scaun, partea inferioară a scaunului se înclină, chiar dacă este în poziția încuiat. Acest mic joc nu apare pe scaune mai scumpe, cum ar fi Trust GXT 707 Resto, și nici pe scaunul GXT 702 Ryon Junior.

Am rugat un puști de 11 ani să folosească scaunul Trust GXT 702 Ryon Junior pentru câteva zile și el ne-a dat feedback-ul său:

 • "Îmi place că pernele sunt moi, deși cele de la scaunul mai mare sunt și mai moi"
 • "Îmi place gaura din spătar. O folosesc să mut scaunul unde vreau și aerul trece prin ea, așa că nu transpir prea mult pe spate"
 • "Îmi place că pot să-l mișc cum vreau, fără să mă ridic de pe scaun. Este distractiv să mă plimb prin cameră stând pe scaun"
 • "Nu îmi place că este puțin cam mic. Acum sunt înalt și ar fi mai bun pentru copiii care sunt cu vreo trei ani mai mici decât mine"
Un copil care folosește Trust GXT 702 Ryon Junior
Un copil care folosește Trust GXT 702 Ryon Junior

În timp ce-l studiam pe puști din poziția de spectator, am observat că transpirația rămâne totuși o problemă și pentru scaunul GXT 702 Ryon Junior, din cauza pielii artificiale folosite, la fel ca pe scaunul pentru adulți. Totuși, în alte anotimpuri, utilizarea sa ar trebui să fie o experiență plăcută pentru copii.

Ce părere ai despre scaunele Trust GXT 705 Ryon și Ryon Junior?

Acum știi părerea noastră despre scaunele Trust GXT 705 Ryon și Trust GXT 702 Ryon Junior, ce ne place și ce nu ne place la acestea. Înainte de a închide această recenzie, spune-ne ce părere ai. Dacă ai deja unul dintre aceste scaune, nu ezita să-ți spui părerea într-un comentariu mai jos.

Descoperă: Sănătate Recenzii