Review ASUS ROG Destrier Ergo: Scaunul ergonomic SF!

Review ASUS ROG Destrier Ergo: Scaunul ergonomic SF!
Rating

Chiar dacă folosesc scaune de gaming de ani de zile, nu sunt, în general, prea încântat de ele. Asta pentru că unele dintre caracteristicile lor, precum suportul lombar și pentru gât, sunt de obicei prost gândite și nu te ajută cu adevărat la îmbunătățirea sănătății și a posturii. Acestea sunt în mare parte trucuri de marketing, nu caracteristici reale, bine gândite. Există însă și excepții, precum scaunul futurist ASUS ROG Destrier Ergo (SL400), care a primit numeroase premii pentru inovație și design. Sunt unul dintre primii oameni din lume care l-au testat, iar dacă vrei să afli cât de confortabil este și dacă te ajută să-ți îmbunătățești postura atunci când stai jos, citește această recenzie:

Reclamă

ASUS ROG Destrier Ergo: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest scaun ergonomic pentru gaming este o alegere bună dacă:

 • Ești în căutarea unui scaun care te ajută să păstrezi o postură sănătoasă
 • Vrei un scaun construit din materiale durabile și de înaltă calitate
 • Vrei un scaun de gaming foarte ușor de personalizat
 • Ești fan al mărcii Republic of Gamers sau al modelelor cu un design științifico-fantastic

Pro și contra

Acestea sunt aspectele pozitive ale lui ASUS ROG Destrier Ergo:

 • Este în primul rând un scaun ergonomic, care pune accent pe o postură sănătoasă
 • Fabricat folosind materiale durabile și de înaltă calitate
 • Cadru solid și un piston cu gaz, care suportă o greutate maximă de 150 kg
 • Fiecare element al acestui scaun este extrem de reglabil
 • Țesătura din plasă lasă pielea să respire și este ideală în zilele călduroase de vară

Există și câteva dezavantaje:

 • Prețul foarte ridicat
 • Cât timp te obișnuiești să stai într-o postură nouă și sănătoasă, te poți simți puțin inconfortabil
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Dacă obișnuiești să petreci mult timp în fața calculatorului, fie pentru muncă, fie pentru recreere, un scaun bun este o necesitate pentru sănătatea ta, nu doar un moft. ASUS ROG Destrier Ergo este un scaun ergonomic excelent, ideal pentru gameri și pentru persoanele care vor să păstreze o poziție de ședere sănătoasă. Acest scaun ergonomic de gaming este confortabil, foarte robust și reglabil. Cu excepția prețului său ridicat, nu există prea multe lucruri pe care să i le poți reproșa lui ASUS ROG Destrier. Dacă ți-l poți permite, îți va plăcea foarte mult să-l folosești.

Despachetarea scaunului ASUS ROG Destrier Ergo

Scaunul ergonomic de gaming ASUS ROG Destrier Ergo sosește într-o cutie imensă de 100 x 70 x 40 cm în lățime x adâncime x înălțime. Cântărește aproximativ 31 de kilograme. Deci este destul de clar că ai nevoie de două persoane pentru a manevra acest pachet.

Cutia lui ASUS ROG Destrier Ergo este imensă și grea

Cutia lui ASUS ROG Destrier Ergo este imensă și grea

Pe cutie, nu sunt imprimate prea multe informații. În schimb, ai logoul Republic of Gamers, numele produsului și câteva schițe despre cum arată și la ce să te aștepți.

Există puține informații tipărite pe cutie

Există puține informații tipărite pe cutie

Când deschizi cutia, vezi toate elementele din interior, ambalate atent în pungi de protecție și materiale plastice, care previn zgârieturile în timpul transportului și manipulării.

Despachetarea lui ASUS ROG Destrier Ergo

Despachetarea lui ASUS ROG Destrier Ergo

În cutie, găsești următoarele componente: tetiera scaunului, panoul acustic al acestuia, spătarul scaunului, cotierele, baza scaunului, carcasa din plastic pentru baza scaunului, baza pentru roți, cinci roți pivotante, un piston de ridicare cu gaz, o mulțime de șuruburi, două imbusuri, mai multe capace de șuruburi, ghidul de asamblare, detaliile de garanție și alte pliante.

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

După cum poți vedea în imaginea de mai sus, fiecare componentă a scaunului este ambalată separat. Asamblarea acestuia necesită multă muncă și timp, așa că mai bine nu te apuci de treaba de unul singur.

Reclamă

În concluzie, despachetarea scaunului ASUS ROG Destrier Ergo poate fi descurajantă și interesantă. Descurajantă pentru că ai nevoie de ajutor ca să-l cari și să-l despachetezi. Interesantă pentru că scaunul și toate accesoriile sale arată impresionant. Este evident imediat că ai de-a face cu un produs premium, realizat din materiale de înaltă calitate.

Asamblarea scaunului ASUS ROG Destrier Ergo

Înainte de a începe procesul de asamblare, găsește ghidul de asamblare, citește-l cu atenție și scoate din ambalaj toate elementele care compun scaunul, astfel încât să poți începe să le îmbini.

Trebuie să citești ghidul de asamblare

Trebuie să citești ghidul de asamblare

Începe cu pachetul de șuruburi și imbusuri. Fără cele din urmă, nu poți asambla scaunul ASUS ROG Destrier Ergo. Un alt detaliu plăcut este faptul că, pe spate, găsești o mică pungă cu șuruburi suplimentare, utilă dacă ai pierdut unele în timpul asamblării. Și apropo de pierderea unor șuruburi, fii atent când scoți cartonul din pachetul de șuruburi. Este ușor să-l rupi brusc, ceea ce face ca toate șuruburile să cadă și să se împrăștie pe podea.

Fii atent la pachetul de șuruburi și imbusuri

Fii atent la pachetul de șuruburi și imbusuri

La fel ca la toate scaunele de gaming, trebuie mai întâi să instalezi cele cinci rotițe de 75 mm și pistonul de ridicare cu gaz în baza pentru roți. Această parte este rapidă și ușoară, chiar dacă o faci de unul singur.

Montează roțile pivotante și pistonul de ridicare cu gaz

Montează roțile pivotante și pistonul de ridicare cu gaz

Apoi, așază baza scaunului pe marginea unei suprafețe stabile, precum o masă sau chiar pe podea, și montează spătarul lui ASUS ROG Destrier Ergo cu ajutorul celor trei șuruburi pentru spătar din pachet. Este dificil să faci asta de unul singur, așa că ar fi bine să ai pe cineva care să te ajute.

Instalează spătarul lui ASUS ROG Destrier Ergo

Instalează spătarul lui ASUS ROG Destrier Ergo

În continuare, montează carcasa din plastic pentru baza scaunului cu ajutorul șuruburilor corespunzătoare. Din nou, este ușor să faci asta singur.

Montează carcasa din plastic pentru baza scaunului

Montează carcasa din plastic pentru baza scaunului

Urmează cotierele. Le atașezi la baza scaunului și le fixezi cu cele șase șuruburi pentru cotiere (trei pentru fiecare cotieră). Arată ciudat, nu-i așa? Liniștește-te; nu rămân așa. După cum vei vedea la finalul procesului de asamblare, este ușor să le schimbi poziția. Însă nu-ți face griji pentru asta acum.

Fixează cotierele

Fixează cotierele

Următorul pas este destul de logic: introdu pistonul cu gaz, pe care l-ai montat mai devreme pe baza pentru roți, în gaura de pe baza scaunului. Două persoane pot face asta mai repede.

Acum începe să arate a scaun

Acum începe să arate a scaun

Aproape că ai terminat de asamblat scaunul. Dacă respecți ghidul tipărit, ar trebui să instalezi mai întâi tetiera, urmată de panoul acustic. Din păcate, este dificil să faci lucrurile în această ordine.

Reclamă

Mi s-a părut mai util să urmăresc videoclipul de pe YouTube de mai jos, care include un ghid în care pașii 7 și 8 din ghidul de asamblare tipărit sunt inversați.

https://youtu.be/F8C4Bu6iZao

Prin urmare, am instalat mai întâi panoul acustic și mi s-a părut că face scaunul să arate puțin ciudat.

Instalarea panoului acustic

Instalarea panoului acustic

În cele din urmă, am montat tetiera, care a fost mai ușor de montat după ce panoul acustic era deja la locul lui.

Montarea tetierei

Montarea tetierei

În sfârșit, ASUS ROG Destrier Ergo este gata și poți începe să-l ajustezi și să-l folosești. Pentru că am făcut totul de unul singur, procesul de asamblare a fost uneori dificil și mi-a luat aproximativ 40 de minute pentru a termina totul. Însă, dacă te ajută cineva, probabil că poți finaliza asamblarea în doar 15-20 de minute.

Design și caracteristici

Primul lucru pe care-l observi la ASUS ROG Destrier Ergo este designul său futurist. Acest scaun este disponibil doar pe negru și pare desprins dintr-un film SF, cu cadrul său din aluminiu asemănător unui exoschelet. Însă acesta este în primul rând un scaun ergonomic, proiectat pentru sănătate și confort, iar în al doilea rând, un scaun de gaming. Dispune de un suport din plasă, care lasă pielea să respire, și de o căptușeală moale din spumă poliuretanică, excelentă pentru zilele călduroase de vară. Pentru gameri, are un panou acustic detașabil și reglabil, care urmărește să contribuie la o imersiune mai profundă în jocuri, și cotiere căptușite, cu un mod de înălțare special pentru atunci când te joci pe mobil.

ASUS ROG Destrier Ergo în toată splendoarea sa

ASUS ROG Destrier Ergo în toată splendoarea sa

ASUS ROG Destrier Ergo este foarte ajustabil. Poți ridica cotierele cu până la 14 cm, astfel încât să găsești o poziție excelentă pentru a te juca pe PC, smartphone sau tabletă. În plus, acestea se rotesc complet în orice direcție vrei tu. Scaunul dispune de suport lombar reglabil, care este mult mai bun decât pernele standard de pe majoritatea scaunelor de gaming. În plus, poți regla acest suport până la 7 cm pe verticală și 1 cm în adâncime, pentru a-ți menține spatele într-o poziție sănătoasă.

Scaunul are suport lombar reglabil

Scaunul are suport lombar reglabil

Poți înclina scaunul de la 90 la 135 de grade, în patru unghiuri diferite, care pot fi blocate cu ușurință. Adâncimea scaunului poate fi, de asemenea, reglată. După cum poți vedea în imaginea de mai jos, manetele de pe lateral sunt frumos etichetate și foarte vizibile, chiar și atunci când stai în scaun.

Manetele sunt frumos etichetate

Manetele sunt frumos etichetate

Reglarea înălțimii este facilitată de un piston cu gaz clasa 4, care funcționează foarte bine. De la poziția cea mai joasă la cea mai înaltă, scaunul poate fi ridicat cu 8 cm. Baza din aliaj de aluminiu, cadrul și celelalte materiale folosite pentru fabricarea acestui scaun sunt durabile și îl ajută să susțină confortabil persoane cu o greutate de până la 150 kg.

Poți regla cu ușurință și înălțimea

Poți regla cu ușurință și înălțimea

Dimensiunile lui ASUS ROG Destrier Ergo sunt destul de generoase: 72 x 84 x 134 până la 144 cm în lățime x adâncime x înălțime. Greutatea scaunului este de 24,65 kg, iar prin intermediul cilindrului de clasa 4, poate suporta o greutate totală de 150 de kilograme.

Reclamă

Dacă te interesează, poți verifica toate caracteristicile acestui scaun vizitând pagina sa oficială: ASUS ROG Destrier Ergo Gaming Chair.

Experiența de utilizare a scaunului ASUS ROG Destrier Ergo

Înainte de a folosi ASUS ROG Destrier Ergo, ar trebui să-ți acorzi timp pentru a-l regla în funcție de preferințele și nevoile tale specifice. În primul rând, dedică ceva timp reglării tetierei și a panoului acustic, astfel încât acestea să fie confortabile.

Reglează mai întâi tetiera și panoul acustic

Reglează mai întâi tetiera și panoul acustic

Este o idee bună să rogi pe cineva să-ți observe postura în timp ce stai jos și să te ajute apoi să ajustezi poziția suportului lombar pentru a se potrivi perfect cu postura corpului tău. Adâncimea scaunului trebuie, de asemenea, ajustată pentru o postură confortabilă și sănătoasă. Imediat ce m-am așezat pe ea, am apreciat țesătura cu plasă, care este ideală în zilele călduroase de vară, scăzând nivelul de transpirație.

Țesătura cu plasă este perfectă pentru zilele fierbinți de vară

Țesătura cu plasă este perfectă pentru zilele fierbinți de vară

Atunci când nu lucrezi sau nu te joci pe calculator, poți ajusta unghiul scaunului pentru a se adapta la ceea ce faci. De exemplu, atunci când te uiți la un film sau te joci pe smartphone, înclină-l într-o poziție mai relaxată pentru un confort sporit.

Poți, de asemenea, să înclini scaunul la diferite unghiuri

Poți, de asemenea, să înclini scaunul la diferite unghiuri

Am folosit ASUS ROG Destrier Ergo timp de două săptămâni, înainte de a scrie această recenzie. În această perioadă, am petrecut multe ore așezat pe el, scriind articole, editând fotografii, efectuând apeluri cu echipa, urmărind filme sau jucându-mă. La început, materialele folosite pentru acest scaun mi s-au părut puțin aspre și incomode. De exemplu, a fost nevoie de ceva timp ca să mă obișnuiesc cu suportul lombar, care te împinge să stai într-o poziție sănătoasă. Totuși, asta este ceva normal, iar senzația dispare după câteva zile. Apoi, înveți să apreciezi că stai într-un mod care nu pune în pericol postura și sănătatea corpului tău. După mulți ani de lucru în această industrie și după ce am văzut aspectele negative pe care le are folosirea îndelungată a calculatorului asupra sănătății unei persoane, îmi place că ASUS ROG Destrier Ergo este în primul rând un scaun ergonomic, conceput pentru a-ți proteja sănătatea, și abia în al doilea rând, un scaun de gaming.

M-am bucurat de timpul petrecut așezat pe ASUS ROG Destrier Ergo

M-am bucurat de timpul petrecut așezat pe ASUS ROG Destrier Ergo

Inițial, panoul acustic detașabil mi s-a părut mai degrabă un truc de marketing. Totuși, acesta ajută la adâncirea imersiunii în timpul jocurilor și mă protejează de toate elementele din jur care-mi pot distrage atenția. Desigur, nu vei remarca o „calitate audio mai bună”, așa cum ai putea presupune când auzi termenul de panou acustic. Cu toate acestea, contribuie totuși la a te face să te simți mai confortabil și mai implicat în ceea ce joci sau urmărești.

Per total, sunt foarte mulțumit de ASUS ROG Destrier Ergo. Este un scaun ergonomic de înaltă calitate, care pune accentul pe o postură sănătoasă și pe confort, cu un design și caracteristici care se adresează gamerilor și fanilor brandului Republic of Gamers. Prețul său este singurul dezavantaj important. La prețul recomandat de aproximativ 900 Euro, nu mulți vor găsi bugetul pentru el.

Ce părere ai despre ASUS ROG Destrier Ergo?

Acum știi ce-mi place și ce nu-mi place la scaunul ergonomic de gaming ASUS ROG Destrier. Ar trebui să poți decide dacă vrei sau nu să-l cumperi. Înainte de a închide această recenzie, spune-mi ce părere ai: Îți place ce are de oferit acest scaun? Care este caracteristica ta preferată? În plus, nu ezita să ne povestești experiența ta, dacă-l folosești deja.

Descoperă: Divertisment Sănătate Hardware și sunete Recenzii Recomandate