Securitate pentru toți - Recenzie Trend Micro Maximum Security

Securitate pentru toți - Recenzie Trend Micro Maximum Security
Rating

Trend Micro este o companie cu o reputație bună în lumea securității informatice. De obicei, produsele lor oferă o protecție solidă, reușind să aibă în același timp cerințe modeste de sistem. Acestea sunt populare și printre utilizatorii care vor produse de securitate simple și ușor de folosit. Cel mai complet produs de securitate pe care îl vând se numește Trend Micro Maximum Security și promite să le ofere clienților săi protecție împotriva tuturor tipurilor de viruși, împotriva ransomware-ului, saiturilor periculoase și a altor tipuri de amenințări. Am vrut să vedem cât este de bun în a ne proteja dispozitivele cu Windows, așa că l-am folosit și l-am testat timp de o săptămână. În acest review, îți vom spune ce opinie avem despre Trend Micro Maximum Security și ce rezultate a obținut în testele noastre:

Reclamă

La ce este bun Trend Micro Maximum Security?

Trend Micro Maximum Security este un produs de securitate bun pentru:

 • Oamenii care vor o suită de securitate cu o interfață de utilizare simplă, ușor de înțeles și de folosit
 • Oamenii care vor să fie protejați eficient împotriva saiturilor web periculoase, indiferent de navigatoarele web pe care le folosesc
 • Utilizatorii care își doresc protecție anti-malware de calitate

Trend Micro Maximum Security vs. Trend Micro Internet Security

Produsele de securitate de top pentru utilizatorii de acasă, create de Trend Micro, sunt Trend Micro Maximum Security și Trend Micro Internet Security. Componentele de securitate principale pe care le primești de la cele două produse sunt aceleași. Totuși, există câteva diferențe esențiale între ele. Pentru început, un abonament la Maximum Security îți dă voie să îl instalezi pe maxim cinci dispozitive, în timp ce Internet Security poate fi instalat pe trei dispozitive. În plus, Maximum Security include și un administrator de parole și poate fi instalat și pe dispozitive mobile. Având în vedere că la data scrierii acestui review, Trend Micro Maximum Security are același preț ca Trend Micro Internet Security, este evident că afacerea cea mai bună este să cumperi Trend Micro Maximum Security.

Pro și contra

Per total, Trend Micro Maximum Security este un produs de securitate cu multe aspecte pozitive:

 • Motorul antivirus este foarte bun la detectarea și eliminarea amenințărilor malware din Windows
 • Scutul web este foarte eficient la a te proteja de saiturile web periculoase
 • Interfața de utilizare arată bine și design-ul său simplu o face să fie ușor de folosit de către începători
 • Majoritatea instrumentelor suplimentare pot fi folositoare utilizatorilor

Din alt punct de vedere însă, există și câteva lucruri negative pe care le avem de spus:

 • Trend Micro Maximum Security nu are propriul său modul firewall, bazându-se pe Windows Firewall pentru a te proteja de atacurile din rețea. Acest lucru înseamnă că primești doar o protecție medie din partea firewall-ului.

 • Nu poți să setezi Trend Micro să scaneze unitățile de memorie externe automat, atunci când le conectezi la calculatorul tău.
 • Încetinește puțin timpul de pornire al calculatorului tău, precum și vitezele transferurilor de date în rețea
 • Motorul antivirus are o viteză lentă de scanare, comparativ cu alte produse similare
 • Trend Micro nu include niciun serviciu VPN

Notă produs 3/5

Verdict

Trend Micro Maximum Security este un produs de securitate care are ca țintă primară utilizatorii care își doresc un produs antivirus simplu și eficient. Acesta oferă un motor antivirus foarte bun, un scut web de calitate și o interfață de utilizare foarte ușor de folosit. Dacă ești un începător sau un utilizator fără înclinații tehnice, cu siguranță îți va plăcea Trend Micro Maximum Security. Însă, dacă vrei cel mai bun produs de securitate de pe piață, cu multe caracteristici de protecție avansată, un modul firewall mai bun decât Windows Firewall și multe opțiuni complexe de personalizare, atunci Trend Micro Maximum Security poate că nu este ceea ce îți dorești și ar fi bine să încerci și alte produse de securitate.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține Trend Micro Maximum Security pe calculatorul tău, trebuie să îi descarci executabilul de instalare. Este vorba despre un fișier numit TrendMicro_12.0_HE_Full.exe, cu o dimensiune de 299 MO. Spre deosebire de alte companii de securitate, Trend Micro nu îți solicită niciun fel de informații personale dacă vrei să descarci doar o versiune de evaluare a produselor sale. Nouă ne place această abordare.

În timpul instalării am observat că Trend Micro Maximum Security are nevoie de mult timp pentru a își dezarhiva fișierele. Totuși, nu ar trebui să dureze mai mult de două, trei minute pentru a ajunge la final.

Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus
Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus

Poți să selectezi limba ce va fi folosită de către suita de securitate, o locație personalizată pentru instalarea ei, precum și dacă vrei să instalezi și instrumentul suplimentar Password Manager (Administrator parole).

Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus
Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus

După ce este terminată instalarea, poți să le spui celor de la Trend Micro care este adresa ta de email pentru a primi știri și oferte. Acest pas este opțional și asta este foarte bine.

Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus
Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus

După ce totul a fost instalat și este funcțional, Trend Micro Maximum Security pornește o prezentare de bun venit și te întreabă dacă vrei să setezi scutul pentru fișiere, acesta fiind un de fapt un scut pentru ransomware. Dacă vrei să of faci, trebuie să îți alegi folderele pe care vrei să le protejezi împotriva utilizării neautorizate. Nu uita că poți să închizi această prezentare și să te ocupi de setările pentru ransomware și mai târziu, dacă preferi.

Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus
Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus

În continuare, Trend Micro își va încărca interfața de utilizare și va începe să își actualizeze baza de date cu definiții de viruși. Acesta este un lucru bun deoarece înseamnă că vei primi o protecție la zi, încă din primele clipe. Pe calculatorul nostru de teste, prima actualizare a însemnat că a trebuit să descărcăm încă 66 de MO de date.

Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus
Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus

Descărcarea și instalarea Trend Micro Maximum Security sunt procese ușoare și fără complicații. Am apreciat mult faptul că această companie nu îți cere niciun fel de informații personale în timpul acestor procese.

Reclamă

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

Atunci când instalezi Trend Micro Maximum Security, suita de securitate dezactivează Windows Defender pentru a elimina posibilele probleme și conflicte care ar putea apărea datorită faptului că rulezi două produse de securitate similare simultan. Însă nu dezactivează și Windows Firewall. Motivul este că Trend Micro Maximum Security folosește Windows Firewall pentru a te proteja de amenințările din rețea. Am fost curioși să vedem dacă există ceva suplimentar adăugat la caracteristicile implicite ale Windows Firewall și, în timp ce căutam prin setările suitei, am aflat că Trend Micro are o opțiune numită Firewall Booster, care promite să "îmbunătățească protecția oferită de Windows Firewall și să detecteze programele de tip botnet care ar putea să îți deturneze calculatorul prin controlul de la distanță" (traducere). Pentru că Trend Micro se bazează pe Windows Firewall, nu vei avea niciun fel de probleme cu opțiunile de rețelistică din Windows. Cel puțin noi nu am avut atunci când am creat sau când ne-am asociat calculatorul de teste la grupul de domiciliu din rețeaua noastră locală sau când am folosit aplicații Windows universale.

Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus
Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus

Din punct de vedere al securității online, Trend Micro Maximum Security alege să scaneze și să filtreze automat tot traficul de internet care se desfășoară pe calculatorul tău. Acest lucru înseamnă că vei fi protejat indiferent de browser-ul web pe care preferi să îl folosești. Totuși, suita de securitate include și o bară de instrumente numită Trend Micro Toolbar pe care poți alege să o activezi în navigatoarele web suportate: Google Chrome, Mozilla Firefox și Internet Explorer. Dacă o activezi, bara de instrumente îți va oferi informații de securitate suplimentare despre saiturile web pe care le vizitezi și despre căutările web pe care le faci.

Trend Micro Maximum Security are un mic efect negativ asupra performanței calculatorului. Pentru a ne face o idee, am verificat dacă a crescut timpul de pornire al laptopului nostru după ce am instalat suita de securitate, cu ajutorul unui instrument numit BootRacer. Timpul de pornire al calculatorului nostru a crescut cu 2 secunde, adică a avut o creștere de 11 procente. Am aruncat o privire și la cât RAM este necesar suitei de securitate pentru a își rula procesele și am aflat că are nevoie de 125 MO, o valoare care nu este mare pentru niciun calculator modern cu Windows.

Pentru a verifica dacă vitezele pe internet sau în rețeaua locală sunt afectate de către Trend Micro Maximum Security, am rulat și câteva teste cu Speedtest.net și LAN Speed Test. Rezultatele pe care le-am obținut cu Speedtest.net nu au arătat schimbări în vitezele pe internet. Însă, vitezele pe care le-am măsurat cu LAN Speed Test ne-au arătat că viteza în rețeaua locală a fost mai lentă cu 5-6 procente, după ce am instalat Trend Micro Maximum Security.

Trend Micro Maximum Security este un produs foarte bine integrat cu Windows și toate caracteristicile sale de rețelistică. Totuși, trebuie să subliniem că principalul motiv pentru acest lucru este faptul că se bazează pe Windows Firewall, în loc să ofere un modul firewall propriu. Acest produs poate să îți încetinească timpul de pornire al PC și vitezele de transfer în rețea.

Ușurința de utilizare și configurare

Trend Micro creează, de obicei, produse de securitate simple și ușor de folosit, iar acest lucru este confirmat de interfața de utilizare pe care o avem la dispoziție în Trend Micro Maximum Security. Consola principală este împărțită în câteva secțiuni care încearcă să acopere toate aspectele importante ale securității tale: Device (Dispozitiv), Privacy (Confidențialitate), Data (Date) și Family (Familie). Ceea ce îți va atrage atenția este butonul mare și rotund din centru: butonul de scanare. Apasă pe el și Micro Maximum Security 2017 va lansa imediat o scanare de sistem după malware și alte amenințări.

Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus
Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus

De asemenea, interfața de utilizare îți spune din prima clipă dacă PC-ul tău cu Windows este protejat sau nu. Dacă totul este în regulă, vei vedea mesaje afișate în culori verzi, iar dacă ceva este în neregulă, acele mesaje își schimbă rapid culoarea în roșu.

Dacă vrei să configurezi ceva anume la modul în care funcționează suita de securitate, apasă pe iconița în formă de roată dințată de lângă butonul Scan. Toate setările disponibile sunt configurate prin bifarea sau debifarea unor opțiuni sau prin mutarea unor cursoare. Totul este ușor de găsit și de configurat, chiar dacă folosești suita de securitate pe un dispozitiv cu ecran tactil.

Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus
Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus

Toate caracteristicile, opțiunile și setările pe care le ai la dispoziție în Trend Micro Maximum Security sunt simple, așa că sunt șanse foarte mici să nu înțelegi ce face o anume setare. Dacă ceva este neclar, poți să găsești mai multe informații dacă ții cursorul mouse-ului deasupra iconițelor de ajutor răspândite prin interfață. Sau, dacă ai nevoie de suport ceva mai complex, poți să accesezi documentația, să ceri ajutor prin email, să porți o discuție cu un inginer de suport prin live chat sau chiar să faci un apel telefonic către serviciul de suport al Trend Micro.

Fiind un produs de securitate cu o interfață de utilizare atât de simplă, nu ne așteptam să găsim jurnale detaliate. Dar, din fericire, Trend Micro oferă utilizatorilor săi nu doar statistici vizuale, ci și jurnale detaliate care conțin o mulțime de detalii despre starea securității tale. Ne place acest lucru.

Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus
Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus

În perioada de timp cât am folosit Trend Micro Maximum Security, am văzut alerte despre amenințările malware, dar și alte tipuri de notificări.

Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus
Trend Micro, Maximum Security, 2018, antivirus

Trend Micro Maximum Security este un produs de securitate cu o interfață de utilizare simplă. Ea se adresează celor care vor un software antivirus ușor de folosit, discret, care să aibă grijă de securitatea lor.

Mergi la pagina următoare a acestui review pentru a vedea cât de eficient este Trend Micro Maximum Security în a îți proteja calculatorul cu Windows de atacurile din rețea și de malware. Poți, de asemenea, să vezi ce instrumente suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și să vezi recomandările noastre pentru setările pe care poate vei vrea să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows