SUS
MENIU

Digital Citizen

menu close

Caută

Categorii

  • Acasă
  • Productivitate
  • Divertisment
  • Securitate
  • Smartphone
  • Smarthome
  • Sănătate

Altele

  • Abonează-te
  • Despre noi
  • Newsletter
  • Termene
  • Cookie-uri
  • Contact

Abonează-te

Stick-urile USB necriptate sunt o problemă de securitate. Ce soluții ne oferă Kingston?

Sponsorizat de
  • misc de Ciprian Adrian Rusen publicat la 14.06.2017
  • Share:

Navigare rapidă

  1. Stick-urile USB sunt o problemă de securitate. Ce poți face pentru a fi cât mai puțin expus?
  2. Kingston DataTraveler 2000
  3. Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0
  4. Kingston DataTraveler 4000G2
  5. IronKey D300
  6. Ironkey S1000
  7. Tu folosești stick-uri de memorie USB cu criptare?

Stick-urile USB sunt folosite de foarte multă lume atât acasă cât și la muncă, pentru a transfera date cu ușurință între diverse sisteme și persoane. Dar, acestea sunt perfecte și pentru a fura rapid date ori pentru a porni atacuri informatice asupra unor instituții sau persoane. Dacă ești curios să afli ce poți face pentru a folosi stick-uri USB într-un mod cât mai sigur, fără a te expune la probleme care pot fi evitate, citește acest articol:

Navigare rapidă

  1. Stick-urile USB sunt o problemă de securitate. Ce poți face pentru a fi cât mai puțin expus?
  2. Kingston DataTraveler 2000
  3. Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0
  4. Kingston DataTraveler 4000G2
  5. IronKey D300
  6. Ironkey S1000
  7. Tu folosești stick-uri de memorie USB cu criptare?

Stick-urile USB sunt o problemă de securitate. Ce poți face pentru a fi cât mai puțin expus?

Stick-urile de memorie sunt dispozitive folosite foarte des, într-un mod nesigur. Acestea ajung să fie un mediu foarte bun pentru propagarea de ameninţări malware și sunt folosite adesea în atacuri cibernetice asupra companiilor și organizațiilor guvernamentale. De asemenea, furtul datelor de pe stick-uri USB este foarte facil, rezultând în compromiterea rapidă de date confidențiale.

Pentru a evita problemele care apar din utilizarea lor, unele companii blochează complet folosirea de dispozitive de stocare USB în rețeaua lor. Această abordare este extremă și îngreunează distribuția datelor, atunci când este necesară, fără a fi neapărat sigură. Pentru ca stick-urile USB să nu devină un vector pentru atacuri informatice și probleme de securitate și confidențialitate, este bine să iei în considerare următoarele sfaturi:

  • Să folosești stick-uri USB criptate, astfel încât datele de pe ele să nu poată fi furate ori compromise cu ușurință
  • Să alegi unități de stocare care respectă standarde internaționale pentru securitatea datelor
  • Să ai un sistem de management al unităților de stocare, prin care poți identifica ușor problemele care apar și prin care poți impune reguli stricte de acces și distribuție
  • Să implementezi proceduri pentru recuperarea datelor pierdute
  • Să creezi programe și documentație pentru educarea angajaților în ceea ce privește bunele practici pentru transferul sigur al datelor

Pentru a răspunde acestor nevoi de securitate, compania Kingston oferă un portofoliu divers de stick-uri de memorie cu criptare inclusă, care respectă standarde internaționale pentru securitatea datelor. Iată ce dispozitive sunt disponibile:

Kingston DataTraveler 2000

DataTraveler 2000 este un model pe care noi l-am testat aici, care iese în evidență prin tastatura fizică pe care o are. Aceasta este folosită pentru a bloca și debloca accesul la datele de pe stick. De asemenea, cu ajutorul ei poți comuta între modul citire și citire-scriere. De exemplu, dacă îl conectezi la un calculator nou, în care nu ai foarte mare încredere, poți activa doar modul citire, astfel încât nimeni, nici măcar un virus de pe calculator nu poate scrie date noi pe DataTraveler 2000.

Kingston, stick-uri, criptate, DataTraveler, IronKey

Acest stick de memorie este o alegere foarte bună pentru utilizatorii care nu doresc o abordare software în ceea ce privește accesul la datele de pe stick și preferă una hardware. Kingston DataTraveler 2000 este potrivit și companiilor care nu au un departament de IT care să se ocupe de administrarea sistemelor și dispozitivelor folosite în cadrul companiei. Fiecare utillizator poate să-și configureze singur parola de acces stick-ul său de memorie, folosind tastatura inclusă, fără a fi nevoie de o platformă software de management centralizat.

Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0

DataTraveler Vault Privacy 3.0 este un stick USB avansat, care poate fi integrat cu platforma SafeConsole de management centralizat al dispozitivelor dintr-o companie. De asemenea, acesta poate include și protecție antivirus marca ESET, pe care noi am desemnat-o ca fiind cea mai bună protecție antivirus a anului 2017.

Kingston, stick-uri, criptate, DataTraveler, IronKey

Este o alegere perfectă pentru utilizatorii care au nevoie să-și conecteze stick-urile de memorie la un număr mare de calculatoare și sisteme. De exemplu, echipele de consultanță și vânzări au nevoie să lucreze cu un număr ridicat de persoane din afara companiei și vor transfera date pe și de pe sisteme despre care nu știu nimic. Protecția antivirus inclusă, alături de criptare, te asigură că stick-ul folosit nu va deveni ușor infectat cu malware. Astfel, poți evita atacuri cu ransomware, atacuri de spionaj sau sabotaj cibernetic distribuite prin stick-uri infectate. Faptul că stick-ul este criptat te ajută în cazul pierderii sale ori în cazuri de furt. După 10 încercări nereușite de accesare a datelor de pe el, Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 își va autodistruge automat datele scrise.

Kingston DataTraveler 4000G2

Față de precedentele modele, Kingston DataTraveler 4000G2 crește nivelul de securitate al criptării cât și capabilitățile de management oferite prin platforma SafeConsole realizată de Kingston. De asemenea, el este creat pentru a rezista și în medii cu umezeala ridicată cât și la căderi în apă până la o adâncime de aproximativ un metru.

Kingston, stick-uri, criptate, DataTraveler, IronKey

Este o alegere ideală pentru companii care lucrează cu date marcate drept strict confidențiale, cum ar fi agențiile guvernamentale sau corporațiile. Certificarea FIPS140-2 nivel 3, atestă faptul că acest stick de memorie este protejat nu numai împotriva încercărilor software de a îi sparge algoritmul de criptare ci și împotriva încercărilor fizice de acces și modificare a circuitelor electronice de pe stick.

IronKey D300

IronKey D300 vine cu toate atuurile Kingston DataTraveler 4000G2 și oferă în plus o rezistentă fizică nemaintâlnită în lumea stick-urilor de memorie USB, precum și o viteză de transfer superioară. De asemenea, IronKey D300 este imun la atacurile de tip BadUSB, care pot intercepta datele transferate pe stick. Algoritmul de criptare este stocat în firmware-ul stick-ului și criptarea/decriptarea datelor se face pe stick, fără urme pe sistemul la care este conectat. Acest stick de memorie are o carcasă foarte durabilă din zinc și rezistă la apă până la adâncimi de 1 metru. Platforma de management a dispozitivelor este IronKey EMS, de la DataLocker. Aceasta poate fi implementată atât în cloud cât și pe serverele din rețeaua companiei.

Kingston, stick-uri, criptate, DataTraveler, IronKey

IronKey D300 este o alegere foarte bună pentru companii și medii în care durabilitatea este o cerintă esențială, pe lângă securitatea sporită. Companiile de securitate, poliția, jandarmeria, afacerile din construcții ori fabricile reprezintă medii foarte potrivite acestui model.

Ironkey S1000

Ironkey S1000 are toate atuurile fratelui său mai mic și oferă în plus o rezistență fizică și mai mare. Această unitate de stocare este construită din aluminiu anodizat și are o carcasă cu umplutură epoxidică. Este rezistentă la șocuri, la praf și la apă. Ironkey S1000 respectă standardele create de armata americană în ceea ce privește durabilitatea și rezinstența dispozitivelor.

Kingston, stick-uri, criptate, DataTraveler, IronKey

Este o alegere perfectă pentru domeniul militar cât și pentru medii industriale în care este nevoie de dispozitive foarte durabile, cum ar fi platformele petroliere.

Tu folosești stick-uri de memorie USB cu criptare?

Dacă vrei o comparație detaliată a caracteristicilor hardware ale acestor modele, citește această diagramă. Vei vedea foarte clar diferențele dintre dispozitivele oferite de Kingston. Înainte de a închide acest articol, spune-ne dacă folosești stick-uri USB cu criptare și care sunt metodele prin care tu sau compania pentru care lucrezi își protejează datele transferare prin stick-uri de memorie. Ce părere ai despre unitățile de stocare oferite de Kingston și caracteristicile lor?

Descoperă: Securitate Criptare Ghiduri Hardware și sunete Sistem și Securitate Windows
Înscrie-te la newsletter
Zilnic

Primește zilnic articolele noastre. Te poți dezabona oricând. Pentru detalii, citește Politica de confidențialitate.

Eroare. Nu am putut aduga adresa de email in lista de newsletter.
/
Săptămânal

Primește săptămânal articolele noastre. Te poți dezabona oricând. Pentru detalii, citește Politica de confidențialitate.

Eroare. Nu am putut aduga adresa de email in lista de newsletter.
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează
Abonează-te: E-mail RSS Feed Facebook YouTube Twitter

Articole conexe

Recenzie Kingston DataTraveler 2000 - Stick-ul de memorie pe care l-ar folosi Agentul 47

La ce se expun organizațiile care folosesc stick-uri USB fără un sistem de administrare

Recenzie IronKey D300 - Anduranța întâlnește criptarea hardware!

Securitatea cibernetică prin educație: Kaspersky Interactive Protection Simulation

Articole populare

Sistemele HUAWEI WiFi Mesh 3 - instalare ultra rapidă!

  • tutorial
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 07.22.2022
Zilele acestea, testez sisteme Mesh WiFi de la HUAWEI. Acestea oferă conectivitate pentru toată casa, la prețuri foarte accesibile. În plus, dispozitivele HUAWEI WiFi Mesh au, de asemenea, un...

Cum te conectezi și proiectezi wireless pe un TV din Windows 11

  • tutorial
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 07.20.2022
Ai un televizor pe care este instalat sistemul de operare Android TV? Sau poate un televizor Samsung Smart TV cu Tizen TV sau un LG Smart TV care rulează pe WebOS? Marca nu contează; toate...

Ce este Microsoft Defender? Merită să instalezi această aplicație?

  • misc
  • Codrut Neagu
  • 07.18.2022
Microsoft a lansat recent o nouă aplicație numită Microsoft Defender. Nu este vorba de o nouă versiune a software-ului anti-malware al companiei, ci mai degrabă ceva complet diferit de...

Recenzii populare

Review ASUS ROG Zephyrus G14 (2022): Puternic, mobil și frumos

  • review
  • Codrut Neagu
  • 07.19.2022
ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) este unul dintre cele mai interesante laptopuri de gaming pe care le-am testat în ultima vreme. Pe lângă faptul că oferă un hardware premium high-end, acesta are un...

Review HUAWEI FreeBuds Pro 2: Căștile in-ear pe care le vei iubi!

  • review
  • Codrut Neagu
  • 07.12.2022
În ultimii ani, HUAWEI a devenit un nume de luat în seamă atunci când vine vorba de laptopuri sau accesorii pentru fitness și dispozitive mobile. Unul dintre domeniile în care se remarcă cu...

Review ASUS ZenWiFi Pro ET12: Mesh Wi-Fi pentru internet de 2.5 Gbps!

  • review
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 07.11.2022
În acest an, am testat mai multe routere cu Wi-Fi 6 care m-au impresionat prin performanțele lor. Și a venit timpul să testez și un sistem mesh Wi-Fi 6. Mă refer la ASUS ZenWiFi Pro ET12...

Caută

Abonează-te

Categorii

  • Productivitate
  • Divertisment
  • Securitate
  • Smartphone
  • Smarthome
  • Sănătate

Altele

  • Abonează-te
  • Despre noi
  • Newsletter
  • Termene
  • Cookie-uri
  • Contact

Politica de confidențialitate

Folosim fișiere mici numite cookie-uri pentru a ne ajuta să îmbunătățim și să personalizăm experiența ta. Află detalii în politica de cookies.

Granular Cookie Control