Review realme 12 Pro: Telefon elegant cu potențial pentru fotografie

Review realme 12 Pro: Telefon elegant cu potențial pentru fotografie
Rating

Anul trecut, am testat smartphone-urile cu Android realme 11 Pro și Pro+, care m-au impresionat prin ceea ce ofereau pentru prețurile lor. Cum anul 2024 vine și cu o gamă nouă de la aceeași marcă, am putut testa și noul realme 12 Pro 5G. Acest model urmează același traseu în ceea ce privește designul frumos, introducând în același timp câteva schimbări semnificative sub capotă în comparație cu predecesorul său, realme 11 Pro. În special, acesta dispune de camere noi și de un chipset diferit. Se remarcă oare ca un telefon mid-range cu Android bun și, mai important, este alegerea potrivită pentru tine? Citește mai departe și află din această recenzie:

Reclamă

realme 12 Pro: Pentru cine este o alegere potrivită?

realme 12 Pro 5G este o alegere excelentă dacă:

  • Vrei un smartphone elegant cu Android din gama medie
  • Cauți un smartphone cu camere bune
  • Ai nevoie de o baterie mare și de încărcare rapidă

Pro și contra

Iată lucrurile care îmi plac cel mai mult la smartphone-ul realme 12 Pro:

Vezi prețul:
  • Design elegant cu piele vegană
  • Camere principale și telefoto bune, mai ales în lumină naturală
  • Încărcare rapidă de 67 W și o baterie mare
  • Ecran AMOLED luminos
  • Preț competitiv
  • Certificare pentru protecție împotriva prafului și a apei

Există și câteva dezavantaje:

  • Chipsetul este mai slab decât cel al concurenței
  • Discrepanță de culoare între camera ultrawide și obiectivul principal/telefoto
  • O mulțime de bloatware
Notă produs 4/5

Verdict

realme 12 Pro 5G iese în evidență prin designul și camerele sale, ceea ce îl face o alegere atractivă pentru cei în căutarea unui telefon care nu numai că arată bine, dar poate face și fotografii de calitate, mai ales în condiții bune de iluminare. Deși există multe argumente pro pentru a achiziționa acest telefon, nu este lipsit de dezavantaje; performanța chipsetului, mai ales, nu se ridică la nivelul concurenților săi direcți. La lansare, poți găsi smartphone-uri cu prețuri similare, care oferă performanțe mai bune decât realme 12 Pro. Astfel, deși îl pot recomanda celor care prioritizează aspectul și camerele, dacă ești gamer sau dacă performanța este cea mai importantă pentru tine, ar fi bine să te uiți la alte smartphone-uri cu Android din aceeași gamă de preț. Totuși, realme are obiceiul de a face reduceri la scurt timp după ce lansează un nou smartphone, iar dacă prețul cerut va scădea, realme 12 Pro 5G va fi și mai atrăgător decât este în ziua lansării sale. 🙂

Despachetarea lui realme 12 Pro

realme 12 Pro 5G sosește într-o cutie galben aprins și negru, cu un design minimalist care prezintă marca și modelul telefonului. Vei găsi specificațiile esențiale ale smartphone-ului detaliate pe partea de jos a ambalajului.

Cutia lui realme 12 Pro 5G

Cutia lui realme 12 Pro 5G

Pachetul include smartphone-ul realme 12 Pro cu o protecție de ecran preinstalată, un încărcător rapid de 67W, un cablu USB-C, o carcasă transparentă, un instrument pentru scoaterea suportului pentru SIM, manualul și garanția.

Despachetarea lui realme 12 Pro 5G

Despachetarea lui realme 12 Pro

Despachetarea lui realme 12 Pro 5G îți dă senzația unei experiențe premium. realme include un încărcător rapid de 67W și o husă, două detalii care îl diferențiază de mulți concurenți de pe piața Android din gama medie. Îmi place designul minimalist al cutiei și apreciez că ambalajul este solid, protejând conținutul de deteriorări nedorite în timpul transportului.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Datorită designului său estetic, realme 12 Pro 5G mi-a făcut o impresie puternică încă de la început. Acest smartphone este rezultatul unui parteneriat cu designerul francez de ceasuri de lux Ollivier Savéo, cunoscut pentru munca sa cu mărci de ceasuri elvețiene renumite, precum Rolex și Piaget. Iar realme 12 Pro iese într-adevăr în evidență cu aspectul său unic. Pielea vegană de pe spatele telefonului are o textură netedă și fină, plăcută la atingere, în timp ce inelul de camere îți dă o senzație de rafinament si sofisticare. În plus, spatele telefonului are și un segment separator vertical cu un model de romburi 3D.

realme 12 Pro 5G este elegant

realme 12 Pro 5G este elegant

În ceea ce privește culorile, realme oferă smartphone-urile 12 Pro 5G în două versiuni, ambele inspirate din lumea ceasurilor: Submarine Blue și Navigator Beige. Eu am testat versiunea Submarine Blue. 🙂

Versiuni de culoare disponibile pentru realme 12 Pro 5G

Versiuni de culoare disponibile pentru realme 12 Pro

Ambele versiuni de culoare au aceeași greutate și dimensiuni: 190 de grame și 161,47 mm în lungime, 74,02 mm în lățime și aproximativ 8,75 mm în grosime.

Modelul albastru realme 12 Pro 5G

Modelul albastru realme 12 Pro

Un ecran OLED de 6.7” domină partea din față a smartphone-ului, extinzându-se de la o extremitate la alta, cu margini foarte subțiri și colțuri rotunjite. Ecranul este protejat de 0,55 mm de sticlă dublu întărită, este ușor curbată pe laterale. Singurul lucru care întrerupe ecranul telefonului este un mic orificiu în partea centrală sus, care adăpostește camera selfie.

realme 12 Pro 5G are un mare ecran OLED

realme 12 Pro are un mare ecran OLED

realme 12 Pro are o ramă din plastic cu un finisaj lucios care arată elegant, dar este predispus să strângă amprente. Marginea stângă a telefonului este lipsită de funcții, toate butoanele, difuzoarele și porturile fiind poziționate pe celelalte laturi.

Partea stângă a lui realme 12 Pro 5G

Partea stângă a lui realme 12 Pro

Butonul de pornire și cel de volum sunt situate în partea superioară dreaptă a dispozitivului. În ciuda designului lor ultra-subțire și a lipsei texturii distinctive, aceste butoane sunt ușor reliefate și au lungimi diferite, ceea ce le face ușor de identificat doar prin atingere.

Marginea dreaptă a lui realme 12 Pro 5G

Marginea dreaptă a lui realme 12 Pro 5G

Pe marginea superioară a lui realme 12 Pro 5G, găsești doar microfonul secundar și un difuzor.

Marginea superioară a lui realme 12 Pro 5G

Marginea superioară a lui realme 12 Pro 5G

Marginea inferioară a smartphone-ului este cea mai aglomerată: suportul pentru cartela SIM este însoțit de microfonul principal, de portul USB-C și de difuzorul principal.

Marginea inferioară a lui realme 12 Pro 5G

Marginea inferioară a lui realme 12 Pro

Nu în ultimul rând, merită menționat că realme 12 Pro are, de asemenea, certificare IP65. Acest lucru înseamnă că smartphone-ul este protejat împotriva prafului și a jeturilor de lichid cu presiune mică, din orice direcție. Reține că acest lucru nu înseamnă că poți scufunda telefonul în apă!

realme 12 Pro are un design elegant și modern, pe care nu îl găsești de obicei la dispozitivele cu Android din gama medie. Curbele sale netede, simetria și pielea vegană îți dau impresia că ai în față un dispozitiv premium, care este atât frumos, cât și o plăcere să-l ții în mână.

Reclamă

Specificații hardware

realme 12 Pro rulează pe un Qualcomm SM6450 Snapdragon 6 Gen 1, un chipset octa-core introdus pe 6 septembrie 2022. Acest SoC (System on a Chip) este produs cu ajutorul unui proces de fabricație pe 4 nanometri și are patru nuclee Cortex-A78 tactate la 2200 MHz, patru nuclee Cortex-A55 care funcționează la 1800 MHz și un GPU (unitate de procesare grafică) Adreno 710.

Telefonul folosește un chipset Snapdragon 6 Gen 1

Telefonul folosește un chipset Snapdragon 6 Gen 1

În ceea ce privește stocarea și memoria, smartphone-ul realme 12 Pro 5G poate avea 8 sau 12 GB de memorie RAM și 256 sau 512 GB de stocare internă. Modelul pe care l-am primit pentru această recenzie avea 8 GB de RAM și 256 GB de stocare flash ROM. Sistemul de operare și aplicațiile preinstalate ocupau aproape 30 GB din memoria internă.

Stocarea disponibilă pe realme 12 Pro 5G

Stocarea disponibilă pe realme 12 Pro

realme 12 Pro este un smartphone dual SIM, care acceptă două cartele nano-SIM ce funcționează simultan în modul dual stand-by. Merită menționat că dispozitivul nu dispune de un slot pentru carduri micro-SD, ceea ce înseamnă că nu ai opțiunea de a-i extinde capacitatea de stocare. Prin urmare, asigură-te că îți iei un model cu suficient spațiu de stocare încorporat pentru a-ți satisface cerințele.

realme 12 Pro 5G este un smartphone dual SIM

realme 12 Pro este un smartphone dual SIM

Ecranul generos, curbat, de 6,7 inchi al lui realme 12 Pro folosește un panou AMOLED cu o funcție de estompare cu frecvență ultra înaltă de 2160 Hz PWM (Pulse Width Modulation). Aceasta asigură păstrarea acurateții culorilor și previne efectul de pâlpâire, în special în condiții de iluminare slabă, atunci când luminozitatea ecranului este redusă. Datorită unei rezoluții FHD+ de 2412×1080 pixeli și a unui raport de aspect de 20:9, ecranul oferă o densitate excelentă a pixelilor de aproximativ 394 pixeli per inci (ppi). În plus, ecranul oferă o rată de reîmprospătare dinamică ce poate ajunge la 120 Hz, o rată de răspuns tactil de 240 Hz și capacitatea de a afișa peste 1 miliard de culori, acoperind întreaga gamă de culori DCI-P3. Cu o luminozitate maximă de 950 de niți (800 de niți la nivel global), aceste specificații sunt excelente pentru un smartphone din gama medie precum realme 12 Pro 5G.

Ecranul are o rată de refresh de 120 Hz

Ecranul are o rată de refresh de 120 Hz

realme 12 Pro include o configurație cu trei camere pe spate și o singură cameră selfie frontală:

  • O cameră principală wide, de 50 MP, bazată pe un senzor Sony IMX 882, cu o diafragmă f/1.8, autofocus cu detecție de fază (PDAF) și stabilizare optică a imaginii (OIS).
  • O cameră telefoto de 32MP, bazată pe un senzor Sony IMX709, cu o diafragmă f/2.0 și care oferă suport pentru PDAF, OIS și zoom optic 2x.
  • O cameră ultra-wide de 8MP, cu un câmp de vizualizare de 112˚ și o diafragmă f/2.2.
  • O cameră selfie wide, de 16MP, cu o diafragmă f/2.4.

Reține că, deși obiectivul principal și teleobiectivul au suport pentru stabilizarea optică a imaginii, camerele ultrawide și selfie nu au.

Reclamă

Camera principală de pe spate permite înregistrări video 4K la 30 de cadre pe secundă și 1080p la 30, 60 sau 120 fps cu stabilizare optică electronică giroscopică (gyro-EIS). Camera selfie este limitată la înregistrări video la o rezoluție de 1080p și 30 fps.

Configurația camerelor de pe spatele lui realme 12 Pro 5G

Configurația camerelor de pe spatele lui realme 12 Pro

În ceea ce privește conectivitatea, realme 12 Pro 5G este evident compatibil cu rețelele mobile 5G. De asemenea, dispune de Bluetooth 5.2 și de Wi-Fi 6 dual-band (802.11 a/b/g/n/ac/ax) atât pe frecvențele de 2,4, cât și pe cele de 5 GHz. Includerea unui cip NFC depinde de regiune, dar pot atesta că Europa îl primește. În plus, dispozitivul este echipat cu un cititor optic de amprente sub ecran, precum și cu toți ceilalți senzori obișnuiți pentru un telefon: accelerometru, senzor de proximitate, giroscop și un senzor pentru busolă.

Smartphone-ul are un senzor de amprente (sub ecran)

Smartphone-ul are un senzor de amprente (sub ecran)

realme 12 Pro își obține autonomia de la o baterie Li-Po nedetașabilă de 5000 mAh de mari dimensiuni. Cu o astfel de capacitate, mă aștept ca telefonul să poată funcționa cel puțin o zi întreagă înainte să trebuiască să-l reîncarci. Vestea bună este că smartphone-ul oferă încărcare rapidă la 67 W, iar realme include încărcătorul necesar în pachet cu telefonul. Conform specificațiilor sale oficiale, realme 12 Pro 5G poate ajunge la o 50% în doar 19 minute și poate urca de la 0 la o maximum de 100% în 48 de minute de încărcare. Citește următoarea secțiune a acestui review pentru a vedea ce am obținut în condiții de utilizare reală.

Telefonul are o baterie mare și acceptă încărcare rapidă

Telefonul are o baterie mare și acceptă încărcare rapidă

Dacă vrei detalii despre toate caracteristicile și specificațiile tehnice, accesează pagina oficială a lui realme 12 Pro 5G.

realme 12 Pro 5G pare a fi un smartphone cu Android mid-range bun. Deși chipsetul său nu este în top, ar trebui să fie suficient pentru a oferi o experiență plăcută pentru utilizarea zilnică și jocuri casual. În plus, telefonul are și alte câteva avantaje destul de evidente, precum încărcarea rapidă, o baterie mare, un ecran frumos și un set de camere cu un potențial bun pentru fotografie.

Să trecem mai departe pentru a vedea cum se comportă realme 12 Pro în viața reală. Pe pagina următoare, poți să afli la ce să te aștepți în utilizarea zilnică, să vezi de ce sunt capabile camerele acestui telefon, software-ul pe care îl primești pe telefon și ce au de spus benchmarkurile despre realme 12 Pro.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii