Cum creezi un wallpaper pentru telefon cu Galaxy AI pe Samsung Galaxy S23

Cum creezi un wallpaper pentru telefon cu Galaxy AI pe Samsung Galaxy S23

Atunci când am fost la evenimentul de lansare pentru gama Samsung Galaxy S24, mi-au plăcut demonstrațiile pentru funcțiile Galaxy AI și mi-am dorit să le pot folosi și pe telefonul meu Samsung Galaxy S23. Din fericire, Samsung au lansat recent actualizarea One UI 6.1, bazată pe Android 14, ce extinde accesul la inteligența artificială pe telefoanele care nu au venit din fabrică cu aceste funcții: Samsung Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold5 și Galaxy Z Flip5, precum și pe tabletele din seria Galaxy Tab S9. Una dintre noile funcții bazate pe inteligența artificială îți permite să creezi imagini de fundal ingenioase pentru dispozitivul tău. Eu am folosit-o cu succes pe al meu Samsung Galaxy S23 și-acum vreau să-ți arăt cum funcționează și cum folosești AI-ul generativ de la Samsung pentru a crea un wallpaper foarte diferit de cele pe care le-ai avut până acum:

Reclamă

IMPORTANT: Funcția prezentată în acest ghid este disponibilă doar după ce faci actualizarea la One UI 6.1 ce a fost lansată la finalul lunii Martie. Eu am folosit un telefon Samsung Galaxy S23, dar lucrurile merg la fel și pe Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold5 și Galaxy Z Flip5, precum și tabletele Galaxy Tab S9.

Pasul 1. Accesează setările pentru imaginile de fundal (wallpaper)

Pentru a putea genera un nou wallpaper cu ajutorul inteligenței artificiale (AI) de pe telefonul tău Samsung Galaxy, trebuie mai întâi să accesezi setările pentru imaginile de fundal. Poți face asta în două moduri.

Prima metodă presupune fie să „ciupești” ecranul (adică să pui două degete pe ecran și apoi să le apropii), fie să apeși și să ții apăsat un spațiu liber de pe Ecranul Acasă până vezi pictogramele de personalizare. Când apar opțiunile de personalizare pentru Ecranul Acasă, în partea de jos a ecranului, apasă pe Fundal și stil.

Ciupește ecranul și apasă pe Fundal și stil

Ciupește ecranul și apasă pe Fundal și stil

A doua metodă poate fi mai simplă pentru unii utilizatori: deschide aplicația Setări, derulează și, când găsești rubrica Fundal și stil, apasă pe ea.

În Setări, accesează Fundal și stil

În Setări, accesează Fundal și stil

Acum ai acces la toate setările pentru fundaluri și palete de culori. Apasă pe Schimbați fundalurile.

Apasă pe Schimbați fundalurile

Apasă pe Schimbați fundalurile

Imaginile de fundal disponibile sunt împărțite în mai multe categorii: Speciale (fundaluri video preinstalate de Samsung pe telefonul tău), Galerie (fotografii pe care le-ai făcut cu telefonul, precum și imagini primite pe WhatsApp și pe alte aplicații), Creativ (aici poți genera fundaluri folosind funcțiile generative de inteligență artificială), Grafice (fundaluri simple preinstalate pe telefon), Culori (o galerie de culori create de Samsung), Servicii de fundaluri (wallpapere oferite de Samsung exclusiv pentru ecranul de blocare al telefonului) și Din Galaxy Themes (teme și imagini descărcate din aplicația Galaxy Themes).

Reclamă

Pentru a crea imagini de fundal inedite cu ajutorul inteligenței artificiale, apasă pe Generativ.

Derulează și apasă pe Generativ

Derulează și apasă pe Generativ

Pasul 2. Creează imagini de fundal folosind inteligența artificială Samsung

Pe ecranul Generativ, poți folosi inteligența artificială oferită de Samsung pentru a crea wallpapere inedite, folosind un set de opțiuni predefinite. Samsung oferă nouă mari categorii din care poți alege, toate cu nume foarte sugestive: Imaginar, Noapte, Pictură, Teren, Mineral, Incandescent, Defocalizare, Translucid și Înflorire.

Alege ce tip de imagini vrei

Alege ce tip de imagini vrei

Alege tipul de imagini de fundal pe care vrei să le încerci. Eu l-am ales primul - Imaginar - pentru a vedea ce fel de imagini fantastice este capabilă să genereze această funcție bazată pe AI. După cum vezi, Samsung îți oferă un text de la care să începi, în care poți schimba cuvintele îngroșate cu altele. Pentru început, Samsung propune crearea unui wallpaper cu „lampă suprarealist din flori în nuanțe de roz și mov”. În plus, îți oferă și o previzualizare a unei imagini generate folosind această descriere.

Generezi un wallpaper folosind propozițiile și cuvintele predefinite

Generezi un wallpaper folosind propozițiile și cuvintele predefinite

Pentru a modifica unul dintre cuvintele evidențiate, apasă pe el și apare o listă cu alte opțiuni predefinite.

Alege propria descriere

Alege propria descriere

Sistemul funcționează la fel pentru toate cuvintele evidențiate de pe ecran. Pentru că îmi place să merg pe bicicletă, iar weekendul viitor, am de gând să explorez astfel Cheile Dobrogei, am ales următoarea descriere pentru imaginea pe care vreau s-o creez: „bicicletă suprarealist din piatră în nuanțe de verde și verde-albăstrui”. După ce alegi descrierea dorită, apasă pe Generare.

Când ești gata, apasă pe Generare

Când ești gata, apasă pe Generare

AI-ul Samsung generează trei sau patru imagini diferite, pe baza descrierii alese de tine. Navighează printre ele și alege-o pe cea care-ți place cel mai mult. Dacă nu-ți place niciuna dintre imaginile obținute, apasă pe Generare pentru a crea un nou set de imagini. Atunci când găsești o imagine care-ți place, apasă pe Setare.

Vezi rezultatele generate de Samsung AI

Vezi rezultatele generate de Samsung AI

Samsung îți cere să alegi unde vrei să aplici wallpaperul: pe ecranul de blocare, pe Ecranul Acasă ori pe ambele. Bifează opțiunile dorite și apasă pe Înainte pentru a aplica imaginea de fundal.

Aplică imaginea generată

Aplică imaginea generată

Acum vezi o previzualizare a imaginii de fundal, aplicată acolo unde ai ales. Apasă pe Efectuat.

Previzualizează imaginea generată și apasă pe Efectuat

Previzualizează imaginea generată și apasă pe Efectuat

Acum te poți bucura de wallpaperul tău realizat cu inteligența artificială de pe telefonul tău Samsung Galaxy.

Reclamă

Ce creații am realizat cu AI-ul generativ de la Samsung?

M-am jucat mult cu opțiunile oferite de Samsung, pornind de la imaginea cu bicicleta de piatră, despre care ți-am povestit. 🙂

Îți place bicicleta de piatră?

Îți place bicicleta de piatră?

După câteva minute de încercări, am constatat că-mi plac mult picturile generate de AI-ul Samsung. Uite un wallpaper creat folosind următoarea descriere: „O pictură cu sat montan și baloane cu aer cald în stil pop art”.

Dar satul cu baloane cu aer cald?

Dar satul cu baloane cu aer cald?

Apoi am creat o imagine de fundal cu adevărat cyberpunk, folosind următoarea descriere: „O pictură cu peisaj urban și roboți în stil design grafic”.

Se poate mai cyberpunk de-atât?

Se poate mai cyberpunk de-atât?

Și pentru că mie îmi plac roboții, am creat și „O pictură cu sat mediteraneean și roboți în stil pop art”.

Pe când un sat cu roboți?

Pe când un sat cu roboți?

Și uite cum am îmbinat două lucruri care-mi plac tare mult: satele din zona mediteraneană și roboții simpatici. Mă simt un adevărat artist, deși nu am pictat nimic, doar am oferit o descriere.🙂

Reclamă

Știai că poți încerca funcțiile AI Samsung și pe alte telefoane?

Dacă ai un telefon produs de o altă companie sau tot un Samsung Galaxy, dar fără noile funcții de inteligență artificială, mergi la pagina Try Galaxy on your phone (Încearcă Galaxy pe telefonul tău), scanează codul QR afișat și descarcă aplicația Try Galaxy pe telefonul tău. Aceasta funcționează și pe iPhone-uri, și pe telefoanele cu Android produse de alte companii. În Try Galaxy, poți vedea cum arată interfața de utilizare oferită de Samsung și te poți juca cu funcțiile AI incluse pe telefoanele din familia Samsung Galaxy.

Aplicația Try Galaxy îți oferă o demonstrație a noilor funcții

Aplicația Try Galaxy îți oferă o demonstrație a noilor funcții

Astfel, poți să-ți faci o idee foarte bună despre experiența Galaxy AI și să decizi dacă vrei să te bucuri de ea la achiziția următorului tău telefon. 🙂

Tu ai creat un wallpaper cu Samsung AI?

Mă bucur că Samsung a decis să includă pachetul de funcții Galaxy AI și pe generația precedentă de produse flagship. Se zvonește că această disponibilitate va fi extinsă și pe modele flagship mai vechi, dar rămâne să vedem dacă vor fi confirmate. Până atunci, inteligența artificială generativă de la Samsung este o funcție tare faină, ce creează imagini de fundal foarte diferite de cele cu care ești obișnuit(ă). O consider o unealtă perfectă de personalizare a telefonului, care îl face să iasă în evidență față de toate celelalte și poate constitui, de asemenea, un subiect de discuție și amuzament. Toți prietenii mei au vrut să se joace cu generarea de imagini și să vadă ce poate crea. Unele rezultate au fost de-a dreptul amuzante, iar altele ne-au uimit, pentru că erau foarte bine realizate. Încearcă și tu, iar apoi postează un link către imaginile generate cu Galaxy AI, pe telefonul tău Samsung Galaxy. 🙂

Descoperă: Smartphone Android Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate