12 cele mai utile widgeturi gratuite pentru Android

12 cele mai utile widgeturi gratuite pentru Android

Widgeturile pentru Ecranul de pornire de pe Android sunt utile pentru a afișa informații relevante și pentru a accesa comenzile utilizate frecvent pe smartphone-ul tău. Poți utiliza widgeturile pentru a-ți verifica e-mailurile, știrile sau vremea, pentru a controla redarea media sau chiar și alte dispozitive. Am întocmit o listă cu douăsprezece widgeturi gratuite pentru Ecranul de pornire, pe care le considerăm cele mai utile pentru smartphone-ul tău cu Android. Am inclus și un bonus: cea mai bună aplicație pentru crearea propriilor widgeturi. Iată lista noastră aleasă cu grijă:

Reclamă

NOTĂ: Dacă ai nevoie de ajutor la instalarea și configurarea widgeturilor pe dispozitivul tău cu Android, poți citi acest articol: Cum adaugi, modifici sau elimini widgeturi în Android. Lista de mai jos este valabilă pentru toate smartphone-urile și tabletele Android, inclusiv pentru dispozitivele Samsung Galaxy.

1. Cel mai bun widget pentru listele de activități: Todoist

Todoist este o aplicație care te ajută să-ți organizezi activitățile. Este disponibilă pentru Android și Windows și are o interfață simplă. Odată ce începi să-l folosești, este firesc să-i adaugi și widgetul pe Ecranul de pornire. În acest fel, ai acces rapid la sarcinile viitoare, fără a fi nevoie să pornești aplicația principală. Widgetul este personalizabil atât în ceea ce privește culorile, cât și conținutul, și poate fi redimensionat pentru a se potrivi nevoilor tale.

Todoist este disponibil pe mai multe platforme, inclusiv Android

Todoist este disponibil pe mai multe platforme, inclusiv Android

Descărcare: Todoist

2. Cel mai bun widget pentru apelare rapidă: Speed Dial Widget

Dacă părinții tăi nu sunt obișnuiți cu smartphone-urile, chiar și acțiunile simple, precum apelarea sau trimiterea de mesaje, pot fi inaccesibile pentru ei. Aici intervine următorul widget din lista noastră: Speed Dial Widget plasează mai multe contacte pe ecran pentru a facilita apelarea. Poți să atribui acțiuni pentru apăsare și pentru apăsare de două ori în succesiune rapidă (cum ar fi trimiterea unui SMS, apelarea WhatsApp sau trimiterea unui e-mail) și să configurezi aspectul widgetului (transparență, culoare de fundal etc.).

Speed Dial Widget este simplu și ușor de configurat

Speed Dial Widget este simplu și ușor de configurat

Descărcare: Speed Dial Widget

Reclamă

3. Cel mai bun widget pentru vreme: Weawow

Majoritatea smartphone-urilor cu Android au o aplicație meteo preinstalată și un widget meteo deja afișat pe Ecranul de pornire. Dacă aceasta nu arată suficiente detalii, poți oricând să instalezi Weawow, una dintre cele mai bune aplicații meteo din Google Play Store, și apoi să activezi unul dintre widgeturile sale. Ai la dispoziție literalmente zeci de widgeturi, care pot afișa o gamă largă de detalii despre vremea actuală într-o locație la alegere, prognoze orare și zilnice și multe, multe altele. Are un calificativ de 4,9 stele, și pe bună dreptate!

Weawow este cea mai bună aplicație pentru widgeturi de vreme

Weawow este cea mai bună aplicație pentru widgeturi de vreme

Descărcare: Weawow

4. Cel mai bun widget pentru monitorizarea bateriei: Battery Widget Reborn

Ai anxietate că rămâi fără baterie? Sau poate că trebuie să monitorizezi cu atenție consumul bateriei, deoarece vei fi departe de un încărcător pentru o perioadă mai lungă de timp? Atunci, îți prezentăm aplicația Battery Widget Reborn pentru Android. Odată instalată și configurată, aplicația afișează procentajul bateriei în zona de notificare și poți, de asemenea, să plasezi widgeturile sale pe Ecranul de pornire. Unul dintre widgeturi arată graficul de încărcare/descărcare a bateriei, iar celălalt este un simplu indicator al nivelului bateriei.

Battery Widget Reborn, cel mai bun widget pentru monitorizarea bateriei

Battery Widget Reborn, cel mai bun widget pentru monitorizarea bateriei

Descărcare: Battery Widget Reborn

5. Cel mai bun widget pentru numărătoare inversă: Time Until

Această aplicație simplă, disponibilă gratuit în Google Play Store, efectuează numărătoarea inversă până la evenimente personalizate, cum ar fi o vacanță, un obiectiv sau un eveniment de familie. Poți personaliza textul și fundalul și, de asemenea, poți redimensiona widgetul. Să ai un memento care să-ți amintească faptul că vei fi pe o insulă, sorbind cocktailul tău preferat, peste exact două săptămâni, trei zile și opt ore poate face minuni pentru starea ta de bine.

Poți seta tot felul de obiective folosind Time Until

Poți seta tot felul de obiective folosind Time Until

Descărcare: Time Until

Reclamă

6. Cel mai bun widget pentru calendar: Google Calendar

În Play Store, sunt disponibile multe aplicații de calendar colorate și bogate în funcții, dar nimic nu întrece simplitatea lui Google Calendar. Aplicația este preinstalată pe multe dispozitive cu Android și poate afișa calendarul lunar complet sub forma unui widget, precum și o listă de sarcini. Aceasta compensează ceea ce îi lipsește în materie de personalizare cu o interfață curată, care prezintă sarcini și date ușor de citit.

Google Calendar este simplu și ușor de folosit

Google Calendar este simplu și ușor de folosit

Dacă smartphone-ul tău nu are deja Google Calendar, îl poți descărca din Play Store.

7. Cel mai bun widget pentru ceas: Digital Clock Widget

Acest widget simplu afișează data, ora și alarma(-ele), în funcție de preferințele tale. Poți configura fontul, dimensiunea, culorile și transparența fiecărei componente. Ne place faptul că nu are elemente de meniu sau setări inutile, ci doar strictul necesar pentru un widget cu ceas ușor de citit pe Ecranul de pornire.

Un widget simplu cu ceas digital, exact ce ne trebuie

Un widget simplu cu ceas digital, exact ce ne trebuie

Descărcare: Digital Clock Widget

8. Cel mai bun widget multifuncțional: Chronus Information Widgets

Dacă-ți dorești o aplicație care are flexibilitatea de a furniza cea mai largă gamă de date prin intermediul widgeturilor, atunci asigură-te că încerci Chronus. Aceasta dispune de șaisprezece șabloane de widgeturi, de la ceas la știri, calendar și vreme, sau o combinație a acestora. Unele dintre widgeturi, precum Cotații, sunt disponibile doar pentru versiunea Pro (cu plată).

Chronus are cele mai multe widgeturi informative

Chronus are cele mai multe widgeturi informative

Descărcare: Chronus Information Widgets

9. Cel mai bun widget pentru automatizare: Automate

Atunci când trebuie să ajustăm cu precizie comportamentul dispozitivelor noastre cu Android, Automate este aplicația pe care o folosim pentru a crea acțiuni automate. Vrei să setezi soneria pe vibrații când ajungi acasă? Există o automatizare pentru asta. Dorești să optimizezi utilizarea Wi-Fi-ului prin dezactivarea acestuia atunci când nu te afli în raza de acțiune a unei rețele cunoscute? Este perfect posibil. Ceea ce-i și mai tare este că aplicația este susținută de o comunitate activă care creează în fiecare zi automatizări noi și interesante. După ce descarci sau creezi automatizarea necesară, poți plasa un widget pe Ecranul de pornire care să activeze automatizarea.

Automate are o interfață foarte intuitivă pentru crearea automatizărilor

Automate are o interfață foarte intuitivă pentru crearea automatizărilor

Descărcare: Automate

10. Cel mai bun widget pentru monitorizarea sistemului: Device Info

Deși are câteva reclame enervante, Device Info este o aplicație utilă pentru monitorizarea temperaturilor, a sarcinii memoriei și procesorului, a încărcării bateriei și multe altele. Are, de asemenea, mai multe widgeturi (patru în total) care afișează informații despre dispozitiv, memorie și baterie fără a fi nevoie să deschizi aplicația principală și să urmărești reclamele. Din păcate, widgeturile nu sunt personalizabile.

Monitorizează-ți dispozitivul folosind widgetul Device Info

Monitorizează-ți dispozitivul folosind widgetul Device Info

Descărcare: Device Info

11. Cel mai bun widget pentru știri: Feedly - Smarter News Reader

Feedly - Smarter News Reader este una dintre cele mai bune aplicații de flux de știri și are o mulțime de funcții. Una dintre ele este widgetul Feedly, care afișează articole individuale din fluxurile selectate într-o secțiune mare a ecranului. Desigur, dimensiunea widgetului este complet personalizabilă, dar în afară de asta, nu poți schimba formatul sau seta widgetul să afișeze mai multe articole. Poți doar să atingi un buton pentru a trece la următorul articol din flux. Acestea fiind spuse, configurația implicită este bună și ne place să folosim widgetul.

Feedly este una dintre cele mai bune aplicații de flux de știri

Feedly este una dintre cele mai bune aplicații de flux de știri

Descărcare: Feedly - Smarter News Reader

12. Cel mai bun widget pentru fotografii: Google Photos

Încheiem această listă cu încă un widget preinstalat pe multe dispozitive cu Android: Google Photos. Aplicația este managerul implicit de fotografii pentru smartphone-urile Google Pixel și are două widgeturi: Amintirile tale și Persoane și animale. Al doilea prezintă familia, prietenii și animalele de companie, iar primul afișează o colecție de fotografii din diverse momente (excursii, concerte etc.).

Google Photos are cel mai bun widget de fotografii

Google Photos are cel mai bun widget de fotografii

Dacă smartphone-ul tău nu are deja Google Photos, îl poți descărca din Play Store.

Bonus: Creează-ți propriile widgeturi cu KWGT Kustom Widget Maker

Dacă niciunul dintre widgeturile prezentate până acum nu este ceea ce-ți trebuie, poți încerca să-ți creezi propriul widget de la zero folosind KWGT Kustom Widget Maker. Totuși, un avertisment: crearea unui widget este destul de complicată. De asemenea, poți descărca pachete de widgeturi și widgeturi individuale, iar vestea bună este că majoritatea acestora sunt gratuite. Varietatea de widgeturi disponibile este uimitoare și le poți personaliza în continuare, dacă este necesar.

KWGT Kustom Widget Maker - creează-ți propriile widgeturi

KWGT Kustom Widget Maker - creează-ți propriile widgeturi

Descărcare: KWGT Kustom Widget Maker

Ce widgeturi folosești cel mai mult?

Iată, așadar, widgeturile care ne-au plăcut cel mai mult pe dispozitivele cu Android. Sperăm că ai găsit cel puțin un widget nou și interesant în lista noastră. Dacă da, te rugăm să lași un comentariu și să ne spui pe care ai început să le folosești. De asemenea, suntem nerăbdători să ne extindem lista, așa că, dacă ai un widget care crezi că își are locul aici, ne-ar plăcea să ne spui.

Descoperă: Smartphone Accesibilitate Android Aspect și Personalizare Blog Programe Recomandate