4 metode de a schimba imaginea de fundal a smartphone-ului tău cu Android

Chiar dacă nu îți dai seama, vezi fundalul smartphone-ului tău cu Android mai des decât orice altă imagine. Deci este normal să îți alegi cu grijă imaginea de fundal și să o schimbi dacă te plictisești de ea, dacă vezi ceva mai interesant sau dacă vrei ceva care se potrivește dispoziției tale actuale. Știai că există mai multe metode de a schimba imaginea de fundal atât pentru Ecranul de pornire, cât și pentru Ecranul de blocare pe Android? Acest tutorial îți arată cum schimbi imaginea de fundal pe smartphone-uri și tablete cu Android în patru moduri diferite:

NOTĂ: Pentru acest tutorial, am folosit un ASUS ZenFone Max Pro rulând Android 9 Pie. Procedurile sunt similare pe toate dispozitivele cu Android, deci ar trebui să te poți descurca și dacă ai un smartphone de la Samsung, Huawei, Nokia sau alt producător. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă?.

Ce trebuie să știi despre imaginile de fundal pentru smartphone-ul tău cu Android

Implicit, smartphone-ul tău cu Android are pe el câteva fotografii și imagini de fundal, iar unele dintre ele sunt chiar reușite. Au, de asemenea, avantajul de a se potrivi perfect pe ecranul tău. Însă primești doar un număr limitat, deci, oricât de mult ți-ar plăcea, o să te plictisești de ele până la urmă.

Imaginile implicite din Google Foto, pe ASUS ZenFone Max Pro

Din fericire, există mai multe metode de a obține imagini de fundal noi pe smartphone-ul tău cu Android: poți să alegi dintre fotografiile făcute de tine, să descarci imagini de fundal interesante sau să le descarci de pe dispozitivul tău cu Windows 10 device prin Bluetooth sau printr-un cablu USB.

Există două tipuri de imagini de fundal pe care le poți folosi pe smartphone-ul tău cu Android:

  • Imagini de fundal statice sau normale - fotografii și imagini statice. Majoritatea smartphone-urilor cu Android au ecrane cu rezoluție mare, deci ia asta în considerare când te decizi asupra unei imagini de fundal.
  • Imagini de fundal live - animate și uneori interactive, deoarece pot reacționa la acțiunile tale. Unele imagini de fundal live au setările lor, care te lasă să modifici o parte din caracteristicile lor. Poți descărca imagini de fundal live din Magazinul Google Play.

Acest tutorial se concentrează pe imagini de fundal statice, dar instrucțiunile din primele două secțiuni pot fi urmate cu ușurință pentru a seta o imagine de fundal live descărcată înainte. Ar trebui, de asemenea, să poți găsi și activa imagini de fundal live direct din ecranul Toate Aplicațiile.

1. Schimbă imaginea de fundal de pe Android din ecranul principal

Cel mai rapid și mai simplu mod de a schimba imaginea de fundal pe Android este din ecranul principal al smartphone-ului tău. Dacă menții apăsat pe imaginea fundal de pe ecranul principal, apare un meniu. Din el, alege "Imagini de fundal".

Apasă pe Imagini de fundal din meniul ecranului principal

Selectează o aplicație pentru a finaliza acțiunea. Poți alege una dintre imaginile de fundal implicite, o imagine de fundal live, sau poți alege "Finalizați acțiunea utilizând Foto" pentru a seta ca imagine de fundal una dintre pozele și imaginile tale salvate. Apasă pe "Numai o dată", dacă vrei să-ți păstrezi opțiunea de a alege ceva diferit în această etapă, sau pe Întotdeauna, dacă ai de gând să folosești mereu același tip de imagini de fundal. Noi folosim Foto în majoritatea timpului, dar nu ne place să ne limităm, deci am apăsat pe "Numai o dată".

Alege o aplicație pentru a finaliza acțiunea

În următorul ecran, apasă pe dosarul în care este salvată imaginea de fundal pe care o vrei.

Noi am descărcat de curând niște imagini de fundal de sezon, deci am apăsat pe Download (Descărcare).

Apasă pe dosarul cu fotografia pe care vrei s-o folosești

Când se deschide dosarul, apasă pe miniatura fotografiei pe care vrei s-o folosești ca imagine de fundal pe smartphone-ul tău.

Apasă pe fotografia pe care o vrei ca imagine de fundal

Asta te duce la o previzualizare a aspectului imaginii tale pe tot ecranul. Dacă ești mulțumit de alegerea ta, apasă pe "Setați imaginea de fundal".

Pentru a folosi această fotografie, apasă pe Setați imaginea de fundal

Android te întreabă dacă vrei fotografia aleasă ca imagine de fundal pe "Ecranul de pornire", pe "Ecranul de blocare" sau pe amândouă. Apasă pe una dintre opțiuni pentru a aplica imaginea de fundal pe acel(e) ecran(e).

Alege ecranul pentru imaginea ta de fundal

Imaginea de fundal este schimbată instantaneu pe ecranul ales.

2. Schimbă imaginea de fundal de pe Android din aplicația Setări

Poți, de asemenea, să îți schimbi imaginea de fundal din Setările Android. Mai întâi, glisează în sus pe ecranul principal sau apasă pe butonul Toate aplicațiile pentru a deschide ecranul Toate Aplicațiile, iar, apoi, apasă pe Setări.

Apasă pe aplicația Setări pentru a o deschide

În Setări, apasă pe Afișaj.

Accesează Afișaj

Apasă pe "Imagine de fundal" din setările de Afișaj.

Alege Imagine de fundal

Apasă pe tipul de imagini de fundal pe care vrei să-l folosești. Noi am folosit Foto. Poți, de asemenea, să alegi "Imagini de fundal live" sau "Imagini de fundal".

Alege tipul de imagine de fundal dorită

Apasă pe un dosar pentru a-l deschide. Noi am apăsat pe Download (Descărcare) pentru a alege o imagine de fundal de sărbători descărcată recent.

Apasă pe un dosar pentru a-l deschide

Apasă pe miniatura unei fotografii pe care vrei s-o folosești ca imagine de fundal pe smartphone-ul tău cu Android.

Apasă pe o fotografie ca s-o vezi pe tot ecranul

Poți vedea o previzualizare a cum arată imaginea pe tot ecranul.

Apasă pe "Setați imaginea de fundal" pentru a o activa drept imagine de fundal pe Android.

Dacă îți place fotografia, apasă pe Setați imaginea de fundal

Alege unde vrei să apară imaginea de fundal: pe "Ecranul de pornire", pe "Ecranul de blocare" sau pe amândouă.

Apasă pe care ecran(e) vrei imaginea de fundal

Imaginea de fundal este schimbată instant pe ce ecran(e) ai ales.

3. Schimbă imaginea de fundal de pe Android din aplicația Google Foto

Dacă nu știi exact ce vrei, poți să cauți și să setezi o fotografie ca imaginea ta de fundal direct din aplicația Google Foto. Pentru a deschide aplicația Google Foto, glisează în sus pe ecranul tău principal sau apasă pe butonul Toate aplicațiile pentru a deschide ecranul Toate Aplicațiile, și, apoi, apasă pe Google Foto.

Alege Google Foto pentru a deschide aplicația

Când se deschide aplicația, sunt câteva file în partea de jos a ecranului. Dacă te gândești la o imagine din fotografiile tale, ai nevoie de fila Foto. Altfel, du-te la Albume. Noi am ales Albume pentru a accesa imagini care se potrivesc spiritului nostru de Crăciun.

Noi am accesat Albume

Alege o locație cu multe posibile imagini de fundal. Noi am descărcat niște imagini vesele de sărbători, așa că am apăsat pe Download (Descărcare).

Alege dosarul cu imagini de fundal potențiale

Apasă pe miniatura unei imagini pentru a o selecta și a o deschide pe tot ecranul.

Apasă pe o imagine interesantă

Acum poți vedea imaginea mai clar. Dacă nu te poți decide, glisează la stânga sau la dreapta pentru a vedea pe tot ecranul mai multe imagini din același dosar. Când te-ai hotărât, accesează opțiunile contextuale pentru acea imagine. Glisează în sus sau apasă pe butonul care arată ca trei puncte verticale din colțul din dreapta sus al ecranului tău.

Deschide meniul unei imagini

Acum ar trebui să vezi un meniu și niște detalii despre imaginea selectată. În meniul de sub imaginea ta, glisează la stânga pentru a derula printre opțiunile disponibile.

Derulează prin meniul cu opțiuni pentru imaginea ta

Apasă pe opțiunea Folosește ca.

Alege din meniu Folosește ca

Ești întrebat despre un mod de a finaliza acțiunea. Apasă pe "Imagine de fundal".

Alege Imagine de fundal

Fotografia se deschide din nou pe tot ecranul, dar opțiunea "Setați imaginea de fundal" este în partea de sus a ecranului. Apasă pe ea.

Apasă pe Setați imaginea de fundal

Ca ultim pas, trebuie să decizi dacă vrei această imagine de fundal pe "Ecranul de pornire", pe "Ecranul de blocare" sau pe amândouă.

Alege unde este folosită imaginea de fundal

Setarea este aplicată imediat și poți vedea noua ta imagine de fundal pe smartphone-ul tău cu Android.

Spre deosebire de celelalte două metode de a schimba imaginea de fundal pe smartphone-ul tău cu Android discutate mai sus, metoda ilustrată în această secțiune se aplică numai la imagini de fundal statice sau normale. Nu o poți folosi pentru a alege o imagine de fundal live. Pentru a afla alte moduri de a personaliza ecranul principal de pe Android, citește 7 metode de personalizare pentru ecranul principal al dispozitivului tău cu Android.

4. Schimbă imaginea de fundal de pe Android cu aplicația Imagini de fundal de la Google

Aplicația "Imagini de fundal" oferită de Google este un mod excelent de a obține și folosi imagini de fundal noi pe smartphone-ul tău cu Android. O poți folosi inclusiv pentru a-ți schimba automat imaginea de fundal în fiecare zi. Pentru a afla mai multe, citește Schimbă-ți zilnic imaginea de fundal pe dispozitivul tău cu Android.

Galeria aplicației Google Imagini de fundal este organizată pe categorii

Cât de repede te plictisești de imaginea ta de fundal?

Noi ne plictisim repede, deci schimbăm des imaginile de fundal, atât pe smartphone-uri, cât și pe dispozitivele noastre cu Windows 10. Facem asta în funcție de dispoziție, preferințele actuale și perioada din an. De asemenea, noi insistăm să le schimbăm de fiecare dată când scriem un tutorial nou pentru a ne asigura că nu vă plictisiți. Dar tu? Cât de repede te plictisești de imaginile tale de fundal? Există vreo imagine de fundal pe care o iubești în acest moment? Suntem mereu în căutare de idei noi, deci arată-ne sau comentează mai jos.

Descoperă: Smartphone Android Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate