3 moduri de a schimba imaginea de fundal pe smartphone-ul tău Android

3 moduri de a schimba imaginea de fundal pe smartphone-ul tău Android

Deși s-ar putea să nu-ți dai seama, vezi imaginea de fundal pe smartphone-ul tău Android mai des decât orice altă imagine. Așa că este normal să fii pretențios și să o schimbi atunci când te plictisești de cea veche, când vezi ceva mai interesant sau dacă vrei doar să se potrivească cu starea ta de spirit actuală. Știai că există mai multe moduri de a schimba imaginea de fundal atât pentru Ecranul de pornire, cât și pentru Ecranul de blocare pe Android? Acest tutorial îți arată cum schimbi imaginea de fundal pe smartphone-uri și tablete Android, folosind trei metode diferite:

Reclamă

NOTĂ: Pentru acest tutorial, am folosit un Samsung A51 care rulează Android 11 și un Google Pixel 4a cu Android 12. Pașii ar trebui să fie similari, chiar dacă ai un smartphone de la Xiaomi, Asus, Motorola, Nokia sau alt producător. Dacă nu știi versiunea de Android de pe telefonul tău, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă.

Ce trebuie să știi despre imaginile de fundal pentru smartphone-ul Android

În mod implicit, smartphone-ul tău Android vine cu o colecție de poze și imagini de fundal, iar unele dintre ele sunt destul de frumoase. De asemenea, ele au avantajul de a se potrivi perfect cu ecranul tău. Totuși, primești doar un număr limitat, așa că, indiferent cât de mult ți-ar plăcea, te vei plictisi de ele la un moment dat.

Ai la dispoziție multe imagini preinstalate, dar câte din ele sunt pe placul tău?

Ai la dispoziție multe imagini preinstalate, dar câte din ele sunt pe placul tău?

Din fericire, există mai multe modalități de a obține imagini de fundal noi pe smartphone-ul Android: poți alege dintre fotografiile pe care le-ai făcut, poți descărca imagini de fundal interesante sau le poți transfera de pe calculatorul tău cu Windows 10 prin Bluetooth sau cu ajutorul unui cablu USB.

Există două tipuri de imagini de fundal pe care le poți folosi pe smartphone-ul tău Android:

  • Imagini de fundal obișnuite - fotografii și imagini statice. Majoritatea smartphone-urilor Android vin cu ecrane de înaltă rezoluție, așa că ține cont de acest lucru atunci când alegi o imagine de fundal.
  • Imagini de fundal live - animate și uneori interactive, deoarece pot reacționa la acțiunile tale. Unele imagini de fundal live vin cu propriile setări, care îți permit să personalizezi unele dintre funcțiile lor. Poți descărca imagini de fundal live din Magazinul Play și, în funcție de telefon, este posibil să ai o aplicație sau un magazin dedicat pentru teme și imagini de fundal.

Acest tutorial se concentrează pe imagini de fundal statice, dar poți urma aceleași instrucțiuni pentru a seta o imagine de fundal live descărcată anterior.

Reclamă

1. Schimbă imaginea de fundal Android din Ecranul de pornire

Cel mai rapid și simplu mod de a schimba imaginea de fundal Android este de pe Ecranul de pornire al smartphone-ului. Metoda variază ușor în funcție de dispozitiv și versiunea Android. Să începem cu Android 11:

Cum schimbi imaginea de fundal din Ecranul de pornire pe Android 11

În funcție de smartphone-ul tău, pe Android 11, trebuie fie să „ciupești” ecranul (adică să pui două degete pe ecran și apoi să le apropii), fie să apeși și să ții apăsat un spațiu gol de pe Ecranul de pornire până când apar pictogramele de personalizare. În cazul dispozitivelor Samsung Galaxy, ambele acțiuni vor avea același rezultat. Când apar pictogramele de personalizare a Ecranului de pornire, atinge Fundaluri.

Ciupește ecranul și apoi apasă Fundaluri

Ciupește ecranul și apoi apasă Fundaluri

În continuare, ai trei opțiuni. Poți fie să alegi dintre imaginile de fundal care au fost preinstalate pe dispozitiv (Fundalurile mele), să răsfoiești prin Galerie sau să vizitezi magazinul de teme Galaxy (Galaxy Themes) atingând Expl. mai multe fundaluri.

NOTĂ: Pentru a descărca un fundal din magazinul Galaxy Themes, trebuie să te conectezi cu ID-ul tău Samsung. După ce ai descărcat sau cumpărat un fundal din magazin, îl vei găsi în secțiunea Fundalurile mele, în Descărcate.

Să presupunem că ai descărcat un fundal de pe internet folosind browserul. În acest caz, sau dacă ai făcut singur fotografia, imaginea ar trebui să fie în secțiunea Galerie, așa că acceseaz-o. Apoi, selectează imaginea de fundal pe care vrei să o pui pe Ecranul de pornire sau pe Ecranul de blocare. Dacă selectezi mai multe imagini, le poți seta doar ca fundal pentru ecranul de blocare (telefonul va alterna între ele). Apasă pe Efectuat în colțul din dreapta sus al ecranului după ce ai selectat imaginea de fundal dorită.

Intră în Galerie, selectează imaginea dorită, apoi apasă Efectuat

Intră în Galerie, selectează imaginea dorită, apoi apasă Efectuat

Acum, tot ce trebuie să faci este să selectezi una dintre cele trei opțiuni, în funcție de locul în care vrei să fie afișată imaginea: pe Ecranul de pornire, pe Ecranul de blocare sau în ambele locuri. După ce selectezi una dintre opțiuni, ți se prezintă o previzualizare. Confirmă alegerea atingând butonul din partea de jos a ecranului, și gata!

Alege unde vrei să fie afișată imaginea și apoi confirmă acțiunea

Alege unde vrei să fie afișată imaginea și apoi confirmă acțiunea

Cum îți schimbi imaginea de fundal din Ecranul de pornire pe Android 12

Pe Android 12, procedura este ușor diferită. Începe prin a ține degetul apăsat pe un spațiu gol de pe Ecranul de pornire până când apare meniul. Selectează „Imagine de fundal și stil”. Apoi, atinge „Schimbați imaginea de fundal”.

Schimbă imaginea de fundal din Ecranul de pornire

Schimbă imaginea de fundal din Ecranul de pornire

Selecția de fundaluri disponibile este foarte vastă, cel puțin pe smartphone-urile Google Pixel, dar dacă există un anumit fundal pe care îl vrei și l-ai descărcat deja, ar trebui să fie în folderul Fotografiile mele, așa că atinge-l. Dacă telefonul îți cere permisiunea pentru ca aplicația Imagine de fundal și stil să acceseze fișierele de pe dispozitiv, apasă Permiteți.

Apasă Fotografiile mele și permite accesul la conținutul media

Apasă Fotografiile mele și permite accesul la conținutul media

Acum, accesează folderul Download, dacă ai descărcat imaginea de fundal, sau folderul Fotografii, dacă vrei să utilizezi o fotografie pe care ai făcut-o tu cu telefonul. Atinge apoi imaginea dorită.

Navighează până la imaginea dorită și atinge-o

Navighează până la imaginea dorită și atinge-o

Pentru a alege dacă vrei să îl utilizezi pe Ecranul de pornire sau ca fundal pentru Ecranul de blocare, atinge oricare dintre cele două opțiuni pentru a vedea o previzualizare. Selecția propriu-zisă nu se face aici, ci pe următorul ecran, așa că după ce ai încheiat previzualizarea, apasă pe bifa din dreapta-jos. În meniul care apare, selectează opțiunea dorită, iar fundalul va fi aplicat instantanteu.

După previzualizare, apasă pe bifă, apoi alege una din opțiunile de afișare

După previzualizare, apasă pe bifă, apoi alege una din opțiunile de afișare

Acum poți ieși din aplicație apăsând butonul Înapoi sau glisând orizontal din lateralul ecranului.

Reclamă

PONT: Știai că Google oferă o aplicație de imagini de fundal gratuită pentru toți utilizatorii de Android?

2. Schimbă-ți imaginea de fundal din aplicația Galerie/Fotografii

Dacă nu știi exact ce imagine vrei ca fundal, poți să navighezi prin galeria smartphone-ului tău și să setezi fundalul chiar de acolo. Numele aplicației care administrează fotografiile și procedura de setare diferă de la un model de smartphone la altul, așa că să ne uităm mai întâi la dispozitivele Samsung Galaxy care rulează Android 11.

Cum îți schimbi imaginea de fundal din Galerie pe dispozitivele Samsung Galaxy

Pe dispozitivele Samsung Galaxy (ca și pe multe alte smartphone-uri), catalogul foto se numește simplu Galerie. Pentru a-l accesa, atinge fie scurtătura programului de pe ecranul de pornire, fie pictograma acestuia din ecranul Toate aplicațiile.

Aplicația Galerie poate fi accesată și de pe Ecranul de pornire, și din lista de aplicații

Aplicația Galerie poate fi accesată și de pe Ecranul de pornire, și din lista de aplicații

Răsfoiește prin galeria foto până când găsești imaginea de fundal dorită și atinge-o. Apoi, atinge pictograma cu cele trei puncte din colțul din dreapta jos al ecranului și selectează Setare ca fundal.

Atinge imaginea dorită, apoi deschide meniul și selectează Setare ca fundal

Atinge imaginea dorită, apoi deschide meniul și selectează Setare ca fundal

În meniu, alege opțiunea dorită. De asemenea, poți seta imaginea ca fundal pentru apel sau ca fundal afișat în cadrul funcției Always On Display. Atinge apoi butonul din partea de jos a ecranului pentru a confirma acțiunea. După câteva momente, fundalul este aplicat.

Alege unde dorești să fie afișată imaginea, apoi confirmă selecția

Alege unde dorești să fie afișată imaginea, apoi confirmă selecția

Cum schimbi imaginea de fundal din aplicația Google Foto pe Android

Pe telefoanele Pixel, pozele sunt gestionate de aplicația Google Foto. Deschide-o accesând sertarul de aplicații (glisează în sus pe ecran) și apoi atingând pictograma aplicației. Apoi, atinge Fototecă, în colțul din dreapta jos al ecranului. Acum poți să mergi fie la Download (Descărcări), dacă ai descărcat imaginea de fundal dintr-o altă sursă, fie la Cameră foto, dacă ai făcut tu poza.

Lansează aplicația Google Foto și accesează folderul în care se află imaginea dorită

Lansează aplicația Google Foto și accesează folderul în care se află imaginea dorită

Răsfoiește prin imagini și apasă pe imaginea dorită pentru a o mări. Apoi, apasă pe butonul cu trei puncte din colțul din dreapta sus al ecranului.

Atinge imaginea, apoi apasă pe butonul cu trei puncte pentru a vedea mai multe detalii

Atinge imaginea, apoi apasă pe butonul cu trei puncte pentru a vedea mai multe detalii

Derulează la dreapta și la stânga prin opțiunile de meniu și atinge Folosește ca. În funcție de aplicațiile de pe dispozitiv, în următorul ecran vei vedea mai multe opțiuni. Pentru a schimba imaginea de fundal a Ecranului de pornire sau a Ecranului de blocare, atinge „Foto Imagine de fundal”.

Localizează și atinge butonul Folosește ca, apoi alege Foto

Localizează și atinge butonul Folosește ca, apoi alege Foto

Previzualizează ecranul, apoi atinge bifa. În meniu, alege opțiunea care se potrivește nevoilor tale. După câteva momente, imaginea va fi setată ca fundal.

Apasă pe bifă, selectează una din opțiunile din meniu și ai terminat!

Apasă pe bifă, selectează una din opțiunile din meniu și ai terminat!

3. Schimbă imaginea de fundal din aplicația Setări

De asemenea, îți poți schimba imaginea de fundal pe smartphone-ul tău Android deschizând aplicația Setări. O modalitate de a face acest lucru este deschiderea ecranului Toate aplicațiile și apoi atingerea pictogramei Setări. Pe dispozitivele Samsung Galaxy care rulează Android 11, atinge „Imagine de fundal și stil” în meniul de setări. Aceasta deschide exact același ecran ca în metoda 1, așa că din acest punct, poți să urmezi procedura descrisă mai sus.

Cum schimbi imaginea de fundal folosind Setări pe Samsung Galaxy

Cum schimbi imaginea de fundal folosind Setări pe Samsung Galaxy

În mod similar, pe Pixel 4a, care rulează Android 12, în meniul Setări, poți găsi aceeași aplicație „Imagine de fundal și stil” pe care am descris-o în prima metodă. Apasă pe această secțiune și apoi urmează pașii descriși mai sus.

Schimbă imaginea de fundal în Android cu ajutorul aplicației Setări

Schimbă imaginea de fundal în Android cu ajutorul aplicației Setări

Cât de ușor te plictisești de fundalul telefonului tău?

Noi ne plictisim ușor, așa că schimbăm des imaginile de fundal, atât pe smartphone-urile noastre, cât și pe dispozitivele cu Windows. O facem în funcție de stările noastre de spirit, de preferințele noastre actuale și de perioada din an. În plus, insistăm să o schimbăm o dată la câteva tutoriale pentru a ne asigura că nu te plictisești de noi. 🙂 Dar tu? Cât de ușor te plictisești de fundalul de pe telefonul tău? Există vreun fundal care îți place mult acum? Căutăm mereu idei și cataloage noi de imagini de fundal, așa că împărtășește cu noi cele mai tari imagini de fundal pe care le-ai găsit, printr-un link în secțiunea de comentarii.

Descoperă: Smartphone Android Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate