2 metode de a porni Notele Adezive odată cu Windows

Notele adezive reprezintă unul dintre cele mai simple și utile lucruri din sistemele de operare Windows, ele fiind echivalentul electronic al notițelor de hârtie pe care orice angajat care lucrează la birou le cunoaște foarte bine. Dacă ești o astfel de persoană, știi sigur că notițele îți sunt utile doar atâta timp cât ele se lipesc și rămân vizibile. Din păcate, Notele adezive din Windows s-ar putea să nu fie destul de "lipicioase", pentru că nu pornesc automat de fiecare dată când te conectezi la Windows. Dacă și ție ți se pare că acest lucru este o problemă, iată două soluții:

NOTĂ: Presupunem că ești deja familiarizat cu Notele adezive și știi cum să le deschizi și cum să lucrezi cu ele. Dacă nu, poți găsi mai multe informații în acest tutorial: Cum folosim Notele Adezive în Windows. Înainte de a continua, reține și că instrucțiunile funcționează atât în Windows 7 și Windows 8.1, cât și în Windows 10.

Metoda 1. Lasă Notele adezive deschise

Poate că sună puțin ciudat, însă chiar este atât de simplu: dacă vrei ca Notele adezive să fie deschise automat la pornirea Windows, tot ce trebuie să faci este să le lași deschise pe Desktop-ul tău atunci când îți închizi calculatorul. Când îți vei porni calculatorul din nou, Notele adezive pe care le aveai deschise anterior se vor redeschide automat.

Metoda 2. Creează o scurtătură către Notele adezive în folderul Pornire

Dacă, dintr-un oarecare motiv, prima metodă nu funcționează, poți să "forțezi" Notele adezive să fie deschise automat la fiecare pornire a Windows-ului. Pentru a face acest lucru, trebuie să creezi o scurtătură către fișierul executabil al Notelor adezive și să îl pui în folderul Pornire al contului tău de utilizator.

Începe prin a deschide Windows Explorer dacă folosești Windows 7 sau File Explorer dacă folosești Windows 8.1 sau Windows 10. Apoi, în bara de adresă, copiază și lipește această locație: " %APPDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Pornire" .

Această cale te va duce la folderul Pornire corespunzător contului tău de utilizator. În funcție de ce programe ai instalate și configurate să fie deschise la pornirea Windows-ului, s-ar putea să vezi niște fișiere stocate aici.

În folderul Pornire , creează o scurtătură nouă pentru fișierul executabil al Notelor adezive. Locația acestui fișier este următoarea: " %windir%\system32\StikyNot.exe " .

Scurtătura pe care ai creat-o ar trebui să aibă aceeași iconiță ca aplicația Note adezive.

Asta a fost tot! Acum poți să închizi Windows Explorer sau File Explorer și poți de asemenea să închizi și Notele adezive. De aici înainte, Notele adezive se vor deschide de fiecare dată când îți pornești calculatorul cu Windows.

Concluzie

Așa cum ai văzut, este ușor să îți configurezi Notele adezive astfel încât să se deschidă de fiecare dată când te conectezi la calculatorul tău cu Windows. Dacă prima metodă pe care ți-am arătat-o nu îți place sau nu funcționează, a doua cu siguranță va merge. Dacă ai întrebări sau probleme, nu ezita să folosești comentariile de mai jos.