Cum actualizezi manual aplicații și jocuri din Microsoft Store

Microsoft Store

În Windows 10, Microsoft Store se ocupă de procesul de actualizare automată al jocurilor și aplicațiilor, descărcate din el și nu prin alte canale de distribuție precum Steam, saituri de pe internet ori aplicații terțe. Asta nu înseamnă însă și că aplicațiile sunt mereu actualizate rapid. Există o întârziere între momentul în care o actualizare este lansată în Microsoft Store și când aceasta ajunge pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Din fericire, Windows 10 îți dă opțiunea să forțezi o verificare manuală, astfel încât să-ți poți instala actualizările rapid. Iată cum verifici manual dacă există actualizări pentru aplicațiile și jocurile tale, în Microsoft Store:

Cum să obții manual actualizări pentru aplicațiile și jocurile din Windows 10 folosind Microsoft Store

Asigură-te că te-ai conectat la internet și apoi deschide Microsoft Store. Apasă pe dala sa din Meniul Start. Alternativ, poți căuta folosind cuvintele "microsoft store" și să dai clic pe rezultatul corespunzător.

Dala Microsoft Store din Windows 10

În aplicația Microsoft Store, dă clic pe butonul format din trei puncte de suspensie din colțul dreapta sus. În meniul care se deschide, apasă pe "Descărcări și actualizări".

Microsoft Store - mergi la Descărcări și actualizări

Microsoft Store încarcă o nouă pagină unde vezi "Actualizările disponibile" și "Activitatea recentă". Vezi aplicațiile și jocurile pe care le-ai descărcat recent folosind Microsoft Store și când au fost modificate ultima oară.

Dacă vrei să pornești o căutare automat pentru actualizări și o instalare automată a actualizărilor disponibile, apasă pe Obțineți actualizări în colțul din dreapta sus.

Apasă pe Obțineți actualizări în Microsoft Store

Microsoft Store începe prin a verifica actualizările disponibile. Dacă există actualizări disponibile pentru instalare, vezi progresul pentru fiecare aplicație și joc în parte. Dacă vrei, poți și să pui pe pauză una sau mai multe actualizări care se descarcă, apăsând butonul Pauză pentru aplicația și jocul pe care vrei să-l oprești.

Descărcarea de actualizări pentru aplicații și jocuri pentru Windows 10

Atunci când toate aplicațiile sunt instalate și actualizate, Microsoft Store afișează un mesaj care spune că "Sunteți gata" și că "Toate aplicațiile și jocurile dvs de încredere din Microsoft Store beneficiază de cele mai recente actualizări".

Toate actualizările au fost instalate de către Microsoft Store

Ți-ai actualizat aplicațiile și jocurile pentru Windows 10 din Microsoft Store?

Așa cum ai văzut în acest ghid, verificarea manuală a actualizărilor pentru aplicații și jocuri este ușoară. Tot ce trebuie să reții este că trebuie să faci asta din Microsoft Store și să urmezi pașii descriși mai sus.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Sistem și Securitate Windows