Windows Movie Maker - Descarcă cele mai bune 7 alternative

Windows Movie Maker - Descarcă cele mai bune 7 alternative

Programul Windows Movie Maker al celor de la Microsoft a fost unul dintre cele mai populare programe de editare video pentru Windows, pentru multă vreme. Era gratuit, ușor de folosit și producea rezultate bune pentru utilizatorii de acasă. Însă, din moment ce Microsoft a decis să îi oprească dezvoltarea, nu mai există suport și actualizări pentru Movie Maker. Dacă folosești Windows 10, o alternativă excelentă este tot o aplicație de la Microsoft, Editor video, dar dacă folosești alte sisteme de operare, trebuie să cauți alternative. Pentru a îți ușura căutarea unui înlocuitor bun pentru Movie Maker, am creat o listă de aplicații gratuite similare cu el:

Reclamă

1. Editor video (doar pentru Windows 10)

Windows 10 include un instrument de editare video mai puțin cunoscut, dar care este unul dintre cei mai buni înlocuitori pentru Windows Movie Maker. Se numește Editor video și este integrat în aplicația Fotografii. Cel mai bun lucru la el este că este complet gratuit și deja prezent în Windows 10. Editor video te ajută să creezi clipuri video din fotografiile și videoclipurile pe care le selectezi, să adaugi etichete de titlu, să schimbi stilul textului, să decupezi, să împarți și să rotești clipurile video. De asemenea, poți aplica efecte de mișcare imaginilor și clipurilor video, să adaugi filtre precum sepia, aventură, cerneală sau arcade, să introduci efecte 3D, muzică și altele. Este o alternativă excelentă pentru Windows Movie Maker și ni s-a părut a fi așa de bine realizat și cu atât de multe opțiuni că l-am numi Movie Maker pentru Windows 10!

Editor video: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker, în Windows 10
Editor video: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker, în Windows 10

Dacă vrei să înveți cum să lucrezi cu Editorul video din Windows 10, citește 12 lucruri pe care le poți face cu aplicația Editor video din Windows 10.

Descărcare: Fotografii Microsoft (aplicația include Editor video)

2. Shotcut

Shotcut este una dintre cele mai bune alternative pe care le-am putut găsi pentru Windows Movie Maker. Este un editor video cu o interfață de utilizare simplă, design plăcut și care este ușor de înțeles și folosit. Shotcut suportă multe formate de fișiere, atât pentru video, cât și pentru audio și include toate instrumentele de bază pentru editarea video de care ai putea avea nevoie. Poți să tragi fișiere video și audio după cum îți place, le poți tăia și decupa și poți să adaugi filtre peste ele. Este posibil să nu îți placă faptul că nu poți să adaugi tranziții în clipurile video. Cu excepția cazului în care vrei neapărat asta, Shotcut te va mulțumi pe deplin cu rezultatele finale pe care le obții de la el.

Shotcut: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker
Shotcut: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker

Shotcut este complet gratuit pentru descărcare și instalare și este disponibil nu doar pentru Windows, ci și pentru Mac și Linux.

Descărcare: Shotcut

3. VideoLAN Movie Creator

VideoLAN Movie Creator, sau VLMC pe scurt, este un instrument de editare video dezvoltat de VideoLAN, aceeași organizație care produce și faimosul VLC media player. VLMC este o aplicație multi-platformă care este disponibilă pentru Windows, Linux și Mac OS X.

Reclamă

Avantajul principal al VLMC față de toate celelalte instrumente din lista noastră este că este capabil să lucreze cu aproape orice tip de fișiere video și audio pe care ți le poți imagina. De asemenea, este ușor de folosit, deoarece interfața sa nu este deloc complicată. Însă, oferă destule instrumente și opțiuni pe care le poți folosi pentru a crea exact ce vrei. Ai opțiuni pentru adăugarea, împărțirea și decuparea clipurilor video. Poți să adaugi piste audio și poți să incluzi efecte de tranziție dacă vrei. Când ai terminat de editat, poți să specifici ce nivel de calitate și la ce rezoluție îți salvezi clipul video.

VideoLAN Movie Creator: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker
VideoLAN Movie Creator: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker

Din păcate, în timp ce foloseam și testam VLMC, ni s-a părut a fi instabil deoarece s-a blocat în timpul redării clipurilor noastre video. Dacă ai însă destulă răbdare pentru a reîncerca să îți creezi clipurile video, VLMC face o treabă excelentă într-un final. VLMC este complet gratuit și, mai mult, este și open-source, ceea ce înseamnă că oricine poate să contribuie la dezvoltarea acestui program. Dacă ți-a plăcut Windows Movie Maker, dar ți-ai fi dorit să ai mai multe opțiuni și unelte la dispoziție, atunci VideoLAN Movie Creator s-ar putea să fie un editor video mai bun pentru tine.

Descărcare: VideoLAN Movie Creator

4. Ezvid

Ezvid este una dintre cele mai simple și mai ușor de folosit editoare video din lume. Este disponibil gratuit și scopul lui principal este de a îți înregistra ecranul. Totuși, el suportă și adăugarea de clipuri video din surse locale precum unitățile tale de stocare. Interfața sa este spartană și puținele opțiuni disponibile sunt ușor de identificat. Ezvid îți dă voie să setezi un titlu și o descriere pentru clipul tău video, o imagine de tip watermark pe care o poți alege, precum și să adaugi muzică de fundal dintr-o listă de mixuri incluse în aplicație sau din fișierele tale audio. După ce termini de editat clipul video, poți să îl salvezi cu un singur clic. Din păcate, nu există opțiuni de a alege formatul sau calitatea fișierului video final, care este salvat întotdeauna ca fișier Windows Media Video cu extensia .wmv.

Ezvid: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker
Ezvid: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker

Ezvid este complet gratuit, însă toate clipurile video pe care le creezi au o scurtă introducere cu un mesaj în care se spune că au fost create cu Ezvid. Totuși, poți, pur și simplu, să ștergi acest mesaj din clipul final. Dacă ți-a plăcut Windows Movie Maker deoarece era simplu de folosit, atunci există o șansă să îți placă și Ezvid.

Descărcare: Ezvid

Reclamă

5. Avidemux

Avidemux este un alt editor video fără complicații, pe care oricine îl poate folosi fără a fi nevoie să citească documentația mai întâi. Interfața de utilizare este simplă și urâtă. Însă, face ce trebuie să facă. Există doar câteva butoane disponibile pe interfața de utilizare principală, iar meniul de sus nu conține prea multe opțiuni, deși ai putea fi tentat să crezi altceva. Totuși, dacă vorbim despre codecurile video folosite, lucrurile se schimbă și primești o mulțime de opțiuni din care poți să alegi ce vrei, inclusiv diferite filtre pe care le poți aplica pe clipurile tale video. Cu Avidemux, începi prin a deschide clipul video pe care vrei să îl editezi, după care poți să lipești noi clipuri video dacă vrei. În plus, poți să și tai clipurile video după bunul plac, cu ajutorul indicatorilor de început și sfârșit din partea de jos a scalei de timp.

Avidemux: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker
Avidemux: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker

Avidemux este gratuit și, pe lângă Windows, este disponibil și pentru Linux, BSD și Mac OS X. Suportă o gamă largă de codecuri video cu care poate să lucreze. Dacă nu te deranjează interfața învechită, s-ar putea ca Avidemux să îți placă mai mult decât alte editoare video asemănătoare.

Descărcare: Avidemux

6. VSDC Free Video Editor

VSDC Free Video Editor este un editor video mai sofisticat și mai evoluat decât multe dintre celelalte alternative la Windows Movie Maker. Acesta arată mai finisat și, în același timp, te ajută să îți editezi clipurile video la fel de ușor cum o făcea și Windows Movie Maker. VSDC Free Video Editor are multe opțiuni și setări cu care te poți juca și îți oferă toate instrumentele pe care ți le-ai putea dori sau de care ai putea avea nevoie pentru editarea clipurilor tale video la un nivel profesionist. Poți să lucrezi cu fișiere video multiple, poți să le decupezi, să le împarți, să le aranjezi așa cum vrei, și poți chiar și să adaugi subtitrări dacă este cazul. Dacă îți plac efectele video sau audio, poți să adaugi și așa ceva. VSDC Free Video Editor poate să lucreze cu o mulțime de formate populare pentru fișierele video și suportă și clipurile video la rezoluții 4K.

VSDC Free Video Editor: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker
VSDC Free Video Editor: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker

Deși are niște probleme de stabilitate (pe calculatorul nostru de teste s-a blocat de câteva ori), este una dintre cele mai bune alternative pe care le-ai putea găsi pentru Windows Movie Maker. VSDC Free Video Editor este gratuit pentru descărcare și utilizare, dar îți cere să cumperi o licență Pro dacă vrei să ai acces la instrumente avansate precum accelerarea hardware.

Descărcare: VSDC Free Video Editor

7. VideoPad Video Editor

VideoPad Video Editor este un program cu o interfață de utilizare care arată învechit și pare să fi venit direct din era Windows XP. Însă acesta nu este neapărat un lucru rău, mai ales pentru utilizatorii care își amintesc cum foloseau Windows Movie Maker pe Windows XP. Altfel,VideoPad Video Editor este relativ ușor de folosit. Îți dă posibilitatea de a îți edita clipurile video, de a personaliza pista audio și de a face alte lucruri precum decuparea sau lipirea de fișiere video. Dacă vrei, poți să adaugi efecte video și audio, precum și să inserezi tranziții în clipurile video pe care le editezi. Ai chiar și o opțiune de a include subtitrări.

VideoPad Video Editor: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker
VideoPad Video Editor: un înlocuitor pentru Windows Movie Maker

Cât timp am lucrat cu VideoPad Video Editor, am avut senzația de similaritate cu Windows Movie Maker la modul în care lucrează cu clipurile video. Totuși, trebuie să admitem că suntem puțin tulburați de faptul că, deși acest program este gratuit pentru utilizarea acasă, există și o versiune comercială a programului, destinată tot utilizării de acasă. Aparent, unele caracteristici și pluginuri funcționează doar dacă plătești pentru aplicație. Însă nu am putut să găsim nicio listă cu descrierea detaliată a acelor caracteristici, nicăieri pe saitul web VideoPad. Per total, acesta este o alternativă la Windows Movie Maker care merită cel puțin încercată.

Descărcare: VideoPad Video Editor

Știi și alte alternative excelente pentru Windows Movie Maker?

Acestea sunt alternativele noastre preferate pentru Windows Movie Maker. Unele dintre ele sunt mai ușor de folosit decât altele, unele dintre ele arată mai bine decât altele, iar unele oferă mai multe opțiuni decât celelalte. Deși unii oameni ar putea să spună că Windows Movie Maker nu poate fi niciodată înlocuit, noi sperăm că vei putea să găsești un editor video similar în lista noastră. Știi și alte programe asemănătoare cu Windows Movie Maker care ar trebui să facă parte din lista noastră? Spune-ne în comentariile de mai jos și vom actualiza acest articol.

Descoperă: Divertisment Blog Programe Recomandate Windows