Salvează cadre din clipurile video ca imagini, cu VLC media player

Ai vrut vreodată să capturezi un cadru dintr-un clip video sau dintr-un film și să îl salvezi ca imagine pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows? Poate că ai vrut să îl folosești pentru a crea un meme amuzant sau poate că ai vrut să îl folosești ca fundal de ecran pe Desktop. Până la urmă, într-o lume a videoclipurilor 1080p și a filmelor 4K, folosirea cadrelor video sub formă de imagini statice pentru fundalul Desktop-ului tău chiar poate să îți facă monitorul să arate extraordinar de bine. Întrebarea este: Cum faci să capturezi acele cadre și apoi să le salvezi drept imagini? Astăzi îți vom arăta una dintre cele mai ușoare metode prin care poți să faci acest lucru, cu ajutorul popularei aplicații gratuite VLC media player.

Pasul 1. Instalează VLC media player pe calculatorul tău

Există mai multe metode de a captura cadrele dintr-un clip video, dar cea mai simplă și cea mai rapidă dintre ele, cel puțin din punctul nostru de vedere, este să folsoești VLC media player. Un alt lucru bun la această metodă este că funcționează în toate sistemele de operare Windows moderne: Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7.

VLC media player este probabil cel mai popular player video din lume. Este un software multimedia gratuit și open source capabil să redea aproape orice fel de fișier video. Dacă nu îl ai încă pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows, mergi și descarcă-l de pe saitul web oficial VideoLAN , iar apoi instalează-l .

Dacă nu ai văzut cum arată VLC media player până acum, iată-l:

VLC media player, Windows, capturi, ecran, cadre, video, imagini

Pasul 2. Deschide filmul sau clipul video în VLC media player

Cel de-al doilea pas pe care trebuie să îl faci este să folosești VLC media player pentru a deschide clipul video din care vrei să capturezi cadre și să le salvezi ca imagini.

Deschide VLC media player și apasă pe butonul Media din colțul stânga sus al aplicației. În meniu, vei găsi opțiuni pentru deschiderea unui clip video dintr-o mulțime de surse: fișiere, foldere, discuri sau chiar și stream-uri. Alege sursa potrivită în cazul tău, navighează sau scrie adresa clipului video și apoi treci la pasul următor al acestui ghid. Nu uita să apeși pe Deschidere după ce ai selectat filmul.

VLC media player, Windows, capturi, ecran, cadre, video, imagini

Pasul 3. Folosește VLC media player pentru a “Obține o captură de ecran”

După ce ai deschis clipul video în VLC media player , folosește cursorul de sub video pentru a merge la cadrul pe care vrei să îl capturezi și să îl salvezi ca imagine. Apoi, pune pe pauză clipul video.

VLC media player, Windows, capturi, ecran, cadre, video, imagini

Dacă știi exact momentul la care se află cadrul pe care vrei să îl capturezi, poți să sari direct acolo, folosind opțiunile de redare. Deschide meniul Redare și apasă pe opțiunea “Salt la un timp specific”. Sau, dacă preferi să folosești tastatura, poți să apeși simultan pe tastele Ctrl + T ca să obții același rezultat.

VLC media player, Windows, capturi, ecran, cadre, video, imagini

VLC media player va deschide o mică fereastră de dialog în care poți să introduci timpul la care vrei să sari.

VLC media player, Windows, capturi, ecran, cadre, video, imagini

La final, după ce te-ai hotărât ce cadru vrei să capturezi, deschide meniul Video din partea de sus a VLC media player și apoi apasă pe ultima opțiune din el: “Obține o captură de ecran”.

VLC media player, Windows, capturi, ecran, cadre, video, imagini

Acțiunea anterioară va captura cadrul la care se află clipul video, după care îl va salva automat ca imagine PNG în folderul tău de Imagini.

Pasul 4. Verifică imaginile cu cadrele video pe care le-ai capturat

Ca să ajungi la cadrele capturate, deschide File Explorer (în Windows 10 sau Windows 8.1) sau Windows Explorer (în Windows 7) și mergi la “C:Utilizatori[Numele tău de utilizator]Imagini”. Aici vei găsi toate cadrele pe care le-ai capturat cu VLC media player.

VLC media player, Windows, capturi, ecran, cadre, video, imagini

Concluzie

Acum știi cum să capturezi cadrele care îți plac din filmele și clipurile tale video preferate, dar și cum să le salvezi ca imagini separate pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows. Încearcă să faci asta și spune-ne cum a mers. Dacă ai întrebări sau probleme, nu ezita să folosești comentariile de mai jos. Poate te putem ajuta.