Cum faci apeluri audio și video cu grupuri de persoane, în Skype pentru Windows, Android și iOS

Skype îți oferă opțiuni pentru a vorbi sau a face apeluri audio și video cu familia, prietenii și colegii tăi. Mai mult, poți să faci apeluri audio și video de grup, în mod gratuit. De asemenea, nu este necesar să instalezi niciun software suplimentar pentru ca apelurile de grup să funcționeze, deoarece această facilitate este deja inclusă în aplicațiile Skype pentru Windows, Android și iOS. Citește acest tutorial și află cum faci apeluri audio și video cu grupuri în Skype, indiferent că folosești un PC cu Windows, un smartphone cu Android sau un iPhone:

NOTĂ: Skype îți permite să creezi apeluri audio și video de grup cu persoane care folosesc platforme diferite. Apelurile de grup pot include utilizatori care au Skype instalat pe orice dispozitive cu Windows, Android sau iOS, în orice combinație.

Cum faci apeluri audio și video de grup, în Skype pentru Windows

Înainte de a încerca să inițiezi un apel audio sau video de grup, trebuie să adaugi persoanele pe care vrei să le contactezi. Poți să faci un apel pentru a intra în conferință tuturor persoanelor din grup, fără a fi necesar să suni individual pe fiecare.

Există două metode pe care le poți folosi pentru a începe să construiești lista de oameni care vrei să fie parte din apelul de grup. Pentru prima metodă, trebuie să accesezi lista de Contacte și apoi să selectezi prima persoană cu care vrei să vorbești.

Selectarea primei persoane pe care o incluzi în apelul de grup din Skype

Persoana pe care ai selectat-o este primul membru al apelului tău de grup. Apoi, trebuie să adaugi următorii participanți la conversație. Pentru asta, apasă pe butonul "Creează un grup nou" din partea dreapta sus a ferestrei de chat.

Crearea unui grup nou în Skype pentru Windows

Skype deschide o fereastră de dialog numită "Adaugă la grup", în care poți să vezi toate contactele tale. Folosește câmpul de căutare sau derulează lista până găsești persoana pe care vrei să o adaugi la apelul de grup. Când o găsești, apasă pe numele său.

Selectarea celorlalte persoane care sunt incluse în grupul Skype

După ce apeși pe un nume, Skype adaugă imediat la grup acea persoană. Poți să o vezi în lista din partea de sus a ferestrei de dialog. Continuă să adaugi toți oamenii pe care vrei să îi inviți la conferință.

Lista de oameni din grupul Skype

O altă metodă de a începe un apel de grup este să creezi mai întâi chat-ul de grup. Pentru asta, apasă pe butonul +Chat din partea stângă a ferestrei Skype.

Începerea unui nou chat în Skype

Apoi apasă pe opțiunea "Chat în grup nou" din meniu.

Selectarea opțiunii de a crea un Chat în grup nou

Skype îți cere să alegi un nume pentru noul grup pe care îl creezi. Tastează un nume care îți place și apoi apasă pe butonul Următorul din colțul dreapta jos al ferestrei. El arată ca o săgeată îndreptată spre dreapta.

Alegerea unui nume pentru grupul Skype

NOTĂ: Poți să adaugi și o poză pentru grup, dacă vrei, apăsând pe înlocuitorul de imagine din fereastra de dialog "Chat în grup nou".

Apoi, Skype deschide lista ta de contacte. Apasă pe persoanele pe care vrei să le adaugi grupului. De fiecare dată când apeși pe o persoană, poți vedea că a fost adăugată grupului, în lista din partea de sus a dialogului.

Lista persoanelor din grupul Skype

Când ai terminat de adăugat toate persoanele, apasă pe butonul Terminat din colțul dreapta sus al dialogului "Creează un grup nou".

Finalizarea creării unui grup în Skype

Acum Skype are nevoie de câteva momente să creeze noul grup. Când este gata, vezi ceva similar cu captura de ecran de mai jos.

Un grup creat în Skype

Pentru a începe un apel audio cu acest grup, apasă pe butonul Apel audio din colțul din dreapta sus al ferestrei. Pictograma sa arată ca un telefon.

Începerea unui Apel audio cu un grup din Skype

Pentru a începe un apel video cu grupul tău, apasă pe butonul Apel video din colțul din dreapta sus al ferestrei. Pictograma sa arată ca o cameră video.

Începerea unui Apel video cu un grup din Skype

Cum faci apeluri audio și video de grup, în Skype pentru Windows

Pentru a putea face un apel audio sau video cu un grup de pe un smartphone sau tabletă cu Android, ori de pe un iPhone sau iPad, trebuie mai întâi să creezi un grup. Pașii următori sunt la fel pe ambele sisteme de operare mobile. Pentru simplitate, în această secțiune folosim capturi de ecran cu ambele sisteme: în stânga poți vedea un ecran de Android, iar în dreapta unul de iOS.

Începe prin a deschide Skype și apoi apasă pe butonul "chat nou". În Android, se găsește în colțul din dreapta jos al ecranului, în timp ce în iOS se găsește în colțul din dreapta sus al ecranului.

Începerea unui chat nou în Skype pentru Android și Skype pentru iOS

Pe ecranul Chat nou, apasă pe butonul Chat în grup nou din stânga sus.

Opțiunea de a crea un Chat în grup nou în Skype pentru Android sau iOS

Scrie un nume pentru noul grup pe care îl creezi și apoi apasă pe butonul Următorul, ce arată ca o săgeată. Poți să asociezi și o poză grupului, dacă vrei, apăsând pe înlocuitorul de imagine de deasupra numelui grupului.

Alegerea unui nume pentru grupul Skype, în Android și iOS

Pe ecranul următor, Skype îți arată o listă cu toate contactele tale. Caută sau derulează și apasă pe oamenii pe care vrei să îi adaugi grupului. Cei pe care i-ai adăugat deja sunt evidențiați și sunt afișați și în partea de sus a ecranului.

Adăugarea de persoane la grupul Skype, în Android sau iOS

Așteaptă câteva momente până când Skype creează grupul și adaugă toți oamenii pe care i-ai selectat. Apoi, se deschide automat fereastra de chat a grupului.

Dacă vrei să inițiezi un apel audio cu grupul, apasă pe butonul telefon din colțul dreapta sus al ecranului.

Inițierea unui apel audio cu un grup, în Skype pentru Android sau iOS

Dacă vrei să inițiezi un apel video cu grupul, apasă pe butonul cameră video aflat tot în colțul din dreapta sus al ecranului.

Inițierea unui apel video cu un grup, în Skype pentru Android sau iOS

Și asta este tot: acum nu îți mai rămâne decât să aștepți ca persoanele din grupul tău să îți răspundă la apel, audio sau video, și să începi să vorbești. :)

Ție îți plac opțiunile de apel audio și video de grup din Skype?

Noi folosim uneori apelurile de grup prin Skype pentru întâlnirile echipei Digital Citizen, deoarece nu ne aflăm cu toții în același loc. Faptul că poți să setezi grupuri cu contactele tale, anterior apelurilor, după care să îi suni cu o simplă apăsare a unui buton, este un lucru excelent. Această facilitate din Skype oferă conferințe audio și video de calitate și fără probleme de conexiune. Ție îți place această facilitate? Folosești Skype des pentru a face apeluri audio sau video cu prietenii sau partenerii tăi de business? Spune-ți opinia în secțiunea de comentarii de mai jos.