6+ aplicații de "lumină de noapte" pentru Android

6+ aplicații de

Mulți dintre noi am devenit foarte"atașați" de smartphone-uri - aceste minuni tehnologice care reușesc să facă aproape pe oricine să se uite la ele permanent: la muncă, în pat, în metrou, în avion, în cafenele, peste tot. Pe lângă tot ce aduc bun, smartphone-urile au și puterea de a ne obosi ochii și de a nu ne permite să dormim bine. Acest lucru se întâmplă pentru că tindem să ne folosim smartphone-urile și să ne uităm la ecranele lor până în momentul în care adormim. Asta nu este bine deoarece lumina albastră emisă de ecranele lor ne afectează ritmul circadian și nu ne lasă să dormim. În afară de cazul în care te-ai hotărât să nu îți mai folosești smartphone-ul sau tableta cu Android timp de câteva ore înainte să adormi, o soluție pentru a reduce efectul negativ al luminii albastre emise este să instalezi și să folosești o aplicație care să o filtreze. Noi am încercat câteva dintre cele mai populare aplicații din această nișă și am ajuns la o listă cu câteva pe care le considerăm a fi cele mai bune:

Reclamă

1. Twilight (Blue light filter for better sleep)

Una dintre cele mai bune aplicații de "lumină de noapte" pe care le vei găsi în magazinul Google Play pentru filtrarea luminii albastre se numește Twilight. Pentru a bloca lumina albastră emisă de smartphone-ul sau tableta ta cu Android, aplică un filtru roșu peste ecran. Suplimentar, poate și să micșoreze nivelul de luminozitate al ecranului pentru a reduce efectul negativ asupra ochilor chiar și mai mult. Filtrul poate fi aplicat automat în timpul nopții, îl poți programa în perioadele pe care le alegi și poate fi activat și manual. Dacă alegi să activezi filtrul în timpul nopții, Twilight va face acest lucru pe baza orei de răsărit și de apus locale, lucru care nouă ne place foarte mult.

Aplicații de lumină de noapte pentru Android: Twilight
Aplicații de lumină de noapte pentru Android: Twilight

Descărcare: Twilight (Blue light filter for better sleep)

PONT: Dacă nu știi cum să deschizi Magazinul Play pe smartphone-ul tău cu Android, citește: 5 moduri de a deschide Magazinul Google Play pe Android.

2. sFilter - Blue Light Filter

sFilter - Blue Light Filter este încă o aplicație populară de tip "lumină de noapte" care îți permite să activezi manual un filtru de lumină albastră, ori de câte ori ai nevoie de așa ceva. În plus, îți permite și să configurezi un orar pentru activarea și dezactivarea filtrului de lumină albastră la ore specificate manual de către tine. Aplicația suportă diverse filtre de culoare pe care le poți alege în funcție de preferințele tale, precum și controale pentru opacitate și niveluri de luminozitate.

Reclamă

Un lucru pe care l-am apreciat și suntem siguri că și mulți dintre voi o vor face este faptul că sFilter - Blue Light Filter vine și cu un widget pe care îl poți folosi pentru a activa sau dezactiva foarte rapid filtrul. Widget-ul stă deasupra oricărei aplicații deschise pe ecranul Android-ului tău, așa că nu trebuie să comuți între aplicații ca să activezi sau dezactivezi modul de "lumină de noapte".

Aplicații de lumină de noapte pentru Android: sFilter - Blue Light Filter
Aplicații de lumină de noapte pentru Android: sFilter - Blue Light Filter

Descărcare: sFilter - Blue Light Filter

PONT: Dacă nu știi cum să instalezi aplicații din Magazinul Play, citește: Folosește Magazinul Google Play pentru a instala aplicații și jocuri pentru Android.

3. Blue Light Filter - Night Mode, Night Shift

O alternativă bună care va limita lumina albastră emisă de smartphone-ul sau tableta ta cu Android, este Blue Light Filter - Night Mode, Night Shift. Poate să micșoreze luminozitatea ecranului și poate să aplice un filtru care să schimbe culorile afișate cu niște culori mai naturale. De fapt, te lasă chiar să alegi ce tip de lumină naturală vrei să fie folosită de către aplicație: Night shift (Noapte), Candlelight (Lumânare), Dawn (Răsărit), Incandescent Lamp (Bec incandescent), Fluorescent Lamp (Bec fluorescent / Neon) ori Sunlight (Lumina soarelui / de zi). Desigur, poți să ajustezi și manual intensitatea filtrului, dacă preferi.

Aplicații de lumină de noapte pentru Android: Blue Light Filter - Night Mode, Night Shift
Aplicații de lumină de noapte pentru Android: Blue Light Filter - Night Mode, Night Shift

Descărcare: Blue Light Filter - Night Mode, Night Shift

PONT: Dacă ai instalat una dintre aplicațiile recomandare de noi în acest articol și nu îți place, iată cum o ștergi de pe smartphone-ul tău: 4 moduri de a dezinstala aplicații pe Android.

4. Bluelight Filter for Eye Care - Auto screen filter

Bluelight Filter for Eye Care - Auto screen filter este o aplicație de "lumină de noapte" foarte simplă care nu poate să îți scadă luminozitatea ecranului pentru a îți proteja ochii. Ea doar schimbă culorile afișate în niște culori mai calde, cu mai puțin albastru. Poate fi activată și dezactivată manual, poți să ajustezi intensitatea filtrului aplicat și poți și să alegi să folosești unul dintre cele șapte filtre de culori predefinite.

Aplicații de lumină de noapte pentru Android: Bluelight Filter for Eye Care - Auto screen filter
Aplicații de lumină de noapte pentru Android: Bluelight Filter for Eye Care - Auto screen filter

Descărcare: Bluelight Filter for Eye Care- Auto screen filter

5. Bluelight Filter - Night Mode

Posibil cea mai simplă aplicație de Android creată pentru a reduce lumina albastră, aplicația Bluelight Filter - Night Mode face ceea ce zice și nimic mai mult. Îți oferă cinci filtre de culori diferite și poți să folosești un cursor pentru a crește sau pentru a reduce intensitatea filtrului selectat, dar cam asta este tot. Nu ai opțiuni de automatizare, nu poți să reduci luminozitatea ecranului și, din păcate, vei avea jumătate de ecran plin cu reclame, dacă folosești versiunea gratuită. Totuși, este foarte ușor de folosit și funcționează bine, așa că o considerăm o opțiune mai bună decât alte aplicații de "lumină de noapte".

Aplicații de lumină de noapte pentru Android: Bluelight Filter - Night Mode
Aplicații de lumină de noapte pentru Android: Bluelight Filter - Night Mode

Descărcare: Bluelight Filter - Night Mode

6. Night Owl - Screen Dimmer & Night Mode

Night Owl - Screen Dimmer & Night Mode este o aplicație de Android care, pentru a reduce lumina albastră emisă de dispozitivul tău, reduce lumina emisă de ecran și aplică și un filtru de culori peste el. Poate fi activat sau dezactivat manual precum și automat, pe baza unui program pe care tu îl alegi. Poate să se activeze automat în timpul nopții, folosind orele de răsărit și de apus ale locației tale, dar din păcate aceasta este o caracteristică premium, la care ai acces doar dacă îți cumperi aplicația.

Reclamă

Un lucru care ni s-a părut a fi interesant este faptul că îți dă opțiunea de a folosi un "filtru avansat", adică poți să alegi manual valorile de roșu, verde și albastru pentru filtrul de "lumină de noapte".

Aplicații de lumină de noapte pentru Android: Night Owl - Screen Dimmer & Night Mode
Aplicații de lumină de noapte pentru Android: Night Owl - Screen Dimmer & Night Mode

Descărcare: Night Owl - Screen Dimmer & Night Mode

7. Modul Night Light (Lumină de noapte) inclus standard pe smartphone-ul tău cu Android

Nu în ultimul rând, mai există și opțiunea pe care majoritatea smartphone-urilor cu Android 7 Nougat sau mai nou o includ în mod standard. Android folosește denumirea de Night Light (Lumină de noapte) pentru filtrul de lumină albastră, dar unor producători le place să schimbe denumirile opțiunilor, așa că s-ar putea să o găsești etichetată ca Blue Light Filter (Filtru de lumină albastră), Comfort View (Vizualizare confortabilă), Night Mode (Mod de noapte), Eye Care (Protecție ochi), Night Display (Afișare noapte) etc. Pentru a o găsi pe Android-ul tău, deschide Setările și mergi la secțiunea de Afișare. Dacă nu o găsești acolo, încearcă să folosești Căutarea cu unul din termenii de "lumină de noapte" pe care i-am menționat.

De exemplu, pe Huawei P20-ul meu, opțiunile standard pentru filtrul de culoare albastră se găsesc în Setări -> Afișaj și luminozitate -> Culoare și confort ochi -> Confort vizual -> Filtru lumină albastră. Acolo, pot să activez sau să dezactivez modul de "lumină de noapte" manual, pot să configurez un orar pentru când să să pornească și să se oprească automat, precum și să ajustez temperatura de culoare folosită de filtru.

Opțiuni de filtru lumină disponibile în mod standard pe un smartphone Huawei cu Android
Opțiuni de filtru lumină disponibile în mod standard pe un smartphone Huawei cu Android

Tu folosești o aplicație de "lumină de noapte" pentru a filtra lumina albastră pe Android-ul tău?

Aplicațiile pe care ți le-am recomandat în acest articol își fac treaba bine. Acestea sunt capabile să limiteze cantitatea de lumină albastră emisă de smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Însă, unele dintre ele oferă mai multe opțiuni și setări decât altele. Credem că în lista noastră vei găsi aplicația perfectă pentru tine. Încearcă-le și păstreaz-o pe cea care îți place cel mai mult. Apoi, spune-ne și nouă pe care dintre ele ai ales-o, în comentariile de mai jos.

Descoperă: Sănătate Android Ghiduri Programe Recomandate