Cele mai bune 7 aplicații de scanare de coduri QR pentru iPhone și iPad

Codurile QR sunt prezente peste tot: le găsești pe saituri web, pliante, în aplicații, reclame și chiar și pe băuturile tale preferate. Este aproape imposibil să nu te întâlnești cu cel puțin un cod QR în fiecare lună. Însă, dacă nu știi să citești informațiile pe care le conțin acestea, s-ar putea să ratezi ce vor să îți transmită. Din fericire, smartphone-urile sunt aproape permanent cu noi și le putem folosi pentru a citi codurile QR. Dacă ai un iPhone sau un iPad și te întrebi cum să citești codurile QR, iată câteva dintre cele mai bune aplicații gratuite pe care le poți folosi în acest scop:

1. Camera (aplicația implicită din iPhone și iPad)

Deși poate că sună prea bine să fie adevărat, aplicația Camera de pe iPhone-ul tău este și un cititor de coduri QR. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația Camera și să îndrepți smartphone-ul către codul QR pe care vrei să îl citești. După ce Camera identifică acel cod, ar trebui să vezi o notificare pe ecran, care îți spune ce informații sunt stocate de codul QR scanat.

Scanare cod QR cu aplicația Camera

2. Kaspersky QR Scanner

Kaspersky este o companie de securitate renumită, iar una dintre aplicațiile de nișă pe care le oferă se numește Kaspersky QR Scanner. Aceasta este una dintre cele mai bune aplicații de scanare de coduri QR pe care ai putea alege să o folosești, mai ales dacă securitatea este un subiect important pentru tine. Kaspersky QR Scanner nu doar că citește codurile QR, ci le și verifică în bazele de date ale companiei, pentru a stopa legăturile malițioase ce te pot expune la vizitarea de saituri web periculoase, malware sau alte escrocherii.

Scanare cod QR cu aplicația Kaspersky QR Scanner

Descărcare: Kaspersky QR Scanner.

3. QR Code Reader by Scan

QR Code Reader by Scan este o aplicație simplă și gratuită pe care o poți folosi pe orice iPhone. Trebuie doar să deschizi aplicația, să îndrepți camera către codul QR pe care vrei să îl citești și gata. QR Code Reader by Scan identifică automat informațiile stocate de codul QR pe care îl vede și îți spune imediat conținutul acestuia. O caracteristică interesantă și uneori utilă este faptul că aplicația poate să scaneze codurile QR și din imaginile deja stocate pe iPhone-ul tău.

Scanare cod QR cu aplicația QR Code Reader by Scan

Descărcare: QR Code Reader by Scan.

4. Free QR Code Reader & Barcode Scanner for iPhone

Free QR Code Reader & Barcode Scanner for iPhone obișnuia să coste 5 dolari, dar acum este gratuită și nu afișează nicio reclamă. Aplicația îți permite să scanezi coduri QR precum și coduri de bare. În plus, este și rapidă. De asemenea, poate să scaneze coduri QR din imaginile stocate pe iPhone-ul tău și poate să aprindă blițul pentru a face scanarea mai ușoară în medii cu lumină puțină.

Scanare cod QR cu aplicația Free QR Code Reader & Barcode Scanner for iPhone

Descărcare: Free QR Code Reader & Barcode Scanner for iPhone.

5. Quick Scan - QR Code Reader

Quick Scan - QR Code Reader este o aplicație mică, creată pentru a citi codurile QR. Cât timp am folosit-o, am observat că este rapidă și precisă. Deși această aplicație este gratuită pentru toată lumea, dezavantajul ei este că afișează reclame pe ecranul tău. Dacă nu vrei să vezi reclamele, trebuie să cumperi versiunea Pro care costă 1 dolar, dar deblochează și alte opțiuni precum cea de a crea coduri QR sau de a citi și codurile de bare.

Scanare cod QR cu aplicația Quick Scan - QR Code Reader

Descărcare: Quick Scan - QR Code Reader.

6. QR Reader for iPhone

QR Reader for iPhone îți oferă gratuit posibilitatea de a scana coduri QR foarte rapid. Totuși, include reclame, iar dacă vrei să scapi de ele sau dacă vrei să folosești opțiunile mai avansate precum cele de creare a codurilor QR sau de a deschide legăturile rapide în Safari, trebuie să o cumperi. Prețul pentru versiunea Pro a aplicației este de 14,99 lei, iar abonamentul la Database Scanner este de 4,99 lei pe lună. Database Scanner este o facilitate ce îți permite să scanezi coduri de bare și coduri QR și să le salvezi într-o bază de date online sau ca fișier CSV local.

Scanare cod QR cu aplicația QR Reader for iPhone

Descărcare: QR Reader for iPhone.

7. QRbot

QRbot este o aplicație gratuită ce poate să scaneze coduri QR și coduri de bare. Este rapidă și precisă. Îți oferă inclusiv opțiunea de a crea coduri QR. Dezavantajul său este că afișează reclame pe ecranul tău. Dacă nu vrei să vezi reclamele sau dacă vrei să folosești opțiunile de business precum Batch Scan sau Business Scanner Mode (cu care poți să scanezi coduri de bare și să le salvezi în baza ta de date online), trebuie să cumperi versiunea Pro a aplicației, care costă 14,99 lei.

Scanare cod QR cu aplicația QRbot

Descărcare: QRbot.

Ce aplicație de scanare de coduri QR folosești pe iPhone-ul tău?

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune aplicații de citire de coduri QR, disponibile pentru iPhone-uri, pe care le găsești în App Store. Ca să fim sinceri, noi preferăm aplicația implicită Camera deoarece este foarte simplu de folosit și este deja pe iPhone-urile noastre. Însă și celelalte aplicații pe care le-am prezentat merită încercate și unele s-ar putea să ți se potrivească mai bine. Știi și alte aplicații de scanare de coduri QR pentru iPhone-uri pe care ai vrea să le recomanzi? Nu ezita să ni le spui în secțiunea de comentarii de mai jos și vom actualiza acest articol pe baza feedback-ului tău.