Cum faci capturi de ecran pe iPhone 11

Nu este ușor să-ți dai seama cum faci capturi de ecran pe iPhone 11, dacă vii de pe Android sau chiar dacă ai avut un iPhone mai vechi înainte. iPhone 11 oferă însă două opțiuni diferite pentru a face capturi de ecran: poți folosi butoanele fizice sau poți afla cum faci o captură de ecran pe iPhone 11 cu Assistive Touch. Acest tutorial ilustrează cum faci capturi de ecran pe iPhone 11 și am inclus un capitol sperat în caz că vrei să capturezi o Pagină completă în Safari:

NOTĂ: Acest ghid se aplică pe iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Dacă nu știi sigur, află ce iPhone ai. Folderul tău Capturi de ecran poate fi găsit în fila Albume a aplicației Poze, după cum am explicat în articolul nostru despre locațiile capturilor de ecran.

Cum faci capturi de ecran pe iPhone 11 cu butonul lateral și Volum mai mare

Metoda standard de a face capturi de ecran pe iPhone 11 implică butoanele sale fizice. Din moment ce acesta pare să fie standardul Apple pentru modelele cu Face ID, probabil așa faci capturi de ecran și pe iPhone 12, dar telefonul nu a fost încă lansat la momentul scrierii acestui ghid. Nu trebuie să activezi sau să setezi nimic și poți captura repede conținutul ecranului tău în orice moment. Pentru a începe, deschide ce vrei să salvezi și, pe iPhone 11, fă-i captură de ecran apăsând simultan butonul Volum mai mare din stânga și butonul lateral de pe marginea dreaptă a dispozitivului.

Apasă butonul lateral și Volum mai mare pentru a face o captură de ecran pe iPhone 11

Nu trebuie să faci asta mult timp; doar apasă scurt cele două butoane. Când le dai drumul, ecranul tău se face alb și ar trebui să auzi un sunet ca atunci când faci poze. Animația cu ecranul tău care se micșorează într-o previzualizare, ce este afișată scurt în stânga jos, indică, de asemenea, că ai capturat cu succes ce era pe ecran.

În colțul din stânga jos este afișată o previzualizare a capturii tale de ecran

Așteaptă până când dispare miniatura sau gliseaz-o la stânga și iPhone 11 salvează automat captura de ecran. Apasă pe ea și imaginea se deschide pe un nou ecran, unde o poți decupa, edita, marca sau partaja, după cum vezi mai jos. Dacă apeși OK, ai opțiunea de a salva captura de ecran în Poze sau Fișiere sau să o ștergi pentru a evita dezordinea pe iPhone 11.

Decide ce faci cu imaginea capturată pe iPhone 11

Acum știi metoda principală de a face capturi de ecran pe iPhone 11. Dar mai există o modalitate mai puțin cunoscută de a face asta. Continuă să citești și decide care ți se potrivește mai bine.

Cum faci capturi de ecran pe iPhone 11 folosind Assistive Touch

Dacă preferi să faci capturi de ecran cu o singură mână sau nu vrei să folosești pentru asta butoanele fizice de pe iPhone 11, Assistive Touch este o alternativă minunată de a salva repede ce ai pe ecran. Însă, caracteristica nu este pornită în mod implicit, deci trebuie să o activezi mai întâi. Deschide Configurări, derulează în jos și apasă Accesibilitate.

Apasă pe setările de Accesibilitate

Pe următorul ecran, apasă pe Atingere din secțiunea „Fizic și motor”.

Apasă pe Atingere

Prima opțiune de pe ecran este Assistive Touch. Apasă pe ea.

Accessează Assistive Touch

În continuare, apasă pe comutatorul din dreptul opțiunii Assistive Touch pentru a activa caracteristica.

Activează Assistive Touch pe iPhone 11

De îndată ce activezi comutatorul, apare un buton plutitor rotund în partea dreaptă a ecranului. Îl poți trage și plasa într-o altă poziție care îți este mai comodă, dar numai pe marginea ecranului.

Deschide ce vrei să capturezi și apasă pe butonul Assistive Touch pentru a accesa caracteristica și a face o captură de ecran.

Apasă pe butonul plutitor Assistive Touch

În partea de jos a ecranului, se deschide interfața Assistive Touch. Apasă pe Dispozitiv.

Accesează Dispozitiv din Assistive Touch

Pe următorul ecran, apasă Altele pentru a accesa mai multe opțiuni.

Apasă Altele

Într-un final, ajungi la opțiunea „Captură de ecran” inclusă în meniul Assistive Touch. Apasă pe ea pentru a captura ecranul pe iPhone 11.

Apasă pentru a face o captură de ecran pe iPhone 11

Dacă faci des capturi de ecran pe iPhone 11, e complicat și durează să apeși atât de multe butoane. Din fericire, poți personaliza interfața Assistive Touch să afișeze opțiunea „Captură de ecran” de îndată ce se deschide. În configurările Assistive Touch pe care le-am folosit pentru a activa caracteristica, apasă pe „Personalizați meniul superior”.

Personalizează meniul superior al Assistive Touch

Apasă pe semnul plus (+) pentru a adăuga o nouă pictogramă la meniul superior. Apoi, apasă pe ultima opțiune adăugată pentru a o modifica.

Adaugă o nouă pictogramă la meniul superior

Următorul ecran afișează o listă cu toate opțiunile pe care le poți adăuga la meniul principal din Assistive Touch. Apasă pe „Captură de ecran” pentru a o selecta, urmat de OK.

Apasă Captură de ecran și OK pentru a adăuga opțiunea la meniul superior

Data viitoare când apeși butonul Assistive Touch, poți vedea opțiunea „Captură de ecran” în meniul superior al interfeței pentru această caracteristică.

Fă capturi de ecran cu o singură mână apăsând butonul Assistive Touch, urmat de Captură de ecran

Asta a fost tot! Acum știi cum faci capturi de ecran apăsând doar două butoane pe ecranul tău. Și nu îți face griji: interfața Assistive Touch nu este inclusă în capturile tale de ecran.

Bonus: Cum capturezi un tab deschis din Safari pe iPhone 11

Uneori, conținutul pe care vrei să-l capturezi nu încape pe ecranul impresionant al iPhone 11. Din fericire, Apple a implementat opțiunea Pagină completă, care îți permite să capturezi cât de mult vrei din orice pagină deschisă cu Safari. Pentru a începe, folosește una din metodele de mai sus pentru a captura orice parte a paginii. Apoi, apasă pe previzualizarea capturii afișată în colțul din stânga jos al ecranului pentru a deschide meniul de editare, după cum am ilustrat în primul capitol al acestui tutorial. Din cele două file afișate în partea de sus, apasă pe Pagină completă.

Apasă pe Pagină completă pentru a captura tot ce vezi în fila de Safari

În dreapta, poți vedea o previzualizare a întregii pagini. Folosește-o pentru a accesa diferite secțiuni ale capturii tale de ecran în timp ce editezi. Ai și o opțiune pentru decupare lângă butonul OK, în caz că vrei să capturezi doar o parte din pagină. Capturile de ecran făcute cu Pagină completă sunt salvate ca fișiere PDF și pot fi găsite pe iPhone 11 folosind aplicația Fișiere.

NOTĂ: Deși sperăm că opțiunea Pagină completă evoluează pentru a fi folosită și cu alte browsere și aplicații, nu uita că este disponibilă doar când capturezi o pagină deschisă într-un tab din Safari.

Îți plac opțiunile pentru a face capturi de ecran din iPhone 11?

Dacă vrei să te lauzi la prieteni cu cel mai mare scor sau să te asiguri că nu uiți o anumită conversație, capturile de ecran sunt un mod rapid de a face asta. Înainte de a închide acest tutorial, am vrea să știm dacă îți plac opțiunile pentru a face capturi de ecran disponibile pe iPhone 11. Ce dispozitiv ai folosit înainte? A fost o schimbare mare pentru tine? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Smartphone Accesibilitate Ghiduri iOS Recomandate
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează