Cum faci capturi de ecran pe iPhone 12 (și pe alte modele de iPhone)

Cum faci capturi de ecran pe iPhone 12 (și pe alte modele de iPhone)

Nu este ușor să-ți dai seama cum faci capturi de ecran pe iPhone 11, iPhone 12 și iPhone 13, mai ales dacă vii de pe Android, dar chiar și dacă ai avut un iPhone mai vechi înainte. Pe ultimele smartphone-uri de la Apple, există chiar trei opțiuni diferite pentru asta. Acest tutorial ilustrează cum faci capturi de ecran pe iPhone și am inclus un capitol separat în caz că vrei să capturezi o pagină web completă în Safari:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid este valabil atât pentru toate telefoanele din gama iPhone 11 (iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max), cât și pentru gamele iPhone 12 și iPhone 13 (incluzând Mini, Pro și Pro Max) folosind iOS 14 și iOS 15. Dacă nu știi sigur ce model folosești, am creat un tutorial pentru a te ajuta să afli ce iPhone ai.

Cum faci capturi de ecran pe iPhone 11 cu butonul lateral și Volum mai mare

Metoda standard de a face capturi de ecran pe iPhone 11 , iPhone 12 și iPhone 13 necesită folosirea butoanelor fizice. Nu trebuie să activezi sau să setezi nimic și poți captura repede conținutul ecranului tău în orice moment. Pentru a începe, deschide ce vrei să salvezi. Apoi, fă captura de ecran apăsând simultan butonul Volum mai mare din stânga și butonul lateral de pe marginea dreaptă a dispozitivului.

Fă o captură de ecran pe iPhone 12 folosind aceste butoane fizice

Fă o captură de ecran pe iPhone 12 folosind aceste butoane fizice

Nu trebuie să faci asta mult timp; doar apasă scurt cele două butoane (dacă le ții apăsate mai mult de două secunde, activezi ecranul de urgență, care îți permite să-ți oprești iPhone-ul). Când dai drumul butoanelor, ecranul tău se face alb pentru o secundă și ar trebui să auzi un sunet ca atunci când faci poze. Animația cu ecranul tău care se micșorează într-o previzualizare, ce este afișată scurt în stânga jos, indică, de asemenea, că ai capturat cu succes ce era pe ecranul iPhone-ului tău. Așteaptă până când dispare miniatura sau gliseaz-o la stânga și iPhone-ul tău salvează automat captura de ecran. Apasă pe ea și imaginea se deschide pe un nou ecran, unde o poți decupa, edita sau partaja.

După ce faci o captură, apare o previzualizare a acesteia în partea din stânga jos a ecranului

După ce faci o captură, apare o previzualizare a acesteia în partea din stânga jos a ecranului

Dacă apeși OK, ai opțiunea de a salva captura de ecran în Poze sau Fișiere sau de a o șterge pentru a evita dezordinea de pe iPhone (și în spațiul limitat din iCloud).

NOTĂ: Locația implicită pentru capturile de ecran este fila Albume a aplicației Poze, după cum explicăm în articolul nostru despre locația capturilor de ecran.

Reclamă

Cum capturezi ecranul de pe iPhone folosind AssistiveTouch

Dacă preferi să faci capturi de ecran cu o singură mână sau nu vrei să folosești butoanele fizice de pe iPhone, AssistiveTouch este o alternativă minunată de a salva repede ce ai pe ecran. Însă caracteristica nu este pornită în mod implicit, deci trebuie să o activezi mai întâi. Deschide Configurări, derulează în jos și apasă pe Accesibilitate. Pe următorul ecran, apasă pe Atingere din secțiunea „Fizic și mobilitate”.

Mergi la Accesibilitate în meniul Configurări, apoi apasă pe Atingere

Mergi la Accesibilitate în meniul Configurări, apoi apasă pe Atingere

Prima opțiune de pe ecran este AssistiveTouch. Apasă pe ea. În continuare, apasă pe comutatorul din dreptul opțiunii AssistiveTouch pentru a o activa.

Activează AssistiveTouch pe iPhone

Activează AssistiveTouch pe iPhone

De îndată ce activezi comutatorul, apare un buton plutitor în partea dreaptă a ecranului. Îl poți trage și plasa într-o altă poziție, care îți este mai comodă, dar numai pe marginea ecranului. Deschide ce vrei să capturezi și apasă pe butonul AssistiveTouch pentru a accesa caracteristica și a face captura de ecran. Interfața AssistiveTouch se deschide în partea de jos a ecranului. Apasă pe Dispozitiv.

Apasă pe butonul plutitor, iar apoi pe Dispozitiv

Apasă pe butonul plutitor, iar apoi pe Dispozitiv

Pe următorul ecran, apasă Altele pentru a accesa mai multe opțiuni. Într-un final, ajungi la opțiunea „Captură de ecran” inclusă în meniul AssistiveTouch. Apasă pe ea pentru a captura ecranul pe iPhone.

Fă o captură de ecran folosind meniul AssistiveTouch

Fă o captură de ecran folosind meniul AssistiveTouch

Dacă faci des capturi de ecran pe iPhone, este complicat și durează să apeși atât de multe butoane. Din fericire, poți personaliza interfața AssistiveTouch să afișeze opțiunea „Captură de ecran” în meniul său principal. În configurările AssistiveTouch pe care le-ai folosit pentru a activa caracteristica, apasă pe „Personalizați meniul superior”. Apasă pe semnul plus (+) pentru a adăuga o nouă pictogramă la meniul superior. Apoi, apasă pe ultima opțiune adăugată pentru a o modifica.

Personalizează meniul superior al AssistiveTouch

Personalizează meniul superior al AssistiveTouch

Următorul ecran afișează o listă cu toate opțiunile pe care le poți adăuga la meniul principal din AssistiveTouch. Derulează până găsești opțiunea „Captură de ecran”, apasă pe ea pentru a o selecta și apoi pe OK. Data viitoare când apeși butonul AssistiveTouch, poți vedea opțiunea „Captură de ecran” în meniul superior al interfeței.

Adaugă butonul Captură de ecran la meniul principal AssistiveTouch

Adaugă butonul Captură de ecran la meniul principal AssistiveTouch

Asta a fost tot! Acum știi cum faci capturi apăsând doar două butoane pe ecranul tău. Și nu îți face griji: interfața AssistiveTouch nu este inclusă în capturile tale de ecran.

Cum faci o captură de ecran pe iPhone atingându-i spatele

Una din cele mai tari caracteristici de accesibilitate prezente pe ultimele modele de iPhones (de la iPhone X încoace) este abilitatea sa de a efectua acțiuni când apeși pe spatele smartphone-ului. Poți folosi această caracteristică și pentru a face capturi de ecran, dar trebuie s-o activezi mai întâi. Accesează Configurări, apoi Atingere, exact ca în metoda precedentă. Acum derulează până la capătul ecranului Atingere și apasă pe Apăsare spate. Selectează dacă vrei să configurezi Apăsare dublă sau Apăsare triplă. Noi am ales opțiunea Apăsare dublă.

Configurează Apăsare spate pe iPhone

Configurează Apăsare spate pe iPhone

Selectează Captură de ecran din listă, apoi ieși din aplicație apăsând Înapoi. Acum, poți vedea comanda în dreptul metodei de apăsare alese.

Alege o acțiune pentru Apăsare dublă pe iPhone

Alege o acțiune pentru Apăsare dublă pe iPhone

Gata! Pentru a face o captură de ecran, apasă de două ori (sau de trei ori) pe spatele iPhone-ului. Asta merge și dacă smartphone-ul tău are o carcasă protectoare.

Reclamă

Bonus: Cum capturezi pagini web întregi pe iPhone (cu Safari)

Uneori, conținutul pe care vrei să-l capturezi nu încape în întregime pe ecranul impresionant al iPhone-ului. Din fericire, Apple a implementat opțiunea Pagină completă, care îți permite să capturezi cât de mult vrei din orice pagină deschisă în Safari. Pentru a începe, folosește una din metodele de mai sus pentru a captura orice parte a paginii. Apoi, apasă pe previzualizarea capturii afișată în colțul din stânga jos al ecranului pentru a deschide meniul de editare, după cum am ilustrat în primul capitol al acestui tutorial. Din cele două file afișate în partea de sus, apasă pe Pagină completă.

Capturează pagini web întregi cu Safari

Capturează pagini web întregi cu Safari

În dreapta, poți vedea o previzualizare a întregii pagini. Folosește-o pentru a accesa diferite secțiuni ale capturii tale de ecran în timp ce editezi. Ai și o opțiune pentru decupare lângă butonul OK, în caz că vrei să capturezi doar o parte din pagină. Capturile de ecran făcute cu Pagină completă sunt salvate ca fișiere PDF și pot fi găsite folosind aplicația Fișiere de pe iPhone.

Îți plac opțiunile de capturare a ecranului pe iPhone?

Dacă vrei să te lauzi la prieteni cu cel mai mare scor sau să te asiguri că nu uiți o anumită conversație, capturile de ecran sunt un mod rapid de a face asta. Înainte de a închide acest tutorial, am vrea să știm dacă îți plac opțiunile pentru a face capturi de ecran disponibile pe iPhone. Care este metoda ta preferată? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Smartphone Accesibilitate Ghiduri iOS Recomandate