Cum afli ce versiune de iOS ai pe iPhone

Cum afli ce versiune de iOS ai pe iPhone

Te întrebi cum verifici ce versiune de iOS este instalată pe un iPhone? Apple lansează actualizări regulate ale sistemului de operare de pe iPhone, introducând periodic noi caracteristici, îmbunătățiri și remedieri de probleme. Prin urmare, este util să știi cum afli versiunea ta de iOS dacă abia aștepți să încerci o nouă caracteristică interesantă sau dacă ai nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemelor de pe dispozitivul tău. În plus, ultima versiune de iOS garantează că beneficiezi de cea mai bună experiență posibilă, pe care ți-o poate oferi iPhone-ul tău. Citește acest ghid pentru a afla două moduri diferite de a răspunde la întrebarea „Ce versiune de iOS am?”:

Reclamă

NOTĂ: Acest tutorial îți arată cum să afli care este versiunea iOS de pe iPhone-ul tău. Dacă nu știi sigur ce iPhone ai, citește ghidul nostru referitor la identificarea modelul de iPhone.

Mai întâi: Care este ultima versiune de iOS?

Este important să știi versiunea de firmware iOS, care rulează pe iPhone-ul tău. Versiunea de iOS afectează caracteristicile disponibile pe dispozitivul tău și compatibilitatea acestuia cu orice aplicații sau accesorii care te interesează. La momentul redactării acestui articol, versiunea actuală de iOS este 17.3.1, care face parte din actualizarea majoră iOS 17, lansată de Apple pe 18 septembrie 2023. ACTUALIZARE: Pe 5 Martie 2024, Appl a lansat iOS versiunea 17.4.

Ultima versiune de iOS este iOS 17

Ultima versiune de iOS este iOS 17

Pentru a afla mai multe despre principalele actualizări precedente și viitoare de iOS, accesează acest articol despre istoricul versiunilor iOS (disponibil doar în limba engleză).

1. Cum afli ce versiune de iOS ai pe iPhone din Configurări

Ca de obicei, Configurările de pe iPhone oferă o metodă simplă de a obține informațiile de care ai nevoie. Începe cu deschiderea aplicației Configurări.

Accesează Configurări pentru a afla versiunea iOS de pe iPhone

Accesează Configurări pentru a afla versiunea iOS de pe iPhone

Apoi, apasă pe General.

Accesează rubrica General

Accesează rubrica General

Pe următoarea pagină, apasă pe Informații.

Accesează Informații pe pagina General

Accesează Informații pe pagina General

SUGESTIE: Apasă pe opțiunea Actualizare software, aflată imediat sub rubrica Informații, pentru a afla despre noile actualizări disponibile și pentru a obține cât mai repede ultima versiune de iOS disponibilă.

Reclamă

Pe pagina Informații, poți vedea actuala Versiune iOS sub Numele iPhone-ului tău.

Cum afli versiunea iOS din aplicația Configurări

Cum afli versiunea iOS din aplicația Configurări

Dacă apeși pe rubrica Versiune iOS, apare un nou ecran cu mai multe informații despre ultima actualizare instalată pe iPhone-ul tău.

Versiunea actuală de iOS

Versiunea actuală de iOS

2. Afla versiunea iOS de la Siri

O metodă și mai simplă este s-o întrebi pe Siri, asistenta virtuală de la Apple, despre versiunea actuală de iOS. Din păcate, nu este disponibilă în română, deci nu poți face asta decât în altă limbă. Asigură-te că Siri te ascultă și întreabă „What iOS version do I have?” (Ce versiune de iOS am?) sau „What’s my iOS version?” (Care este versiunea mea de iOS?).

Cum afli versiunea de iOS folosind-o pe Siri

Cum afli versiunea de iOS folosind-o pe Siri

După cum vezi mai sus, Siri îți spune imediat răspunsul.

Ce versiune de iOS folosești?

Este o idee bună să știi momentul potrivit pentru a actualiza software-ul de pe iPhone-ul tău, pentru a evita orice posibile probleme de securitate și pentru a beneficia de cele mai recente caracteristici disponibile. După cum poți vedea, Apple face ca versiunea ta de iOS să fie ușor de găsit, așa că îmi imaginez că nu ai avut probleme în această privință. Înainte de a închide această pagină, sunt curioasă ce versiune de iOS este instalată pe iPhone-ul tău. Spune-mi răspunsul tău în comentariile de mai jos.

Descoperă: Smartphone Ghiduri iOS Sistem și Securitate