Aplicațiile universale Windows cu suport pentru Continuum & Windows 10 Mobile

Aplicațiile universale Windows cu suport pentru Continuum & Windows 10 Mobile

Una dintre cele mai interesante opțiuni aduse de Microsoft în Windows 10 Mobile este caracteristica Continuum. Aceasta îți permite să îți conectezi dispozitivul Windows 10 Mobile la un ecran extern cu ajutorul unui Microsoft Display Dock și îți oferă o experiență de utilizare similară cu ce cea pe care o ai pe un calculator, oriunde te-ai afla. Continuum înseamnă că, odată ce ți-ai conectat smartphone-ul cu Windows 10 la un ecran extern, poți să folosești aplicații Universal Windows Platform pe acel ecran, ca și cum ți-ai folosi calculatorul desktop. Este o idee extraordinară, dar este încă la începuturile sale. Nu există foarte multe aplicații care să ofere suport pentru Continuum, dar lista este în creștere. Deoarece nu există nicio metodă ușoară pentru a afla care aplicații funcționează în Continuum, am căutat pe internet și am creat o listă cu aplicațiile Universal Windows Platform care sunt disponibile pentru Windows 10 acum și care funcționează cu Continuum:

Reclamă

Câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre aplicațiile Windows care suportă Continuum

Continuum îți permite să îți conectezi dispozitivul mobil cu Windows 10 la un ecran mare și îți oferă posibilitatea de a le folosi împreună cu un mouse și o tastatură, într-o configurație asemănătoare unui calculator.

Acest lucru nu ar fi posibil fără un nou tip de aplicații. De aceea, Microsoft a creat o nouă specie de aplicații, numite aplicații Universal Windows Platform (UWP). Aceste aplicații ar trebui să funcționeze similar pe diferite familii de dispozitive, fie că vorbim despre dispozitive mobile sau desktop. Dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă aplicațiile Universal Windows Platform, citește acest artic ol: Întrebări simple: Ce sunt aplicațiile Windows universale (UWP)?.

Windows 10 Mobile, Lumia, aplicatii, universale, suport, Continuum, Microsoft Display Dock
Windows 10 Mobile, Lumia, aplicatii, universale, suport, Continuum, Microsoft Display Dock

Ai putea fi tentat să crezi că toate aplicațiile Universal Windows Platform (UWP) funcționează pe Continuum, nu-i așa? Ei bine, nu chiar! Nu toate aplicațiile Universal Windows Platform oferă suport pentru Continuum. Pentru ca o aplicație să funcționeze bine pe Continuum, programatorii săi trebuie să creeze cod specific pentru Continuum.

Dacă nu toate aplicațiile UWP funcționează pe Continuum, atunci cum știi care dintre ele funcționează? Ei bine, cel puțin pentru moment, acest lucru înseamnă să încerci și să testezi. Dacă ai un dispozitiv cu Windows 10 Mobile care suportă Continuum, poți să verifici aplicațiile din Magazin și să vezi dacă ele merg în Continuum. Însă acest lucru înseamnă timp mult consumat și poate deveni chiar plictisitor la un moment dat. De aceea am realizat această listă de aplicații care știm că funcționează în Continuum:

Lista de aplicații Universal Windows Platform care suportă Continuum

Dacă ai un dispozitiv mobil cu Windows care oferă suport pentru Continuum și ai tot ce trebuie pentru ca el să funcționeze, atunci următoarea listă de aplicații Universal Windows Platform ce suportă Continuum s-ar putea să îți fie utilă. Trebuie să menționăm că, în afară de propriile noastre încercări, pentru crearea acestei liste, ne-au ajutat și informațiile pe care le-am găsit în această discuție din Comunitatea Microsoft. Am împărțit aplicațiile în categorii. Iată lista lor:

Reclamă

Jocuri

  1. Candy Crush Jelly Saga
  2. Candy Crush Soda Saga
  3. Crossy Road
  4. King of Thieves
  5. Lumberjack 10
  6. Mirrors of Albion
  7. Prune
  8. Trivial Pursuit & Friends
  9. TWO DOTS
  10. World of Tanks Blitz

Aplicații de control la distanță

  1. Microsoft Remote Desktop Preview
  2. TeamViewer: Remote Control

Aplicații multimedia

  1. Audiobooks from Audible
  2. be for Behance
  3. Flipagram for Windows Phone
  4. Fused : Double Exposure, Video and Photo Blender
  5. myTube! Youtube app
  6. Microsoft Photos
  7. Movies & TV
  8. PicsArt - Photo Studio

Social media

  1. 6tin (Tinder)
  2. Aeries (Twitter Client)
  3. Baconit (Reddit client)
  4. Facebook for Windows Phone
  5. Fenice for Twitter
  6. Line (chat app)
  7. Readit (Reddit client)
  8. Timber (Tinder)
  9. Tweetium

Internet & Email

  1. Microsoft Edge
  2. Microsoft Outlook

Știri, sport și vreme

  1. AccuWeather
  2. DailyMail Online
  3. Eurosport.com
  4. MSN Weather
  5. TED
  6. The Guardian
  7. The Wall Street Journal

Aplicații de tip Office

  1. Foxit MobilePDF
  2. Kobo eBooks
  3. Microsoft Excel
  4. Microsoft OneDrive
  5. Microsoft OneNote
  6. Microsoft Powerpoint
  7. Microsoft Word
  8. Wattpad: Free Books and Stories

Alte tipuri de aplicații

  1. 1Password Beta
  2. AppRaisin
  3. AtomicClock
  4. Disable Screen
  5. Duolingo - Learn Languages for Free
  6. Fitbit
  7. Uber
  8. USAA Banking
  9. WiFi Commander: 3D Analyze & Monitor
  10. Windows Maps

Concluzie

Dacă intenționezi să folosești Continuum, această opțiune nouă și foarte interesantă din Windows 10, atunci această listă de aplicații îți va fi utilă, la fel cum ne-a fost și nouă. Înainte de a închide acest articol, dacă mai știi și alte aplicații care funcționează bine cu Continuum, nu ezita să le împărtășești mai jos, într-un comentariu. Promitem să actualizăm această listă.

Descoperă: Smartphone Ghiduri Programe Windows 10 Mobile