Cum ascunzi conținutul sensibil din notificări, pe smartphone-ul tău cu Android

Dacă folosești un smartphone cu Android, este foarte probabil să fi văzut cel puțin câteva notificări afișate pe ecranul de blocare, care să afișeze inclusiv conținut din aplicațiile care le-au generat. Acest conținut poate fi important din punct de vedere al securității sau al intimității tale. Până la urmă, nu credem că vrei ca vreunul dintre colegii tăi de muncă să vadă ce îți scrie soția sau soțul tău, atunci când îți lași smartphone-ul pe birou. Chiar dacă ai setat un cod PIN, o amprentă sau orice altă formă de blocare a smartphone-ului tău cu Android, conținutul notificărilor tot va fi afișat implicit pe ecranul de blocare. Vestea bună este că poți să schimbi acest comportament și poți să blochezi afișarea conținutului sensibil în notificările din Android. Iată cum:

Cum arată notificările pe ecranul de blocare din Android

Notificările afișate pe ecranul de blocare al smartphone-ului tău cu Android ar trebui să arate similar cu cele din captura de ecran de mai jos. Ele afișează conținut din aplicațiile care le-au trimis și, deși o parte din acel conținut poate nu dezvăluie foarte multe informații, o altă parte poate să conțină detalii personale.

Chiar dacă smartphone-ul este blocat, notificările tot sunt afișate și pot fi văzute de oricine se uită la smartphone-ul tău. Dacă nu vrei asta, iată cum se ascunde conținutul din anumite notificări sau din toate notificările afișate de Android:

Deschide setările notificărilor din Android

Începe prin a îți debloca smartphone-ul cu Android și deschide-i ecranul de Setări. O metodă rapidă de a face acest lucru este să tragi cu două degete pe ecran, de sus în jos, după care să apeși pe iconița în formă de rotiță dințată.

Apasă pe Notificări în categoria de setări pentru Dispozitiv.

Acum ar trebui să te uiți la un ecran numit Notificări, similar cu acesta:

Cum ascunzi conținutul tuturor notificărilor afișate pe ecranul de blocare al smartphone-ului tău cu Android

Dacă vrei să ascunzi conținutul tuturor notificărilor afișate pe ecranul de blocare, apasă pe iconița în formă de rotiță dințată din colțul dreapta sus al ecranului de setări pentru Notificări.

Smartphone-ul tău cu Android va afișa un nou ecran, numit Configurați notificările. Singura opțiune pe care ar trebui să o vezi aici este "Pe ecranul de blocare" și, în mod implicit ea ar trebui să spună cu litere mici "Afișați integral conținutul notificărilor". Apasă pe ea.

Va apărea un meniu. Ultima opțiune din el spune "Ascundeți conținutul sensibil din notificări". Apasă pe această opțiune.

Acum blochează-ți smartphone-ul cu Android și uită-te pe ecranul de blocare - conținutul notificărilor afișate ar trebui să fie ascuns automat. În loc să vezi acel conținut, notificările vor spune "Conținutul este ascuns", ca în imaginea de mai jos.

Cum ascunzi conținutul anumitor notificări, precum cele primite din Messenger sau WhatsApp

Dacă vrei să ascunzi conținutul doar pentru anumite notificări afișate pe ecranul de blocare al smartphone-ului tău cu Android, dar nu pentru toate, iată ce ai de făcut:

Să spunem că vrei să vezi conținutul afișat în notificările pe care le primești de la aplicații ca Facebook sau Twitter, dar nu vrei să fie afișat și conținutul mesajelor SMS pe ecranul de blocare. Pe ecranul de setări pentru Notificări, găsește aplicația care nu vrei să afișeze conținut în notificările sale. În cazul nostru, este vorba de aplicația Messages, deoarece ea este cea care lucrează cu mesajele SMS. După ce ai găsit-o, apasă pe ea.

Mai departe, apasă pe opțiunea "Pe ecranul de blocare".

Va fi afișat un meniu cu câteva opțiuni. Apasă pe cea care spune "Ascundeți conținutul sensibil din notificări".

Asta a fost tot! Data viitoare când vei primi o notificare pe ecranul de blocare de la aplicația pe care tocmai ai configurat-o, conținutul ei va fi ascuns. În exemplul nostru, atunci când primim un mesaj SMS, notificarea lui pe ecranul de blocare afișează doar "Conținutul este ascuns", ca în captura de ecran de mai jos.

Concluzie

Ascunderea conținutului notificărilor afișate pe ecranul smartphone-ului tău cu Android este ceva ușor de făcut, dacă știi unde să cauți setările respective. De asemenea, este bine de știut că poți face acest lucru pentru toate aplicațiile o dată, dar poți și să le configurezi pe fiecare în detaliu, alegând care dintre ele au voie să afișeze conținut. Înainte de a închide acest articol, spune-ne ce notificări ai ales să ascunzi. Ai ascuns conținutul tuturor notificărilor sau doar al celor afișate de aplicațiile de comunicare personală ca Messenger, WhatsApp, SnapChat și altele?