Cum opresc notificările cu spam din Android (Google Chrome și alte navigatoare)

Un trend nefericit pentru utilizatorii de smartphone-uri este trimiterea de notificări spam pe dispozitivele cu Android, folosind navigatoare web precum Google Chrome, Samsung Internet, Opera și altele. Mulți utilizatori sfârșesc prin a fi invadați de notificări nedorite despre conținut sexual, oferte pentru slăbit sau produse de creștere a părului, reclame dubioase care-ți promit că vei afla când urmează să mori, etc. Diversitatea lor este uimitoare și odată ce apeși pe o notificare cu spam, aceasta generează altele, mai frecvente și mai diverse decât înainte. Dacă te confrunți cu această problemă, iată cum o rezolvi:

Pasul 1. Vezi numele aplicației din Android folosită pentru a trimite notificări cu spam

Atunci când vezi o notificare cu spam, nu apăsa pe ea. Extinde-o pentru a vedea mai multe detalii și vezi numele aplicației folosite pentru a trimite notificarea respectivă și domeniul web care o trimite. Din moment ce majoritatea utilizatorilor de Android folosesc Google Chrome drept navigatorul lor web implicit, îl vom folosi pentru acest tutorial. Notificările noastre cu spam vin de la subdomenii ale unui sait numit beriacroft. Nu-l vizita. Îți va invada telefonul cu spam și malware.

Notificări spam pentru Android

NOTĂ: Pașii sunt similari pentru alte navigatoare web, așa că citește în continuare, chiar dacă folosești Samsung Internet, Opera sau un alt browser.

Pasul 2. Deschide navigatorul web folosit pentru trimiterea notificărilor spam în Android

Apoi deschide navigatorul web folosit pentru a trimite notificări cu spam. Găsește-i scurtătura pe ecranul principal ori în sertarul de aplicații și apasă pe ea. În cazul nostru, am apăsat pe Chrome pentru a deschide navigatorul web.

Pornește Chrome pentru Android

Pasul 3. Deschide setările pentru notificări în navigatorul tău web

Trebuie să accesezi setările pentru navigatorul tău web. Dacă folosești Google Chrome, apasă pe punctele din colțul dreapta-sus.

Apasă pe butonul Meniu din Chrome

În meniul care se deschide, apasă pe Setări.

Accesează setările Google Chrome

Sunt afișate mai multe categorii cu setări. Apasă pe Notificări.

Apasă pe Notificări în setările Chrome

Pasul 4. Dezactivează notificările cu spam

Google Chrome îți arată mai multe opțiuni pentru controlul notificărilor, în diverse moduri. Abordarea radicală este să dezactivezi toate notificările din navigatorul web. Dar, această abordare presupune că nu vei primi nici notificările utile despre fișierele pe care le descarci de pe internet, despre navigarea Incognito și altele.

Dacă vrei să faci asta, dezactivează comutatorul de deasupra tuturor setărilor. Apoi, vezi un mesaj care-ți spune că Android blochează notificările acestei aplicații pe acest dispozitiv, la fel ca în captura de ecran de mai jos.

Oprește toate notificările de la Chrome în Android

Dacă vrei să păstrezi notificările legitime și să le blochezi doar pe cele pe care nu le dorești, derulează în jos lista de setări, până la categoria Site-uri. Acolo vezi comutatoare pentru toate saiturile care-ți trimit notificări. Lângă numele fiecărui sait, este un comutator ori o bifă. Pentru a opri notificările pe care nu le vrei, debifează ori dezactivează comutatorul pentru fiecare sait care trimite notificări nedorite. Problema cu notificările spam este că ele generează noi domenii în această listă, atunci când apeși pe ele. Astfel, este posibil să nu reușești să dezactivezi toate notificările de la domeniile care-ți trimit spam. O metodă pentru a rezolva problema este să dezactivezi notificările de la toate paginile web. Pentru a face asta, mută comutatorul pentru „Show notification” (Afișare notificări) pe poziția Dezactivat, în secțiunea Site-uri. Lista cu saiturile care trimit notificări dispare, la fel ca în captura de ecran de mai jos.

Dezactivează notificările spam din Google Chrome pentru Android

De acum înainte, toate saiturile web sunt blocate din a-ți trimite notificări pe telefonul tău cu Android.

Soluție bonus: Resetează navigatorul web la setările implicite

O altă soluție care merge foarte bine, este să-ți resetezi browserul web folosit pentru a-ți trimite notificări cu spam. Folosește instrucțiunile din acest ghid pentru a face asta: Cum resetezi o aplicație în Android, fără să o „ștergi”.

Reseteză browserul din Android la setările implicite

După ce resetezi browserul la setările implicte, pornește-l din nou. Vei vedea că funcționează „ca nou”. Asta înseamnă și că trebuie să-l reconfigurezi, să-ți adaugi contul și setările de la zero, de data asta fără a mai fi afectat de notificările spam.

Ți-ai rezolvat problema cu notificările spam pentru telefonul sau tableta cu Android?

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să-ți rezolvi problemele cu notificările de tip spam. Dacă totul a mers bine, lasă-ne un comentariu și spune-ne asta. Dacă nu a mers bine, spune-ne ce probleme ai întâmpinat. Comentează și hai să discutăm.