Cele mai bune 7 caracteristici ale lui Opera GX

Cele mai bune 7 caracteristici ale lui Opera GX

Dacă ești gamer, ar trebui să iei în considerare Opera GX, browserul web conceput special pentru jocuri. Ceea ce-l face să iasă în evidență sunt caracteristicile sale, precum posibilitatea de a controla cât de mult folosește procesorul și memoria RAM sau personalizarea detaliată, diferită de tot ceea ce ai văzut vreodată pe browserele clasice. După ce l-am folosit timp de aproximativ o lună, mi-am dat seama că îmi plac foarte mult unele dintre aceste caracteristici. Fără alte introduceri, iată cele șapte aspecte care-mi plac cel mai mult la Opera GX:

Reclamă

NOTĂ: În acest articol, mă limitez să prezint caracteristicile care-mi plac cel mai mult la Opera GX. Cu toate acestea, are mult mai multe de oferit. Dacă vrei să afli mai multe despre ce poate face acest browser web pentru gaming și cât de rapid este, îți recomand să citești recenzia mea completă despre Opera GX. Mai mult, dacă vrei să îl instalezi pe calculatorul tău cu Windows, poți descărca Opera GX de pe site-ul său oficial.

1. GX Control (Network, CPU și RAM Limiter)

Dacă există un lucru pe care l-aș păstra în Opera GX, indiferent de evoluția sa de-a lungul anilor și de ceea ce cred dezvoltatorii și designerii săi că este cel mai bine, acesta este caracteristica GX Control. Acesta este un fel de panou de control în browser, care-ți permite să stabilești limite pentru cât de mult din resursele calculatorului tău poate folosi Opera GX. GX Control include limitatoare pentru nivelul de utilizare al rețelei, a procesorului și a memoriei și este cu siguranță utilă atunci când calculatorul sau laptopul tău nu are resurse nelimitate și vrei ca acesta să aloce cât mai multe resurse jocului pe care-l joci, păstrând în același timp browserul deschis în fundal.

GX Control (Network, CPU și RAM Limiter)

GX Control (Network, CPU și RAM Limiter)

Atunci când este configurat corespunzător, GX Control îți poate ajuta PC-ul, permițându-ți să te joci fără a compromite performanța jocurilor și evitând lagul sau blocarea.

2. Integrare Twitch

Printre numeroasele caracteristici orientate către gameri din Opera GX, una dintre cele mai utile pentru cei cărora le place să urmărească streameri este integrarea Twitch. După ce te-ai conectat la contul tău de Twitch, Opera GX îți poate oferi notificări atunci când streamerii tăi preferați intră în direct, fără a fi nevoie să deschizi file sau ferestre noi. În plus, poți accesa, de asemenea, cu un singur clic, oricare dintre canalele pe care le urmărești, abonamentele și mesajele tale de tip whisper.

Integrarea Twitch în Opera GX

Integrarea Twitch în Opera GX

Integrarea Twitch de la Opera GX este perfectă dacă vrei să fii la curent cu cel mai recent conținut de gaming și să interacționezi cu comunitatea fără să-ți părăsești browserul.

Reclamă

3. Integrarea Discord (și alte servicii de mesagerie)

Similar integrării Twitch, Opera GX îți permite să accesezi multe platforme de chat direct din bara laterală. Una dintre ele este Discord, probabil cea mai cunoscută platformă de comunicare pentru gameri. În Opera GX, poți să vorbești cu prietenii tăi, să intri pe servere și chiar să-ți faci cunoscute activitățile de browsing pe Discord fără a părăsi fila sau fereastra curentă.

Integrarea Discord în Opera GX

Integrarea Discord în Opera GX

Evident, nu folosesc doar Discord pentru chat. Probabil că și tu folosești și alte servicii de mesagerie, iar Opera GX le oferă pe majoritatea. Bara sa laterală poate integra Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, VK, Instagram, TikTok și Twitter. Așadar, nu trebuie decât să le alegi și să le activezi pe cele pe care le dorești. 🙂

4. Design (GX mods, teme, imagini de fundal, sunete)

Cine nu iubește personalizarea? Mie îmi place, iar Opera GX o oferă din plin! Opțiunile de personalizare ale acestui browser de gaming sunt vaste. Poți schimba aspectul lui Opera GX cu diferite scheme de culori, pictograme, imagini de fundal și chiar sunete și muzică de fundal. Fie că vrei ca aspectul lui Opera GX să se potrivească cu setările tale de joc sau doar cu starea ta de spirit actuală, poți obține cu ușurință aceste lucruri.

Utilizarea Opera GX cu modul Anime

Utilizarea Opera GX cu modul Anime

Opera GX duce experiența de teme cu un pas mai departe prin așa-numitele Mods. Acestea sunt pachete de personalizare, care includ tot ceea ce am menționat mai devreme (temă, imagini de fundal, muzică, sunete) și pot fi aplicate cu un simplu clic. Există o multitudine de mods deja disponibile în GX Store, iar dacă te simți îndrăzneț, poți chiar să-ți creezi propriul mod.

Mods disponibile în GX Store

Mods disponibile în GX Store

Opera GX este cu siguranță un browser conceput pentru a-ți permite să-ți exprimi personalitatea de gamer.

Reclamă

5. VPN și ad blocker integrat

O altă caracteristică a Opera GX, care este foarte utilă în anumite momente, este serviciul VPN încorporat. Cu o singură apăsare, poți naviga pe internet în siguranță și în mod privat. Nu este nevoie să instalezi aplicații VPN specializate sau să configurezi setări complexe în Windows. În plus, este gratuit și poți chiar să alegi servere din mai multe locații virtuale.

Funcția VPN încorporată în Opera GX

Funcția VPN încorporată în Opera GX

În aceeași ordine de idei, serviciul VPN este însoțit de un ad blocker încorporat, care este la fel de ușor de folosit. Opera GX poate bloca reclamele și trackerele enervante și, astfel, îți poate proteja și mai mult datele și confidențialitatea, fără a mai menționa că ajută și la îmbunătățirea vitezei de navigare.

Opera GX are un blocator de reclame încorporat

Opera GX are un blocator de reclame încorporat

6. GX Corner

Următoarea caracteristică a Opera GX care-mi place este GX Corner. Aceasta este o filă specială din browser, care-ți oferă acces la cele mai recente știri despre jocuri, oferte, lansări și trailere. Poți primi chiar și jocuri gratuite! În plus, secțiunea GX Corner poate fi personalizată pentru a afișa în feed doar subiectele și platformele care te interesează (Windows, PlayStation, Xbox, Xbox, Switch, Mac, Linux, VR).

GX Corner este fluxul tău și agregatorul de știri de gaming

GX Corner este fluxul tău și agregatorul de știri de gaming

De asemenea, merită menționat faptul că GX Corner este diferit de opțiunea obișnuită Speed Dial, care este pagina implicită încărcată atunci când deschizi o filă nouă. GX Corner este un feed dedicat gamerului din tine, în timp ce Speed Dial este locul de pornire pentru navigarea pe internet.

Reclamă

7. GX Cleaner

Nu în ultimul rând, există GX Cleaner, un panou din bara laterală, care te ajută să-ți menții browserul web de jocuri în cea mai bună formă. Acesta poate elibera spațiu pe disc prin ștergerea fișierelor nedorite, ștergerea istoricului de navigare, eliminarea fișierelor cache și a cookie-urilor și chiar închiderea filelor nefolosite sau ascunderea pictogramelor nefolosite din bara laterală.

GX Cleaner păstrează Opera GX în formă

GX Cleaner păstrează Opera GX în formă

SUGESTIE: Dacă vreuna dintre caracteristicile Opera GX prezentate ți-a trezit interesul și nu-l ai deja pe computer, poți obține acest browser de jocuri de aici: Descarcă Opera GX.

Care este aspectul tău preferat la Opera GX?

Și cu asta, închei această trecere în revistă a caracteristicilor care-mi plac cel mai mult la Opera GX. Browserul mai are și alte lucruri interesante, dar cele șapte pe care le-am menționat sunt cele care m-au făcut să trec la utilizarea sa zilnică, în locul browserului meu preferat de până acum, Microsoft Edge. Dacă și tu ești un gamer, ar trebui să încerci Opera GX și să vezi cu ochii tăi dacă îți place. Iar dacă ți-a plăcut deja, spune-mi: Care este caracteristica ta preferată din Opera GX?

Descoperă: Divertisment Blog Opera Programe Recomandate Windows